Дванадесети клас - Абитуриенти

• 86 922
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Браво! Да държи вярната посока!
И ние сме на тази вълна.
Я кажете как ги подреждат вашите деца по приоритет:
кандидатстудентстване, матури, диплома, шофьорлък, абитуриентски бал...

# 361
  • София
За сега вървяха успоредно кандидатстване, диплома и шофьорски курсове. И като бонус вчера сутринта се разболя. Вдигна 38. Нагълта се с хапове. Успя да я смъкне до 37. Отиде на изпита. Взе го и пак се прибра с 38 и си легна да боледува заслужено  Wink. Добре, че сега ми изглежда малко по-добре. И сега дори пак почна да се занимава с учене. Но няма как да си даде почивка. Всяко отсъствие от тест , независимо от причината, им се отразява на оценката и за това им се налага да отработват часове и тестове, дори и по физическо.
Така, че няма как ннещо да отиде на по-заден план. Плюс, че тя сега се е захванала да движи един проект в училището - сътрудничество със "Заедно в час". Непрекъснато си пише с организацията, учителите и съучениците си, правят сбирки. Но сега поне ще й отпадне 1 ангажимент, защото миналата седмица си взе и БЧК и само й остава да си подаде документите.
А за бала и матурите вероятно ще мисли от януари.

# 362
  • София
При нас поредността е  също странна. В момента нищо не й е на дневен ред, развява си байряка за кратко по немските земи. Като се върне приоритет ще й е подготовката за сертификатния изпит  по немски в началото на декември.  Подготовката й  за матурите  също ще е след Нова Година, като към момента все още няма 100 %-ва яснота дали ще се явява на втора матура по математика или по немски. Един ден е така, на другия - иначе. И последна дупка на кавала е балът, за него буквално веднъж се разпали да говори, показвайки ми харесана рокля в един магазин. Иначе дори не го споменава. В цялата картинка не се вписва шофирането, тъй като заради възрастовите граници няма още право на курс. Живот и здраве през лятото. А за изпити може да се каже, че се готви, ако решаването на задачи при свободно време и налично желание се определят като подготовка. Ако не, значи не се готви. Mr. Green Дипломата си я е гонила на макс за 9,10 и 11 клас, остава да не се "прояви"  баш в 12-ти. Ходи си иначе на пеене, посветила се е на писане на някакви си нейни творения в областта на словото и музиката, та въобще не я закачам. Сега съм по-отдадена на малките Simple Smile Въпреки че и там няма необходимост да контролирам каквото и да е, падна им се класна-мечта, дава максимума от себе си  и иска  толкова и от тях. Демек аз съм в почивка Simple Smile.

Зури, бързо оздравяване на девойката! Simple Smile

Апропо, какво стана със срещата? Тъкмо се бях настроила...

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 19:28 от пенсионирана русалка

# 363
Шофьорска книжка детето взе. На уроци за кандидатстването ходи всяка седмица. За матурата се готви само в училище, но смятам , че ще се справи с нея. Балът не я вълнува, засега.

# 364
  • София
  zuri поздравления за младата шофьорка! Браво на девойката, с температура на изпит и да успее да си го вземе успешно - браво! Аз на стари години карах курсовете и си спомням какъв стрес ми беше ...
  При нас младежът си взе шофьорския изпит в края на октомври и сега, и ние чакаме книжката от КАТ. Благодаря на Фран Джонсън и на Sash, до които се допитах за инструкторката, която Фран беше препоръчала. И ние сме доволни от нея и вече и аз мога да я препоръчам.
На синът ми на дневен ред са му контролните, след тях започват предварителните немски матури, февруари самите матури, и чак след това ще се мисли за българските матури. На въпроса ми не коментират ли абитуриентския бал - отговора е кой ти мисли сега за бал!!! , коментирали са след ресторанта да се ходи на дискотека, нашият човек каза, че най-вероятно няма да ходи. Още се умува какво точно да се учи по наттатък .... почти сме си изяснили въпроса...ама не съвсем!
  Не знам какво стана със срещата. Ако искате да се организираме примерно за събота или неделя на 22.11.?

# 365
  • София
Да бе, какво стана със срещата?  newsm78
За 22.11.2014 ли говорим или за 2015?

Моят син, също като сестра си, не ще да посети абитуриентската вечер, и туйто. Еми кво ся, няма да се тръшкам - спестява ми и на мен пари  Laughing

# 366
Сандалка, напълно разбирам решението на сина ти  Peace

Навремето също не ми беше кеф на бал да ходя и само отбих номера, за да не разстроя нашите. После няколкото получавания на дипломи все ги пропусках и си вземах директно от канцеларията дипломата+грамотата за отличен успех  Wink

За мен не е задължително човек да се впише на всяка цена в "парада на суетата" с все средностатистически кифли надрундени и гримирани като 200 годишни бабки  Mr. Green

Обаче моето дете има различно мнение от мен  Mr. Green Избрало си е рокля с дантели дълга до земята  Laughing

За шофьорските курсове - догодина след КСК2014. Общо взето говоря с тази посока, че 18 години не са само права, ами и отговорности - визирам съученика Пелтеков, който блъсна човек и той почина  Sad Не се знае кой как би реагирал на негово място. Не обвинявам, а само констатирам. Peace

Иначе седмицата е доста натоварена и вече й съчувствам за огромното натоварване   Tired
2 дни в седмицата излиза в 7 сутринта и се прибира в 20 часа заради уроците по химия и биология.  А през останалите дни се готви за тези два и скоро не е отваряла дума за посещения на барове  Laughing

# 367
  • София
Аз мисля, че балът си е какъвто си го направиш. И понеже е един път в живота, защо пък да се пропуска... Не е задължително да се оливаш.
Sandalka, да вземем да го обработим малко, искаш ли? То и при нас не кипи ентусиазъм, но ще си минем по реда, без много емоции и изхвърляне. Други са ни приоритетите сега.
И аз съм съгласна за среща. 2014, ако може.

# 368
  • София
И ние сме в групата на младежа на Саш. Ще се ходи на бал, но без  кой знае какъв  ентусиазъм и планове от сега. Единственото, което иска със сигурност, е да не се канят роднини до девето коляно на тежки софри, както напоследък е модерно, тоест всичко да е в тесен кръг. Peace

И аз  чакам среща, като стеснявам периода не само до 2014, ами и до номври 2014 Mr. Green. После ще заидват празници и ще ни се размине...

# 369
  • София
И ние не сме привърженици на модерното. При нас даже не е необходимо да се поставя такова условие, тежки софри няма да има. Но аз мисля, че това е един хубав повод младежът да се обзаведе с малко по-официален тоалет. Ми така де, кога друг път ще се реши да си купи сако? А винаги е добре да има нещо по-така в гардероба си. Разумът ни подсказва, че ще се облича нещо, което после ще може да влиза в употреба.

Ноември - може Simple Smile
 lalalala

# 370
zuri, честита шофьорка.   Hug
Младежът също е в редиците на шофьорите от лятото и дори вече се самозакарва на училище.   Mr. Green . Не пропуснахме и първите притеснения по този повод - при паркиране отнесе мигача на спрял автомобил, та си имахме разправии. Ама това е положението, всички сме минали по този път.
Иначе  е много зает,  четири пъти в седмицата е на уроци и после подготовката за тях, а и за училище ... Ми така де, лекар не се става лесно. Wink
За абитуриенската - ние вече запазихме ресторант за приятелите  и няколко роднини и ще си направим джамборе... Имаме много приятели и няма как да не ги почерпим. Така поне няма да слагам и вдигам маси. Wink
Костюм и прочие не е още на дневен ред, но ще трябва да се купи нещо, гол няма как да го изпратим. Mr. Green

# 371
  • София
Палечка, разбира се, че човек има роднини и приятели и е прекрасно да ги почерпи. Но разбирам и мнението на децата, които искат да избягат от тази  суматоха. Да се закотвиш часове преди бала в тоалет и на токове (за девойките), за да сновеш сред множество гости и да комуникираш с всеки от тях, е изтощаващо и във физически, и в емоционален план.

Иначе и моята девойка няма да ходи без рокля  на бала определено. Но предвид не особено голямата заинтересованост от събитието, въпросната рокля и аксесоарите към нея ще се търсят на по-късен етап. Миналата седмица не беше на училище, затова едва вчера си е платила капарото за албум на класа. От това е по-ентусиазирана. Харесва си класа и е видно, че се радва,че под някаква форма ще има на едно място събрани спомени.

# 372
Палечка, разбира се, че човек има роднини и приятели и е прекрасно да ги почерпи. Но разбирам и мнението на децата, които искат да избягат от тази  суматоха. Да се закотвиш часове преди бала в тоалет и на токове (за девойките), за да сновеш сред множество гости и да комуникираш с всеки от тях, е изтощаващо и във физически, и в емоционален план

О, изобщо не си представаме така нещата - младежът да снове сред гостите. Peace. Ресторантът е в близост до вкъщи, когато  е готов просто ше мине да ни види и ще стои, ако и  колкото му е приятно . Той харесава компанията ни, така че за него ще е приятно преживяване, а не задължение.
Роднини няма да има с изключение на бабите.
Разбира се, бихме уважили мнението  му, ако не иска подобни  събирания. Но не е такъв случая.

# 373
  • София
"Детето" си подаде документите за университетите и вече има вълнения около бала. Разделиха се на 2 лагера. Тези, които ще ходят в Син сити и друга по-малка част, които ще ходя във "Фабриката". Втората групичка е по-малобройна, но сигурно ще си изкарат и те добре. Наемат едната зала и са се договорили да си внесат алкохол. Ще слушат музика, която на тях им харесва и няма да се смесват с всякакви хора. Освен това си правят снимки за училищния албум. В края на месеца имат 3-4 неучебни дни и си правят екскурзия до Пловдив, само 12-ти клас.
За тоалети още не сме почнали да обикаляме, но ми се иска да може и след това да се облекат.
А на мен ми се реши лесно проблема с гостите. Датата им е в делничен ден. Аз първоначално се вайках, но една приятелка ме "светна", че това е по-добрия вариант. До тръгването за училище бабите плюс приятелите й у нас. После в училище. И накрая към хотела. Там ще ни чакат приятелите. Няколко бързи снимки. Госпожицата отива на бала и ние спокойно без ангажименти отиваме и ние да се веселим в някоя кръчма. Така и вълкът сит и агнето цяло. Wink Няма да има сблъсъци на разните поколения, всички ще я видят и тя няма да е била ангажирана да обръща внимание дълго време на много хора.

# 374
  • София
Zuri в Англия ли ще кандидатства?
Нашето 'дете' се е насочило към Холандия. За сега две специалности в Маастрихт и Аарнем. Но нещо е запънала на мотивационното писмо. Вашите как се справиха, ползваха ли чужда помощ, ходиха ли на семинари? Баща и се изнервя и я дразни нарочно, с идеята да я нахъса, а аз съм доброто ченге. По принцип умее да пише добре, сега какво о става не знам.

Общи условия

Активация на акаунт