Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 126
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • София
ХХХ, на 3 юли ще станат 13 години от операцията- това добър атестат ли е?!
Когато ходех на превръзки, на лъче- и на химиотерапия, всички сестри ми казваха "Щом Марков е пипнал, живей спокойно- всичко ще е наред!"
13 години единствения ми проблем е страхът.
Всички, които ни оперира Марков онази седмица сме живи и здрави, водим пълноценен живот.

# 526
Много се радвам на всяка индивидуална "годишнина". И то изпитвам такава емоционална радост, каквата не съм изпитва от дете  Hug Това дава огромна надежда на тези, които сега са в началото или в разгара на борбата. Приятелката ми е много уплашена, току-що получила диагнозата и още не знае на кой свят се намира. На фазата "защо на мен се случи" е. Но се надявам по най-бързия начин да преодолее първоначалния шок и да направи най-доброто за себе си. Млада мацка, с детенце на 3г.  Tired Казах й за темата, може би по-нататък ще се включи...

# 527
  • у нас - на брега на морето
Здравейте, всички дами!
Гледахте ли предаването по БТВ "Репортерите", където нашето Еми беше една от участничките? Говори и Жени Адърска и още една дама Дияна, която може и да влиза във форума, но не я познавам лично. Ще се радвам да ни посещава. И трите изглеждаха прекрасно и пожелавам всички да сте много усмихнати като тях!
Хубава съботна вечер на всички и честит имен ден на всички, които имат повод да празнуват!   bouquet cheers

# 528
  • В царството на игрите:)
Надявам се, че  седмицата, когато Марков е "пипнал" мен, пак да е късметлийска Mr. Green
Трудно ми е да препоръчвам лекар, защото всеки си е с късмета и на всеки се случва това, което трябва да се случи Peace Деня, в който ме диагностицираха, доктора вика на един мой познат: Бягай да я водиш при Гаврилов!"  PeaceА се оказа, че същия ден Гаврилов бил на семинар...И така попаднах при Марков - не знаех нищо за лекарите, не знаех абсолютно нищо за нищо....Водеха ме като пръскачка из лозе, та за моя радост, така попаднах при Марков..Много по - късно наблюдавайки какво става, кой как оперира, разбрах, че това е бил един мноооого щастлив ден за мен Grinning Попаднах точно там, където трябваше да попадна и избегнах доктора, с който по никакъв начин нямаше да се разбера...
Ако за мен мисли Бог, аз е напълно ненужно да мисля, за каквото и да е...Трябва да се доверяваме повече Hug
Мамицата, много се радвам за теб и за това, че годините текат с лекота..Дай Боже още дълго да е така:)
Йовче, гледах Еми и много и се радвах Grinning Медийната ми звезда тя:)))))

# 529
  • София
Миленка ! Адмирации за д-р Марков !
Това, което си написала за него се отнася стократно за доц.Александрова, разбира се, погледнато през моите очи.
Понякога си мисля, че тя е тази, която не ми позволи за умра. Тя е тази, която при всеки мой проблем даваше адекватните съвети.
Някои ще се попитат какво точно е направила. Много, в моя случай.  20 години са дълъг период, 6 операции също.
Знаете и, че сестра ми почина от тъпата и гадна диагноза. Тогава, когато я влачех из Онкологията, с единствената цел да намерим разковничето и се чудех какво повече може да се направи, пак тя ми даде "едно рамо"...
Ако мога да кажа - ПОКЛОН ! - това е за нея !

# 530
  • В царството на игрите:)
Това имам предвид, Хули, че не можеш да дадеш рецепта и да кажеш:Това е доктора - той и никой друг! Всеки трябва да вярва, че този, който го оперирал е най - добрия за него!!! За това споменах и доверието Thinking Thinking
Никога не можем да знаем какво би станало ако.....?!?!?!
Може би само Хули тук има основание да каже ,че някой е направил най - доброто за нея /за нея!!!!/ - все пак са минали първите двадесет от още много години, които и предстоят Grinning
р.р. Нещо ме е ударила философската вълна ..Така е като си пия редовно хапчетатаааа Wink
Лека вечер!

# 531
Здравейте. Пак ще пиша. Изкарах една дълга настинка, която обаче май си казва, че водите са  по-дълбоки, отколкото ми се иска. Момичета, ще пиша, макар, че и преди съм писала и се надявам някоя от Вас, а и повече, ако знаят нещо, да ме насочите къде да отида и какво да правя.
От три години имам задух, сърцебиене, които поотшумяха малко, особено задуха, но сърцебиенето не напълно, учестен пулс и най-гадното-свирене на дробовете. Имам и болки в дясно и ляво отзад и отпред в дясно под ребрата. До такава степен свиренето е неприятно и гадно, че ме принуди да дишам само през носа, защото задишам ли през устата почва едно силно свирене и задавяне, кашлица. Особено силно е през нощта- звук сякаш котка мяуче. Известно време имах подобрение, защото дишах, както вече казах само през носа, за да не се стресирам, но симптомите, щом отворя уста- са си все същите.
Преди две години направих скенер във военна болница с контраст- уж не се видя нищо притеснително.
Миналата година направих сцинтиграфия на бял дроб- и там уж нищо. Правила съм два пъти ти спот теста за туберкулоза. Не е видя нищо притеснително. Влачих се по пулмолози- то доц. Костов ВМА, то д-р Динко Вълев Белодробната София, но...Всички -успокой се, нищо ти няма, нищо ти няма...До днес като си легнах- почна страшното свирене, яко кашлица и сега не мога да заспя и съм ужасно притеснена вече.
Каете ми- в Онкологията има ли добър онколог пулмолог- да отида. Имам ужасното чувство, че съм вече много закъсняла. Четох в някои форуми за рак на бял дроб и останах поразена. Всъщност разбрах, че има различни видове, и някои са напълно нелечими. Но на вас известно ли Ви е рака на белия дроб може ли да се лекува? Колко е продължителността на живот с такава диагноза. Има ли хора, които са живели по-дълго с тази диагноза. Някъде прочетох, че се живее месеци, но не разбрах, дали просто ставаше въпрос за някакъв вид злокачествен тумор, който няма лечение, или въобще надежността за продължителност на живота при болни с тази диагноза, по принцип е малка.
Съжалявам, че ви притеснявам, но спешно трябва да отида някъде при добър специалист, човек който няма да ти иска само парите, няма да ти говори, че си млада за такива болести и с лека ръка да те отпрати от кабинета, а да се заеме да направи всичко нужно, за да открие проблема.
Зная, че нямам повече никакво време да се мотам, в понеделник трябва да отида на пулмолог. Само, че кой. Дайте предложения за онкологията, а ако знаете и извън нея добри пулмолози- пишете- може и на лични, но държа да ви кажа, че колкото повече съвети получа- толкова по-добре. Ако има тема за пулмолози и знаете къде е из сайта- напишете ми линк. Аз не открих такава, но може да не съм търсила ефективно.

# 532
  • София
Доц. Калайжиев, онкологията в Дървеница. Кабинета му е на третия етаж, Торакална клиника.

# 533
.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 14:23 от XXX_

# 534
  • София
Ето това най-не го обичам...
Чакайте малко, не се знае дали е рак, а се започва с прогнозите.
Девон, не чети и не слушай подобни постове. Не чети и интернет.
Отиди на доктор, направи нужните изследвания и следвай съсетите на ЛЕКАРИТЕ !!!
Извинете за големия шрифт, но се вбесих  Embarassed

# 535
  • София
Ето това най-не го обичам...
Чакайте малко, не се знае дали е рак, а се започва с прогнозите.
Девон, не чети и не слушай подобни постове. Не чети и интернет.
Отиди на доктор, направи нужните изследвания и следвай съсетите на ЛЕКАРИТЕ !!!
Извинете за големия шрифт, но се вбесих  Embarassed

Подкрепям!  Peace С подобни мисли само може да си навредиш. Направи си необходимите изследвания и следвай лекарите. Ако е рак недай боже, ще се разбере.

# 536
Съжалявам, никого не съм искала да вбеся, исках да кажа, че няма от какво да се страхува и паникьосва излишно  Peace

# 537
  • у нас - на брега на морето
Devon, аз от близо два месеца съм с подобни на твоите симптоми. Пих 4 антибиотика общо 31 дни и още не съм се оправила. При мен проблемът е със синузита, който имам и от там всички тези секрети, които описваш. Тъй като имам изкривена носна преграда, секретите не могат да се стичат и това влошава още нещата. Ти поне можеш да правиш нагревки с торбички с морска сол /но това се прави не в острия стадий, а за доизчистване/, физиотерапии /ако прецени лекуващия лекар УНГ/, първо трябва да има рентгенова снимка на синусите и да е доказано наличие на синузит. Аз също ходих на пулмолог и бях с бронхит. Ще ходя тази седмица повторно, но мисля, че проблемът е от алергията и синузита. Снощи като легнах и кашлях ужасно докато не изпих едно противоалергично хапче /Зодак/ и така заспах. Не искам да си мисля, че може да е нещо по-страшно - не дай, Боже!

# 538
Благодаря Ви момичета, че писахте.
Първо за доц. Калайджиев- той е гръден хирург, нали? Добър специалист ли е? А в онкологията има ли пулмолози и кои са добри.
И аз не искам да се притеснявам, но едно продължаване неглижиране на проблема до никъде няма да ме доведе. Момичета, разочарована съм от нашите лекари и обезверена. Те са много добри специалисти, ама само докато си добре, поне така ми се стори от тези дето посетих. И въпреки всичко имам последна надежда- някой да ми препоръча съвестен и наистина добър специалист пулмолог, който няма да ме уверява колко съм млада и, че шанса да се разболея бил еди какаъв си, а наистина ще ме прати на нужните изследвания. Не ме разбирайте погрешно, не, че на мен ми се лети по доктори. Опитах се да се справя сама, но ако нещата продължават така, а съм сигурна, че няма да станат по-добре, то тогава какво да чакам вече. Къде да ида, какво да правя. Ужасно коварна е тази болест въобще- на който и орган да е, а пък на белия дроб е една от най- коварните. Разбрах, че в начален стадий трудно се хващала. Затова съм и така притеснена. На мен първите симптоми ми се появиха преди три години и 2-3 месеца, по време на началото на втората ми бременност. Веднага след като родих, тоест преди 2 год. и 3 мес. си направих скенер във ВМА. Възможно ли е наистина да не се види нещо злокачествено на скенер. Сигурно е, предполагам, особено ако е в начална форма. Но пък после нали след 1 година, тоест миналата година по това време си направих сцинтиграфия- там, ако имаше нещо- не би ли трябвало вече да го покаже. Другия вариант е да не са разчетени добре и страх ме хваща като помисля колко безценно време съм загубила и докъде може да са стигнали нещата. И, ако сега се прецени нов скенер- къде да ходя. Изключвам онзи във Варна, който го има и в София, тъй като разбрах, че е много скъп и даже и на пациенти с рак пак трудно се изписва безплатно. Чувала съм, че във Исул и Токуда скенерите били добри. По-нов и по-добър известно ли Ви е да има.
Още по-неприятно и тъжно е, че имам двама сина- на 5 г., и на 3г. Какво ще помнят от майка си- нищо. И какъвто съм безкъсметко- ако се окае лошото, със сигурност няма да извадя късмета поне да е в начален стадий.

# 539
  • София
Скъпа, ако симптомите са  отпреди три години и половина и ако беше рак... Извинявай, но досега да си си отишла.
Не искам да те обидя, но твоето ми иде малко хипохондрично.
Доц. Калайджиев е пулмолог-онколог и то отличен.
Няма да ти навреди да го посетиш, но смятам, че не е нужно да започваш първо с онколог.
Защо не започнеш първо с личния лекар и тръгнеш натам, където той те посъветва.
В никой случай не малоуважавам страданието ти, но мисля, че трябва първо да се успокоиш.
Спри да четеш в нета и да търсиш прилика на твоите страдания с някои там описани.
Успокой се и остави диагностицирането на докторите.

Общи условия

Активация на акаунт