Отговори
# 240
Даниела голяма кукла си имаш Simple Smile. За крема може би го има в по-големите аптеки или в нета
Муки благодаря, стана ми драго Hug
Vas_sm вярвам ти, че си направила всичко което е зависело от теб в този момент. Да понякога обстоятелствата играят голяма роля, а и стреса идва в повече Peace. Да ти кажа, аз смятам, че и помпата е много важна.
Скрит текст:
В къщи имам една ръчна на Авент и е ужасна, с нея бе боли много и сaмо ме стресира. След раждането взех под наем от Медела, тяхна професионална помпа, която струва 1600 евро, няма да ти казвaм, как ме беше страх да не изчезне в болницата и ходих навсякъде с нея ooooh!, но пък беше много добра, дадоха ми я за в къщи. е не изкарвах повече от 60мл, но явно е било достатъчно за поддържане на лактациятa .

# 241
Момичета, аз също в началото около 2 седмици се изцеждах постоянно, защото Бела не можеше да засуче, което благодарение на Биби вече е в историята  Hug Знам какво е да се изцеждаш по 7-8 пъти в денонощието и наистина е трудно. Всички съм сигурна, че сме направили всичко по силите си за доброто на децата си и ще продължаваме да го правим  Hug Казвайки, че има майки, които казват, че са нямали кърма не съм искала да прозвучи като заяждане, но аз наистина не знам какво имат предвид. И аз в началото изцеждах по 10 милилитра за 30 минути с електрическа помпа, но мисля, че това е напълно нормално, тъй като в началото стомахчето на бебчо е малко и не може да поеме повече. С времето количеството кърма се увеличава, както и нуждите на бебето от храна. И съм си мислела, че някои жени си мислят, че като не изцеждат по 100мл от самото начало значи нямат кърма  newsm78
Даниела_ди, страхотна хубавица си имаш, отбивай се по-често да черпим опит от теб, че вие сте вече доста пораснали  Hug

# 242
Някои са от личната колекция, други са от моята работа, а част са тестери от фирмата на ММ. Искам да ги махна, след бремеността не мога да понасям да съм парфюмирана  Sick и отлежават в кашона. Но Ейлиъните ми са чистак нови, пресни, пресни.  hahaha
Между другото
Скрит текст:
имам и кремове и гримове на Кларинс
.

За кърменето:Понеже родих 5 седмици по-рано нямах никаква кърма. Държаха ни в болницата 3 дни и бях с такава помпа като на Лино, от която успях да изцедя 2 капки коластра които бяха дадени на бебето с пипетка. Като се прибрах в къщи накупихме шишета, мляко, стерилизатор и какво ли още не. Ходих на консултации в тукашната ЛЛЛ, обаждаха ми се по телефона да ме съветват и на 10 ден от раждането бебето като засука, та чак до сега. Искам вече да го отбивам, но няма да е лесно, голям е цицоман.

За правописа откакто живея в Англия така зле ми тече мисълта и толкова правописни грешки правя, че не смея да правя забележки. Иначе чета темата за правописните бисери, любимото ми е: Здравей те  hahaha

Моя дребос днес реши да стои прав без да се държи и се дрянна в секцията. Резултата е синьо чело и надута брада.

# 243
   И днешния ден почти мина, при нас беше успешен. Свърших неделната работа в понеделник, но важното е, че е приключена. С децата пробвахме и дъжда дали мокри добре, някой под дъждобран, други - директно се изкъпаха.

Гледам е спомената "най-компетентната" ми тема - кърменето. Аз може би третия път ще успея да кърмя, ако има трети път. Първия път от невежество не успях, втория път - от прекалено много информация и липса на време за правилно хранене. Добре, че не се впечатлих много, не успях да си докарам следродилна депресия на дърти години.

Днес Алекс го намерих под бюрото и открих как стига там, ето и видео:
http://s1279.photobucket.com/user/FiveMagnificent/media/P1160517 … 210d55e5.mp4.html

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 21:17 от Five magnificent

# 244
Бюти, за най-познаваща мама сред нас  Hug
Леле, попиках се с тоя линк от Господарите, особено при физономията на Звездев и колко серизони участниците, щото се чудят той що се учудва  Joy

Лино, мерси за линка за кремчето, ако не намери тяк нещо, ще взема и аз такова  Hug

Вал, да не си им инсталирала абсорбатор над кошарите  hahaha

КиК, завид, завид  Blush Ама ме няма в БГ сега, иначе щях да се възползвам от нещо, особено от кремче  Blush

# 245
  • София
Тефи, Тайра, вие класирани ли сте за яслите? Ние не Mr. Green
Ауу, изпуснах ли класирането? Не съм се регистрирала в системата дори  Blush Сега имам ли шанс на следващо класиране?  Blush

# 246
  • София
Би-би, нямам идея, сигурно можеш, щом не е окончателно Rolling Eyes
Даниела, супер кукла е малката Flutter Вие как сте?
Анита, бързо се оправяйте всчики, а на теб - много сили Confused
Муки, браво на младежа, вече сте големи Simple Smile
Файв, браво, направо ни се вижда чудо, с мм гледаме и се чудим и той само пита колко е голям, викам след малко ще ти кажа, като видя лентата  ooooh! Като видяхме, че са почти на еднаква възраст и той вика нашия още нищо не може, само да се потискам допълнително Confused
И сега ме пита: "На Кашпичка детето лази ли?" Laughing Нали си я е харесал Simple Smile, после пита и за Би-би и Бюти, техните дали могат Laughing
Фери, няма конкретно правило дали дадена дума започва с о или у, но най-лесното е когато вземеш корена на думата без представки или наставки, примерно ако се колебаеш как се пише обиждам или убиждам, коренът е обида с О, Усмихвам от усмивка и така. Браво на Криско за новите му умения Flutter
А думите в езика ни, които са взети от други езици - турски (чорап, фес, памук, зехтин, чешма, гердан, колан и мн. др.), руски, френски, английски се наричат заемки и чуждици и са ужасно много Crazy

# 247
Момичета, нямам време да се добера до компа, влизам само за малко да ви нагледам

Five magnificent браво на Алекс, голям е сладур и как се намества само  Grinning

Ние утре ще ходим до ЛЛ, че Алекс има едно родилно петно на врата, но сега явно почна нещо да го сърби само се чеше и даже си е направил раничка  Cry

За кърменето и аз много се чудя дали да не го отбивам вече, че ме прави на маймуна някой път като яде, върти се изправя се абе все едно гледаш малка маймунка, която се катери по майка си да суче  Crazy

# 248
  • София
Биби не е минало още първото класиране така че действай  Hug Чак края на месеца ще е класирането.Около 25ти-27ми беше.Стискам палци на всички,които чакат.И аз чакам с нетърпение да видя на кое място ще ни пратят  Tired
Днес бях на първи ден Теория.Ми то голяма скука  hahaha На 29ти ми е изпита,да ми стискате палци тогава  Praynig
Емма е подлудила баща си  Whistling Била се събудила кисела и 30 мин само е плакала.За първи път остана сам самичък с нея и не спря да ми пише смс-и  Joy Така ще е цялата седмица,а другата дядо й ще трябва да се оправи с нея  Whistling Като ме видя малката като се прибирах и не спря да ме гушка и целува  Heart Eyes Много мило ми стана,а си мислех,че толкова съм й писнала,че няма да й пука,че ме няма  Whistling
Бюти Честито ви зъбче  Hug

# 249
Здравейте,
Изчетах Ви диагонално, признавам си, но много ме мързи нещо. Тези дни много го ударихме на разходки почти по цял ден, ама нали бяхме на гости и постоянно обикаляхме.
То и от почивката се изморява човек  Heart Eyes
Да честитя новата количка на Ивка - много хубава  Peace
Аз за поздрава по Планетата забравих да го гледам и гледах клипчето на Марли, нищо че сме отрязани ние си знаем, че сме поздравени  Hug
Блонди, честито зъбче на Ками.
Деситка, добре сме, мерси че питаш. Да бяхме по разходки, но този път за няколко дни на гости в Ловеч при родата на ММ. Та там си пообикаляхме доста и за наше щастие времето беше много топло и слънчево.
Файв, гледах клипчето на Алекс, голям сладурец  Hug
А Диди24 голяма разходка са направили. Супер си е като пообикаля насам натам човек.
За правописа, смятам че пиша грамотно. Понякога и аз се чудя за някое У или О в началото на думата. Но истината е, че има много неграмотни хора, като не визирам тук нашата тема. И особено в продавалника, и за съм го виждала това "децка" и все ми бърка в очите, направо ми идва да им напиша на тези хора как се пише  Twisted Evil
Аз пък сега се вълнувам от сутрешното хранене, мисля да взема да почна да давам попарка и там разни други зърнени храни с масло и сирене. И в тази връзка да попитам какво сирене давате ? Краве ли трябва да е, или овче, козе ? И също на коя марка ? А също и какво количество като грамаж се слага ? И въвеждането на сиренето и маслото като другите храни ли се въвеждат по няколко дни като се увеличава дозата ?
И аз се вълнувам от темата за яслите, пуснала съм документи пък да видим. Само, че резултатите при нас в Бургас излизат на 10-ти май. Белверде, Тайра, Тефи, Биби, стискам ви палци и на всички останали, които пропускам.
Моя Дани днес стана на 8 месеца - да ви почерпя по този повод едно питие, че вече е късно за торти Мъничето ми още не може да пълзи и няма зъбки, леко се придвижва на проходилката, но като си стои на дупето понякога пада и не стои още съвсем стабилно. Иначе си хапва добре по около 180-200гр на обяд и следобед.
Това е засега от нас. Ще дочитам още утре пак диагонално и ще Ви пиша в движение.
Лека нощ момичета  Hug

# 250
Белверде, миличка Hug не се тревожи за глупости, детето ще започне да пълзи, когато е готово.Ивайла едва преди седмица започна да се обръща от гръб по корем, не пълзи, дори не се сеща как става това Grinning Само стабилно седи и писка постоянно за нещо Crazy Иначе повече се развива интелектуално и вече плаче за мен и протяга ръчички за да я взема Grinning

Успокой мъж си  Hug

Бобърче честити ви цели 8 месеца Heart Eyes

# 251
Вивиен, и според мен липсата на информация и малките количества коластра в първите дни, понякога безхаберието на болничния персонал и нежеланието на бебето да засуче, объркват много майки в първите дни след раждането и ги води на мисълта, че нямат кърма.  Peace
Даниела, нашето талисманче е прекрасно!  Hug
Анитка, кураж!  Hug
Муки, а колко грама е качил?  Ами в картона му не пише ли колко сантиметра е? Браво на големия Явораки! Сериозен мъж!  Hug
Еличка, това въобще не е причина за отбиване! На всички бебета им е интересно какво се случва около тях!  Peace
Файвче, паркира назад, а? Много е сладък!  Hug
Белверде, някои бебета не пълзят, направо прохождат. Аз съм била така!  Peace

# 252
  • Обетованата земя
Оле, с това плачене за мен  ooooh! Няма такова бебе, мама та мама, само да отида в другата стая, ма-мааааа, ма-мааааааа, не признава нито бати, нито тати, за други хора да не говорим. И само като ме види, слънцето грейва, мама!  Heart Eyes усмивката е налице и сълзите секват от раз. Хем ми е смешно, хем знам че е период (вече два месеца и половина е така), хем ми е  мило, хем пък нищо не мога да свърша. Иначе й е достатъчно само да ме вижда и да е близо до мен. Нищо друго не иска милото, толкова ми е сладка.  Heart Eyes
И аз мисля, че в повечето случаи съветите на баби, лекари, акушерки и всякакви търсени и непотърсени мнения повече вредят, отколкото да поощрят младата майка в кърменето и правилните действия. Ако се вслушваме повече в инстинктите си ще е по-добре.  Peace

# 253
Добър вечер  Mr. Green

Бобърче,взехте ли столче?Ако да какво?Честита месечинка на Дани Hug
Файвче,браво на твоя Алекс Hug
Муки,Явор има ли още петна?
Кашпи,браво на Ники.Каква отмяна ви е само Hug Гърбът си ме боли,имам май плексит , абе баба Рош съм вече  Joy Joy Joy Joy Joy А за хормоните-лекарката прецени,че няма да изследва щитовидната жлеза,щом имам две бременности,забременяла съм сравнително бързо,а и между тях имам изследвания на щитовидната жлеза,които са в норма.Правихме натоварване (така ли се казва  newsm78 ) с глюкоза,аз се зарадвах на хубавите резултати,но лекарката не беше на същото мнение.Назначи ми лечение с медикамент,след 3 месеца контролен преглед и трябва да съм свалила поне малко килограми Sick Затова тази вечер прощално хапнах сладко и тесто и от утре пълна забрана  Crossing Arms
Вивиен,не знам каква е разликата между Сензитив и ХА  newsm78 Аптамил АДЦ и Фризопеп са АМ при доказана АБКМ.Ние сме с такава,затова сме на такова специално АМ.
Бютка,честито зъбче  Mr. Green
Белверде,не се притеснявай за Валери.И Рош не пълзи,за което съм виновна аз,че видиш ли не му показвам  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy JoyНа моя близка приятелка детето проходи малко преди да навърши годинка,без да е пълзяло преди това.Зъбче се показа една седмица преди първия рожден ден Party

Моите мъже спинкат вече.Освен и аз да се присъединя Hug Hug Hug
Спокойна вечер,августинки  Heart Eyes

# 254
  • By the sea
Ех, че хубави бебоци Heart Eyes Файв, Даниелка, Кашпи, много са сладки Blush
Васе, абсолютно съм съгласна за кърменето...За съжаление познавам и момичета, които имаха малък кърмачески стаж или никакъв такъв от страх да не си развалят бюста Crazy А и тази допотопна и ненормална практика в повечето Бг болници да се носи бебето на интервали при майката Rolling Eyes
Кашпи, и при нас така върви развитието "интелектуално" Mr. Green Много ми е хубаво да ме "Мам"-осват Blush
КиК, юнак без рани няма, да му минава бързо на момчето Hug Коралче, съчувствам ти, много Hug
Тайра, вярно ли? В Поморие? Как така го решихте набързо, че и тука? Simple Smile На 6 май е празника на града м/у другото Mr. Green
Рош, таман да питам за тебе Hug

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 00:20 от PaperMonster

Общи условия

Активация на акаунт