МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 553
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
колкото по-прокиснало , толкова по-убаво. това е пеницилин  Joy

# 646
След... незнам колко седмици писах на сервиза за бъркалка. Е чак днес ми отговарят)))) Яко загори тенджера са))))) Струвала около 5 лв.

# 647
Идвам да ви покажа хляба с бирата и кваса. Нощес го пеках по нощите, ама до сутринта щеше да излезе от казанчето...и от мързел го пеках в машината. Mr. Green

# 648
  • Стара Загора
Основно правя хляба с айрян и е супер.Този път вдъхновена от вас, замених айряна с бира и......вярно- СТАНА.Когато е топъл, ухае на бира- но приятно ,после съвсем загадъчно  аромата му напомня за нея ,но ми  хареса.

# 649
Онзи ден купих за проба един кен безалкохолна бира и понеже не ни се понрави особено  направих с нея хляб. И друг път съм правила,но наполовина с вода. Сега сложих само бира. Стана си супер хляба, само дето домашните не щат до го ядат, защото има малко по-различен вкус. Според мен приятен, но какво да ги правя като са ми маханджии. В такива момоменти винаги им казвам, че на някои места по света има хора, които и на сух хляб биха се зарадвали, а моите хубавци с претенции, ама само си говоря и хич не ми обръщат внимание.
В момента съм заредила в машината да се меси една беличка питка, която ще опека във фурната. Само дето не се научих да качвам снимки, ама нейсе, и това ще стане някой ден.

# 650
ами не казвай ,че слагаш бира.  на мен не ми мирише  Joy

# 651
Ами не им казвам, хитра съм аз, ама и те хитри-веднага усещат разликата  hahaha

# 652
  • София
  Показах ли ви хлебчетата в силиконова форма!Станаха много приятни, малки,пухкави и вкусни.

# 653
Леле Тайна,страшни хлебчета!Големички ми изглеждат,в машината ли ги меси? Направо ми се доядоха!

# 654
  • София
Леле Тайна,страшни хлебчета!Големички ми изглеждат,в машината ли ги меси? Направо ми се доядоха!
Не са в машината, всичките 6 са около 250 грама.Големи са колкото мъфини.Напоследък си меся с миксера, не ми се мотае с машината.Половината тесто правя на мекици, половината на хлебчета.

# 655
  • София
Бирата трябва ли да се подгрее малко или направо от хладилника се замесва? И може ли напълно да замести маята?

# 656
  • София
Бирата трябва ли да се подгрее малко или направо от хладилника се замесва? И може ли напълно да замести маята?
Аз я слагах студена,  и мая си слагам, не разчитам да бухне само от бирата.

# 657
бирата замества течността. както слагаш течност , така слагаш и бирата. ако подгряваш течността (вода,мляко,айрян) - подгряваш и бирата. ако машината ти първоначално подгрява продуктите тогава няма смисъл да подгряваш нищо.

# 658
Не са в машината, всичките 6 са около 250 грама.Големи са колкото мъфини.Напоследък си меся с миксера, не ми се мотае с машината.Половината тесто правя на мекици, половината на хлебчета.

Как так колкото мъфини  newsm78, доста големички ми изглеждат. А рецептата на обикновено хлебно тесто ли е?

# 659
  • София
 Рецептата е тесто за хляб. Наистина са мънички, пека ги в силиконова форма за мъфини.

Можеш да видиш колко са големи, като ги видиш в чинията.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт