Отговори
# 285
  • Обетованата земя
Ивка и на Матеа й излязоха така едно след друго две малки петънца на лицето, и изчезнаха за 2-3 часа, много странно.  newsm78
За заспиването сами, просто те си показват. Примерно Иво как го научих-един ден го оставих в кошарата и викам само да свърша еди какво си и ще го взема, връщам се той заспал. И така взех да го оставям, видях че може. И до ден днешен сам заспива много по-спокойно. А 6 месеца го държах на ръце, после още незнам си колко месеца държах ръчичката, но всяко нещо с времето си.
 Матеа по същия начин, оставих я да си играе в кошарата първоначално, и тя си заспала. И така взех да я пробвам. Понякога мрънка, 1-2 минути, но се отказва и заспива. Ако почне да реве, аз си знам че няма да се самоуспокои, отивам, взимам я и включвам шезлонга, който ми беше голяма отмяна първите месеци и продължава да е. Завивам я, полюшвам я и тя си знае че трябва да спи. Вече само да й кажа Нани и тя знае думичката и си затваря очите в опит да заспи.  Heart Eyes СЪщо й пея едно специфично ъ-ъ-ъ  Mr. Green Много важно е да уцеля и момента. На ръце е заспивала еднократно като бебе, не й харесва, а сега пък абсурд. Само да я сложа легнала в ръцете ми (освен ако не е за кърмене) и се надига да става и да се оглежда. Всяка майка и знае детето и според мен всякакви техники са позволени.  Hug В един момент порастват и си заспиват сами, всичко е до индивидуална нужда и характер.  Peace
 И малката е голяма месарка, днес й дадох зеленчуци с домашно пиленце и него излапа набързо.  Grinning
За срещичката, кажете къде и кога!  Hug
Сами, стискам палци, всичко ще е наред!  Hug
Еличка, тридерма е с антибиотик и кортикостероид, да знаеш.

# 286
didi24 знам и четох, че по 2 пъти на ден може да се маже, а тя изписа по 3  Confused но аз мисля само по 1 или 2 пъти да го мажа.

иглуб и аз по гръб го слагам, ама човека се върти  както му е кеф ooooh!

# 287
Бобърче, не е здължителна процедурата  Hug

Белверде, много малко фирми произвеждат козе адаптирано мляко, със сигурност има на Холе, чувала съм и за Сънвал. Млеката са за деца, навършили 1 годинка. Може би все още поради недоказани теории, но на мен лично не ми се рискува, така че засега ще се въздържа от толкова рано от козите продукти  Simple Smile За по-голямо детенце сиренце вероятно не е проблем, но тук козите сирена са меки, т.е. не са узрели, както в БГ, което пък съвсем не става за бебе  Hug

Женя, оказа се, че доста фирми имат минерални слънцезащитни за бебе, имат и Мустела, аз мисля на него да заложа, доволна съм от продуктите, качествеото и ефекта им  Blush

Мъжо, и ние сме си с кошчето, засега няма изгледи да го сменяме, няма и нуждан екстра си е вътре  Simple Smile След това и ние 9-18, а не 9-36  Simple Smile

Елсън, вероятно си е до дете, не знам, моите и двамата си заспиват(ха) самички в леглото. Не са се тръшкали, не съм разнасяла никога. Не знам, на мен ми е странно какво е това чудо с стръшкане, рев и само да се носи и люшка  Thinking Виж, за приспиването на цица напълно разбираемо и нормално, но иначе - за мен не е  Simple Smile

А, ето Диди добре го е описала  Hug

Мина нашата консултация, нищо особено, само дето някаква друга педиатърка беше, дето нещо по-завалено говореше, все едно две врабчета имаше в устата, та само мънках и чаках превод от мъжа ми  hahaha Иначе е точно 8кг и точно 70см  Simple Smile

# 288
Блонди,преди и на мен ми беше странно това с приспиването на ръце,ама като ми дойде на главата,вече не се чудя.Различни са децата,моята не е от най-спокойните,пробвала съм да я оставя сама да си заспи в кошарата,не се получава,изнервя се още повече и още по-трудно заспива после.Затова като я видя,че й се доспива,предпочитам да си я гушна и приспя за 10 минути,отколкото да мъча и нея,и себе си.Трудно е наистина,ама няма все да е така,с това се успоявам,докато има нужда да я приспивам,ще го правя,за да е спокойна.

# 289
Да, разбира се  Hug 10мин и аз бих я полюшкала, но час и половина - после и мен ще трябва да люшкат  hahaha

# 290
Привет,

личи си че времето е лошо Simple Smile

Мама на Рош, курсът върви добре, благодаря, миналата седмица поучих доста и тази малко по-лежерно го давам. Материята е много интересна, но и доста обемна и уча предимно вечер, след като малчо заспи или следобяд, отново когато малчо спинка Simple Smile А ти що не покажеш на Рош как се пълзи, колко му е да си пълзите заедно Wink

Белверде, те останалите са ти казали, но ако Валерката има проблем, педи-то щеше да ви е казала. Не се притеснявай, има всякакви деца. И Валери ще пропълзи или проходи, както той сам си прецени, и може би ще те изненада съвсем скоро Simple Smile

Блонди, аз си мислех че козето сирене е по-подходящо за бебчетата, тъй като съдържа белтък по-близък до кърмата, но ще си сверя часовника с педи и ще кажа после Simple Smile

Бюти гледах и аз поздрава, много готини сте с боре боре Simple Smile карай че не са ни дали бг мамите, ние си знаем. Честит ви зъб, ние още сме беззъби, но за сметка на това сме криви като за човече с няколко зъба Simple Smile

ние с приспиването сме на периоди, преди няколко месеца си заспиваше сам, слагам го в легълцето пускам му музичка и до 15-20 мин е отнесъл плувката. После започна да се ядосва да го оставям и си го приспивах като стоях до него, бърборех му разни неща и ви пишех от айпада, сега сме на период с приспиване на ръчички, но си заспива за 5-10 мин.... а съвсем в началото ми отнемаше около 30-60 мин приспиването и обикалях хола в лек тръс докато заспи Simple Smile не си го слагам много много на сърцето това, както иска така ще заспи Simple Smile

# 291
  • Варна
Върнахме се от нефролога, даже успяхме и да се разходим на връщане, въпреки гадния вятър. Всичко е наред Simple Smile Белверде, Бюти, стискаме палци и на вас Hug
Благодаря ви за отговорите за овеса, в общи линии ми е ясно вече Simple Smile Аз го почвам или в четвъртък или в неделя, още не съм решила дали да въведа слива преди него или да я оставя за по-късно.
Мама на Рош,
на какво се дължи това спадане на захарта имаш ли идея? Дано да минава плекситът, при мен се получи веднъж и мина за няколко дни, при теб да не е станало хронично Rolling Eyes
Бюти,
за под мислех нещо био да взема, може да поразгледам какво има в Балев следващия път. Дано Анди-Панди се успокои и да се радва на зъбчето Simple Smile
Васето,
хахах, милият ти мъж на една салата Joy Не му ли каза, че е къде по-здравословна от пържени яйца Laughing
СамиМами,
стискам палци, да пишеш после fingerscrossed
Елсънче,
права си за хапането, моят освен, че хапе се научи и да щипе ooooh! ММ вчера ме пита докога съм щяла да приспивам Бобо на цица... ми де да знам, докато открия по-вървежен метод Tired И аз се чудя другите как успяват.
Блонди,
хахах, врабчета в устата Joy Иначе браво за мерките Simple Smile

# 292
Даа, явно са различни - моите са ... както Ивка е описала... така се разпищява ако пробвам да я оставя, че се чувствам все едно на улицата съм я зарязала... Те затова и двамата си спят с мен на спалнята..  Rolling Eyes За баща им няма място, ма и той не държи много..
Пък Бобо оная вечер вика на баща си "Ти няма да идваш да спиш при нас!" и като го питахме защо така, той му отговори... "защото галиш мама"  Mr. Green hahaha hahaha Ревнивец мамин hahaha!

Иглуб, бърз метаболизъм явно... де да знам. eat А ние сме решили уж сега до Великден да не ядем месо, вкъщи удържаме, но навън се мятаме на КФС опашката веднага... Снощи нямахме нищо и ММ тръгна да пазарува и вика "ще взема едно пиле", а мен ме гризе и викам, не може... трябва да е без месо, и се разбрахме че яйца ще готвим... след малко се връща с яйца и луканка и вика "не издържах"  smile3555 tooth

Вал, Бобо много често сяда докато спи, клюма, клюма и пак си полягва...  Peace

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 14:24 от Elsun

# 293
  • Враца
Вие и сега виждате, че е трудно кърмените бебета да пият вода или АМ, а през лятото когато организма се нуждае от течности, а бебето откаже да ги поема, може да се стигне до обезводняване. За летните вируси е ясно.
Аз съм сигурна, че като започнат да се опитват да ходят навън в жегите ще пият и вода, та пушек ще се вдига.  Wink Тук няколкото топли дни Криско пи повече вода от обикновените за него 20-30 мл.  Grinning

Белверде, мила, не се тормози, те и другите са ти казали. Просто Валерката си е уникален и ще седне, пропълзи, проходи, когато е готов за това. Wink Hug И аз мисля в петък да го дам овеса. Ти на коя дата вкара първото месо?

Иглуб, аз съм въвела до сега от зеленчуците: тиква, тиквичка, морков, картоф, пащърнак и от днес зелена чушка; от плодовете банан, круша и ябълка; от кашите ориз, елда и просо; от месата пуешко и пилешко. Скоро ще ми свърши кашата, която съм отворила и ще дам нова с царевица. Но преди това глутена. Другото, което ще въведа скоро е авокадо и още някой зеленчук (вероятно зелен боб, че имам домашен). Някак не знам защо ама не бързам с тия плодови пюрета, знам, че ще ги яде. Затова му вкарвам сега повече зеленчуци, каши. Плодче само по някоя друга лъжичка в кашата след обяд му слагам или от време на време му давам банан да се опитва да си го мачка в устата.  Grinning

Дафи, и Криско е в някакъв такъв период, ужасно кисел е, направо да отминава, че ми иде да си скубя косата по някое време през деня.  ooooh! Не се опитвам да си го обясня с нищо, просто приемам, че е период и ще отмине и така.  Peace Hug За столчетата нашето е 9-18 и полягва малко, но не е чак като кошницата, за 9-36 не знам.

Сами,  Praynig чакаме те с добри новини.  Hug

За заспиването да кажа - да, ако детето ти е добро и послушно ще си заспи само!!! когато обаче имаш мрънкащо бебе имаш два избора - или да го дондуркаш по всякакъв начин да заспи /понеже му се спи, ама не може/ или да го оставиш да реве  Whistling а тук всички сме казвали, че не оставяме децата да реват - съответно да, ние с мрънкащите бебета друскаме, приспиваме, пускаме белия шум и така  Crazy[/color][/b]
Напълно съгласна съм. Всичко е до дете, ако детето ти позволи няма да го приспиваш, а ще си заспива само, но това зависи не от теб а от него! Аз така се заричах, че няма да приспивам, че ще си заспива сам в креватчето, ама за да стане това трябва да реве 2-3 часа до изтощение и тогава ще заспи - да.  Crazy

Криско като суче и не е много гладен изплюва цицката, отдръпва се от нея и започва с показалче да чопли зърното ми.  hahaha Даже в някакъв изблик на радост стисна силно гърдата ми и го опръскаха няколко струйки по очите, косата и устата, той, милия, се препарира и се чуди какво е станало.  Joy Joy Joy

Диди, как правиш домашното месно пюре, в смисъл аз направих от заешко месо, но не ми се пасира много гладки. Има ли как да стане гладко?  newsm78

Блонди, за теб не е нормално люшкането и приспиването, ама защото децата са ти спокойни. Ако бяха постоянно ревящи и неможещи да заспят сами друга песен щеше да пееш.  Whistling  Hug

Елсън
,  Hug

# 294
Блонди, аз си мислех че козето сирене е по-подходящо за бебчетата, тъй като съдържа белтък по-близък до кърмата, но ще си сверя часовника с педи и ще кажа после Simple Smile

Може и да е по-подходящо, аз не споря  Hug Мисля, че това, че е близко до кърмата и подобни си е чист мит. Нищо не може да е близко до кърмата. В козето има разлики в съотношението суроватъчните протеини спрямо кравето, както и в кравето има казеин, който е трудно смилаем, но! - който в АМ е премахнат или силно намален (зависи от номера мляко - пре, 1 и т.н.)

За мен е показателен фактът, че досега няма козе АМ мляко и напоследък има за деца над годинка. Това все си има някаква основателна причина. Бях чела и защо, ама беше сложно и не помня къде е  hahaha

Фери, така е, направо щях да вия срещу луната, като знам аз каква съм нерва  Joy

# 295
Месечинке, аз като предложа на татко му да го приспи  и ми вика: Аааа, не мога, нямам тайно оръжие Simple Smile 

Фери, имам един домашен заек, ще го вадя за утре май. И без това ако се е метнал мен, сигурно си мисли: К'во ме м,ъчи майка ми с тия треви, ами не ми даде месце Simple Smile

# 296
Явор заспива само на цица вече. Люшкането на леглото си го отказа сам. Почна да го дразни ли,незнам,но като го сложа да спи и почна да люшкам се изправя и абсурд да заспи.
От няколко дни съм си го взела при мен на спалнята,кака му си е в нейната стая,баща им в хола  Mr. Green
Незнам какво е това да заспива сам.Кака му почна да заспива сама на година и 8,9 месеца.

Пилешкото му хареса....или поне не е показал да не му е харесало.

Ох,не ми говорете за ядене....преди малко си направих огромна тава пица само за мен.Така че не само ям количествено ами си и угаждам.Ламята Спаска пасти да яде....ако не ги иска аз ще ги прилапам.Като съм в невъзможност да оправям багажери пускам да върви 24kitchen и готвя по цял ден.

На къщата снимки скоро надали  Crazy С тия темпове и с тоя "майстор" дето ми е в къщата не вярвам скоро да се оправим.Три дни слага простор от ония с въженцата.Като ме стегне шапката и хващам пътеките навън.За какво съм се пощръклила пак мислиш.Ям и събирам сили /и пари/ за ходене до икеа.....там ще избухна просто  Mr. Green

# 297
Здравейте мами Simple Smile Изписали сте толкова много, че трябваше да мина през 10 теми да се добера до вас. Имам въпрос и понеже вие минахте по моя път се обръщам към вас.
моето момиче хареса домашното картофено пюре повече от това на Хип. Мога ли да си направя повечко и да го замразя? В пюрето слагам АМ и затова се колебая. хубаво ли е да се замразява АМ? Благодаря ви  smile3525

# 298
Ако идвате насам, да си вържете по едно паве задължително!  hahaha
Добре, че е лошо времето та да си ошетам къщата и да си оправя китките ...  ooooh!
Муки, цели 200 грама!  Crazy Ами то никак не е малко между другото!  Peace Браво, браво!
Месечинка, ти остави салатата ами и зъб си счупи!  hahaha Браво за нефролога!  Hug
Блонди, браво на Кам за хубавите мерки!  Hug
Чакаме отчет от Бютката и Белверде!  Peace

# 299
  • софия
Ако идвате насам, да си вържете по едно паве задължително!  hahaha

Ще ви отвее вятъра а?

Ние също сме от заспиващите сами. и аз като Диди го открих случайно.Оставих го на леглото на изгасена лампа и отидох да измия шишето. Като се върнах той заспал. На следващата вечер пак и така.На обяд обаче лягаме двамата на спалнята  и така заспива, трябва да съм до него, но поне не се люшкаме.

Ние понеже сме с АД и педи ни каза попарите да ги почна с козе или овче сирене #Crazy , че били по- слаб алерген. Нямах време да се задълбавам и смятам да започна с краве.
А какво мислите за домашно приготвено сирене от домашно краве мляко. Това май го коментирахме, ама съм забравила или за маслото беше.

Децата са различни и както вече не веднъж стигнахме до извода, че не трябва да ги сравняваме.
Ние само седим стабилно, нищо друго. За пълзене не виждам изгледи да се случи скоро. Не обича да стои по корем и много рядко се обръща от гръб по корем. Ама каквото такова. С проходилката обаче е в стихията си. За 5 мин го слагам и успява да докопа разни красоти и цветята.

Фери, не съм Диди ама да ти кажа как правя месото. Сварявам, обезкостявам и го смилам на блендера докато стане на много ситни власинки. После го замразявам на кубчета и прибавям към зеленчуците. В пюрето почти не си личи.

Стискам палци на всички, които са на прегледи днес.

Общи условия

Активация на акаунт