Отговори
# 300
  • София
и ние още нямаме зъб - според педи скоро ще да е  newsm78 има моменти когато е доста нервен. Продължаваме да не се изправяме и да не пълзим  Laughing

Бюти, благодарение на Марли ще видя поздрава ама по-късно. Мерси пак и на двете ви

за заспиването сам - ми получава му се, пускам му белия шум и гася лампата щото се разсейва. Но както писа някой ако не заспи до 10 мин и почне да реве, значи няма да стане. Обикновено го вдигам и го оставям да поиграе още малко и после заспива. Та има значение дали е уцелен момента.

Елси, нефролог ходихме в Токуда. На педиатрията записахме час.

Мами прочетох ви, ама няма да коментирам надълго и широко че днес съм с ужасен коремобол, цикличен  Sad даже си поревах от болка, но слава богу намаля сега.

Блонди, ехеее за толко години там, не го ли научи тоя френски бе?

Сами, айде чакаме добри новини от вас

Васе, попиля ме от смях с това паве  hahaha

На нас ни смениха млякото с АР - антирефлуксно. Появи се една странна кашлица на Бранимир, нощно време, та сега освен специалното мляко, сме и на калциев глюконат и фенистил. Да чукна на дърво има подобрение.

# 301
Сами, не мина ли нефролога? И теб чакаме, освен Бюти и Белверде  Hug

Блонди, ехеее за толко години там, не го ли научи тоя френски бе?

Разбира се, че съм го научила (не идеално, разбира се, оправям се)  Simple Smile Но когато някои говорят по-завалено или неясно, има думи, които не разбирам  Simple Smile Това важи с пълна сила и за българския  Wink

Ох, кучето много ме влудява с тези косми, то не е виновно, ама на всеки два дни трябва да се чисти, направо ми е ужас това  ooooh! Трябваше да си вземем пудел  Crossing Arms

# 302
Ох, кучето много ме влудява с тези косми, то не е виновно, ама на всеки два дни трябва да се чисти, направо ми е ужас това  ooooh! Трябваше да си вземем пудел  Crossing Arms
Хич не се оплаквай Simple Smile ела да видиш у нас с 2 черни котки. Ако пусна прахосмукачката само веднъж го броя успешен ден  Crazy

# 303
Оф,  Rolling Eyes  Hug

Месечинке, в тази връзка двете твои писанки къде са, защо не виждам снимки с Борко и тях?  Thinking

# 304
  • софия
Сами, не мина ли нефролога? И теб чакаме, освен Бюти и Белверде  Hug

Те май на невролог щяха да ходят. Дано всичко е наред.

# 305
  • Обетованата земя
Фери, месото го сварих снощи за нашата манджа и отделих на Матеа бяло месце. Днес го минах с малко водичка в блендера, плюс зеленчуковото пюре, после го минах и малко с пасатора и стана идеално. Simple Smile
Роси, така замразено колко държи? И мога ли да замразя месо, което е било замразено, но после сварено? В смисъл това брои ли се за повторно замразяване? Аз бях питала преди, но не ми стана ясно.  Thinking

# 306
  • Варна
Блонди,
у свекърва ми са Tired Надявам се да си ги вземем като направим големия ремонт, дето го планираме от миналото лято.

# 307
  • софия
Роси, така замразено колко държи? И мога ли да замразя месо, което е било замразено, но после сварено? В смисъл това брои ли се за повторно замразяване? Аз бях питала преди, но не ми стана ясно.  Thinking

Нямам представа колко държи предполагам месец- два . Пилешкото ми беше замразено, а после отново замразено, ама сварено. Според мен не е проблем, ама не съм търсила информация. Заешкото ми беше прясно. Разлика няма. Така процедирам от известно време, дано не съм сбъркала нещо, че ние само правени пюрета ядем.

# 308
  • By the sea
Здравейте мами Simple Smile Изписали сте толкова много, че трябваше да мина през 10 теми да се добера до вас. Имам въпрос и понеже вие минахте по моя път се обръщам към вас.
моето момиче хареса домашното картофено пюре повече от това на Хип. Мога ли да си направя повечко и да го замразя? В пюрето слагам АМ и затова се колебая. хубаво ли е да се замразява АМ? Благодаря ви  smile3525
Да ме прощаваш, но детенцето ти е малко и само като ти видях лентичката ме доядя да ти отговарям Crossing Arms А по твоя път минаха единици от нас, останалите почакаха още малко, да не кажа доста Peace

Муки, голям юнак си имаш, браво за мерките Flutter Блонди, и на вас Simple Smile
Аз не разнасям на ръце, гушкаме се на дивана, на цица или по коремче към мен, завира си главичката в шията ми и така заспива Crazy
А днес е такова шило, маха с ръце и крачка, откъде толкова енергия Crazy
Месечинке, аз като предложа на татко му да го приспи  и ми вика: Аааа, не мога, нямам тайно оръжие Simple Smile 

Това все едно аз го написах Joy

# 309
  • София
Завърнахме се, благодаря, че ме мислите - всичко ни е наред Whistling
Елси, аз ходих по препоръка на педи в Медицински център "Детско здраве" при д-р Русинов, много съм доволна - работят с ЗК, и всичките им специалисти са преподаватели в медицински университет, а на теб ти е и мн удобно - намират се на "Ами Буе"27. Мога да ти дам тел. ако желаеш Hug
Фери, месото го вкарах на 24.03, пуешкото, а на 10.04 - заешкото  Hug
VNAAA, и аз съм на същото мнение като Пейпър, а по принцип картофа не се замразява, защото става тричкав.
Месечинке, радвам се, че и при вас всичко е наред  Hug
Сега чакаме Самито Heart Eyes
Аз отивам да готвя, че имам да правя 100 неща ooooh!

# 310
  • Враца
VNAA, защо толкова си избързала със захранването?  Naughty По принцип картофа ако го замразиш после преди да го дадеш на детето трябва да го подгрееш почти до завиране, за да си възстанови консистенцията, иначе стои като гъба един такъв. Друго - защо ще слагаш АМ в пюрето толкова предварително, прави го непосредствено преди да поднесеш пюрето за ядене. Иначе можеш да го пасираш картофа с достатъчно вода и да го затвориш в подходящи бурканчета (тези на Хип, а и повечето на пазара не стават) и да го стерилизираш 10 мин, както и ние си правим зимнината. И после като решиш отваряш бурканчето, слагаш си АМ и поднасяш на детето. Картофа е доста плътен като консистенция и позволява да се разрежда (веднъж с водата при пасирането и втори път с АМ преди ядене). Дано си ме разбрала.
Иначе от нас (повечето де) тук наистина може да намериш повече порицание за подобен тип въпроси несъответстващи на възрастта на детето ти.  Peace

# 311
Сами, стиснати палчета Hug, чакаме добри новини от невролога.

Борко заспива вечер само на гърда, а през деня има случаи и сам в кошарата, но задължително мрънка поне 5 минути преди да заспи. Постоянно се обръща по корем през нощта и се сърди, аз го обръщам по гръб, той пак по корем и реве Mr. Green. Последните дни много се буди и си мисля, че е от зъбите- май още 3 ще ни изникват наведнъж ooooh!

И аз съм на мнение, че децата не трябва да се сравняват. ( е чудя се защо и една сричка не е казал ама  Mr. Green, освен ако "гих" се брои hahaha)

Само аз не съм водила Борис на нефролог , забравих да питам лекарката последния път, но той нали пищеше супер много Crazy

Днес бях много дейна успях да си изчистя прозорците на остъклената тераса - то имало гледка  Joy, да направя лимонов сладкиш (и да го изям половината Blush), да изчистя фурната-  бях забравила, че е бяла Blush и лъснах банята. Утре останалото, на вълна пролетно почистване съм Party

Аз купих краве сирене на Маджаров в кутия, сложих част от него да се обезсолява и ще видим кога ще започна да го давам. Има вкус на истинско сирене.....ама кой знае

Браво на всички с добри вести от нефролози, Белверде, Месечинке и още имаше...

ВАРНА, утре ще е супер времето ако някой иска бг-мамска  Simple Smile среща да пише на лични.

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 18:45 от s.koycheva

# 312
момичета все ще питам как ги пишете тия постове от предни ден, има начин да се запамети поста ли newsm78
Val_sm мерси даде ми идея, хич не се бях сетила, че мога да ги режа ooooh!
Ако имам пропуски на букви и главни не се чудете, имам семки под клавишите Joy Joy Joy
Тъкмо се чудех за столчето за кола и сега като ви чета май ще взема 0-18, не съм виждала май 9-18, тъпо е защото сегашното ни е 0-13
за заспиването, заспива сам, но напоследък се буди вечер с рев, въргаля се из цялото легло, опитва се да се надигне, като се хваща за решетката, затиска си ръката и мрънка, усуква си чувала, омотава се в кабела на монитора и това всичко на сън  ooooh! А сме имали период, в който ми се дразнеше докато му пожелавам лека нощ и го целувах и нямаше търпение да се махна, много ми се дразнеше hahaha
не съм ви изчела до край, имам д готвя, после ще се включа пак

# 313
Само да се включа за приспиването и ние отказахме люшкането на леглото, а и вече не му го вдига спи си на земята. Заспива или на цица или на ръце, но не легнал, а прав  Laughing гушвам го прав във мене и почвам леко да се въртя наляво-надясно, понякога започвам да дишам по-дълбоко все едно, че заспивам и той се унася и заспива, но понякога е трудно да го сложа в леглото, защото усеща че не е гушнат и писва както спи.

# 314
Отчет от днес – 9 кила и 72 см.   Heart Eyes Гледаха ни и на нас бъбреците – всичко е на 6 и ни похвали, че бил първият дето много слушал и стоял мирно, хаха  Mr. Green
Иначе нас май второ зъбче ни тормози тая нощ  Blush ахъ ахъ се вижда и то да пробие – дано до утре да сме с две зъбчета и да не се мъчи  Praynig
Месечинке, браво и на вас, че всичко е наред  Hug
Блонди, супер мерки, мацка отвсякъде  Party
Белверде, радвам се, че и при вас е добре  Hug
Еее, явно аз ще определям срещата в Стара Загора  Joy, ама като не знам къде е хубаво  Mr. Green в градската ли, кажете къде  newsm78
Абе, кажете ми дали не е съдба - днеска и мойта свеки, и на Лоа имат рожден ден  Joy

Общи условия

Активация на акаунт