Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 013
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Съни- страхотни са малките ви съкровища Hug Hug HugГолеми са сладури, много ми хареса и количката Grinning Хубаво е, че има кой да ти помага, може и от напрежение и умора да си се разболяла, да ти се с сринала имунната система. Стискам палци скоро да се оправиш Praynig Hug Пиши, когато можеш. Сега чакаме снимки на цялото семейство Praynig Praynig Praynig заедно.
Ние събота и неделя имахме гости - братовчед ми и приятелката му и вуйна ми с тях. Новината е, че ще ставам леля на момченце, терминът е на 1 ноември. Те идваха на ФМ в Щерев и всичко с малкия герой е наред. В събота вечерта ги водихме на заведение и в Парадайз център, че те искаха нещо такова. Кали остана у дома с двете баби, много добре и се е отразило, люлката на двора, внимание, хапване, като се прибрахме към 23.30 спеше.

# 316
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте.
Уикенда бяхме на Иракли и си изкарахме чудесно, празнувахме рождения ден на ММ и поразпуснахме... Ая нещо се спече от палатката и едвам успяхме да я накараме да нощува там, но поне успяхме. Два дни щъка боса и гола, такава радост беше. На плажа бяхме точно до реката и децата не излизаха от нея... Абе чудесно беше, иска ми се скоро да повторим  Whistling В резултат обаче на тая дивотия днес малката иска да ходи боса навсякъде. Събува се в морската, събува се на площадката, хвърля обувките и бяга далеч от тях... какво ли не ми чуха ушите по наш адрес , едно дете ме попита"Тя защо е боса? Ще си изцапа краката" и след като й обясних , че мръсното се мие с вода, отвори ей такива очи  Shocked и отиде при майка си да се събува... сигурно тая жена ме е линчувала здраво  Blush Laughing

Днес пък какво нещо се получи на площадката. Събраха се 3 момиченца с името Ая и решиха да си играят  Laughing не съм и предполагала, че ще ми се случи такова нещо. Моята беше най-малката, каките на 3 и на 5 , ама голямо съвпадение, голямо обърквация и много смях  Laughing

Момичета, какво е отношението ви към по-големите деца на площадката? Има такива, с които се разбирам чудесно, внимателни са, любопитни, но има и такива, които направо ме изкарват извън кожата ми и се усещам, че им говоря по друг начин.. Като кажат "бягайте идва бебето, то ще ни вземе играчките, ще пречи" направо ми опъват яко нервите... става ми много мъчно за Айче и не знам как да реагирам ...

Деси, тази Юлия ще ме умори, сигурно никак не ти е лесно с пубертетка  Whistling Завиждам ви направо за мероприятията , които посещавате. Голям мерак имам да я заведа на цирк, може и да пробвам, но факта, че се стряска от помещения пълни с хора, ме кара да изчакам.. Съгласна съм, че културата на децата се създава от много рано  Peace

Анбибиан, добре, че има и такива майки, дано Яна да е ок. От край време се каня да ти пиша за млякото с ориза. Беше питала за захарта... а аз имам една книжка с рецепти , та мога да ти напиша пропорциите, ако още те интересува  Wink

Цвети, много хубава разлика имат Катето и Дарето. Аз искам Ая да има голяма разлика със следващото ни дете, ама ММ нещо се опъва и иска разликата да е по-малка. Божа работа... ама съм на мнение, че с по-голямо дете, по-лесно се гледа второ.. (Аз и сестра ми имаме година и 5 месеца разлика, изобщо не знам как се е справяла майка ми) . Ние още сме с биба за сън  Peace

Хариелка, ами харчи бе, като имаш   Wink Тия пари са ми джобни и без да купувам дрехи заминават максимум за 2 седмици... та като ти остава и за някоя дрешка - браво на теб. Хайде да видим, сега като ги увеличат, дали ще успея и аз да се похваля с покупки  Mr. Green

Съни, бързо да оздравяваш  Hug Малките прекрасни изглеждат чудесно  Heart Eyes Heart Eyes Поздравление , че изобщо сте се закърмили, след болничния престои и всичко останало. Сигурна съм, че щом имаш желание ще си се покърмите още  Wink Прегръщам те силно  Hug

За говоренето - говорим, всеки ден имаме поне по една нова дума.. разбира се на бебешки, но много обича да й казвам думички и тя да ги повтаря, а после тя да ми ги казва , а аз да познавам, коя е думата... и така до безкрай  Whistling

олях се  Blush

# 317
Марси, ще ми бъде полезно ако напишеш пропорциите на млякото с ориз. Гриса го приготвям от 300 мл. мляко и 3 с.л. грис, а вътре слагам едно пакетче ванилена захар, не става много сладко. Когато мога вътре пасирам и плодове - сливи от компот, банани, ябълки, каквото има

