Шарени цветчета и тревички се разлистват, тестовалеж невиждан те отприщват-132

• 27 703
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
днес направо се разбих от работа..изостанах със спама  Mr. Green

Дани, от сърце ти пожелавам едно бебче в скоро време Praynig

# 331
  • София

Ева, хайде пък сега стрескала съм я... аз съм пълничка. Забременях 72 кг (168 съм висока) и съм качила 12 до тук. Диетата за високата кръвна захар е заради инсулинова резистентност и изобщо не е задължително да е пълна жената, за да я има. Иска ти се да отслабнеш по време на бременността- ми и на мен ми се искаше, мЪ.. не стаа. Важното е да качваш наистина равномерно и да не си натоварваш организма. А това с яденето за двама са глупости, аз ям нормално и ... пак съм качила- хормони.  Mr. Green

Бенчи, видях какво си писала- кофти дни, ма по-лошо щеше да е ако ти започва седмицата с такъв ден... не се шашкай, а тези с храната бих им я занесла и изсипала направо в лицето  Twisted Evil

Пънче, Стелчо,  някой каза, че Яжето чете, но не пише, ма бременния ми мозък не помни кой беше това...

Сандра, а защо не звъннеш на ЛЛ и да питаш все пак?

Даниелка, така си е .. не се пести за здраве, а като го боли човек е готов и милиони да даде, за да спре  Tired А синчето ти си знае, че като свършат парите и за него няма да има... хитри са малчуганите  hahaha

# 332
Зузка, дай Боже на всички ни! Praynig

Рейни, не се пести мила, така е. И усещам как пак ще ходя май на зъболекар. То аз и на АГ мисля да ида след първия цикъл на частно. Така съм решила. Ако живот и здраве пак забременея ще е пак на частно, опитах се да мина по касата с бремеността, ама на частно е друго отношението. Трябва ми отговорен и читав лекар, въпреки че прегледа е по 100 Е, ама пари в крайна сметка се изкарват и се харчат. Важното е всичко да е наред. Със сина ми през бремеността ходих на частно, но в Благоевград тогава и бях супер доволна от лекарката ми.А за сина ми, наистина е хитрец, опасен е, пази си всичко, дори и лакумствата не споделя с други. Крие си ги, аз като си взема нещо от неговия шкаф, ме гледа на криво! Mr. Green В крайна сметка така трябва да е, малко скръндза! hahaha hahaha hahaha

# 333
  • NE
Здравейте!
Кашмирче Къде си? Hug Hug Hug
Пънче Много е неприятно с тази ангина. Аз преди 3 лета бях с тежка ангина посред горещото лято. Сещам се че се лекувах основно със сладолед. Успокоява много. Hug
КучоАз съм засичала в разни теми името на Чин. Дори в албума я има.
Как сте с бебка? Hug Hug Hug
Тоничка 2-та килограма са нищо повече от бял кахър. Hug
Мраве Ти си пример за всички бременилки с тези кг. Hug Честито ти майченство. Mr. Green
Рейни Аз имам една приятелка, която е доста едра. Когато я видях лятото първото нещо, което забелязах че е отслабнала много, докато не призна че е бременна. И така я откара цяла бременност - по-слаба отколкото е била. Mr. Green
Даниела Пожелавам ти твоето умно момче да го направиш горд батко. Hug Иначе малките са уникални. Такива неща могат да измислят, че аз съм била изумявана. Mr. Green
Веселушко Стискам палци за хубави новини. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Лилка Стискам палчета за четвъртък. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Сандра Ако имаш парене при пишкане хич не го мисли, а отиди да ти пуснат изследвания. Ако имаш цистит не минава леко. Аз съм се мъчила 1 седмица. Бъбречната криза беше песен пред това. Peace
П.П. Не е задължително да пишкаш кръв. Peace
Сигме Надявам се да сте добре с Малечка. Hug Hug Hugю

Както се казва в един бургаски филм ... и толкоз! Mr. Green

# 334
Момичета, тук съм, днес даже почивам, обаче все задачи имах, че и малкият на лекар трябваше да водя, после той спа, аз готвех и чистех, та чак сега сядам  Crazy Crazy
Прегледа мина много добре- всичко  е наред с бебченцето ми, в нормата са си нещата, следваща дата за ФМ към 21.05 (живот и здраве  Praynig ). Благодаря ви от сърце на всички, че сте ни мислили и сте стискали палци, обичам си ви и това си е  Heart Eyes Heart Eyes Hug
Тони и аз не можах да видя снимката, заради крадеца на снимки, но сега отивам да се поправя  Heart Eyes А 2кг. не са толкова страшни- нищо не значи това, по-нататък може изобщо да не качваш по толкова  Peace И пак да си кажа- много много се радвам  Heart Eyes
Нелка честито ти тупкащо сърчице и на теб  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Само хубави новини да носиш от прегледите  Hug
Арвенче благодаря ти миличка за палците  Heart Eyes От сърце се радвам за хубавите новини и от твоя преглед, само такива да носиш  Praynig Hug
Лилка стискам  палците за прегледа в четвъртък  Praynig Praynig
Зеленко много се с смях с теб и Зузка  Joy Joy Joy Повярвай ми, Ирен ще излезе по един или друг начин  Heart Eyes Heart Eyes Като дойде момента, ще ти падне пердето и страха ще отиде на заден план  Hug Hug А после изобщо няма да си спомняш защо те е било страх  Heart Eyes
Flower Fairy браво на вас за разходката до Жеравна  Hug
Kashmir аз продължавам да стискам палците , а за спа-то най-искрено завиждам  Mr. Green
Дани леле, и аз се оцъклих от цифрата, но човек като го боли зъба не 400 ами и 4000 ще даде само да му мине! А баткото какви сметки прави, направо ме срази  hahaha
Принцеска и с леля, пак ще си прекарате едни прекрасни почивни дни с твоя любим, сигурна съм  Peace
Евка и всичките 6 дни ли ще работиш  Shocked Леле а какво работиш- направо ужас, поне 2-3 дни няма ли шанс да почивате  Thinking
Момичета изпозабравих половината неща, но трябва да ставам, да видя какво става в кухнята  Whistling Whistling После пак.

# 335
Веселушко, браво за хубавите новини, които ни носиш. Hug А за сумата и аз в началото не мислех, че е толкова скъпо тук , ама е факт. И зъба пак се обажда, мисля да пробвам с АБ, ако не млъкне ще ходя, няма как иначе. А за баткото Емо, така е прави си сметки той. Твоя е още малък и не се е изхитрил, hahaha hahaha ама ще видиш след някоя годинка и той какъв ще е бандит! Mr. Green

# 336
  • Gone with the wind
Flower Fairy, аз съм добре, а за Пумпалка само мога да предполагам  Embarassed - щом не усещам нищо, трябва да е наред  newsm78
Всъщност точно днес си говорихме колко ми е нереално и как осъзнавам, че има бебе само около прегледите, после пак се чудя дали е реално  Rolling Eyes
Май по този повод все забравям да ви ръся с бацили  Embarassed
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Даниела, бяха ми носили от Италия преди време едни прахчета Оки, помагаха ми много за болка, бяха по-ефикасни от аулина. Та преди антибиотика може да ги пробваш тях

# 337
  • NE
Кучо Бебка е добре, не се тревожи. Скоро ще ти подава повече сигнали. Hug Hug Hug
Възползвам се от розовия прашец. newsm75 newsm79 newsm75

# 338
Хеййй ме наааа на ме хейй, връщам се от курс пак...... Crazy Flutter ше ставам шафьор и туй то.

Пунче и ние с мъжо се бяхме тръшнали с гърло, но леко го караме, само със сополки и раздразнено гърло, но има вирус  Tired Tired

Зузке, след едно раждане и аборт ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави имуниззация на майката.
Първична плацента се образува веднага след имплантацията и от нея се секретира ЧХГ. Кръвообръщение има в края на 4гс и сърце в началото на 5г.с......все съсвсем в началото и резус фактора си е фактор за ранни аборти и т.нар имплантационни неуспехи. Аз лично бих се имунизирала веднага след положителен тест, дори и при първа бременност, а след раждане и аборт на  майката лекарите винаги го правят  newsm78

При теб НК клетките не мисля,че са имулогичен фактор към бременността, а умунологичен отговор към листериозата, но има  клетки на имунната система, които се моделират да атакуват вмбриона, тъй като не го разпознават като такъв/т. нар алоимунни или варианти/, които не са насочени към него, но му пречат като антифосфилипидните или антитиоридни или антиспермални/било то образувани при мъжа или при жената/ или NK клетките и даже по-скоро Т клетките
Тогава се говори за слаба/или не интелигентна имунна система/, защото ако е развита правилно или работи правилно, тя разпознава ембрионна. Съществуват две възможни причини за алоимунен отговор за преждевременната загуба на плода: в единия случай е възможно имунната система да не разпознава бременността, а в другия - жената развива абнормален имунен отговор към бременността. Моето мнение за НК клетките е малко по-различно по това, коетпо съм научила и коментирала с лекари/покрай майка ми, тя както съм споделяла е оперирана от рак на гърдата/ та НК клетките се активизират при изменение на нормалните клетки вътре  в организма, демек при зараждане на изродителен/раков процес или възпалителен, който е предшественик на раковия. Та те не се активизират директно срещу нарушителите, това го правят Т клетките. Но това е много детайлно и е доста често ала-бала.  В инетерес на истината аз коята има в семейството си човек пострадал от рак би ме  било много шубе да наоправя вливки , за да подтисна тоси имунен отговор.....щото не се знае какво следва.

Но резус фактора  нещо съвсем различно и там имунизацията няма  никакви странични ефекти, поне по това което съм чела и не бих се притеснила да го направя, че дори и профилактично. Само че аз съм с положителен  Laughing Laughing . Между другото има доста примери когато човек сменя резус фактора си, защото с него не се раждаш , а се придобива  Wink Имунологията за мен лично представлява голям интерес и ако имах време много бих искала да я изучавам , чисто професионално.....ама къде ти време да се готвя за изпит за университет сега  Tired Tired

# 339
Сега успях да ви прочета и подред на номерата:
Чоко, оздравявай бързо! Много е лошо така като не можеш да пиеш лекарства, но като гледам така повечето момичета в начална бременност прекарват такива настинки. Явно имунитета пада.
Смайл, аз за моето лапаро ползвах отпуск по същата причина. Отсъствах две седмици, но при всеки възстановяването е различно, така, че си прецени.
Как сте Кокоски? Голямо гуш и на двете!
Сладката, стискам палци всичко да мине по вода!
Ева, много бяхте сладки и много мили! Гледах ви. Дано се намерят добри хора Praynig
Мраве, честит ти болничен по майчинство! Завиждам ти за язовирчето, браво на вас!
Тони, честито ти сърчице! Да бие под маминото до термин!
Пънче, при мен прогестините удължават доста ЛФ. Имам чувството, че ако не ги спирам въобще няма да ми дойде. Аз съм пила Дуфастон и съм слагала вагинално Утрогестан. Докарвах си ЛФ 16-17 дни. Защото ми идва 3-4 дни след като го спра. Аз по принцип преди това имах ЛФ ок. 14 дни, но последните 2-3 с по-ниска БТ. Взимам прогестин заради нисък прогестерон.
Прахче, дано скоро се изчисти организма. От твоята диета заимствам само бананът сутрин и овесените ядки преди обед. Риба ям 2-3 пъти седмично, но понякога пържена. Много са ми слаби ангелите на тема сладко и нездравословни храни. Авокадото как го приготвяте, че на мен ми идва малко мазничко. Казаха ми, че семката на авокадото можела да се засади и ставало цветенце.
Рейни, детето ти налага системен тормоз. Голяма си мазохистка, щом не искаш да я пускаш до бала  Joy
Мира, добре дошла!
Дани, дано ти се размине със зъба до лятото!
Тони, хубавко да си изкарате на женското парти! Братовчедка ти какво бебе чака, та да разберем колко мадами ще се съберете?
Зузо, честито ти преспиване при мъжо!
Скрит текст:
Аз Минка малко като индиянец я гледам, че няма превод на български и ще ходя до Технополис да си искам. Я дайте съвет какви хапчета да си купя и ако са 3 в едно или 5 в едно, т.е. съдържат сол и т.н., трябва ли да обавям сол newsm78
Нелка, честито сакче! Успя ли да си набавиш но шпа?
Лилка, имаш моите палци за прегледа!
Сандра, вземи си да пиеш червена боровинка. Но се пие по-продължително време. Аз си взех някаква българска евтина, че много ме е яд на изкуствено завишените цени на рекламираните. Пий и много, ама много вода. Аз в такива случаи съм си правила ударна доза вода. Примерно в рамките на половин час изпиваш 1.5 л вода.
Веселушко,Арвенче, браво на вас, само хубави вести да ни носите!
Аз днес пусках хормони
Скрит текст:
Прогестерон 65,64 ЛФ/5,3-86/
естрадиол 284,9 ЛФ/161-774/

# 340
Кучо, пих Оки вчера и сутринта, но от следобяда започна повече да ме боли и чак усещам болка в ухото и ми пулсира на зъба. Ходих до аптеката и от преди започнах АБ, и тя каза че е инфекция, щом пулсира. Ако нямам подобрение и не млъкне зъба съм на зъболекар. Иначе Оки са много ефикасни, помагат за всякакъв тип болка и за настинка даже. Ние близките ги запасираме постоянно с него. А на теб ще ти дърпам ушите, малечка е добре! Скоро и ритници ще ти дава. Започна ли да я усещаш?

п.п. Пъпките ми завяхнаха вече, явно е от хормоните, още се нормализират. В аптеката имаше и дерматоложка, та си взех крем за около очите, до сега не бях слагала и крем за лице.

Пате, не че много разбирам от Прогестерон, ама май е доста добре! Дано!

# 341
  • Пловдив
Прахче, много ти благодаря за всичко което изписа за биохимичната бременност, причини и следствия. Първият път, когато ми се случи карах ужасен вирус - гърло, хрема, температура. Напълно възможно е спад в имунната ми система да била причина. Отрицателен резус фактор, не мисля, че е причина и аз и мъжът ми сме положителен, има ли начин детето ми да е с отрицателен?

Ох, прекъснаха ме....че искал да гледа.....

# 342
  • Пловдив
Не мога да наваксам с четенето, много работа имам напоследък, ама горе долу по прочетох нещто.
Евка, ами другия месец при АГ -тата, дано пък не сме да решаваме проблеми а за нещто хубаво  Praynig
и аз ще налягам ММ, ама чак другата седмица сега съм му дала време да събира сили, че после няма отърване  luvbed
Сандра не съм лекар, но като човек който доста пъти е имал същтия проблем съм почти на 100% сигурна че е цистит, може да пробваш със уринал акут - те са билкови и дори и да не ти помогнат, няма и да ти навредят, но ако стане нетърпимо мен ме спасява Ципрофлоксацин. Но най добре си пусни една урина и при личната.
Браво на малкото бобче на Веселушко, все хубави новини да носиш до карая на бременноста Peace
Лека вечер и приятни сънищта на всички  Hug

# 343
Пате,
Скрит текст:
аз лично ползвам в момента таблетките на Кауфланд, тяхната марка. Не са върха на сладоледа, ама стават. След тях ще видя какво ще правя, но мисля май да мина на гел, че таблетките са абразивни и драскат. Иначе соли задължително ползвам отделно, независимо, че таблетките са 5 в 1, 7в1 и т.н. Гланц не слагам Mr. Green Има тук в мамата тема за всякакви въпроси за миялните, както и такава за препаратите, ако ти се рови, там има много полезно инфо, Ако мога и аз с нещо да помагам - питай

Прахи, при първа бременност няма нужда от имунизация, аз имам 4 аборта с едно абразио, без нито една имунизация и рискове в случая няма. Изследвала съм антитела на резуса непосредствено след единия аборт и нямаше такива изобщо.  При бременност ще пусна на своя глава още на +тест антитела, но докторите казват, че само ще платя едни 30 лв. Според мен също тези антитела няма как да предизвикат аборт в самото начало..ако изобщо те могат да са причина за аборти, защото това, както вече днес писах, също е в сферата на догадките. Сестра ми също е с отрицателен резус, първото й дете е с +резус, не са й правили имунизация след първото раждане, а с второто дете не е имала никакви грижи. Относно НК клетките - никой не пита и не търси от какво са високи, просто препоръчват вливки за овладяване на положението, а въпроса си виси...В моят случай имах късмет, че реших да се тествам за листериоза, та разбрахме, че НК клетките са високи в следствие на гадината, но в противния случай щях да съм "обект с имунологичен проблем"  Laughing Спрях да търся под вола теле, да чета и да мисля, сега ми е много добре Mr. Green За вливките съм на твоето мнение, затова и не ги направих Mr. Green

Ох, не знам вече какво пиша, толкова съм изморена днес, че не мога да си построя мислите и речта, като хората Blush Май ще се отправям при Мечо (мъжо hahaha)..Лудите комшии се завърнаха днес от странстване пак, но се моля да ни оставят да спим нормално Crazy

Хайде лека нощ от мен, да направите много бебета Mr. Green Praynig Hug

# 344
Това с вливките мен лично много ме блазни,...ама "страх лозе пази" и няма да го направя, колкото и да ми се иска, защото съм убедена , че при мен има нещо имунологично. Това с имунологията е малко руска ролетка, може да имаш имунологичен фактор, но да не се активира при бременност и дори и да не разбереш, но може и да се активира.....и тогава кофти ....шанс, лошото е , ако си от страната с активиралият се  Tired , тогава се чудиш що на мен, що видиш ли другият със 100 проблема и ражда на поразия пък аз имам някакъв малък там, ама......не става работата. Тогава трябва да решаваш, да чакаш провидението или да действаш  Tired не е приятно , ама има и такива хора, на които им се налагат такива решения

Общи условия

Активация на акаунт