Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 032
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Макар и малко късно: Честит празник на всички прекрасни деца! Много здраве, слънчеви усмивки и весели игри! Лека нощ, момичета!

# 271
Честит празник на всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета!Нека запазим в себе си искрицата на детството!

# 272
Честит празник на вече заспалите октомврийчета, които със сигурност са се забавлявали днес и са получили много подаръци Hug
Пожелавам ви, дечица, да сте здрави, да растете щастливи и да правите горди своите родители!
Мили октомврийки, неусетно бързо лети времето и нашите деца се превръщат в страхотни човечета1
Вчера бяхме на кулминацията на честванията на 50-годишният юбилей на ДГ на Лили. В местният музикално-драматичен театър, ред огромна публика, над 200 деца представиха музикално-танцовият спектакъл "Алиса в страната на чудесата". Много репетиции и трепети преживяхме през изминалите седмици. Няма да скрия,че това беше свързано и с негативни емоции, когато Лили се идваше от ДГ, ядосана,че танцът не се е получил и госпожите са им се карали Crazy Но, когато снощи видяхме колко пренавити бяха педагозите и колко се постараха децата, колко изпипано беше всичко, си дадохме сметка, че нашите обгрижвани съкровища имат много труд да положат по пътя към успеха! колко пъти се просълзих, не питайте!
На стената си във фБ съм споделила част от спектакъла, така че, който иска, може да му се наслади!

# 273
  • Варна
Здравейте момичета! Редовно ви чета, но никак не ми остава време да пиша...
Мишанка, лека и безпроблемна бременност!
Ради,честито бебче!
Деси, незабравими изживявания са това. Аз понякога се просълзявам като гледам чужди деца, а когато е собственото ти дете чувствата са още по-силни.
 Съни, дори не мога да си представя как се справяш. Дано и Али скоро да свикне с бебенцата! Анбибиан, Марси много вълнуващи разходки сте си направили. Моето момиче не обича да се вози в кола и в автобуса непрекъснато мрънка, въпреки че всеки ден излизаме, а ние живеем във вилната зона на града. сладолед не съм давала, но и аз много-много не го обичам, а и тя не проявява интерес към това което ядат другите, стига нея да не я карам да яде. Смуси, минахме покрай базара сутринта на първи, но за съжаление още го подреждаха и не можахме да си купим нищо. за първи юни ходихме на два организирани празника и никъде не ми хареса- бабите, а и не само те, се блъскат да вземат по някоя вафла или гризки, озвучаването като на рок концерт... Хариелка сигурно си намерила вече, но все пак, декорации за детски стаи има в Джъмбо. ннннн много неприятно това с глутена, защото много се ограничава разнообразието на храната, но ти сигурно си намерила вече подходящи рецепти. за махането на памперса съм решила да е след 12-ти, когато сме на консултация. Купила съм 20броя пликченца, но се чудя дали ще ни стигнат? А аз по принцип използвам памперс-гащи вече от една година, така че за да усети разликата ще ги оставим само за сън. Анбибиан това "който не слуша мама се вози в количката" го научихме за един ден с доста плачене обаче. Така всеки път преди да я сваля от количката я питам : "искаш ли да слезеш от количката?", след като каже: "да", питам:"а ще ми дадеш ли ръчичка?" и като каже"да" ,обувам сандалите и я свалям. Тя след малко забравя, пуска се и хуква и ако откаже да ми даде ръка е слагам на количката, събувам сандалите и говоря за нещата около нас без да забелязвам, че плаче. Когато се успокои, пак я питам. Така с една разходка от единия до другия край на Морската градина се научихме.   И накрая да ви се оплача, момичета, не сме приети на ясла. Два дена много се ядосвах, но вече ми мина. Лек ден от мен!

# 274
Здравейте, момичета!

Сядам да се разпиша преди Кали да се е събудила. Пак я мъчат зъби и мноооог се лигави и мрънка снощи. Аз пък вчера бях с настина и адски ме боляха мускулите, на обед само я нахраних и се тръшнах на дивана в хола, ММ мърмори, че имал работа, ама ще не ще остана в нас докъто се поосвестя малко, пих колдрекс на обед и вечерта и днес на обед аспирин и витамин ц и съм по=добре.
Обяснете ми, моля ви се, какво точно представляват памерс=гащите, с какво са по=различни от памерса и от обикновените пликчета и с какво допринасят за приучването към махане на памерса. Извинявам се, ако въпросът ми е много глупав, ама не знам и питам Mr. Green EmbarassedКали понякога казва пиш и се пипа по памерса, като я сложа си вър6и работата, понякога стачкува, така че ,трябва лятото по=сериозно да се заема с това, аз я слагам на гърне, но от махането н апамерса смъ сдалеч, Често да ви кажа акъла ми не го побира как сте махнали памерса, за тези мами, които са го направили, пък занощния= да не говорим. Как преценихте, кога да спрете да салгате?Аз казах на ММ да пробвам да опикава всичко у нас отначлао, той се ужаси, та покрай махането на памерса и с него ще си имаме проблеми Joy Joy Joy
Деси= аз и във фейса ти писах, че като малка съм ходила в същата детска градина, че е на две крачки отнас и мног осе развълнувах като ти видях клипчето, страхотно са се справили дечицата, просто ме върна в детството Hug Grinning

# 275
  • Варна
Тони, памперс-гащите нямат лепки, а са свързани като пликчета и имат ластици покрай крачетата и на кръста. Аз използвам такива откакто малката стана на шест месеча. В началото беше с Либеро(но ми изпускаха покрай крачетата, а и изглеждат доста надути), после с Мерис( те имат лакмус който показва дали трябва да се сменят, от много мека материя са и имат лепенка с която стават по-компактни при изхвърляне, но вече ни издържат само едно напишване, а струват около лев бройката), сега сме с четворката на Памперс за момиче и съм доволна, а зимата ММ беше донесъл от Франция един пакет Хъджис(те са хем гащи, хем имат лепки отстрани), но във Варна не ги продават никъде. Имай впредвид, че пампер-гащите от даден размер могат да съберът по-малко пишано, отколкото обикновен памперс от същия размер и същата марка. Виждала съм и някакви памперс-гащи от марката на Карфур, но не съм ги пробвала. А за отказването от памперс мисля, че няма значение дали е обикновен или гащи.

# 276
  • Sofia
Ради, честит Александър!   bouquet Да е здрав, много щастлив и велик, като името си! Много се радвам за вас!  Hug  Hug  Heart Eyes

Деси, браво на децата! Такива моменти са много вълнуващи!  Grinning

Съни, нашата героиня  Hug Наистина си ви представих каква атракция сте по разходките.  Laughing Живи и здрави да сте всички! Знай че хората много ви се радват. Предполагам че е така, като знам аз как се радвам, виждайки някое многодетно семейство.  Simple Smile

Тони, Оли ти е обяснила каква е разликата между самите пелени и гащите. Всъщност памперс-гащите не помагат на детето да се отучи от самия памперс, а ти помагат на теб - като се налага да му събуваш панталончето навън, е по-лесно, сама знаеш че поставянето на памперса изисква детето да легне някъде и това те затруднява. Аз взех памперс-гащи единствено с такава цел, друг е въпроса че използвахме само два такива и моето момиче се научи. Не се мъчи да проумееш как едни деца са се отучили от памперс, а други са далече от това, нали знаеш че всяко детенце на различна възраст е готово да прави някои неща.
Аз нощния памперс още си го слагам, тя не пишка в него, но аз й го слагам, защото в месеца веднъж се изпуска през нощта, ако сутрин се успи до 10ч. примерно.

Оли, Марси, благодаря ви за насоките за декорации.  Hug  Hug Още не сме стигнали до тях. Сега само поръчахме креватчетата да ги правят и взехме матраците. Но ММ другия месец ще излиза в отпуск и тогава ще е същинския ремонт, че иска да прелатексира стаята, да слага някакви лайсни по тавана, щял да лепи нещо. Аз не разбирам, само минавам като ОТК за цвят и изглед, работата е от него.  Laughing

# 277
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета.
Не ми остава много време, ама и вие не сте се разбързали да пишете.

Влизам да ви похваля моята ученичка  Heart Eyes Вече два дни ходи на занималня сама, вчера беше час и половина, днес два часа, утре поне за 2 ще я оставя. Никаква драма нямаше, докато видя децата и хукна , хич не се обърна да ме види. Днес същата работа, много съм доволна, че така бързо свикна, каките, които гледат децата са доволни от нея, справяла се чудесно.
Вчера имаха музикален час и моята хубавица свирила на флейта  Mr. Green Днес беше на английски и гимнастика  Mr. Green
Аз съм в сесия и не мога да смогвам с покъщината и с ученето, та тази занималня поне ме отменя малко  Whistling

За памперсите, чакам да стане топло за по рокли, че да не нося 5 чифта клинове  Laughing И ще я изкарвам с памучни гащички. У дома си пиша на гърнето, сложила съм го в средата на стаята и когато има нужда си сяда и си върши работата. Забелязвам, че понякога не пиша вечер и докато стане си търси гърнето .... струва ми се , че светкавично расте  Heart Eyes

Хариела, сподели колко често пиша Елиза, знам че това зависи от детето и течностите, което пие. Но Ая редовно пие вода, кърма и пиша на час и половина - два, понякога и малко повече...

Деси, страхотна емоция, миналата седмица бях на юбилеен концерт на майка ми и се разчувствах, представям си какво е да гледаш детето си. Поздрави на порасналото Лили  Hug

Желая здраве на всички ви  Hug

# 278
Здравейте, момичета!

Кали спи и аз влизам да се разпиша.
Хариелка,Оли=бле. агодаря ви за обяснението за памерс=гащите.Чакам да се стполи и почвамммм Simple Smile
Марси- браво на Айчето HugХем на нея и е забавно,хем ти може6 да си свър6и6 работа малко. Аз мисля като наближи време да пускам Кали на ясла и аз да почна да я оставям за по час=два на занималня, че да се адаптира по=бързо на яслата.
Моята кокона чака 15 зъбче и е изклщчитлено киселааааааа.Айде да изниква това зъбче и да не ми тормози детето.

# 279
привет!
Днес по изключение не работя Rolling Eyes Абе аз уж за малко почнах да работя, ей така за разнообразие, ама нещо ме повлече......Когато започнаха да идват щъркелите, винаги ги виждахме летящи и ММ ме убеждаваше,че това означава, че ще има работа за мен. Така се и оказа Laughing Само недоспиването много ме мъчи, понеже Юлката има само 2 кучешки зъбчета, а другите 2 се виждат, но не са пробили и явно я мъчат, та нощем се кърмотим в най-добрия случай, а в най-лошия реве и се мята ooooh!
Сутрин ставам рано и съм като пребита. Напомпвам се с кафета и изкарвам до обяд. Хубаво,ама мозъкът ми се превъзбужда и не мога да спя през деня, заедно с Юлката.И взех че се разболях. Помислих,че е грип,ама май не е-болки в цялото тяло, в главата и световъртеж. Това започна вчера, а днес съм доста,ама доста по-добре и съм си вкъщи. Изкушавам се утре пак да съм на работа, но ще се поспра-явно тялото ми казва,че имам нужда от почивка Peace

Марси, Айчето ще се окаже някоя купонджийка като Юлия-тя като си намери дружинка в парка или в някой детски кът, повече от час може да не ни потърси. Ако сме на заведение с детски кът, може с чиста съвест да си я забравим Laughing Понеже моите ангажименти започват рано сутрин ММ водеше Лили на ДГ, нарамил Юлия в ръце. Вчера доста постоял с нея в градината, понеже трябвало да ремонтира лаптопа на директорката. Като си тръгнали от ДГ, Юлия се разревала-не искала да си ходи. Тази сутрин пак наду гайдата и почна да си дърпа якето от закачалката, като видя, че кака и тати излизат. Наложи се да се успокояваме с дълго гушкане-цокане Whistling

Честито бебенце на Ради! Дано да е здравичко и кротичко Hug

Хариелка, ама ти си нямаш бебе вече-няма цокане, няма памперси. Мома за женене е станала вече Hug Майка ми беше вкъщи за 1 седмица, да гледа Юлия и много и се сикаше да я научи на гърнето,ама не.....за сметка на това Юлия научи всичките си кукли на гърне и периодично ги изрежда на него hahaha

Тони, добре би било да пуснеш Кали на занималня, за да посвикне да се отделя от теб, но да не стане така после,че да не може да свикне на яслата, понеже вече е свикнала със занималнята и с госпожите там Peace Помисли си!

Юлето хванала едно бебе и танцува с него, понеже майка и няма сили да и партнира в танците днес Wink И каква ми е командорка. Постоянно нарежда:"Дай! Пей! Пак! Още! Айде де!" Последното го казва най-вече като сме в колата и спрем на някой светофар-хич не и се чака! Иначе като пея или като танцуваме, винаги ме поощрява с аплодисменти и викове "Бавоооо!" Много обича бебета. В парка се лепва до някоя количка или казва отдалече "Мамо, иш (виж) бебе!" Ама и на себе си казва бебе понякога. Вечер като и се приспи, се гушва в мен или почва да ме дърпа към спалнята, а на останалите хора казва "Бебе нани! айде тао (чао)!" Голяма е смешка Heart Eyes

# 280
Здравейте, момичета!
Така като гледам никой почти не се разписва Sad Жалко, много ми е приятно да ви чета.
Кали спи сега и аз имам малко време. Утре ще я водим при пра баба и =бабата на ММ за първи път. Тя е на 90 години и не я е виждала до сега, пък много иска да я види и ние най-после се наканихме. Представям си колко ще се развълнува жената. Ще се приберем в неделя.
Деси-дано си си останала повечко у вас да си починеш. Права си,че понякога тялото ни ни показа само, че има нужда от почивка Hug
Приятен ден и приятен уикенд на всички от нас, аз ще се разпиша в понеделник. Hug

# 281
Здравейте и от мен,
наистина много малко се пише в темата Sad
Честито бебче на Ради!
Ние сме добре, изкарахме хубав уикенд в Пловдив. Малчо се сдоби с камион на Чиполино, Елинка с интерактивно коте Блиса от серията на Барби. Бяхме на гребния канал и племенникът ни спечели бегач Спринт, изобщо хубав празник стана Simple Smile Днес съм на рожден ден на една приятелка и мисля и аз да попразнувам, не само децата  Laughing
Купихме играчките за комплекса и ги монтирахме, не мога да ви опиша каква радост, какво щастие. Децата си играят на воля. Сега пак събирам пари  Mr. Green Този път ще купим батут Simple Smile
В понеделник сме на детски рожден ден на една малка кукла и се чудя какво да й взема, става на 1 годинка и си има всичко, та май ще избера дрешки за по-натам. Някоя хубава рокличка размер 2-3 примерно.
Джоджи в понеделник беше в сборна група, нали започна летният сезон и госпожите си ползват отпуските. Та двете яслени групи бяха в една стая, цял ден 33 дечица накуп Sad Мъжът ми като отишъл да го вземе беше потресен от гледката. Толкова много малки душички накуп. Та на следващия ден пак ги разделиха в 2 групи и директорката идва да помага и гланата медицинска сестра, защото няма персонал Simple Smile
Хубав уикенд на всички!

# 282
Здравейте и от мен  Hug
Аз съм претрупана с работа - затова не пиша напоследък, само преглеждам.
Искам да ви питам дали сте купили наколенки за децата и какви.
Искам да взема на Яна за лятото, че милото постоянно забива колене на земята и докато сме с дълги клинчета си спестяваме пораженията, но за лятото ми се иска да я предпазя и да си спестя главоболията с почистване на рани и лепенки, които тя сигурно ще маха и ще яде  ooooh!
Скоро я водихме на ПКК и урина, че ми поддържа тука една температура и се бях притеснила. Изяде лепенката  ooooh!
Изследванията са й ок., може би пак е от зъбите нещо.

# 283
Днес Юлия беше за куклен театър за първи път! Гледахме 'Грозното патенце" и много ни хареса! Досега беше гледала само спортните и танцови изяви на Лили с голям ентусиазъм и интерес! Хубава съботна сутрин се получи Heart Eyes.....нищо,че Лили е малко болничка Thinking

# 284
След така дългото ми отсъствие да взема да побутна темата  Mr. Green
Ние сме добре Дарето е като куфар милата на Пловдив , на Батак вкъщи с кака си ,както е писала Блекчето аз започнах  работа къде съм в офиса къде вкъщи важното е да се работи  Grinning .Да ви се похваля Катето така е гледа Дарина ,че все едно и е майка случвало се е по цял ден да са сами двете и се справя чудесно ,постоянно е учи на думички , но Дари не иска да говори  Confused И с памперса и с бибата се до под кривата круша  ooooh!вината май е моя защото нямам много време за тези неща  Embarassed
Марси благодаря ,че си се сетила за мен  Heart Eyes
Съни радвам се ,че сте добре Али ще свикне  Peace Hug
За деня на детето Дарина беше в Пловдив при майка пътувахме по обяд и следобед майка е водила в парка имало е концерт Дарето много е танцувала  hahaha
Тя е много интересна с всеки изминал ден става все по забавна. Вчера си е взехме от Пловдив една седмица стоя там ,ми тя толкова се е променила ,че направо да е изядеш  Crazy Heart Eyes
Ще се опитам да съм по редовна ,но не обещавам наистина съм много заета края на седмицата пак ще караме децата на Пловдив ,та от офиса може да се включвам .
Поздрави и целувки на всички мама и дечица  Hug

Общи условия

Активация на акаунт