# 318
Рецептата е с ябълка, но аз я направих без и се получи  Peace

Мляко с ориз и настъргана ябълка

Продукти:
200мл прясно мляко,
15гр ориз (аз сложих повечко),
25гр захар,
50гр ябълка,
щипка канела

Приготвяне:
ориза се вари в малко вода до набъбване, след което се прибавят млякото и захарта. Накрая се добавя настърганата ябълка. Доварява се за няколко минути. Поднася се охладено и поръсено с щипка канела   chef

# 319
Мерси Марси  Hug знаеш ли грамовете колко супени лъжици са - ориз и захар?

# 320

1 равна супена лъжица е 15гр захар и 15гр ориз  Wink

# 321
Здравейте, момичета Hug
Аз не съм писала от 700 дни Mr. Green, но беше доста интензивно при нас и все не ми оставаше време..

Ние с ММ бяхме на пътешествие в Сингапур и Бали, беше много хубаво, но на мен през цялото време ми беше адски мъчно за Дани и само се чудех, как ще реагира, ако види това, как ще храни маймунките, как ще се вози на слон и т.н. Той обаче си е изкарал страхотно при родителите ми.Драмата му е била само първата вечер, после вече не е имало проблеми, като е питал за мен, нашите са казвали, че съм на работа и ще се върна.Той, понеже знае, че баща му, като ходи на работа се връща,явно е правил тази връзка и е бил спокоен.Аз пък постоянно получавах снимки как се забавлява и поне ми беше спокойно, че е щастлив Laughing

Другата новина е, че преди да тръгна,окончателно се отбихме, беше по-лесно отколкото очаквах.Не сме замествали с нищо нощното кърмене, просто спря да се буди newsm44
И течностти пропи, само дето се притеснявах.Мляко кисело много не иска да яде от известно време, но гледам да замествам с пълноценни храни и да не се чувства тази липса.

Малко по темите:
Съни,страхотни са малките човечета.Да са ви живи издрави! Аз истински ти се възхищавам, за мен ти си герой, а си и толкова млада  bouquet

Цвети, и ние още сме с биба, откакто го взех от баба и дядо, не зная какво стана, но е като пристрастен, търси я постоянно, никогатова чудо не е било.Естествено постоянно ми се казва"Аъ, ама той още ли е с биба", "не е ли много голям", "ще му се изкривят зъбите" и т.н. Един ден не издържах и на една майка, дето все го подкачаше' Дай ми бибата, голям си" и казах, че ако много я иска в чантата имам резервна, мога да и дам Mr. GreenВечно съветници, преди беше "още ли сучиш", сега пък за бибата, сякаш аз искам до първи клас да я дъвче...

Марси, ние днес влязохме в една кална локва със сандалките, омазахме се доволно и като тръгвахме, го събух, за да го сложа в количката.По пътя към колата обаче видяхме пръскалки и беше много важно да слезе и да минава под тях(е, аз го научих на това, ама то си е голям кеф Mr. Green) та го пуснах бос и получих възмутени погледи от един куп примерни родители и баби Grinning
Браво, че сте си изкарали добре на Иракли, трябва сега да ги водим, че докато пораснат, току виж вече няма такива места Cry

Мира, дано са ви добри резултатите от изследванията PraynigГоляма е мъка с тези алергии, аз все се чудя имаме ли, нямаме ли, като излезе някоя пъпка и влизам в размисли.Чак не смея да изследвам, че имам чувството, че което дете не се е изследвало, то няма алергия.Зная, че е тъпо, но..
А за приорикса, да, и аз зная, че се слага, ако няма алергия към яйца, т.е. трябва да са захранени.

Ето и нещо по темата- преди две седмици ми звъни ЛЛ на Дани. Ние при нея не сме го водили до момента, водим го при педиатър и те си оправят двете документацията.Та звъни тази и ми обяснява как в София има епидемия от морбили и трябва спешно да му сложа приорикса. Аз и казах, че с педи сме се разбрали да отложим за неопределено време и ще се консултирам с нея. Като затворих телефона, отворих страницата на Здравното министерство и видях,че от началото на годината има 1!!!! случай в цялата страна- а тя ми говори за епидемия.Явно е решила да ме сплаши, понеже минаха вече 6 месеца, откак сме я отложили..
Уф, Дребен се събуди и вика с пълен глас "Мамуууууу.." Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 16:50 от misha_1

# 322

1 равна супена лъжица е 15гр захар и 15гр ориз  Wink
Много ми се вижда захарта за 200 мл. мляко, може би ще сложа само половин лъжица, все още правя опити до колкото е възможно да намалим приема на захар, но не я изключвам напълно. Със солта същото правя.

# 323
  • Варна
Героя спи изморен, а аз пия кафенце, та - здравейте!
Вчера тръпнех в очакване за получаване на епикризата, съответно резултатите, та да има някаква развръзка и какво - сега чакам другия вторник. Не били готови резултатите на имунологията. Ще чакам де избор нямам. Направихме в понеделник платения тест за хранителна непоносимост и има раздвижване - имаме слабо положителен резултат на овес, пшеница, ориз, бадем(до тук всичко предния път беше положително), картофи, портокал и мая и положителен на цяло яйце(предния път беше слабо положителен резултат) и соеви зърна(имаха отрицателен резултат).
Портокала, маята и соята са нови в списъка. Яйце пък досега беше слабо, а сега положителен.
Обаче бобови, глутен, ръж, твърда пшеница, кашу са отрицателни за разлика от предния път. Така че другия вторник се очертава интересен.
misha_1 браво за безпроблемното отбиване и страхотното пътешествие. Ние поради факта, че не сме се отбили на една сватба в Бургас бяхме с дечко и баба за помощник. Не му се вижда края и това е.  Laughing Макар че имам успех поне с преспиването вечер - суче след баня и после заспиваме гушнати, с песни, без песни, с мен, с тати - какво дойде.
На мен пък странно ЛЛ хич не ми звъни.. Занесла съм и първия ни протокол той до началото на Март, обаче не се е сетила да ме сплаши...  Laughing Нахалници са - един, единствен случай и хооп епидемия...  ooooh!
Sunny_Girl пууу страхотни бебешори!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Иде ми ги да ги нагушкам и нацелувам!  Hug Дано да си се разминала с болежките, а децата повече да ти влизат в положение или поне имаш помощници.

# 324
Привет!
misha_1, добре завърнала се от чудесното пътешествие, от което май мярках снимки във ФБ! Изглежда ми като един различен свят това, което сте посетили. Много хубаво пътуване сте си направили-нещо като втори меден месец ли беше?  Wink Честито отбиване! А бибата явно е заместител на цокането и отдушник на емоциите, които са заляли малчо от вашето завръщане! Сигурно ще се успокои и ще я позабрави съвсем скоро Peace

Sunny_Girl, бебоците ми приличат на желирани бонбончета Heart Eyes Много са сладурски, но каква лудница е при вас, само ти си знаеш! А Бо напълно го разбирам, милият! Ако беше Лили, щеше да кажеш "Добре, на едно бебе се съгласих, ама още две толкова скоро ми идват в повече"  Mr. Green

Юлия едва днес се съгласи да си обуе новите обувки Mr. Green Щеше и по-рано да стане това, но баща и извади от колата старите и гуменки, които ги бяхме забравили там след едно цопване в локва. Та няколко дни ги носи тях, без да съм успяла да ги изпера Blush

Тази седмица стягам багажа за Гърция, още не съм почнала, а постоянно ми изникват неща, които трябва да взема. И списък не си правя, та после ще си блъскам главата в последния момент ooooh!

Hariela, ти си като мене явно-за 20 лв съм способна да купя храна за 2 дни, някое парцалче за мен или децата, както и някое от любимите списания на Лили. Много съм комбинативна и с ММ сме установили, че ако аз държа всички пари и ги разпределям за колкото дни трябва, със сигурност ще стигнат за по-дълго време! Днес мога да се похваля с нова рокля за плажа и парка Flutter

Марси, не им се връзвай на децата по площадките! Лили и досега често става жертва на разни интрижки, когато общува с по-големи деца. Много и се подиграват, например, че чест казва "обичам те!" на едно приятелче-момченце 2ри за 3и клас. И връстничките му като го чуят това, веднага почват да се хихикат и да викат "гаджета-гаджета". Освен това, тя много угажда на децата, за да я допуснат да играе с тях. И в ДГ е така-все е под чехъл ooooh! Започнах да я уча да не си дава нещата токова лесно (новият си велосипед, който и го купихме за идващият РД, го даде на 3тата минута) и да не се съгласява на игри, които не са и приятни. А на Айчето едва ли и пука, че по-големите деца се правят на интересни и се пазят от нея, за да не им вземе играчките Peace Има и друга категория по-големи-те като видят някое бебе, почват да му разглеждат играчките, понеже са нови за тях, или пък приемат самото бебе като играчка и почват да го разнасят, да го хранят и да му наливат вода. А това, че сте се събрали няколко ПапАйки на едно място сигурно е голяма случайност-аз не познавам друго дете с името Ая....или пък Юлия. В Търново всички са Александър/а, Алекс, Алек, Никол, Виктор/ия, Теодор/а и Дария hahaha

# 325
Деси, беше първи меден месец Mr. GreenАз забременях малко след като ММ ми предложи да се оженим, беше изненадващо предвид факта, че няколко години не се получаваше. По тази причина ММ категорично отказа екзотичен меден месец и се
 разбрахме малко като поотрасне Дани и можем да го оставим, да отидем някъде мнооого на далеч. Той има туристическа агенция и заради доста продадени билети на една авиокомпания, му подариха билети за Сингапур- така решението къде да отидем дойде от само себе си LaughingА нали и Бали е наблизо, решихме, че за един Сингапур само няма да прелетим света Mr. Green
Наистина е мноооого различно- в Сингапур е като в бъдещето, а в Бали като в древна приказка... Ти толкова обичаш пътуванията, много ще ти хареса, желая ти съвсем скоро да ги посетиш тези земи Hug

# 326
Здравейте, момичета!
Моля ви да ми препоръчате хубав хотел с ол инклузув в Гърция, да не е много далеч от тук и да не е много скъп. Чудим се къде да почиваме, а не сме били в Гърция на море. После ще се опитам да пиша повече, че днес съм на автопилот просто, през нощта почти не съм спала, Кали много се буди от един зъб, и навсичкото отгоре петелът на съседа се разкукурига в 3.30 посред нощ.

# 327
misha_1, много ти благодаря за пожеланието! Много добре си ме усетила  Hug

Тони, аз до преди малко четох в темите за Гърция, че с това боледуване до миналата седмица се бяхме оклюмали и имах нужда да се понадъхам за почивката! Ние ще сме на о. Тасос. За семейства с деца се препоръчват и хотелите на п-в Ситония. Ние ще пътуваме по оферта на Planet Travel. Бих ти препоръчала директно да се свържеш с тях и да обясниш какво искаш. Аз има една Надежда там, която си отговаря за нашата резервация и ако нещо имам да питам, направо звъня Peace

# 328
  • Sofia
Привет и от нас!

Как сте в тези жеги? Елиза в момента спи голичка, само по гащички и завита до кръста с най-тънко чаршафче. Изпънала се е като царкиня.  Grinning

Съни, прекрасни, прекрасни малки сладкиши.  Heart Eyes  Hug Много се радвам, когато имаш време да ни навестиш.  Hug И аз много искам да видя снимка на цялото ви семейство, прекрасни сте. Само не знам защо ти упорито се криеш, по принцип съм го забелязала.

Мира, това е доста добър напредък. Много хубаво, че алергията към глутена се разкарва. Лека полека и другите ще се махнат. Стискам палци и другите резултати да са добри.  fingerscrossed fingerscrossed

Деси, чак сега ли се престраши или по-скоро склони малка сладка Юлия да обуе новите обувки. Интересно е твоето детенце. Моите, а пък и аз в това число, като си купя нещо ново, независимо дреха или обувки, ако има как с него ще си легнем да спим от кеф.  Laughing

Марси, аз за пръв път чух името Ая от твоята дъщеря. Вие пък къде ги намерихте цели 3, че и събрани на едно място??  Shocked

Миша, поздравления за отбиването! Свобода си е, нали?!  newsm03 Страхотни дестинации за пътешествие, направо си се потопила в друг свят.  Grinning

За идеята - днес съм подготвила на Елиза за следобедна закуска кремче от кисело мляко, овесени ядки, съвсем малко кафява захар и пюре от слива. Сега стои в хладилника, да набъбнат ядките, и чака Елизка да го излапа.

Ох, трябва да водя Елиза при педи да й слага последната двойка ваксини ( пентаксим и там другото какво беше...) и само се подмотавам. А днес, а утре, ама хич не ми се води...  Wink

# 329
Днес ни се случи нещо странно в пясъчника. Дойде едно малко по-голямо момиченце в пясъчника, където беше само Яна й й взе от ръцете лъжичката, с която Яна играеше. Очаквах както винаги до сега, Яна да скочи да се разправя и да си я вземе обратно, но вместо това тя остана закована на място. Аз бях от към гърба й и само видях как й се тресат раменцата. Отивам - тя реве. Като ме видя си събра на бързо играчките (само нейните, явно вече си ги познава) и се хвърли с рев на врата ми. Аз взех лъжичката от момиченцето, върнах я на Яна, тя си я прибра и избяга от пясъчника.
Това за пръв път се случва. После същото момиченце леко я побутна на пързалката да се отмести, Яна пак се разплака.
Чудя се дали не се е уплашила от момченцето, което я удари миналата седмица и сега да я е страх от другите деца.
След това отидохме на друга пързалка, играхме там, докато не дойдоха други деца и тя пак избяга от тях  Sad

Общи условия

Активация на акаунт