Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 008
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте и от нас Hug излязоха ни резултатите и за съжаление и ние следваме пътя на Мира и Дани. Миа положителен резултат за жито, овес, ръж, твърда пшеница, глутен, бадем, бразилски орех, кашу, орехи, краве мляко, яйца, риба тон и фъстъци. Писах на лекарката и тя каза за период от 6 м да спрем всичко с глутен, краве мляко, сирене, кашкавал и яйца. Сега съм още в шах и се чудя какво и как ще й готвя, но ще се борим някак си.

# 346
Здравейте, момичета Hug

Аз се включвам по никое време, но Дани сега заспа, а ММ излезе, защото му звъннаха, че са му разбили офиса..Като се върнахме от Сингапур, ни посрещнаха двете ни разбити коли, сега това..Страхотна серия #Crazy

Зелда, ще кача снимки тия дни, все се каня и все не ми остава време. Или откровено ме мързи..Но ще кача скоро..
И Дани е в неящна серия, т.е. не ще да яде плодове- точно както си го описала при Тития Mr. GreenДо преди един месец ядеше всичко- ябълки, круши, банани, праскови, кайсии, а сега не иска нищо. Единствено ябълки гризе понякога и диня с уговорки. С черешите пък само си играе, колкото да стане всичко червено Grinning

За децата по площадките- единствено ме дразнят агресивните, по-точно родителите им. Онзи ден едно дете само дето не преби Дани с два бързи тупаника в главата, а майката(след като си изпи кафето), дойде и ми обясни, че той така се радва.Ама той е на 4 години, ми не е нормално..
Всъщност Дани много точно ги разпознава и няма никакъв шанс да се заиграе с някое малко зло, избира си ги кротки Mr. GreenИграчките се опитва да си ги пази, но му ги вземат, той нацупва устнички и почва да реве и да мамосва Laughing Чужди играчки не пипа, без да се обърне към мен да му дам разрешение(той сам си го е решил, не съм правила нищо по въпроса), и то ако са свободни, т.е. никой да не си играе с тях. Да издърпа чужда играчка, към момента, граничи с научната фантастика #Crazy

Смуси, съжалявам за резултатите, дано след тези 6 месеца има подобрение.
Искам обаче нещо да споделя по темата с тези хранителни тестове и непоносимости. Тъй като преди време си правих Вега тест и ми излезе непоносимост към хляб, белтък, мляко и още някакви неща- та ендокринологът ми тогава ми каза, че е нормално при чест прием на тези продукти да има някакво пренасищане и да излязат такива резултати. Та се питам е ли е възможно и при тези тестове да е така?

За майките от София- ние всяка сутрин между 9.30 и 12 сме в Борисовата, до към 11 на площадката със слончето, ако някой идва натам да свирка Grinning

Някой беше писал за говоренето- Дани хич не говори- т.е. казва мама, баба, деде, тати, леле, бу, бам, имитира всякакви животни, нарежда някакви бебешки неща, особено като се прави, че чете, но изречения не прави. Аз не му се притеснявам де, защото виждам, че всичко разбира, даже понякога повече, отколкото ми се иска Mr. Green

Лека нощ на вас, момичета, за нас с ММ май ще е тежка Rolling Eyes

# 347
Здравейте и от мен по никое време  Laughing
Аз не мога да не похваля моята щерка и къде я намерих вчера.
В чекмеджето  hahaha Ама не се събрала цялата и си напъхала само краката и като се катурнало шкафчето (нощно шкафче) и тя се подпряла на ръце на пода и се развика тя, зарязах си работата в кухнята, влизам и я гледам навряна в чекмеджето  Crazy Луда работа.
Пак вчера пристига - облякла си сама бодито и иде да се похвали, облякла го на обратно, пъхнала си краката в ръкавите, дърпала нагоре, стигнало до подмишниците и седи и се чуди как да си закопчее копчетата, ама не става бе мама  hahaha
Другият ни хит е, че като огладнее си носи таблата на стола, после си избутва стола от коридора в хола, настанява се на стола и си слага таблата. Още не може да я защипе хубаво, но си я закрепя пред нея и седи и чака  Joy
Предната седмица три пъти ходихме до парка Заимов. Ходя привечер към 18 часа, играе си на площадката и като дойде ММ си тръгваме. Някой ходи ли там на тази площадка през седмицата?
Тази седмица най-вероятно няма да ходим, но другата пак ще се разходим до там.
Тази седмица й готвих яхния с агнешко, крем супа тиквички и яхния спанак, за десерт й давам ябълки. От край време се каня да правя качамак (ще ми е за сефте), но още не намирам време за него. Следващото в менюто ни ще бъде крем супа от царевица и за сега ми се изчерпаха идеите. Най-вероятно ще повторя спанака, че имам замразен.

# 348
  • Куциндрел
Смуси, неприятна работа с тези алергии, надявам се да ги преборите. Hug Praynig Поне сега е лято и има голям избор на храна.

Йоан също не говори. Дудне на бебешки и толкоз. Има по-малки деца по площадката, които вече казват отделни думи.

# 349
Здравейте, момичета!

Смуси- аз и лично ти писах, ама и още веднъж да ти кажа мног осъжелявам за резултатите на Миа, но съм сигурна, че всичко ще остане зад гърба ви, тя е борбена душичка Hug Hug Hug
Анбибиан- опасен образ е Яна, опитах се да си я представя с бодито облечено на опаки Joy Joy Joy
Миша- много гадно това с офиса на ТМ, нямате ли СОД, те ъкде са спали Shocked
Сийн- чакаме снимки от детското водно парти, чудесно забавление си измислила за малчуганите, купонът е бил пълен Grinning  bigdance2 newsm18 Tada
Зелда- голяма сладурана е Тития, дано скоро прояде плодове Hug
Миша- ние до Борисовата може мда стигнем с метрото, айде да се разберем няколко майки и ще се радвам да се видим Hug
Смуси- Кали е на ДК Ян Бибиян и си яде манджите от там, не го отказва, но тя не е капризна за храна, чукам на дърво така да си остане, много обича пица, особено със кашкавал, сирене и домати, пълнени чушки постни с кисело мляко ( това аз и го правя), домати и краставици на салата и всякакви плодове. Не мога да преценя колко вода пие, защото като си поиска и наливам в шишето на око и и давам, гледам да не и наливам по много на веднъж, че  се залива и се мокри. Сутрин като стане и вечер преди да заспи и ако се събуди през нощта пие АМ, вече и купуваме НАН4.
Днес е кофти времето и съм и изсипала коша с играчки на пода, за сега се занимава кротко, да видим до кога. На обед аз имам работа в центъра, ще ходя с метрото, ММ ще и вземе ДК, ще я нахрани и ще я слага да спи, да видим как ще се справят, аз не се притеснявам, защото той ги прави тези неща, пък и мен само за около час няма да ме има, ама м иинтересно как ще се развият събитията и колко ще изяде принцесата Wink
Хубав ден на всички от нас Hug 

# 350
  • Sofia
Здравейте, момичета!
На Лизи вчера й поставиха последната двойка ваксини (реимунизацията) и сега милата едва ходи. Болят я крачетата, там където са й бити инжекциите и гледа все да поседне някъде. През нощта мисля че имаше и Т, не съм я мерила, но беше доста топла. Сега иначе е весела, само дето не иска да ходи.

Смуси, много съжалявам за резултатите.  Sad  Hug Hug Много ще ви е трудно, но виж че при Мира и Дани има напредък, значи нещата са поправими. Ще въведеш в менюто на Миа (ако вече не си го направила) просо, киноа, елда, амарант, ще даваш повече плодове (ти нали писа, че тя си хапва по принцип), зеленчуци всякакви можеш да даваш и месо. Така че все ще избутате някак си.  Hug Hug Аз нали една година бях предимно на картофи и ориз заради Елиза, та знам какво е, но с детенце е още по-трудно, Лизи поне беше още бебенце, та се нуждаеше само от мляко.

Анбибиян, е голяма дяволия е тази твоя Яна. Ама то на лицето й е изписано.  hahaha  hahaha

Миша, е как така всичко са ви разбили...  Shocked Много ви се е насъбрало, толкова е неприятно... Спомням си аз какво ми беше, като ни бяха разбили апартамента и само като си представих, че някой е пипал с мръсните си ръце дрехите и вещите ми...  Close  Close

Зелда, милата тя...  Hug  Hug Благодаря ти от сърце за загрижеността! Мило ми стана, че си се трогнала заради нас, но не е болка за умиране. В името на нещо добро и необходимо, ще се лишим от таз годишната почивка, няма нищо да ни стане. Дай Боже да имаме дълги години занапред възможност и средства, за да си правим хубави почивки.  Praynig А как така Тития (много е сладко  Simple Smile) не иска да яде плодове. Аз съм толкова вманиачена вече в това да се ядат плодове, че направо се ядосвам децата, като откажат и започвам да ги залъгвам с какво ли не. Е, не ги насилвам, но като приемат първата-втората  хапка и после си ядат с апетит. Разбирам, че не е така при всички деца обаче.  ooooh! Прдлагам плодове и сутрин, и следобед, и вечер, все нещо да хапнат, но ден без плод при нас не минава.

Мира, излязоха ли другите резултати?

Тони, знаеш че Елиза много бързо се научи и не ми трябваха много чифтове гащички, но за Софи си бях подготвила 20 чифта и ни стигаха перфектно. Пък гащички си купи, те никога не са в излишък.

Хайде аз отивам на ушен лекар, че са ми заглъхнали ушите. От една седмица ходя глуха, първо имах лека хрема, после ме заболя нещо под ухото, може и лимфен възел да е било, после болката се пренесе в ухото, капах едни капки, мина ми, обаче в последствие ми заглъхнаха ушите. Та вчера си взех направление и отивам, да видим АБ ли ще пия, ако е възпаление, или само ще ми ги прочистят.
А, и да ви кажа от вчерашната консултация - Елиза е наддала с цял килограм, вече е 10,960г, направо не можах да повярвам.  Shocked
Приятен ден на всички!   bouquet

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 10:19 от Hariela

# 351
  • Варна
Мира, излязоха ли другите резултати?

Излязоха, да.  Вчера взех епикризата. Всичко е в норма, имунологията - отрицателна. Е, за да не е пълно щастието са ни изолирали някаква бактерия в гърлото, ама ще повторим изследването. Имаме зелена светлина да се захранваме. Доцентката каза "всичко, което е положително изключваш от менюто, всичко слабоположително тестваш и ако няма проблем си даваш". В крайна сметка диетата ни сега ще се ограничава до белтъка на яйцето, соята и прясното мляко(заради лактозната непоносимост, нея все още си я имаме).

Смуси, вярвам, че няма да имате проблем по отношение на диетата. Все има какво да се яде. Трудното е, че вече децата са по-големи и искат, но не достатъчно големи, за да им обясниш защо не може. Пиши, дали сте ходили за второ мнение, как е минало и евентуално как се отразява диетата на Миа.
Миша принципно и аз съм си мислила, че е възможно положителните ни резултати първия път да се дължат на това, че той тогава консумираше много хляб, тестени и въобще пшенични неща, както и ориз, че нали бяхме на безмлечна и не знам си каква диета, пък ориза безпроблемен. Обаче факт, че след като изключих нещата с + от менюто не мина много и симптомите изчезнаха. За себе си лично смятам, че диетата е решението. В смисъл не даваш няма симптоми, даваш има, решението е просто. Тестовете за мен бяха решение на проблем, влачен с месеци, понеже ми дадоха доста достоверна насока. От друга страна съм чела, че именно завишената консумация на едно или друго би могло да алергизира човек.
Браво на твоя Дани за начина, по който подхожда към чуждите и неговите играчки. Моя хвърля неговите на земята и почва да дърпа от децата техните. Не чува обяснения, но продължавам да се пеня. Същевременно вземи ли някой нещо негово веднага дотичва, за да си го вземе обратно..  ooooh! 
Какви са тия разбивания на коли, офиси...   Confused Дано не са ви нанесли много щети.  Hug
Анбибиян признала съм я Яна. Голяма е скица меко казано.  Heart Eyes Снимки облечена в бодито няма ли?
Зелда Тити, викаш? Много сладко!  Heart Eyes А Ники яде ли плодове? Даниел яде наред каквото му дам - круши, ябълки, банани, нектарини, умира за череши. Даже има не малко дни, които изкарва на плодове до вечерта(и кърма разбира се..  ooooh! ). Предпочита ги. И без друго отдавна не сме се виждали, давай да ги събираме да види Тития какви са вкусни черешите.  Wink
И последно да се похваля, че се улях. Ние имаме напредък с махането на памперса. Някак естествено без настоявания и много усилия от моя страна почна да си върши работата в гърнето(само и само, за да пусне той водата в тоалетната). Съответно в един момент дори навън когато е с памперс идва и вика "пишш", затова последните дни започнах да го изкарвам без. Днес например сме без фалове - пиша два пъти навън дори, а досега се разсейваше и кой знае какво, но не искаше. На обяд си спи без памперс най-често и няма пропуск. Пропуските са навън като се заиграе и забрави, или като се затръшка, разстрои - онзи ден едно момченце му дръпна топката и като взе да тропа, да плаче, да си я дърпа и накрая я пусна и се напиша..  Confused Стана ми много тъжно. Май е нормално дечицата да се напишват от стрес, ама..  Confused

# 352
Много ми се спи и ще съм съвсем кратка, само да кажа, че утре към обяд сигурно ще пристигнем във Варна и ще се радвам да се съберем пак дружинката. Ако искате да се разберем нещо тук, точно тогава предполагам вички спят, но ние до 5-6 ще сме в Морската.
Лека нощ

# 353
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, от известно време се каня да ви пиша. Вчера си взех четвъртия изпит , остава само в събота - спорт, ама да си призная не го броя. Та направо да се изфукам с 4 взети с 4 шестици  Mr. Green  Аз не съм особено доволна от начина на оценяване, ама сега няма да им се сърдя... от мен да мине  Mr. Green

Ая е същата като Тития  Crossing Arms - досадна. От една седмица се е лепнала за мен и недай си боже изчезна от полезрението, започва да се жалва и да ме търси под дърво и камък... Суче по-често от обикновенно, тъкмо се бях зарадвала, че го откарахме по 2 пъти на денонощие и радостта ми отиде на кино, но се надявам като свикне с топлото, да отвикне от сукането... ама и с това мрънкане ме подлудява... "Мамма, мамммоо, мааааааам?"  Tired  Първо бяхме при майка ми, после тя беше при нас във Варна , обикновено хваща я за ръка и забравя за мен, този път обаче - Не, дано й мине скоро тоя период и пак да се появи самостоятелното ми момиче  Praynig

От днес почнах да правя домашни тренировки, че вчера се видях в огледалото  hahaha До сега асансьора ни беше облепен с кашони, но вчера ги махнали и е огледален... та... реших, че трябва да се взема в ръце (не че у дома нямам огледало, ама то някак си е по-благосклонно към мен  Blush ), та днес или утре ще ида и гирички да си купя и ще се стягам... (Добре, че махнаха кашоните  Mr. Green )

Ая вчера си гримира  4470 хвана едно огледалце, един химикал и си нарисува цялото лице  ooooh! Та идва и да ми се хвали, после се опитва да ми обува сандалите, мадама го раздава, много е смешна.
С памперса сме ок, не помня от кога не се е налагало да сменям гащи навън, само когато спи слагам пелени, но в 99% от случаите и те са сухи... сигурна съм, че ще имаме пропуски, но за сега съм доволна от упражнението  Wink

Смуси, съжалявам да прочета, че и Миа е в отбора с глутеновата непоносимост  Sad Дано я надрасте и скоро всичко да е наред. Тя е борец от както е на този свят, сигурна съм , че и това ще остане зад гърба ви  Hug

Миша, е бива ли такава серия  ooooh! Дано с това да се е свършила ( не че е малко де).

Мамооооооооооооооооооооу, ще дописвам после

# 354
  • Sofia
Момичета, не знам дали ще ви е интересно, но е много полезно, това което ви пускам. Става въпрос за синьо-зелените водорасли от езерото Кламат. Който е заинтересован, моля да прочете внимателно написаното от лекарката Личен опит. Четете, където пише За Е3 АФА и отдолу Личен опит. Чак звучи невероятно. Ако е така, както е описано, тези водорасли ще се окажат уникално природно лекарство за човешкия организъм. Аз давам на децата всяка сутрин от тези водорасли, но не точно на тази фирма, поръчвам си ги от сайта iHerb.com и много се надявам да са обработени и да се съхраняват по същата технология.
http://www.diva-energy.com/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE

Даже май ще започна и аз да ги взимам. Пише че имали особено оздравителен процес при хора, страдащи от хранителни алергии. Аз нали ви пиша все, че при Елиза отдавна не се е проявявала нейната алергия. Още когато беше на 9 месеца, хомеопатичката ми каза да започна да й давам от водораслите и аз от тогава не съм спирала. Но е факт, че до момента е ОК, пу... пу... Може и те да са помогнали...  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 14:28 от Hariela

# 355
Ая голяма кокона ще излезе  Heart Eyes

Знам, че Яна ви забавлява с нейните пакости, но днес ми преля чашата  Cry
Влизам в хола след като чух че вика не не не! И какво заварвам там!!!
Тя се качила на масата в хола, права, памперса й на една страна, омазан с лайна и навсякъде около нея омазано и тя цялата  ooooh! Тя си вадила от вътре си мазала - по масата, по дивана, по възглавниците, по пода и килима, по мебелите и играчките, кабелите на кабелната и телевизора - само лаптопа и принтера бяха оцелели  ooooh! ooooh! ooooh! и тя цялата ръце крака УСТА!, коса  ooooh! ooooh! ooooh!
Замъкнах я в банята изкъпах я и я оставих да пляска в коритото, почнах да чистя - то просто някакъв кошмар. По едно време чува туп туп туп, нашта се измъкнала от коритото и се разпорежда из банята с каквото намери  Shocked Ядосах се още повече, изплакнах я и айде арест в спалнята. Тя в спалнята - аз чистя в хола. По едно време викам чакай да видя ко прави, отварям тя измъкнала всичките дрехи от гардероба и ги нахвърляла навсякъде  smile3511 Накрая я сложих на стола й за хранене и й пуснах Пепеляшка. Тя тия дни се забавлява да си закопчава коланите. Сега се е научила и го прави това с часове. Та оставих я там и си изчистих, подредих, нахраних я, тя заспа и сега се моля да спи поне 3 часа че съм пред нервна криза  smile3515
Онова с банана беше смешно, ама това с лайната - в повече ми дойде. Дрехите й направо ги изхвърлих. Дано се изперат възглавниците  ooooh!

# 356
  • Нейде из лудите гори...
Да взема да си допиша...

Лелееее, Анбибиан, опасно детенце си имаш, как издържаш на цялата тази енергия не знам... Обикновено се смея на щуротиите на Яна, ама този път чак не ми беше смешно, защото си го представих да се случи на мен... ужас... дано е поспала, а ти да си се успокоила  Hug

Ооо, Хариелка, колко на време се включваш с тези водорасли. Имам приятел, който яде, дава и на детето си, много е доволен и мислех да купувам скоро и за нас... Моя приятел купува от Златната ябълка, аз им писах , но още чакам отговор и ако не го получа скоро ще разглеждам други. Какво точно водорасло даваш на децата?? Как са ти ушите?

Ние следобеда се видяхме с Тития и майка й, аз лично много се посмях. Задърпаха се с Ая за една лопата, викат, пищят, облечени в еднаква гама, еднакво русокоси, само дето едната е къдрава, а другата с права коса  hahaha Все едно бяха огледални образи...

Ая е почнала да бута децата, нещо което никак не харесвам, обяснявам й че ме натъжават постъпките й , ама какво да й обеснявам, като днес на площадката едно момиченце я удари през ръцете "Не пипааааай, махай се"... веднага си представих, как имитира майка си... Каквото и да говоря, явно ще се мине през такива периоди ... дано само да са периоди..

Спокойна вечер.

# 357
Марси и да се посмеете няма да се обидя  Laughing Да си призная и аз съм ги вършила същите. Само дето са ме оставили в кошарата и аз съм решила да проявя творчество върху тапетите, ама съм си и хапнала акита, за което съм почти сигурна, че и Яна го е направила  Crazy
По-лошото е че аз не съм повторила (явно не ми е харесало), ама знам ли я нея!!! И както понякога ми се налага да работя през деня и я оставям сама в хола, току виж пак сътвори същата картинка. Тя до сега само си играеше - реди лего, влачи на баща си тениската по земята - все позволени работи, ама с това пъхане в шкафчето и с това омазване с лайна навсякъде, вече ме е шубе да я оставя сама. Не знам какво да правя - освен да се връщам на работа официално и да я пращам на градина или да напускам и да си търся нова работа и  пак да я пращам на градина  Tired
Има ли някой в темата от София, който ще дава детето на частна градина? Ще ми е полезно ако споделите  Praynig Аз съм си харесала една в Панчерево, с транспорт, малко далеч, но ще пробваме първо там, ако няма проблеми с пътуването там ще я оставим, ако има проблеми, ще търсим нещо по-близо до вкъщи. В квартала също има частна градина, но е от типа, в който се грижат за децата, ама не ги учат на нищо, а аз искам да има все пак и някакви допълнителни занимания, индивидуално отношение. Само да не ми я върнат Яна с рекламациите като им омаже стените с аки  Whistling
Днес сигурно 1 час изкара на стола да се закопчава, глям кеф й прави и да се чеше по устата с крак  Shocked Мислех, че вече не толкова гъвкава, ама не - все още е гъвкава като бебе, ближе си краката, чеше се с тях, а аз я снимах, ама тя като види апарата и почва да позира, нахилва се на макс или по-точно се озъбва и чака светкавицата  Joy
За финал да се оплача, че отдавна имам много тежък цикъл, ама такова чудо никога не е било. Освен това пъпчасах яко като тотален пубер, ама аз и в пубертета не съм имала толкова пъпки. Тоя месец ми закъсня с 3 дена и се надявахме да съм бременна, ама не съм и в крайна сметка си взех противозачатъчни. Надявам се да регулират нещата, пъпките - цикъла - не е нормално това чудо по 10 дена 5 от които обилно а първите 3 дни сменям по 4 превръзки, че аз от вкъщи не мога да си подам носа!  Tired
И да ви питам в случай че някой знае - като бях студентка, козметичката ми ми даваше един лосион за пъпки. Приготвя се в аптеките, но на близо нямам аптека да ида да питам. Лосиона беше от салицилов спирт, антибиотик, глицерин и някакво прахче за излющтване. Не помня името на антибиотика и името на прахчето, въртими се нещо из главата като резоцил или нещо от сорта, но не го намерих по аптеките и вероятно греша. Някой ако си е правил подобен лосион и знае съставките, моля да сподели, че имам 12 пъпки на дясната буза и 6 на челото и ми иде да се гръмна!

# 358
Здравейте, момичета!
Анбибиан-Яна ме разбива просто Joy Joy JoyСтрхотен образ е Hug Да ви е жива и здрава-така растат децата, после като стане голяма ще има какво да иразказваш със сигурност Wink Скоро бях оставила Кали за малко с ММ, аз правех вечеря в кухнята и като отивам да ги викам да вечеряме- нашата кокона уж с татко си в стаята, пък успяла да си надраска с химикал грейката, питам го аз- абе ти не видя ли детето какво прави-той - нееее, че какво му е на детето. Казах после на свекърва ми, тя изобщо не се впечатли и каза, че той като 7 годишен направо с химикал върху чаршафите е драскал Joy Joy Joy Дано свикне бързо Яна с градината, Кали ще е на държавна, ама преди да я приемат и аз бях разгледала всички частни из София, че не сме с неограничени финансови възможности и не можем да си позволим голяма такса, ама добре, че я приеха на държавна ясла.Според мен Яна ще свикне бързо, по това което разказваш за нея, мисля че е общително дете, ще се надушат с някое детенце и ще си правят бели заедно по цял ден, не се притеснявай WinkЗа пъпките за съжеление не мога да ти помогна, 4е аз нямам такъе проблем,ама д ано по-бързо му намериш решение и скоро да се похвалиш с две 4ерти4ки Wink
Марси- Ая голяма кокона го раздава, първо цигарите сега грима, ей така се прави  Wink Joy Grinning И тя образ се очертава Grinning
Вчера след обед дойде приятелка на Кали на гости, добре 4е дойде да се позанимават и аз да разменя някоя дума с майката, 4е в ло6ото време откачаме у нас, бях им изсипала коша с игра4ки-нямаше къде да се стъпи в стаята Grinning
Нали ви бях казвала преди време, че на Кали и излизат ечемици, които не минават и не минават. Водихме я на детски очен във Вижън и после при доцент Попова в детски очен кабинет на Александровска болница, оказа се, че има далекогледство малко над нормата и трябва да носи очила за това с 2 диоптъра, така от оня ден Кали е с очила- не ми е приятно , но не мога да си позволя да не и ги сложа, защото така ще и навредя. Дали сме 124 лева за тях- рамка и стъкла и връзка за отазд. Много се притеснявах как ще ги понесе и дали няма да ги маха, но се адаптира неочаквано леко за мен- сложи ги от раз и не ги пипа. Може би помага фактът, че аз нося о1ила и като и ги слагам и акзвам-виж и мама има, а и най-вероятно и е по-добре с тях. Доцент Попова каза, че тъй като става въпрос за далекогледство, а не за късогледство, то се израства, т.е. с възраста намалява и може и още догодина да ги махне, или когато го израсте, сега с очилата помагаме на очичките да се справят далекогледството, което е типично за всички млаки деца, т.е децата се раждат далекогледи, но при някой както в случая на Кали то е над нормата.Ако някой е рещил да си води детето на очен лекар горещо препоръчвам доцент Анна Попова - при нея платения преглед е 50 лева, а може и с направление 3 от педиатъра, много е внимателна, всичко обяснява, има подход към детето и е много добър специалист.
Това е за сега от нас, приятен ден на всички Hug

# 359
  • Sofia
Мира, браво за резултатите!  Hug Ей това се искаше. Следващия път и другите ще са такива.  Hug

Анбибиян, е това с омазването не мога да си го представя... Аз сигурно щях да се побъркам от нерви, то не че нещо щеше да помогне де, но съм си такава. Ама ето че всичко е наследствено, ти сама си го признаваш.  Grinning За пъпките не мога да помогна, представям си колко ти е гадно. И те са заради цикъла според мен. Но като мине цикъла ти, те не изчезват ли? Водораслите, за които писах помагат и за предменструален синдром, аз го имам и май ще започна да ги взимам. Е, не само заради него де, заради хиляди други неща.

Марси, благодаря че питаш, вече прочух.  Laughing Като излязох от поликлиниката, бях ухилена до ушите, направо е върха да чуваш нормално. Добре че това заглъхване не се дължеше на възпаление, само в лявото ухо имаше много ушна кал, каза че съм го затлачила с почистването с клечки за уши, та само ми го прочисти с вода и хоп - отпуши се.  Laughing А за водораслите взимам ето тези за децата http://www.iherb.com/Source-Naturals-Blue-Green-Algae-Powder-4-oz-113-4-g/977. Има ги и на капсули/таблетки. Важното е да са синьо-зелени водорасли от езерото Кламат. Други не се лъжи да взимаш, има най-различни, но не са хубави. Прочети внимателно, това което съм пуснала, тогава всичко ще ти се изясни. Аз ги давам на Софи от 3 години вече, а на Елиза откакто навърши 9 месеца. Знаех че са много добри, но нямах точна информация за какво точно служат и как действат. Ето сега разбрах и съм благодарна, че отново съм се доверила на нашата лекарка.

Звездичкова нещо ми се загуби.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт