Отговори
# 120
Набързо се прибрахме от разходката, сравнително сухи. После какъв дъжд се изсипа, не е истина.
Five magnificent, може утре да се оглеждаме за количка в зелено и черно, сега ти видях поста.

Сами Мами, защо ще го отбиваш? Леле, като си помисля за миене на шишета и ми минават всичките мераци за отбиване. Искам и аз до годинката да кърмя. Ами отбиването лятото не е препоръчително заради летните вируси, не че не е възможно, но като се спре кърмата, бебетата започват обикновено да боледуват повече. А летните вируси обезводняват и така нататък, бла, бла, бла, това е причината. Между другото, ЛЛЛ ще имат лекция за отбиването през Май, но още не го виждам обявено на сайта.

Аз ходих на лекцията днес, полезно ми беше, но повечето мами бяха бременни и само една беше с предстоящо захранване. Оказа се, че сме закъсняли с глутена, по старите правила глутенът се въвеждал от 7 до 9 месец, според новите изследвания трябвало най-късно до 7-мия. Та връщайки се, грабнах една овесена каша на Топфер, но предпочетох на разходка, та утре ще я давам.

# 121
Еее, никаква работа не сте свършили  Joy Joy само Пейпърче, ама почти   Mr. Green ММ вика, че сигурно първа са ме дали, че хората да оставят и да гледат и други красиви мами  Joy Joy
Днес беше супер...имам да уча, ама при такова време  Crossing Arms Сега чакам брат ми и неговата и сме на бира, цаца и картофи  Blush
Въведох киноата, много му ареса, нямам търпение да я джуркам със сирене и масълце и да си я папка сутрин  Blush
Толкоз за мен  Mr. Green
Тайра  Shocked Shocked егати заспиването  hahaha
Еее, айде сега аз като отбих Анди и ще боледува  Twisted Evil според мен си е до дете  Thinking
За манджата - Анди яде сутрин мляко, на обяд зеленчуково пюре, следобяд мляко, към 6 каша, преди лягане мляко..и ако даде Господ късмет сме с 1 нощно  Mr. Green но и две се случва  Crazy напоследък взе да не иска да пие следобяд много, днес пък сутринта му остана, ама аз не се притеснявам  Blush
Марли, а ти нали искаше да отбиваш рано, помня, че още бяха децата на по 3-4 месеца и ти се чудеше Камен покрай 7ми да го отбиваш  newsm78
Никой не ми отговори/или не помня  Mr. Green/, като е минал месец откакто давам глутен, сега кво се прави, пак ли задължително трябва да давам всеки ден,ег@ти и глутена, до живот ли  Mr. Green

# 122
  • Варна
Ами отбиването лятото не е препоръчително заради летните вируси, не че не е възможно, но като се спре кърмата, бебетата започват обикновено да боледуват повече.
И аз така знам, колко е вярно не ми е ясно Simple Smile
С тези стари и нови правила вече се дразня. Като че ли преди по "старите" правила са се късали бебетата да развиват непоносимост към глутен. След някоя друга година може да въведат ново правило глутенът да се въвежда на 4 месеца или пък на 2 години. Много им здраве, вече ми писна. Нали уж късното въвеждане не е желателно защото децата ядяли по повече, ами зависи по колко твърда храна яде детето, моето на почти 8 месеца яде по 70 мл каша, може някое на 6 месеца да яде по 170.
Нас ни валя дъждът, такива гръмотевици трещяха, че се уплаших, наш Зайо спеше под дъждобрана все едно нищо няма Mr. Green

# 123
  • Обетованата земя
Ние по принцип се обичаме и сме заедно от 8 години, но когато си направихме наследник, решихме за пред хората да сме с едно име и се подписахме в гражданското със скромно семейно празненство.  Grinning Сега си мечтая за романтична венчавка, но като гледам няма да е скоро.  Grinning

За глутена Косе Босе казва, че и на още по-късна възраст може, единствено рискът е точно това, че децата хапват големи количества, а той се въвежда с постепенно увеличаване на количеството. Аз сега така увеличавам постепенно, лъжичка по лъжичка овеса.

# 124
  • Варна
Диди,
след някой и друг ден може да те тормозя на лични с въпроси, ако нямаш нищо против Hug

# 125
  • Обетованата земя
Разбира се, че нямам, ще се радвам ако мога с нещо да помогна  Hug
Ох, аз сега се вкарах във филм с баткото, че още покашля, но в понеделник ще го водя да го прегледат... пфу, все за нещо да се притеснява човек  Confused

# 126
Коралита, направо ми се приходи и на мен на ресторант  Heart Eyes

Ей, Бюти, цацаааааа  Party откъде обаче?  Close Веднъж си поръчах в едно заведение, щях да умра после  Sad

Тайра, горката Емма. Камелия никога няма да заспи така  Rolling Eyes

Бюти, разбира се, че няма връзка кърмене и боледуването. Това е недоказана теория  Peace

# 127
За глутена Косе Босе казва, че и на още по-късна възраст може, единствено рискът е точно това, че децата хапват големи количества, а той се въвежда с постепенно увеличаване на количеството. Аз сега така увеличавам постепенно, лъжичка по лъжичка овеса.

Ох, слава Богу!

Ама защо не ми се отваря линкът на първа страница към Multiply? Появява ми се съобщение, че Multiply е закрит? Може ли някой да пробва и да ми каже.

За кърменето и боледуването помествам мнението на hedra и се надявам да не се разгори спор и тук:

Ох,този спор е вечен  И дано да не се разрастне както става обикновено
Много пъти сме казвали - дали едно дете ще боледува зависи от съвкупност от фактори,а не само от кърменето - зависи от възраст,от това дали има по-големи деца в семейството,които да ходят на градина и да влачат вируси,къде се гледа - в града или на чист въздух,закаляване,начин на хранене на бебето и на семейството и т.н.,и т.н.
За протокола - понеже ние сме класически случай - баткото до тази възраст беше правил няколко отита с много висока температура и беше изпил поне 3-4 антибиотика,като беше успял и алергия към тях да направи.Дребната - макар че той носи всеки модерен вирус от градината - досега минава основно с хремички.Антибиотик е пила - защото лятото кашля повече от месец без никакви други симптоми и докторката накрая ме натисна да го дам (кашлицата спря след това,явно наистина е имало нужда).Температура не е вдигала никога досега (да не чуе дявола,пупупу) и изобщо всяко нещо при нея си минава и заминава съвсем леко.
За мен ефект от кърменето има

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=64198.msg1173355#msg1173355

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 21:47 от MaryJane

# 128
  • София
Привет и от мен Flutter
Завърнахме се малко по-рано, но вместо отпочинала, се връщам изморена и разнообразена Simple Smile Малкия голям кисел беше, особено по пътя, през деня спеше само по 1-2ч. макс, вечер лягаше в 9, а в 5 се събуждаше, с 3-4 хранения  #Crazy Сигурно от чистият въздух Laughing Вече се чувствам супер изморена ooooh! Тези зъби да излизат вече, защото не издържам  Close Това Дентокинд изобщо не ни помага, даже май по-зле става, Блонди, Тайра - да сте забелязали тази подробност Thinking
Охх съжалявам, че влязох с мрънкане, но .. ooooh! Иначе, както казах хич не си починахме, но поне сменихме малко обстановката, утре ако имам време ще сложа и някоя снимчица. Ходихме и до Лещен, че не бяхме го виждали - нищо особено.
Допрочетох старата тема, от тази само до 3-та стр, включително и 9-та Blush Другите утре, че умирам да се наспя в моето си легло Flutter
Каквото запомних сега:
Елвирка, Диди, не чета Харем и не съм гледала нито един епизод от Златния век и май съжалявам, че само хвалби чувам за него, а Харем казах, че май само аз не съм го чела и че трябва да го направя Flutter Диди, дано Иво е добре и да нямаш поводи за притеснение  Hug
Шех, честито ви зъби - ние и това още си нямаме Tired
Сами, много съжалявам за количката, мернах нещо и за отбиването, но утре ще видя какво що Hug
Блонди, голяма кротушанка твоята писанка, паднала и си кюта Simple Smile
Лека за сега и до утре Hug Hug Hug Hug

# 129
Това е информацията от неактивния блог на Косе Босе, някой беше дал линка скоро:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:gOLNMRDeDJU … ct=clnk&gl=bg

Нашата разходка мина без безплатно изкъпване (чист късмет), стигнах до блока и започна да присвятква небето. Срещнах и една позната, разходихме се. Имаше и малко сръдни от каката, но аз не й се впечатлих и тя се отказа да нервничи повече. Много непукист съм станала относно такива театрални дейности, не ми пречи и като се получават на по-оживени места. На всеки родител може да се случи, а при нас по-често.

Утре пак сме по маршрута към 10.30-11 часа, ако времето позволява.

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 22:02 от Five magnificent

# 130
  • Стара Загора
ейтака и аз да се запиша... да не забравите че има там една, която виси на балкона най нагло и нищо не пише  Tired Whistling
Само да кажа на Дафи радвам се че всичко е минало,дано нямате повече проблеми.
Аз още отлагам операцията на пръстчето на Мирая,въпреки че до колкото разбрах и нейната операция е със същата упойка и като времетраене не е много дълга   Tired страх ме е  Cry а и тези 12 часа без храна не знам как ще стане  Thinking
Тайра много кофти така ще и се счупи врата на милата Емма,как спи изобщо, милото
Аз за отбиване не си и помислям,дано само имам кърма,че и без друго съм пълен провал в захранването(тя Диди знае,оплаках се  ooooh!) Ако някоя от вас има съвет приемам с отворени обятия. Мирая не яде почти нищо, рядко хапва каша с плод и то максимум 70/80 гр  Tired
Дидиии хайде да се оправя Иво вече  Heart Eyes
Лесно е така,като е хубаво времето ...човек може да ви изчете,че даже и да се запише   bouquet  bouquet  bouquet

# 131
  • София
Женя тя така само заспива,после си я пускам вече назад.Само измрънква набързо и заспива  Mr. Green
Белверде аз покрай настинката на малката бях спряла дентокинд и сега пак го почнахе.Честно казано сега като че или не й действа или не знам.На моменти е ужасно кисела и я мажа с Калгел тогава.
Дребосъчка заспа в 18:30 и още спи  #Crazy Яла е само 3 пъти досега  Tired Ако не се събуди така ще си остане и това ще е ужасно малко,понеже на обяд не хапна много.Дано стане...Поне да я нахраня пък тя да си спи щом иска  Crazy

# 132
Смятам да кърмя до последната капка. И аз мисля, че няма смисъл в отбиването преди или след лятото. Сестра ми кърми до 1г.4м. и спря в края на юли -началото на август . По никакъв начин не се е отразило на детето.

Женя, дано да започне да хапва малката твърда храна. Стиснати палци за операцията Hug

Белверде, аз давам Дентокинд от 4 месеца и не съм много сигурна дали действа. След първите 2 зъба (вече имаме 5  Simple Smile ) взе да ги изкарва много по- спокойно, но дали е от хомеопатичните. Трябва да пробвам 1 ден да не му давам , но ....се опасявам да не си навлека неспокойно и криво зверче  Crazy. И да те питам слепва ли се на малкия пищова Whistling

С тая цаца...утре отивам да купувам прясна и това ще готвя, стискайте палци да излъжа ММ да я изчисти, че пипкава работа, но става много по- вкусна, мммм да идва утре вече smile3508

(Блонди bouquet)И аз един въпрос, все не доразбрала Blush: През тези 10 дни между въвеждането на нов вид месо, дава ли се от вече въведеното или са си 10 дни само на зеленчуци?

Диди , усмихнах се като ти прочетох поста, че се обичате от 8 години Heart Eyes

Коралче , браво за ресторанта,  изциклен паркет и нова боя възможно най- бързо Hug

# 133
Койчева, аз въвеждам месо така (купувам готово): две бурканчета Неско ги яде три - четири дни, после давам два дни зеленчуци, след това още едно бурканче с месо от същия вид (за два дни), пак два дни зеленчуци и минавам на друго месо. До сега съм дала пилешко, заешко и телешко! Ама както казах вече не задълбавам толкова.  Peace

При нас е страшна буря, иначе пък успяхме да се приберем преди първите капки дъжд!  #Crazy

# 134
  • By the sea
Бютка, кви готини мами, само някви пъпчиви тийнове показваха Laughing Утре пак ще дебна Twisted Evil
Жени, какво й е на пръсчето на Мирайка?Може да си казала, но не си спомням ooooh! И Катето има едно дето не е в редичката на лявото краче, уж щяло да се оправи с прохождането Confused
Белверде, ще си почиваш от почивката Wink
Сами, голям сън Joy
Дафи, радвам се, че е минало добре сондирането Hug
Муки, май не се впечатлявам чак толкова от бебешко мрън и плач навън, нито от мойто, нито от чуждите бебета. По-скоро се впечатлявам от майки, които докарват бебетата/децата си до такива състояния, разни истерички и прочие...В началото малко се притеснявах де, първите месеци, но не от излагация пред хората, а в смисъл на тревоги като начинаеща майка, дали е гладна, жадна, напишкана и т.н.
Ууух, чувате ли за случая с онова детенце - Цецко Cry
Тука вали и гърми и сигналът от Булсаткома се губи ужасно #Cussing out Тъй ми се искаше утре да мръднем извънградско, но с тоя дъжд...
Това за спиране на кърменето лятото го чух за сефте миналата седмица от...фризьора ми. Crazy Всеки месец човекът ме пита дали още кърмя и се почувства длъжен да ме информира и за това Laughing Ми то хич да не бяхме почвали да кърмим в миналогодишните жеги Crazy
Много ми е странно как съвършено непознати хора много държат да дават съвети, без да си ги питал...Ето днес следобед сядаме на сладкарницата отсреща, севитьорката ми носи едно крем-брюле и малкото като го фиксира от количката веднага почна "ам-ам-амаам".Аз казвам "За тебе, мамо, кремче след някоя друга година"...Стои жената с ей тоя поглед Shocked и ме пита колко е голяма, викам 8 месеца стана.И тя - еми значи вече може да яде такива работи Crazy И стои и чака да й дам Joy Joy
Катето днеска се изпишка върху матрака ни на спалнята докато изтичам за памперс, търках, търках и пак мирише  Sick Обръщаме го за тая вечер от лятната страна и утре ще свалям целия калъф за пране  Crossing Arms
Лека нощ на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт