Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 65 941
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
Малко окъснях днес, но сега влизам да честитя на всички именници - да са живи, здрави, усмихнати и много щастливи  smile3525

# 91
Здравейте, малко късничко, но все пак да честитя именния ден на всички малки и големи именници!
Съвсем в телеграфен стил да ви кажа, че и на мен ми беше приятно на срещичката с Цвети и Тони, а до колкото видях и на Коки му хареса.
Честито и на приетите в ясла! Нас не са ни приели. Шансът това да се случи на следващите класирания е почти нулев...така че за сега ще продължа да се "деквалифицирам" седейки си у дома с Коколинчо...и осигуровки, и не само осигуровки, от мен ще чакат "ама друг път" както се казваше в един стар филм. Mr. Green

# 92
  • София
Добро утро мамички!
В последно време не ми остава никакво време за форума и изобщо за компютъра
Влизам първо за да почерпя за именячката ми  Wine Glass
За съжаление не успяхме да празнуваме, защото таткото го извикаха на работа и се прибра късно вечерта, а ва мен ми никне мъдрец и много ме боли, ако и детето така го боли като му никнат зъбките, горкото не знам как издържа.
Честито  с малко закъснение на всички именници! И най-вече на най-малката - Лили на Съни!
Ще се опитам по - късно да се включа по темите.
само да се похваля, че сме се класирали в близката до нас ясла и вече няма да пътуваме до друг квартал да водим малката, ще си я прибирам половин час по-рано. Много съм хепи! Всъщност от септември де... на лято аз ще си я гледам.

# 93
Здравейте, момичета!

Ние днес сутринта ходихме до педиатърката да ни даде докумените за ясла и тъй като бяхме там изкарахме и консултация и направи на Кали последната ваксина, та следващата е чак на 6 годишна възраст. Доволна съм от резултата, Кали е наддала добре, сега е 9 кг и 82 см. Плака съвсем малко като я боцна докторката, получи метър за стена, рекламен на минерална вода Банкя, аз използвах намалението, че сме там и си извадих медицинско, че ми е изтекъл срокът на шофьорската книжка, не стига това ами и фамилията ми на книжката е от преди сключването на граждански брак, колко ли ще ме глобят като цъфна в КАТ, някакви идеи ooooh! ooooh! ooooh! ММ каза, че глобата според него била до 200 лева, ужассссс, дано той да греши Praynig Praynig Praynig
Благодаря в иза честитките за Кали. Вчера заедно с именния и ден и направихме прощъпулник. Хвана моят френско-български речник Simple Smile Аз съм доволна Simple Smile Получи хубави подаръчци, ние с баща и и подарихиме конструктор ,който е в количка с две колела и може да го тегли, братовчед и и подари лятно гащеризонче и блузка с късо ръкавче, пък баба и и дядо и и подариха люлка за двора, от тия пластмасовите, дето са с една свирка отпред и стенички и детето няма как да падне и един дървен пъзел от тия с дръжчиците отгоре и бяха взели. Люлката още вчера по обед я закачиха на крушата в двора и е голям хит, вчера на о бед там я храних, вечерта братовчед и я люля, голям кеф.
Цвети - пращай Дарето на баба и на Батак на чист въздух и хич не го мисли. В Пловдив при вашите ли ще живее, ако я запишеш там ooooh! Изчакай и тук следващите класирания, ще се намери вариант, не се притеснявай Praynig Hug
Криси- мног окофти това с мъдреца, ужас просто, ако знаеш как мразя зъболекаритееее и колко много съм ходила и сега трябва да ходя да ми сложат една коронка и се мотаме с ММ, и той има зъб за правене, мног окофти, дано по-скоро спира да те боли Hug
Приятен ден на всички от нас Hug

# 94
Момичета, здравейте  Hug
От 2 седмици се каня да седна да пиша, но откровено сили нямам. Чета ви, но съм на толкова много вълни... А и аз като Смехоранка, муза нямам. Времето се стопли, а аз се затворих в офиса - сама съм си виновна  Mr. Green Но пък сега ще побутна сериозно темичката.

Честито на приетите на ясла. Направо си е повод за почерпка. Една колежка в офиса не може да си намери място от щастие. Ето и една хитринка, до която прибягна тя- работим в Захарна фабрика, където е и ОДЗто. Това и носи +0.1т(месторабота). Нейна приятелка, която живее в района, я регистрира, че живее на нейния адрес, откъдето получи още +0.1т. И така стигна до заветните 8.2, които определено им помогнаха. Иначе шанс никакъв.

За гърнето - превръщаме го в игра - да се изпишкаме, че да го излеем в тоалетната и да пуснем водата. Голямо щастие. Като нищо първо ще се научим да пишкаме, преди да а*аме  Laughing

Съни,
Много хубави новини  Hug С нетърпение чакам твоите постове и развитието около близнаците. Алина вече казва ли, че е кака? А Бо - с още двама домашни любимци  Wink Честито возило и дано ремонтните работи вървят по план.

krisanka_81,
Коя постановка гледахте? Аз съм си набелязала Досадникът, че вече нали сме с баба и поне за една вечер ще се спазарим. Много харесвам Мелпомена и съм ходила на почти всички техни постановки. За съжаление техните билети се разграбват още в началото на месеца.

Хариелка,
На работа първите дни беше пълен кошмар - имах чувството, че мозъкът ми е като пихтия. За капак бях сама в отдела - колежката по майчинство, колегата в дългосрочен болничен, а работата с камари - изостанали неща, лудница. След многобройните преструктурирания, аутсорсинг, съкращения и прочие, хората са супер демотивирани, не си дават много зор и са на принципа "докато ме държат". А шефът ми ми даде ден да поема въздух - адаптация, но после...  ooooh! Вечер тичам да се прибера по-рано, за да прекарам повече време с детето. Трудно ми е, тъжно ми е. Но няма как.
Елиза е страхотна - толкова малка, а вече иска да е самостоятелна. Може би и покрай Софи дръпва по-бързо. И са много забавни, Ивайло също сяда на равно с големите и иска да се храни сам с нашите прибори. Много се развълнувах от разказа ти за тържеството на Софи  Hug

Звездичкова,
До колкото си спомням, Коколино преди казваше, че е благ и кротък, а изведнъж - "скрита лимонка". Сигурна съм, че и с бърборенето ще стане същото - както казваш, че е от типа "пукъл", утре ще осъмнеш с малък философ  Grinning.

Цвети,
Чудесно е, че петната са изчезнали. Дано нямате повече грижи. За яслата - неприятно наистина. Има някои частни, които не са толкова скъпи. На наши приятели детенцето е в една такава и таксата е около 300лв. Вариант за полудневна и ти да се върнеш на половин ден на работа?

anbibian,
По-предната седмица Ивайло се е прибирал с неистов рев всеки ден, събота и неделя с нас също. След това явно разбра, че оттук насетне това ще е ежедневие и никой няма да му отнеме па*ка (парка). Та, сега е по-спокоен. Тръгва си с мир, дори като се измори в неделя сам седна в количката - а това ми се случва за съвсем първи път. Иначе за аква дудъла и ние изсмуквахме водата. Но отдавна му се наситихме. Сега обожава тебешири, не ги пуска и постоянно драска навън (и вкъщи  Mr. Green)

Мира, Сеса,
Ивайло също е от ранобудните. Ако стане в 7-7:30, съм на 7-то небе от щастие. Успех с кърменето. Скоро чакам да споделиш и какво става с алергията.

Тони,
Честита ти бъдеща преводачка. Дано в КАТ нямаш главоболия.

Да ви споделя, че ми е много "терсене" без да прекарвам деня си с Ивайло. Майка ми дойде да го гледа, първата седмица й беше трудничко, тя беше притеснена, но след това станаха големи приятели. Ревнувам малко, но се усещам, че бях и поизтискана - не веднъж съм споделяла, че при нас няма такъв филм детето да се заиграе само, да си гледа книжки или прочие. Нон стоп изисква внимание, игра, четене на книжки и прочие. А да види лаптопа отворен, виждам се в чудо  ooooh!
Ивайло расте като гъбка, иска вече да сме само навън. Добре, че имаме голяма тераса (около 12-13кв), че иначе няма да спре да мрънка. Инати се, тръшка се, огласяме прилично парковете, когато не е на неговото. Търсим само площадки, лю-лю, бърбори много, вече във фазата неразбираемо.
Съжителството с родителите ми - за сега върви добре, за сега... Не знам като се натрупа малко повече време как ще е. Дано не се изнервим много. Липсват ни малко моментите на спокойствие, усамотяване с ММ, но сме се разбрали с родителите събота/неделя да си пътуват. Но поне съм спокойна за Ивайло, не готвя почти, не чистя, не гладя  Sunglasses

Сещам се да подвигна няколко въпроса -
Пясъчниците - Ивайло обича (както всяко дете) да играе в пясъчника. Но все по-често виждам майки, които не позволяват на дечицата да играят в пясъка заради кучетата. Вие пускате ли ги да играят? Ясно е, че не можем да ги предпазим от всичко. Но пък и да го ограничавам от толкова много неща..
И тези гадинки кърлежите са се навъдили навсякъде.

За излизането - кога ги извеждате? Тези дни започнах да го прибирам/или майка ми към 11ч преди обяд, най-късно 11:30. Стана много горещо изведнъж. Ще се опитаме да го извеждаме малко по-рано, към 9:30. А иначе вечер излизаме от 17:30-18 до към 20ч.

Да използвам да ви пожелая весели празници! Бъдете здрави и усмихнати, повече доброта и любов в сърцата ни  Hug

# 95
  • Варна
Здравейтее! Честити ви именни дни на патеричка. bouquet Живи и здрави!
Честито и на всички приети в ясли и градини! Пожелавам лека и бърза адаптация и дано дечицата ходят с желание. На теб Цвети, пожелавам да ви приемат на следващите класирания и да не мислите толкова сложни схеми.  Wink
fifi_0421 определено доста се е променило ежедневието ти.  Жалко обаче, че обстановката ти в работата не е розова. Много е гадно когато колегите работят без желание и им е все тая, приели факта, че са на работа докато ги държат. Аз обаче си мисля, че ще заваря същото живот и здраве като се върна на работа.
За пясъчника играем в него разбира се. Дай сега да го гледам в клетка.  ooooh! Наблюдавам да не лапа боклуци, или ако има акита пропускаме. В събота на плажа си похапна доволно пясък...  ooooh! Ама с кофичката, лопатката уж си играят с Ая и изведнъж вместо в кофичката в устата...  hahaha, после вместо в кофичката на главата. Питах го вкусно ли е, че го яде,  а той "мммм".  Joy  hahaha Joy Обаче както се казва не се знае от какво ще напълнееш. Толкова ми беше свито какво ще ми видят очите на другия ден като сменям памперса, обаче много добре му се е отразил морския пясък.  Blush
За разходките - често сме навън още в 8.20-9ч до към 11.30, рядко 12ч. След като се наспим към 15ч пак излизаме.
Тони честита ти колежка!  Laughing Хайде пожелавам на Кали да е много търсен и предпочитан преводач.  Wink
Отивам да правя закуска. Вече направо не знам какво да измислям...  Crazy

# 96
  • Куциндрел
Добро утро.
Тони, хубав предмет си е избрала Кали. Hug Желая й да научи няколко езика, да пътува по света и да си обича професията. Praynig Hug

За пясъчниците, в градинката до нас има един, но не пускам там Йоан да играе, а пък и той няма особен мерак, копае по пръстта. Иначе не ми е особено приятно с тези неща, защото всички улични котки използват пясъчниците за тоалетна. На морето е друго нещо. Там ще му позволявам, защото няма толкова много животни, които да се изхождат на пясъка.

Йоан сега е на фаза късане на жълтурчета и тревичка. Онзи ден вижда едно жълтурче и вика "цеце", явно от цветенце. Той понякога вика "цеце" и на цица, но важното е, че ги различава. hahaha
Имаме проблем с едната кофа за боклук на площадката, тя е метална и е цялата в пепел от цигари. Все там иска да гледа, а аз не му давам. Той нещо обяснява и сочи, обикаля я и като се разсея отива при нея. Вчера орева всичко, че не му давам на кофата. Crazy
Сега хита вкъщи са балоните, надула съм му няколко да има калабалък и той минава през тях пищейки от кеф.
Ето го, събуди се.
Лек ден ви желая. Hug

# 97
Здравейте и от мен,
Все се каня да пиша и все нещо изниква в последния момент. Дари трябва да се събуди всеки момент, затова ще бъда кратка. За съжаление и ние не сме приети на ясла. Sad Просто не ми се мисли как ще се оправяме, ако трябва да я дадем на частна, но все пак има второ и трето класиране и засега не съм напълно загубила надежда. Надявам се да стане чудо и да ни приемат. Praynig
Момичета, имам един въпрос - колебая се какъв слънцезащитен крем да купя за малката? Тя е доста бяла и много ме е страх да не изгори. Искам нещо което да се нанася лесно и да попива бързо. Моля ви, споделете от кои марки сте доволни.
MiRa, честит нов никнейм. Благородно ви завиждам на варненки, вече сте открили летния сезон.  grinning039
Фифи, дано скоро атмосферата в работата ти да се подобри. Ох, като се замисля, че скоро и аз трябва да се връщам на работа и направо... Tired
Еееее, толкова от мен, Дари се събуди. Пожелавам на всички весели празници!

# 98
  • Куциндрел
Здравейте.
Честит празник на труда.

Времето вън е супер, чакам малкия да си поспи сега и после ще сме до вечерта навън.

Hug Hug Hug

# 99
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета..

Чак сега ми остава време да пия спокойното кафенце  Mr. Green
Сутринта се успахме (8:30), защото снощи имахме едночасов маратон, за дърпане, игра, сукане, рев , сополи , не знам кога е заспала малката, защото откъртих преди нея   Whistling
Това не й попречи да си заспи по график след кратка разходка.

Разходките ни са рано сутрин и следобед по някое време (около 9ч сме навън до към 12, после след съня и обяда пак излизаме)  Peace

Айчето е фенка на пясъчниците, заиграва се там, но аз не харесвам прашните и мръсни пясъчници по площадките и за това я водя на мръсния плаж, който поне не е прашен  Whistling  Там пък освен с пясъка играем и с боклуците, като ги събираме в кофичката и после ги изхвърляме в кошчетата... голяма ми е чистница - пу пу  Heart Eyes

Честито на всички приети в яслите и успех на всички останали при следващите класирания  Hug

Ия, сега мажа Ая с Bioderma , защото в аптеката ми дадоха такъв, нямаха тестер и ми дадоха да ползвам цял 100мл.. та мисля да карам с него , а после Бочко, не съм ползвала Бочко, но много мами са доволни, а да си призная не ми се дават сума пари, като знам, че миналогодишната А-дерма стои наполовина и за нищо не става вече  Peace

Тони, хубаво нещо си е хванала Кали...  Hug  И ние имаме такава люлка, остава само да стегнем двора и да я вкараме в употреба  Whistling

Съни ? Как сте???

Пожелавам ви весело изкарване на празниците  Hug

# 100
Празнично явно всички почиваме:)
Съни, как сте?
За разходките и Миа излиза до към 12-13 и после след 17-18. За слънцето не знам дали знаете, но ми казаха, че трябва да е задължително с минералния филтър. Аз взех на Биодерма, защото останалата й козметика е ня тази фирма и предвид АД съм доволна.
За пясъчника Миа нали още не ходи сама, само за едно пръстче, така че не влиза и в пясъчниците.
Да ви питам в тази жега какво ядат мъниците? По колко вода пият малките?

# 101
  • Нейде из лудите гори...
Привет, малката заспа, ММ отиде до магазина, че останахме без прах за пране, а аз чакам да ми изсъхне лака  4470 Чак не мога да си позная нашарените ръце , все едно не са моите  Whistling Whistling
Направих си един великденски шопинг преди обед и съм мнооого доволна  Sunglasses

Смуси, и на мен ми казаха за минералния филтър.. Въпреки, че вече седмица мажа Айчето, тя вече си има тен и по лицето, и по ръцете... колкото и да я мажа хваща, поне не изгаря... Whistling Вода пие много , иска постоянно вода , понякога повече си играе и залива от колкото да пие, но поне вече е топло и съхне бързо... Не знам по колко пие, но определено пие не малко  Peace
За яденето ... за бой съм... хич не ми се готви в тия жеги и караме на салати и плодове, тук таме някоя манджа, което тя не иска да яде... Като цяло и тя сега не иска манджи, след малко ще й правя миш маш да видим дали ще го уважи... Rolling Eyes

# 102
Здравейте, момоичета!

Очевидно всички са запразнили Wink Ние сме си в София по празниците, няма да пътуваме и като излизаме с колата градът е прааазен. Ако си бях подновила шофьорската книжка, непременно щях да карам, но има напредък по въпроса, в понеделник си извадих медицинско и след празниците ще цъфна в КАТ да видим какво глоба ще ми друснат, днао не е голяма Praynig Praynig Praynig
Много момичета се загубиха на последък: Хариелка, Сийн, Съни ooooh!
Марси- браво за шопинга, мнооого се разтоварвам от такива моменти, ако знаеш как имам нуждааааа Grinning Пожелавам ти по-честичко да ти се случва Peace Hug Пък като не ти се готви, може би е добра идея да запишеш Айчето на кухня, колкото изяде, изяде, ама поне няма да я мислиш има ли ядене, или не за нея. Кали е на кухня и съм доволна, яде си. Разбира се, когато поиска от нашата храна и това което иска може да го яде и давам, не я ограничавам само с кухнята.
Смуси- за яденето Кали яде по около 250 -300 грама от ДК, пък вода си пие ама не знам колко, вече си пие от детска чаша с накрайник и не следя така стриктно количеството, вчера се заля като пиеше, може и горещо да и е било, ама изсъхна, че то в тая  жега, бърз осъхне.
Вчера за пръв път водихме Кали Зоопарка Grinning Цената на билетите от преди две години, когато ходихме за последен път с едни приятели  и децата им, е двойна, преди беще 2 лева на човек, сега е 4 лева. Но това не е от таквоа значение, личи си, че Зоопаркът е поддържан добре и парите отиват за него. Мноооого и беше интересно на Кали, особено мечката и слонът мног оя впечатлиха, доста време след като си тръгнахме от клетката на мечката, която се разхождаше навън, тя ръмжеше като мечка, беще се хванала с татко си за парапета на клетката и не искаше да тръгва. А слона с такъв интерес го гледа, мило дете, кой знае какво си мисли. Тя има играчка слон у дома и като го видя наживо съвсем се учуди Grinning Grinning Grinning
Трябва да прегледам на Кали летните дрехи от миналата година, да и пренаредя гардероба, да видя какво става, какво не става и имам мноооого нейни дрехи за гладене. Абе трябва ми 2-3 часа да я гледа някой, защото с нея няма как точно това да свърша, за готвенето няма проблем, готвим двете, ама това няма кака просто. И съм се ядосала на свекърва ми, че не се сеща за 5 минути през деня да я вземе, да си свърша нещо. Занимава се с нея, само когато си е свършила нейните неща и няма какво друго да прави, като забавление,аз това казах на ММ, че така не ми помага, защото за мен е помощ, когато аз имам нужда да я поема за малко, а не когато на нея и е кеф. Оня ден я питах може ли да я вземе за малко, тя каза, че не може ,защото отивала на зъболекар  и после ме пита каква работа съм имала, аз и казах, че част от нещата свърших,ама имам още работа, тя не каза, айде тия дни като не съм на работа ще я взема да си подредиш, та ме ядоса, честно да ви кажа.
Надявам се да живне темичката, че ми е мног оприятно да ви чета Grinning
Приятен ден на всички Hug

# 103
  • Куциндрел
Здравейте,
Малкият е загонил котката.... с един морков в ръката. Crazy
Смуси, Йоан си яде, сутрин по една попара с 2-3 сухара, обед и вечер по 220 грама от ДК + му добавяме по малко сготвено в храната. Следобед, зависи колко и кога е спал, по 1 голямо плодово пюре или по 2. Вода пие доста, научи се да плюе вода и сега иска често, за да плюе. Много му харесва да пие от малко шише минерална вода или от чаша, но аз му ги държа.

Ох, нещо иска от мен.
Весели празници. Hug

# 104
  • Варна
Здравейте момичета! Първо честито на приетите в ясли дечица и успех на другите в следващите класирания! И аз много искам да приемат моето момиче на ясла, макар че не смятам да се връщам веднага на работа.Tony77 честита ти бъдеща преводачка! Ние прощапулник не направихме, защото проходи на година и пет месеца. Реших, че е голяма и вече повечето предмети са и познати. Направих и содена питка ,с която племенникът ми бяга от единия до другия край на улицата за да е пъргава като него и да не се спъва.  Пък и тя шест месеца ходеше хваната за едно пръстче и когато се престраши да се пусне проходи много стабилно- въобще не се клати и почети не пада. за дневния режим: Събужда се, закусва и излизаме на двора, наново хапва малко, спи, обядва и заминаваме на разходка, прибираме се, вечеря и пак на двора, после къпане поне половин час и ляга. Вътре в къщи въобще не иска да стои. за яденето Тя си е злояда, няма нещо което да и е харесало и храненетата са ми най-неприятната част от деня. За сега яде само гладко пасирана храна, толкова колкото успея да дам.  за водата: Вода пие много. Поне 600-700ml на ден. Триста от тях през ноща. за животните и пясъчниците: Водя я само на оградени площадки, където няма как да влязат улични кучета. Но и това не ме тревожи особено. Давам да си събира камъчета, да сяда на земята, да рови в пръстта...за слънцезащитните кремове: Аз използвам на Hipp и съм доволна, в смисъл, че не изгаря, но малко тен вече си има. за морето Ходихме миналата събота, но тя иска да влиза във водата, така че следващия път ще е когато морето се постопли.  Лек ден от мен и весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт