Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, момичета!

Нашето пътуване през уикенда мина идеално, много съм доволна. От София до Кермен не сме спирали изобщо. Кали се държа идеално през цялото пътуване. Пра-баба и се разплака като я видя. Водихме я на люлки в Ямбол, за пръв път я качихме на въртележка и аз се въртях с нея, много и беше забавно. Много хубаво си играха с единия и втори братовчед, който беше там.
Ноооо, сега вече сме си у нас, времето в София е лошо и в чудо се виждам с какво да я занимавам у нас. Приятелката и си замина тази седмица при баба си и няма с кого да я събирам. Сега ще отидем с ММ той да си свърши някаква работа и до Бриколаж, после за ДК и така. Ако и утре е такова смотано времето ще я водя на занималня.
Цвети- добре завърнала се Hug Разписвай се по-често. И аз се бях зачудила къде зачезна Hug Сигурна съм, че на Дарето и харесва разнообразието, което и п редлагате, при бабите, с кака, с мама и тати. Пък Катя трябва да я викам у нас да прави прически на Кали Grinning
Деси- добра идея ми даваш с кукления театър. Ние с ММ си мислехме, че Кали е малка още, ама щом на Юлето и е харесало, може да се огледам какви постановки има в София и да заведа и Кали. Колко време продължи представлението?
Хубав ден на всички от нас Hug

# 286
Здравейте, мами!

Не съм писала от сто години... Имах хиляда притеснения и три пътувания.

Честито на Ради за малкия красавец Александър, да й е жив и здрав и много да са щастливи всички заедно!!!

Аз още си бременея, вече съм в 33 г.с. и в началото на Август, живот и здраве, ще имаме вече сестричка... Тя нещо се е заинатила и няколко седмици вече стои с дупето надолу, а и имам някои медицински показания, като нищо ще свърши тая работа със секцио. Аз не съм много във възторг от тая работа, ама да сме живи и здрави двечките, пък останалото постепенно ще изгуби значение...
Вчера бях на 3-та ФМ и най-накрая да имам преглед, на който да чуя - не виждам повод за притеснение ooooh! Аз за това се и отпуснах да пиша днес... Ама до раждането все ще ми е свито, явно...

Иначе, Алексей расте и все повече ни радва. Много е жизнен и много се смее. Всичко разбира, помни последователността на действията, чак ми подсказва да не забравя нещо - като оправям леглата, като готвя, като се подготвяме за разходка, за сън и т.н. Навсякъде се вре и иска да помага  ooooh! Имаме постоянно пристъпи на самостоятелност, вече отдавна иска сам да се храни, да се облича... Не иска да говори и не мога да го накарам. Той си знае някои собствени думички и бърбори много, но езика на възрастните нещо не го уважава. Може би защото слуша много езици около себе си и трудно се ориентира - аз му говоря на български, баща му на руски, навън чува много немски и така... И с кукуто не сме много напред - по принцип седим три-четири пъти на ден и почти винаги има резултат, ама той сам да се сети да си иска куку - далеч сме от това.
Ох, това, което ме притеснява с него, е че е мно-о-ого своенравен. Науми ли си нещо - не го забравя, тръшка се, реве гръмогласно, бие си главата в пода или във вратата, прави се че се е отвлякъл с нещо друго и като му повярваме - връща се към целта Sad Дори няколко пъти се случва, като не му дам нещо, да ми дърпа косата или да ме щипе, това доста ме притеснява.
Друго, което ме притеснява, е извънредната му лакомия. По принцип той е около 12,5 кг., не е дебел в никакъв случай, ама иска да яде мно-о-ого. Килограм и половина на ден не му стига, все е гладен и все към кухнята бяга да си изпроси нещо, бр-р-р. Гледам да го храня пълноценно и само с полезни храни, но явно той си е лаком...

Поздрави на всички, не знам колко ще мога да пиша, но често ви чета...

# 287
  • Варна
Здравейте и от мен! Още едно побутване в темата. Моя хулиган го изтормозиха и сега спи рано рано. От вчера сме тръгнали да правим профилактичните изследвания. Вчера беше голямото боцкане - 3 пъти през половин час. Днес носихме материал.  Laughing Давахме венозна кръв за имунология(голяма мъка беше). А за утре останаха два консулта със различни специалисти и една ехография. Надеждите се надявам другата седмица да се оправдаят. За сега е ясно, че все още има непоносимост към лактозата, обаче хемоглобина му е с невиждани стойности за нас - 117.  Heart Eyes
Голяма маймуна е, много говори, все ме имитира и повтаря разни неща, например - бъмба (бръмбър), вика писсс(пиша 2 капки в гърнето) и после последва бавооо.  Heart Eyes
Деси страхотно за кукления театър! Чак не мога да си представя как сте го изгледали. Даниел не го виждам мирен за повече от 5мин, ама знаеш ли.. Трябва да пробваме някой път, че него го вълнува само мо(мола), бръм-бръм(всякакви коли) и бууу(батута).  ooooh!
hedgehog in the fog стискам палци всичко да се нареди и госпожичката да не се дупи толкова. Пък и секцио да е, сама каза важен е резултата, не е чак такава драма.  Wink И ние се инатим до постигане на целта и много много трудно успявам да го отвлека с нещо. Определено не забравя никак лесно.
ЦВМ браво на вас! На теб за строгата организация, на кака за грижите, на Дарина, че е толкова адаптивна. Всеки по задачи.  Wink

# 288
Ами така е то-поразвали се времето, някои се поразболяхме Crazy и се завърнахме да пишем Laughing

Тони, Мира, ние като за първи куклен театър избрахме пиеса със животни и единствената грешка, която направихме, е, че отидохме 15 минути по-рано и чакането изнерви Юлия, но щом започна пиесата, се кротна и през цялото време гледаше с ейййй такива големи очи. И на Лили спектакъла го гледаше с голям интерес-ама там нали танцуваха разни дечица и тя беше много въодушевена. Кукленият театър продължава около 60 минути. Спектакълът на Лили, както и баскетболният и празник бяха по-дълги. Другата седмица мислим да отидем на "Зайчето Питър", а междувременно в града пристигна цирк, та няма да го пропуснем и него  Party

Юлето не говори много на човешки, но бабите и казват,че като поседиш с нея ден-два и започваш да и разбираш! Иначе отговаря: като я извикаш, тя казва "Идааа!" и пристига. Това, с което ме учуди днес е, че брои до 5, посочвайки с пръстче нещата, които брои "Ноо, дее, тии, тетии, пет!"

hedgehog in the fog , радвам се, че се разписа, че вече се чудех какво става с вас! Леко бременеене до края, а за раждането не му мисли-има си лекари за тази работа Peace

Момичета, не можем да си купим сандали ooooh! Не иска дори да пробва, изпада в изтерични писъци и си настоява за нейните си обувки. За Юлето говоря ooooh!
И Лили трудно мереше обувки на нейната възраст, но успявахме да купим и после свикваше бързо. А Юлия прави такива сцени,че бързаме да се изнесем от магазина, преди продавачките да са ни изгонили Blush Дори да хареса някои с разни там зайчета и шаренийки, като реша да и ги меря, ги хвърля и бяга. Сега се подвизаваме с едни адски обелени отпред кожени обувки и едни скъсани на пръстите гуменки Embarassed Embarassed Само едни обувки одобрява-сандалки на бразилските Rider,  които имаме от Лили, но те са и много големи. Все пак Лили ги носеше на 2 годинки. Юлия се съгласява да ги обуе, но наистина мисля,че ще се претрепе с тях ooooh!
Някой друг има ли го този проблем? newsm78

# 289
Здравейте, момичета! Аз се по изгубих, четях ви, но като тръгнех да пиша нещо все ме спираше.

Благодаря на всички за прекрасните пожелания!
Да ви разкажа какво става с нас Simple Smile
Александър се роди на 25.04 в 13.02 след планирано секцио. Роди се 3800 и 51 см. Секциото не беше от най лесните но мина и сега всичко е наред. Поседяхме доста в болницата заради инфекция, но и тя отмина. Имахме проблеми с храненето и сега сме на АМ. Алекс е прекрасен. Много слънчев, спокоен и спящ Simple Smileрасте и се развива добре и аз се чувствам отлично и психически и физически.
За сега Ники не е приет на ясла, а многo ми се искаше да го пусна.  Ники иначе е прекрасно, палаво дете. не се спира и добре, че бебето е спокойно за да мога да му обърна достатъчно внимание.
Ще ви покажа мъжете ми Simple Smile

Ето го и Алекс Simple Smile

и Ники

Целувки от нас Simple Smile

# 290
Ради, прекрасен е Алекс  Heart Eyes
Честита прическа на Ники  Grinning

# 291
  • Нейде из лудите гори...
Ами така е то-поразвали се времето и се завърнахме да пишем Laughing
от времето викаш.. чудя се аз какво се оплакват хората от това време, ние днес на плаж бяхме  Whistling

Беше ми неудобно да пиша през пост, та се радвам, че побутнахме темичката..

Първият ми изпит мина и замина, до петък трябва да предам реферат и курсова работа и следващото изпитване е чак на 26 - да минава и да не го мисля повече  Whistling

От два дни караме с пелени само за сън... Пропуски - няма, а излизам с 4 чифта клинчета, бельо , че и пелена за всеки случай нося  hahaha Ама за сега само ги мъкна. Айчето издържа по 3 часа без пиш, ама като се приберем първата й работа е да си вземе гърнето. Не иска да пиша навън, но се надявам да свикне скоро и с това. Днес дори на обед се събуди, за да пиша. Извика ме, събу си гащите и пак за гърнето тръгна  Crazy Няма връщане назад, почнах вече  Mr. Green
Идва ни четвъртия кучешки и пуска някой друг сопол, те пък я давят и прикашля, ама я водим здрава, нищо не й давам , само физ. р-р пръскам, а той като се стече, тя го облизва сладко - сладко  Blush Heart Eyes
С говоренето също напредваме , всеки ден с нова дума Simple Smile

Деси, бързо да оздравявате  Hug Уби ме Юлия с тия обувки, ама защо си спомням, че когато й сменяше зимните пак имаше някакви драми... Може и да греша. Браво обаче как е стояла в залата, Айчето докато влезе на концерта, хем не беше почнал и изпадна в истерия - съответно не го гледа..

Анбибиан, ти сериозна ли си за наколенките? Аз такова нещо ще купя, като се качи на ролери, кънки, скейт и там подобните неща, ама така заради падането не . Нося винаги вода, ако стане нещо да измия раната и това е, ни лепенка , ни нищо... А постоянно имаме по нещо на краката  Peace Как е Яна? Смъкна ли Т? ПРавихте ли й изследвания?

Цвети, ето защо си се губела, радвам се , че се разписа. Браво и на Катя, че така помага. Колко им е разликата с Дарето?

Таралежче, дано се обърне бебката, все има някакъв шанс. стискам палци всичко да е наред  Hug

Мира  Hug Хайде другата седмица да се похвалиш  с добри новини  Wink

Ех, Радии, прекрасни са ти мъжете...  Heart Eyes Heart Eyes Да сте живи и здрави  Hug

Май се поулях - лека вечер  Wink

# 292
Marsy Rose аха, сериозно за наколенки  Laughing но не от тези твърдите, които се носят при ролери и скутери. Преди време бях купила от Лидъл един комплект чорапи и наколенки за лазене. Наколенките не сме ги ползвали, обаче са по-дебелички и затова си мисля, че ако намеря едни такива от тънък плат ще е най-добре. В смисъл само плат е, колкото като падне да не се нарани много, все едно има клинче отгоре. Тя и сега си пада нон-стоп и все са й ожулени колената, но предпочитам да са ожулени без кървящи рани, затова искам да ги предпазя. Тя не би търпяла наколенки от тези стандартните.
Докато можем ще караме с 3/4 килнчета, пък после ще видим  Thinking
Иначе сме добре, мерси че попита  Hug Има чат пат някаква температура, но не постоянна. Изследванията й бяха просто перфектни и аз се успокоих.
Сега като си работя в къщи, милото седи по няколко часа на ден само в хола, та хола прилича на бойно поле. Всички мебели са разместени, навсякъде са пръснати играчки, аз не си правя труда да събирам, щото след 3 секунди всичко пак е разсипано. Катери се по крос-тренажора ми и вече мисля да го разкарвам и без това не го ползвам. Само се чудя къде да си скрия принтера. До сега не ми пипаше хартията и като печатам ми носи листите и затваря люка, от където излиза хартията. Ама сега нон-стоп ми взима хартията, натиска ми копчетата и не мога да печатам, ако не е арестувана в столчето й.
А и яде хартия, че и ми предлага на мен  ooooh! Вашите ядат ли хартия? Даже като е добре нахранена и напоена пак си похапва  ooooh!
А вечер ни е много смешна, като й се допие мляко почва да мрънкаааааа и аз пристигам с млякото и тя скача на дивана и се пльосва на една възглавница и чака да й дам шишето  hahaha
Много неща разбират вече. Днес се беше позачервила отдолу и се дърпаше докато я мия и подсушавам, ама като видя че вадя крема и пристигам с намазан пръст, сама си отвори краченцата да я намажа, знае че кремчето успокоява.
Напоследък съм толкова заета, че нямам време да й готвя, ама забравям и да поръчам кухня  ooooh! Добре, че имах малко запаси в камерата и в килера, но и те се изчерпаха.
Затова утре ще ми е ден за готвене. Мисля да сготвя яхния с картофи и спанак, броколи с кус кус и шунка и мляко с грис. Ако остане време и една мусака с тиквички и едни ябълки с ориз, ама май нямам толкова място в камерата за всичко. Иначе в Кауфланд имаше намаление на пюрета на Хип. Ние купуваме предимно на Бейбилов месни пюрета над 8 и 12 месеца, обаче този път взех на Хип.
И да ви питам - на тази възраст вече няма значение дали сменяме млякото, нали? От доста време сме с Хип, обаче го купувам от Амазон, защото е доста по-евтино. А те цял месец нямаха доставки и останахме без мляко и като почнах да давам по 20 лв. за кутия от 500 гр. ме смъдна под лъжичката и се чудех дали да не й взема пак Аптамил  newsm78

# 293
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Зарибихте ме с писането, та реших и аз да се разпиша.

Ради, прекрасни са ти мъжете! Живи и здрави да са! Много хубаво, че Алекс е спокоен, за да можеш да обръщаш внимание на Ники. А той проявява ли ревност?

Цвм, значи и ти си започнала работа? Браво на Катето, че така хубаво гледа Даринка. Тя е голяма кака, няма как да е. Аз съм гледала сестра ми за по няколко часа на ден, когато съм била на 4 год., а сестричката ми е била бебе. Направо се чудя на майка ми как ми я е оставяла, съвсем сами двете у дома. И майка ми казва, че съм се справяла превъзходно, била съм много отговорна, даже и ританки съм преобувала. Сега в никакъв случай не бих оставила бебе на София (тя юли месец навършва 4г.), но всичко си зависи от детето. После майка каза, че и на сестра ми не можело да се разчита да гледа бебе на 4г.

Анбибиян, ти готвиш много и замразяваш ли? Да, мисля че на тази възраст вече няма проблем да им се сменя млякото. Аз още й давам на Елиза от Фризопеп (млякото за деца с АБКМ). Не че ме е страх да й го сменя, но просто имаме много кутии още от времето, когато ни го изписваха по касата. Пък тя си го харесва и го пие, сигурно ще има до втората й годинка. Но аз не й давам всяка вечер, преценявам в зависимост от това дали е яла много и какво. Въпреки че понякога тя си го търси "Мако, мако..." Да, разбират много вече малките главици, нищо че не могат още всичко да си кажат.

Таралежче, да си стои мирничко там девойката, докато не й дойде време да излиза. Пък секцио или нормално, каквото дойде това, ти нищо не можеш да направиш. Важното е накрая всички да сте добре!  Peace

Деси, ние нямаме такъв проблем с обувките. Има го този момент, че си харесва понякога точно определени обувки и иска тях да носи, но аз все някак си я уговарям. Направо се чудя как Юлката е гледала толкова дълго време представление, Елиза сигурно няма да издържи. Но аз не съм я водила де, ходила е само на тържеството на кака й в детската градина, което продължи 1 час и накрая вече искаше да си ходим. Та ще задържа засега с театрите.

Мира, стискам палци и на краката изследванията да са хубави!  fingerscrossed fingerscrossed Дай Боже... да се поотпуснете малко и вие...!  Praynig

Ннннн, вие как се справяте с алергията? Наистина ли ваксината я е отключила?? Имам право така да се страхувам от тези ваксини значи... Thinking Малко им завиждам на некомпетентните майки в парка, които като заговорим за ваксините и си изкажа мнението, ми се чудят на акъла и следва изречението: "А, изобщо не съм се замисляла. Водя го там, боцкат го и всичко приключва. Хич и не знам за какво ми говориш." Да не дава Господ да разбират...  Praynig  Praynig

Марси, беше ме питала за това колко често пишка Елиза. Ами различно - понякога издържа по 2-2,5 часа, понякога пишка през половин час. Зависи колко течност е изпила. Браво на Аята, че така добре се справя вече с тази задача, осъзнало е детето какво се иска от нея и какво трябва да прави.  smile3501 За това че издържа по 3 часа, без да пишка и навън не иска, имах го този проблем със София. По 3-4 часа се стискаше, докато бяхме навън, само и само да си го донесе у дома. Притеснявах се, защото задържаше по толкова много време, това не е хубаво все пак, но нищо не помагаше. Обаче мина време и този проблем се реши от само себе си, трябва да си търпелива просто.  Hug Да ти кажа, че и при нас е същото с растежа на зъбите - имаме си сополи и кашлица. Сега й растат 4 на веднъж. И преди, като й растяха зъбки, пак кашляше и със сополи. Аз нищо не давам, като избият зъбките, всичко се оправя от само себе си.

Елиза е добре. Искам да ви кажа (ама да не ме чуе дявола  Praynig), че от няколко дни не й е излизало червото. Така от само себе си, нищо не сме правили, нито сме сменили гърнето, много се надявам да е започнала да го израства и сама да успее да се справи.  Praynig Иначе много обича да се тръшка на земята и да се прави на сърдита, зарила глава надолу и вирнала дупе. Обаче аз не й се впечатлявам, оставям я да си пореве и да се посърди и като види, че няма как да стане на нейното, се отказва и забравя всичко.
Минаха 20 дни, откакто й извадихме кърлежа и сега си мисля дали да й направим кръвни изследвания. Марси, вие май се отказахте от тях, а или се бъркам?  newsm78
Това е засега от нас. Поздрави и до скоро!  Hug

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 10:21 от Hariela

# 294
Hariela да, готвя и замразявам, ама не всичко, само което е подходящо за замразяване, но не готвя много, а гледам да има няколко различни замразени храни в хладилника. Понякога готвя само за 2-3 ядения, но когато стане много - замразявам. Яна пие мляко по 2-3 пъти на ден. Иска си го, плаче и вика ам ам. Ама тя вика ам ам и когато е гладна и когато е жадна и когато иска сок, общо взето не сме напреднали с говоренето - знаем си мама, ам ам, да и не и от време на време тата, още не сме решили дали ще рече тати.

# 295
  • Нейде из лудите гори...
Хариелка, дано се оправи от само себе си проблема на Изи  Praynig Обнадежди ме отново с гърнето, ще си изчакам периода да мине  Wink
Изследвания пуснах не отдавна , но само ПКК, всичко е в норма  Peace

# 296
Ох, че мие прясно да ви споделя за тръшкането #Cussing out Днес Юлия направи такава сцена в парка, че едни момчета, по на 12-13 години, нали се сещате едни такива бунтарчета на входа на пубертета, се спряха и почнаха да я уговарят да стане от земята. В такива ситуации аз стоя на разстояние и след време тя сама става и идва при мен, но когато има публика, става простоооо..... ooooh! Цялата драма беше за това, че искаше не само да носи пастата за зъби, ами и да я вади от кутийката и да развърта капачката ooooh! Ама беше рев кански и тръшкане по очи на алеите! А онези момченаца се опитват да я вдигнат и накрая едното от тях само ме погледна и попита "Ваше ли е?' Embarassed

Марси, права си за обувките! Юлия ще е като мен, а аз не съм от онези жени, които имат по 2-3 шкафа обувки. Просто не ми е мания това. Сега съм харесала едни балеринки на Матстар-от плат са, н носовете им са гумирани. По деколтето имат къдрички и са много кокетни. Мисля,че ще се навием да ги пробваме,понеже приличат на гуменките и , но са по-изрязани, а като ги купим, ще се прибера вкъщи и ще изхвърля старите скъсани обувки и да я видим тогава какво ще обува Twisted Evil Браво на Айка-байка за гърнето и стискането  bouquet Аз на Лили външния памперс го махнах отведнъж и навън съм я изпишвала в тоалетната на някое заведение-държах я над тоалетната чиния. Тя бързо се начуи да стиска, а и ние не мерим улиците по цял ден-то в Търново няма много за мерене, а в Русе живеем на центъра на града и се прибираме много бързо, ако се наложи. Свекърите бяха решили веднъж да я изпишват в един от парковете на Русе, без тя да е подала сигнали,че и се пиша. Беше студено, пък те решили да заголват дупето. Изядох ги с  парцалите после Twisted Evil С Юлия май ще процедирам като теб-ще мъкна багажи и ще разчитам на това, че тя много обича да е чиста. Иначе съм адски гнуслива и като видя някоя майка да си изаква детето насред някоя полянка, направо  Sick

Анбибиан, аз не мисля, че е проблем да даваш друга марка мляко, та дори може и на кисело да минете, стига да не слагаш захар Peace Баба ми е разказвала как са отучвали леля от нощното мляко. Тя викала 'Мамоо, няко!", а те се направили на заспали, при което тя рекла "Гупава мама!". Прихнали да се смеят, но не и дали мляко. Всичко приключило за 1 нощ Peace

Ради, не можах да спра да гледам снимките, които си постнала! Много са мили Heart Eyes

Хариелка, дано с времето мускулатурата на Изи да укрепне и да го нямате вече този проблем с червото Praynig

Мира, и аз стискам палци за изследванията! Дано след цялото това боцкане на малкия герой да има положителни резултати и да не ви се налага скоро да повтаряте тестовете PraynigХемоглобинът ви е шампионски. На единият от моите племенници, на 6 месеца хемоглобинът му беше 86. Пратиха ги на хематолог и от там им бяха обяснили,че бебокът си е здрав, а тези стойносто се дължат на ускорения разтеж. Той, вярно, че прави всичко възможно скоро да настигне по килограми "кака" си Юлия Laughing Иначе сетра ми го захранва сега и той повръщал от някаква млечна каша и от заешко пюре. Интересното е, че като му дали торта, не повръщал Wink

# 297
Здравейте, момичета!
Много се радвам, че темичката ни живна, много ми е приятно да си споделяме как растат мъничетата ни Grinning
Ради-Алекс и Ники са страхотни малки мъже, да са ви живи и здрави и двамата и много радост да ви носят у дома Hug Разписвай се по-честичко.
Таралежче- дано си стои на топличко момата до август месец. Не се притеснявай от секциото, и другите момичета са ти казали-най-важното е да сте живи и здрави и двете Hug
Анбибиан - като питаш за млякото и аз да кажа. Снощи купих на Кали АМ. Тя от раждането си е на НАН. В момента и купувам НАН -3 . Та съвсем случайно видях, че имало и НАН-4, което се води за деца над 18 месеца и мисля като изпие тази кутия да и купувам вече от него. Тя през деня си яде твърда храна, няма проблем с това, но вечер си търси млякото и като се събуди понякога нощем също, и сутрин като стане пред ида седне на гърне също пие АМ. Според мен това по-скоро е навик, отколкото необходимост, но няма да я отказвам насила, да пие колкото иска. Ето например тази нощ и изби 15 зъбче и въпреки, че беше вечеряла до сутринта изпи почти 3 шишета от по 240 мл мляко Shocked
Хариелка- стискам ви палци проблемът на Изи да отшуми от само себе си Praynig До къде я докарахте с детската стая на принцесите ooooh! Като я направите, чакам снимки Wink
Марси- браво на Айчето за напредъка с гърнето Hug Днес точно за гърнето и отучването от памерса говорихме с ММ. Ядосах му се да ви каже, мъжете определено не проумяват, или не искат да проумеят нуждите на децата. Обяснявам му аз, че за да свикне Кал ида си казва, кога и се пишка и ака, трябва да махна памерса, да я оставя да се напишква известно време и тя сама като види, че така не и е комфортно, ще почне да търси гърнето и да си върши работата в него. Той е много против това, щяла да омирише къщата и на зоопарк да заприличало. Трябвало според него да чакаме по-съзнателна да станела. Аз му се ядосах и му казах, че до 5 годишна ще я д ържа с памерс #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing outДано успея да го придумам все пак, не съм се отказала, аз и на нея много и говоря като седне на гърнето, че когато иска да пишка трябва да ми казва, а дано ме разбере в някакъв не мног одалечен момент Mr. Green Ако не успея май на яслата ще разчитам, че там на два часа ги слагат на гърне и като ходят всички деца заедно се създава по-лесно навикът, може би ooooh!
Мира- стискам ви палци да се похвалиш с хубави изследвания другата седмица. Според мен първата крачка вече е направена към израстване на проблема, щом имате толкова добър хемоглобин, браво на момчето Hug Hug Hug
Деси- ние нямаме проблем с обувките, каквито сложа, такива обува Кали, казва им- бу-бу. Много обуча да си ги събува сама в колата. Вече и домашните си обувк исъбува сама, които са с катарама, но тя не е препятствие за нея Mr. Green
За говоренето- много неща казва, всек иден ме изненадва с нещо ново. Много ме радва и фактът, че самата тя без да я насилвам проявява интерес да учи нови думички като сочи определен предмет, вика-ммм и не спира докъто не и кажа какво е това.Може да отговяря на въпростие какво е това и какво прави- съвсем лементарно- като например, като я питам какво прави кученцето, че има една книжка такава и тя казва-ам-ам, като види картинката , където то яде, мий-мий-, там където се къпеи си мие ръцете и гол-гол, там където играе на топка. Та за сметка на това, че проходи късно, с говоренето, да чукна на дърво, проблеми няма И разбира всичко, което и се казва.
Това е за сега от мен.Май се поолях с писането малко,ама доста темички имаще за коментиране и все интересни.
Приятен ден на всички от мен Hug

# 298
Да се разпиша отново преди да изляза по огледи ,че после не се знае  Mr. Green в събота караме децата на Пловдив ,там майка и татко ще ги гледат до като приключи ремонта на Батак  ooooh!
Марси разликата им е 11 години , но Катя е много отговорна и най -важното е , че има желание да гледа Дарина ,понякога е дразни и обижда ,но това си е съвсем в кръга на нещата  Grinning
Хариела майка ти е по смела и от мен  Mr. Greenпри нас поне годините са в повече  Laughing ,а и аз съм на принципа ,че детето от малко трябва да се учи да е самостоятелно и отговорно  Peace
Деси да кажа и аз за тръшкането при нас е много често явление ooooh! и аз в повечето случаи е оставям да се нареве .
Да ви кажа Катето как възпитава Дарина направо ще падна  hahaha толкова е строга и се кара ,а като се затръшка за нещо ,което не трябва да се дава Катя започва да и се кара „ ти какво си мислиш не всичко се лапа и не всичко се дава “ Дарина вече е надула гайдата ама знае ли се  hahaha и Катя продължава „ аааа реви си не можеш да ме впечатлиш ,аз не сам мама “  Joy
Оказа се ,че Дарина сама на мен върти номера всички останали ги слуша , от време на време да не кажа редовно викам и племенника да е гледа ,когато аз съм по огледи ,а Катя не може и той ми казва ,че Дарина била коренно различно дете  #Crazy
Ани Дарина яде всичко ,което и попадне в ръцете  ooooh!
Има ли деца още с биба и не можещи да говорят?
Ставам да се приготвяма,че имам доста неща да свърша преди да изляза

# 299
  • Варна
Здравейте,

Ради, прекрасни са ти момчетата! Живи и здрави да са! Бързо възстановяване след тежкото секцио!

Деси, и Кирил се тръшка. Интересно, че го прави само на мен, не и на баща си. Доста ми е неприятно и се усещам понякога, че не зная как да реагирам. Ако го оставя, това може да продължи часове. Не се отказва изобщо. Опитвам да му отвлека вниманието, понякога се получава, друг път не. Тогава му се скарвам. Embarassed Понякога действа, друг път -не  Mr. Green Голям е дявол.

Таралежче
, дано се обърне бебчо. Пък ако  не, здраве да е. Важното е да сте здрави. Много ме развесели с това ядене. И моят юнак си похапва доста. Вече е над 13 кг. Онзи ден срещаме една баба, разхожда си внучето, момиченце на година и 11 месеца. Жената не ми повярва, че Кико е на 1г. 7 месеца -беше по-висок повече от една глама от детето и сигурно 5 кг. по-тежък.  Laughing

Ани, и аз замразявам храна. По-лесно ми е така, в някои дни не готвя. Някои хора ме съветват да не го правя, че било най-добре прясно сготвено. Старая се, разбира се, но и това е решение за мен.

Мира, сигурна съм, че изследванията ще покажат само хубави неща   bouquet

Хариелка, да ваксината отключи алергията. Започна да дриска на следващия ден след слагането и. Изключвахме постепенно различни храни, докато не останаха само картофи, ориз, сухар и морков. Положението беше без промяна. Това продължи 3месеца  и половина. Ясно беше, че не са наред нещата. Педиатърката каза да пускаме тест за непоносимости ако не се докаже нищо ще търсим сериозни причини, за които по-добре да не питам. Не ми трябвало да знам все още  Shocked. Направо полудях..за какво ми говори тази жена!!!!! Започнах да се моля да е алергия  Simple Smile Тестът доказа непоносимост към глуте и млечни. Израствало се, след като и придобита, а не изначална алергия. Един вид вторична  Praynig Сега сме без глутен. Трудно е ,защото той обича хляб, солети и всякакви зърнени неща. но, важното е крайния резултат все пак. Онзи ден пък започна да пищи като пиша, не може, пищи, пишва, пищи, пишва. Направо ми взе акъла. Сега пък уринарна инфекция, някаква гадна бактерия. Пие хапчета, дриска отново. Надявам е от хапчетата, че ако трябва да търсим нова причина, направо не зная. И аз завиждам на майките, които не се замислят за ваксините. Това си е блажено невежество. Дано никога не им се налага да се замислят. Та така.... Стискам палци Елиза скоро да преодолее нейния проблем. Извинявай, ако ти досадих   bouquet

Хубав ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт