Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 921
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Днес имаме двама рожденика - да за здрави, щастливи и обичани!  nbirthday
hedgehog, честита радост! Да са ви здрави и много усмихнати дечицата и да сте винаги сплотени!   bouquet
И аз не харесвам това ветровито време, все ми е студено и не мога да се стопля. За смях на гаргите спя с две одеяла.  Embarassed
На нас приспиването ни е много сложен ритуал. Откакто се е родил, Пепчо не иска да заспива с никой друг, освен с мама - вечер. На обяд спи при баба си, защото съм на работа. Баща му не може да го приспи, защото детето не иска, щом мама си е вкъщи. Заспиваме на спалнята (таткото ни се изнесе в хола още миналата пролет), най-често аз преди него, по някое време може да го пренеса на неговото креватче, но той щом се усети, става и иска да си го взема пак при мен. За това все се разправяме с ММ. Но как да откажа на детето, като то ще започне да плаче, да мрънка и само ще се разбуди. После пак на неговото ще стане. Никога не съм имала момент Пепчо да заспи сам. Дори и да е капнал от умора, става кисел и започва да мрънка, но не си ляга сам. Сега поне вече си казва "Ади нани" и сочи вратата.  Simple Smile

# 646
В Първа частна ДГ в квартала решихме да я дадем, така или иначе не ни приеха на държавна, а тук ни е удобно като местоположение, изглажда прилично на външен вид, малко деца са и с удобно работно време от 7 до 19.
Взех си я към 11 часа, играла си е, не е плакала, но като отидох да я взема и те отидоха да ми я донесат и тогава наду гайдата. Предполагам не й харесва хора, които не познава да я носат, казаха, че не им давала да я хващат за ръка и ги тикала да се махат  Laughing
Като излязохме на вън си седна в количката скара ми се на бебешки, ама после почна да си гугука като потеглихме  Grinning

# 647
  • Варна
hedgehog in the fog честита ви дъщеричка! Да ви е жива и здрава! Все така послушна да е. Прекрасни деца имате! Баткото мислете как ще го пазите от мадамите, с тези прекрасни очи и коса.  Heart Eyes

Хариела гледам снимки и на твоите момичета.  Heart Eyes Еее много прелестни. Ти може и да си писала, ама сигурно съм пропуснала, ще ходите ли на ясла?

anbibian страхотна новина! Хайде дано все така да не те търси и да си ходите с желание редовно.  Laughing

Ами ха дано дядо Боже да ви зарадва с една девойка като решите, че е дошъл момента за второ детенце.  Grinning

Ей така много ми хареса, че нещо много набързо ми напожелахте скоро да видя 2 чертички. Има време. Вчера бях на гинеколог и той ми подхвърли идеята. Вика след 3-4 дни ще си в овулация, ако имате желание, действайте..  Laughing  #Crazy Оказа се, че няма причина за моя ултра нередовен цикъл, различна от бременността и раждането. Смята, че след още няколко месеца ще се нормализират нещата.

Иначе днес се сдобих с разни стъкла, контейнери и утре сутрин ще го играя лаборантка.  Mr. Green Доста се забавих с пускането на изследванията и малко напрегнато ще ми е в понеделник, ама тъй като не се организирах никой не ми е виновен. ЛЛ каза, че щяла да ми даде направление, ама на 1ви. Еее той на 1ви трябва да е в яслата, така че ще си ги платим.
Мога да се похваля, че в Тетевен сериозно му отпуснах края и яде какво ли не без реакция.  Blush  Надявам се на същия успех в яслата.

За приспиването днес ме изуми. Вика "мамии, гиши"(демек гуши, да го гушна), а мен нали ме е нападнало главоболие и само толкова ми трябва. Легнах си до него, гушнах го, нацелувах го, хапна още малко банан, обърна ми гръб и след 1 мин. беше заспал.  Laughing  Shocked

# 648
Здравейте, момичета!
Влизам да ви кажа, че днес след обед бях на ФМ, всичко е наред с бебето и ще си имаме момченце Simple Smile
Хубава вечер на всички Hug

# 649
Тони страхотна новина!  Hug И аз искам момченце да е второто - може и две  Whistling

Днес купих на Яна пантофи за градината. След много гледане и чудене в крайна сметка купих от Дайхман, много по-гъфкави, меки и леки от другите, които съм гледала из моловете и тука долу в борсата. 20 лв. са, много ми се видяха, но като сравних цени и модели от евтини и скъпи, стигнах до извода, че е най-доброто. Дано са качествени.

# 650
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Днес пак имате страхотни новини! Браво!
Тони, да ви е жив и здрав юнакът и леко да го родиш.
Анбибиан, браво на детето за бързата адаптация. Дано да й става все по-интересно в яслата!

Аз няма с какво да се похваля, нито да с оплача. Здравички сме, което е най-важното.
Хубав ден от мен!  Hug

# 651
  • Варна
Тони , прекрасни новини! Нашарихте ги.  Laughing Най-важното е, че всичко си ви е ОК.  Wink

anbibian , каква марка са ви пантофите. 20 лв ми звучи разумно. Макар че като знам, че ще ми трябват 2-3 чифта и 20лв са ми много. Как мислите за градината трябват ли и резервни. Притеснявам се, че ако се напишка може да се случи да намокри и пантофите.  newsm78

Аз се прибирам от разходка - капнах.  Tired Няма умора това дете.  Crazy Сега дано да поспи повече, пък ако е колкото вчера пууу направо лягам и аз. Вчера спа 4 часа.  Shocked Сигурно веднъж на 3-4 месеца ми се случва такова чудо. Иначе обичайното е към 2ч.

# 652
Хелоу кити
http://www.deichmann.com/BG/bg/shop/home-marki/hello_kitty.cat?f … ;filter-brand_c=6
Може би момчешките са с друго име, защото имаше същите за момченца, но тук не ги виждам. Имаше и едни, които изглеждаха подобни, бяха с 5 лв. по -евтини, но тежаха повече.
Ами на мен ми казаха 1 чифт че били достатъчни, но все пак още не се познават добре с Яна. Тя докато е с памперса няма как да ги напикае, ама като уж я научат на гърне, сигурно ще стават инциденти.
За сега 1 чифт, ако потрябва ще купя още едни. В Кауфланд има по 10 лв., ама бяха много широки и въобще не ми харесаха.
На мен ми казаха, че бързо щели да я научат на гърне, защото ги слагали през 20 минути, ама мен малко не ми се вярва. Кой ще се занимава през 20 минути да маха пампрес, да слага, да закопчава бодита, ама дано не ме лъжат де. Тя като не може да говори не че ще разбера. Ама бързо щели да я научат да говори  Mr. Green и щели да я хранят и поят, ама ще видим, то аз изпадам в тиха лудост докато я нахраня пък тях направо не ги виждам как ще успеят  ooooh!
У дома сме с едни кожени дето приличат малко на Зизу без подметката, аз отдавна ги купувах, но не бях нацелила размерите, сега са ни добре и са й достатъчно за у нас.
Само да не я бях изкарала с тях в парка  ooooh! Е потича малко с домашните пантофи, после ги прахме, чакахме да съхнат, добре че не им се протри подметката  Grinning

Може би тези са момчешките http://www.deichmann.com/BG/bg/shop/home-marki/spiderman.cat?fil … ter-brand_dir=asc

# 653
  • Варна
Ако ги слагат през 20 мин на гърне, по-вероятно е изобщо да не им слагат памперси. За яденето не го мисли много - може пък като гледа другите деца да започне да хапва повече. Това е хубавото на ясли и градини, че гледат едно от друго и така се научават на доста неща, всъщност понякога не чак толкова хубави..  Laughing
Благодаря ти за инфото.

# 654
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Докато Елизи още спинка, да се разпиша.

Таралежче, честита дъщеричка Елисавета - Лиза!   bouquet И ние нашата Елиза я наричаме Лиза, Лизи, Изи, Лизка, Елизка, както ни дойде. На два пъти вече в парка непознати майки я наричат Ели и тя съответно въобще не им обръща внимание, докато не им кажа как я наричаме. Живи и здрави да сте и още по-щастливи с новия член на семейството!  Hug Mного сте хубави всички, а Альошек изглежда като великанче пред Лиза.  Grinning

Нурииии, жалко за колелата. Ама как може да има такива хора - крадат каквото им падне - бебешки колички, колела...  Twisted Evil Гледах ги аз твоите гълъбчета на снимки, много са сладинки.  Heart Eyes  Heart Eyes Аз все още приспивам Лизи, като легна до нея, иначе не заспива и това е. Трябва да е каталясала, та да заспи сама, без да ме дочака, имало е 2-3 такива случая и обикновено е станала много рано, изморила се е от разходката и е заспала самичка към 14.30-15ч. Вечер и аз заспивам до нея и таткото остава в шеста глуха милия. Събуждам се към 1.30-2ч. и се местя при него в спалнята. Често тя ме буди нощем и пак ме търси, съответно аз пак отивам при нея и така си бродя по цели нощи като цветарка из леглата. Рядко се случва да не ме събуди през нощта и да не ме вика.

Стасита,честито ви подаръче!  Simple Smile Права си, още са малки и ни търсят постоянно.

Тони, много много миличко това Кали...  Heart Eyes  Hug Целува коремчето даже.  Grinning Представям си как ще се радва на бебето, като се роди. Е, ще има и ревност де, но то си е нормално. На Софи преди два дни й пуснах клипчета с Лизи, като е била бебенце какви ги е вършила. Аз постоянно им записвам и на двете, да се гледат после. Тя толкова беше захласната милата, че чак не искаше да дойде да вечеря. По едно време влизам в стаята да я видя какво прави, а тя тихичко си плаче. Питам я аз: "Софи, защо плачеш?", а тя: "Виж Лизи колко е била сладичка, какво хубаво бебче. Не искам да пораства, искам винаги да си остане бебе, за да я гушкаме." И за това плачеше. Много чувствителна е станала напоследък голямата ми мадама. Честито ви синьо щъркелче!  Laughing Вие за какво се бяхте нагласили?  Grinning

Оли, да, аз ще й пускам косичката на Лиза. Подстригахме я вече веднъж, за да я оформим и сега я пускаме. Но не много дълга де, средна дължина, до раменете. Аз отдавна слагам възглавница на Лизи, тя сама си я поиска, същата като нашите е, само че е по-тънка.

Анбибиян, успешен старт на Яна тогава! Обикновено първите 2-3 дни не плачат, ама после разбират какво става и се започва. Дано да не е така и при вас.

Мира, да, ще ходи Лизи на ясла. Ще я пускам октомври месец, но още не съм решила точно кога. Дано да няма Дани повече никакви реакции и да си хапва всичко спокойно.  Praynig Аз за яслата не съм предвидила резервни пантофки, защото Елиза нали отдавна е без памперс, слагам й само нощем и понякога си търкаляме един и същ по цял месец, докато се изпишка в него. Но ако детенцето се изпуска понякога и в игрите, добре е да има резервни. Аз купувам пантофи на Ren But или Zetpol, с дишаща подметка са и са хубави, струват 16-18лв. Лизи има едни подарени на Befado, знам че тази марка е много хубава, но са по-скъпички, около 25-26лв.

Ооо, хайде отивам да събуждам Елиза, че нашата кака ще остане последна в градината. Тя пък искала там да спи, да не сме я взимали с баща й. Всяко дете с неговите историии...

# 655
Hariela аз от всякъде различни работи чувам за първите дни  Laughing Едни ми разправяха, че едното им дете плакало 5 дни и свикнало, пък другото плакало 5 години, ти пък че ще плаче после, аз мисля, че като разбере, че е дошло време за сън и тогава ще се усети, че ме няма и докато се нагодят със съня ще е най-големия проблем иначе тя си шета у дома сама без проблеми отдавна.
Мира те ако я оставят Яна без памперс и 5 ката дрехи да подготвя за смяна няма да им стигнат, да не говорим като дойде голямата работа дето си я върши тайно и тихо без да се обажда  ooooh!

# 656
Здравейте!
Влизам набързо,че около мен е малка лудница-поработвам като външен лектор в едно даскало с много трудни ученици и установявам,че като психолог ме възприемат много добре,а а като учител-все едно имат свободен час Rolling Eyes
Вкъщи свекитата се прескачат, понеже не им стига акъла,че у нас няма възможност за толкова хора и е по-целесъобразно да дойде само свекървата, но работата ми  е временна и ще се наложи да ги изтърпя само още 1 ден Crazy
Лили свикна на даскало, но още не е тръгнала на занималня. Хубаво си беше свикнала там, но искахме да се поадаптира в училище и сигурно другата седмица ще я пуснем. Междувременно ми окупира всяка свободна минута, а се налга сутрин да ставам омразно рано и на обед ми се спииииии Tired

Таралежче, честита ви рожбичка и много щастие ти пожелавам  Hug

Тони, честито ви синьо щъркелче! Hug Предлагам ти да подготвяш Кали,че първоначално заедно ще се грижите за бебето, че ако очаква веднага да заиграе с него, може да се разочарова, когато то се роди  Peace

Хариелка, твоята Софи ме трогна  Heart Eyes! Аз мога само да мечтая за такава сестринска обич от страна на Лили!  Praynig

Анбибиан, тези от вашата ДГ големи цели, големи заявки......Дано успеят да научат Яна на гърне и на хранене, пък, ако ти споделят някой трик, няма да е зле Wink А тя дано докато се усети,че не е временна тази работа, да и е харесало там и да няма ревове! Само да е здравичка, че като гледам около нас какво става  Shocked

Лек ден,че имам среща със зъболекаря ooooh!

# 657
Здравейте, момичета!
 Кали спи, чакам я да стане, да закуси и да ходим навън да си приказвам аз с майките от квартала, пък тя да се занимава с децата.
Хариелка- за нас пола на бебето никога не е имал значение, искаме единствено да е живо и здраво. На предишната консултация моят гинеколог каза, че ак отрябва  тогава да каже пола е момиче, но ще сгреши и аз не знам защо бях решила, че е момиче ooooh! Момче е, ядно се вижда каквото трябва да се види, дори и аз го видях Wink Сега, обаче, с името ще ни е по-трудно, защото аз винаги съм имала повече идеи за момичешки имена, пак не знам защо ooooh! Та така- започва голямото мислене на име Simple Smile То детето без име няма да остане, ама бая ще помислим Laughing
Деси - абсолютно съм съггласна с твоето предложение относно Кали и бебето. Аз съм и казала, че първо заедно ще му сменяме памерса, че тя ако иска ще ми подава мокри кърпички ( обожава да си играе с тях), ще му купим чорапки , за да не е босо и заедно ще му ги обуем. Дано няма ревност, или е сведена до минимум Praynig Praynig Praynig
Анбибиан- много хубави обувки си взела на Яна. Как е кара тия дни на яслата? Уте след обед мислим да идваме до вашия вилает Laughing  да навестим борсата за дрешки, че една съседка мног оми я похвали-ефтино и хубаво било, а аз имам да и пазарувам за ясла и да видим какво ще харесам ooooh!

# 658
Тони тя от понеделник тръгва Яна на ясла. Ние ходихме само да се уговорим с директорката тази седмица пък я оставихме там до обяд, понеже не искаше да си ходи.
Не съм ходила много отдавна в тази борса, близо е до вкъщи, ама не съм се присещала.
Обаче като каза борса се сетих, че вчера привечер видях, че са стоварили кашоните пред борсата за обувки в нашия блок, ще ходя да видя какво са докарали в магазина долу  Laughing

# 659
Анбибиан- можеш ли да ми кажеш къде точно се намира детската борса в Хаджи Димитър ooooh! Praynig Ако има точен адрес, или ако знаеш до кой номер блок се намира ooooh! Обясниха ми, че като се минава с кола по улица Черковна се завива после на дясно, ама като нямам адрес ще м ие малко трудно. Много ти благодаря предварително Hug
Аз докъто се ровя в нета им намерих адреса, ей това излзиа на сайта им

София
ул. "Ильо войвода" №30 (в Бялата къща)
кв. Хаджи Димитър
ПК:1510 , зна4и ще я постим да видим коконата какво ще намаже.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 11:22 от Toni77

Общи условия

Активация на акаунт