Пазаруване от Aliexpress.com

• 197 786
  • 745
  •   1
Отговори
  • Ямбол

http://www.aliexpress.com/

В този сайт,може да намерите може би абсолютно всичко,но обикновено ако е някаква известна марка, не пише името и не излиза в търсачката,както и е заличено да не се виждат емблеми.
Има много изгодни предложения,но си иска доста ровене да се попадне на най-евтиното.
Обикновено търговците са коректни,понеже заплащането не е директно към тях,а към сайта,след потвърждение от нас за получена пратка,им се превеждат парите.
Заплащането не е чрез PAYPAL ,но е абсолютно сигурно.
Има възможност да се пусне диспут до 60 дни след заплащането.
Срока на обработка на поръчките варира от 1-2 дни,до 30 дни,това го пише от на самия артикул,под цената.
Доставката е различна,от 2-3 седмици,до 4-5 дори.
Метод на доставка При всеки продавач е различна,някои предлагат безплатна,други не,трети предлагат избор.
Търсачката можете да избирате и слагате отметки за
* безплатна доставка ;* само 1 брой ;* България ;*най-евтино...
за да ви излязат най-изгодните оферти,понеже има стоки,предлагащи се в лотове по няколко бр.
Условия някои продавачи имат изисквания за минимум на поръчка (примерно 20$),за да може да поръчате от тях.
Продавачите обикновено са много отзивчиви,отговарят на всички въпроси,помагат с размери,ако им се поиска пращат и снимки допълнителни.
Таобао Много от продавачите имат и магазини в Таобао,съответно ще ви ги покажат и можете да се договорите за изпращане на артикул от Таобао и без посредник.
Чат Винаги може да се кореспондира и с тях онлайн,като е отбелязано кога са на линия.
Магазините Много от продавачите имат по няколко магазина,може да се направи запитване лично,при което да ви комбинират,дори и ако 1 артикул го нямат в 1 магазин,го добавят същия като от 2 магазин,така може всичко да е от 1 търговец.
Отстъпки Доста често,като им се пише са склонни да намалят цената си,но за целта предварително трябва да сте се договорили и да не сте направии все още заплащането,а само поръчката,е при поръчката променят цената,след което вие може да заплатите новата цена.
Кодове и купони Сайта НЕ предлага универсални кодове за отстъпки,но има някои отделни търговци,които на личната им страничка пише GET COUPON, като го натиснете и после си влезете в профила My Aliexpress-My coupons -Seller Coupon и се вижда получения код,но  те обикновено са за 2$ и могат да се използват при поръчки над 30 или 50$ ,всеки е различен,както и има давност около 3 дни.
Заплащане чрез ВИЗА
Известие след направена поръчка,получавате на мейл известие,че заплащането е минало успешно.
След няколко дни,в рамките на посочения срок за обработка на поръчката,ще получите съобщение с номер на поръчката,в което ще е посочен и номера за проследяване на пратката.
Номера за проследяване става валиден след около 3-5 дни след получаването му.
Винаги може да си виждате номера за проследяване в самата поръчка отдолу.
Сайтове за проследяване
www.17track.net
app3.hongkongpost.com
post-tracker.ru
trackitonline.ru

intmail.183.com.cn
sao.cn

Български пощи
Мито и ДДС Според закона в БГ,за пратки с написана стойност над 30 лв се дължи ДДС 20%,а МИТО за над 200$ ,но винаги пишете молба на продавачите да пишат ниска стойност,за да не се избегне разправията и разкарването по митници,ако е възможно пускайте отделни няколко поръчки,а не за големи суми.
Профил Може да получите ниво VIP Silver /Gold/Platinum ,ако направите поръчки за над 1000 $ и нагоре растете,но не дава особени привилегии.
След получаване  на пратката,не забравяйте да поставите оценка на продавача,както и вие ще получите по-късно.

# 1
Първа , никид мерси за темата !   bouquet
а къде мога да видя оценките ,който ми поставят ?

# 2
  • Ямбол
сайта предлага много добри реплики.

# 3
Супер БЛАГОДАРЯ никид  bouquet

И за да не е  spam2 чакам поръчка от 20 март

# 4
  • Казанлък
никид , благодаря за темата!   bouquet
Чакам доста поръчки оттам. Досега все съм била доволна от нещата. Но аз винаги предварително проучвам,чета отзивите и контактувам с продавачи.
Днес си получих първата рокля,която съм поръчала на Али. Обикновено се оплакват от малките размери на китайските дрехи. При мен стана обратното...  newsm78 Роклята ми е много голяма и се чудя какво ще я правя сега. Иначе качеството е доста добро,нямам никакви претенции към това. Ще гледам мерките и,ако не отговарят със таблицата,ще пиша на продавача за връщане или компенсация. Ще видим... newsm78 Продавачът е Луси,много е отзивчива и бързо идва на контакт. Когато си харесах тази рокля,направо и писах,че цената е висока за мен и съм готова да платя не повече от 25$. За моя изненада тя ми отговори,че понеже това е първата ми покупка,то тя е съгласна. Сега съм притеснена за другата рокля,която чакам от нея. Дано да пасне размера поне там.
Между другото,не се притеснявайте да искате купони или отстъпки от тях. Понякога го правят. Ако са съгласни,тогава правите поръчка без да я плащате и пишете на продавача номера на поръчката. Той ще промени цената за вас. Тогава ще платите. Правих го няколко пъти. Някои намалят с 1 долар,но все пак.  Laughing

# 5
Много добре тъкмо търсех инфо за този сайт Simple Smile

# 6
  • ES
valpan, станала си спец  Wink  Peace

# 7
И аз да се запиша, досега съм все с добри попадения...
никид, благодаря за супер готината нова тема!
НО когато борави човек с Али, трябва да го тресе параноята. Все пак там са различни дребни търговци, които прилагат всевъзможни шашмалогии, за да си вдигнат рейтинга.
Съвет от форума на Али е да не се пазарува от търговци с рейтинг под 98% или такива, които имат висок рейтинг, но в последно време са почнали да получават негативни отзиви.
Важен момент е, че веднъж направена, една поръчка не може да бъде отменена.
Стъпките:
1. Пускате поръчката
2. Плащате поръчката; ако не платите до някакъв (различен за различните стоки) период, тя ще бъде отменена без санкции.
В периода между 1 и 2 няма бутон "cancel" и подозирам, че и търговецът няма такъв.
3. Вече платената поръчка тръгва да се обработва. На нея пише колко време ще отнеме изпращането, обикновено са 6-7 дни, но има или поне имаше някакъв бъг, който даваше до 30 или над 30 дни време и имаше и търговци, които се възползваха от това.
Ако оставите времето за шипинг да изтече и поръчката не е изпратена, тя се отменя автоматично, парите ви се връщат в картата. Пак от форумите на Али съветват времето за шипинг да не се удължава от клиента - ако тръгне да изтича и стоката не е пратена, нещо не е наред с търговеца.
По време на обработката, има бутон за отмяна на поръчката, но той не я отменя автоматично. Бутонът се явява молба до търговеца да я отмени и, ако той прецени, ще я отмени.
4. При изпращането на поръчката получавате мейл и, евентуално, тракинг номер. Досега за всички поръчки съм имала такъв, независимо колко смешно дребни са.
5. Разполагате с 60 дни да получите поръчката и можете, при необходимост, да увеличите това време.
6. След получаване потвърждавате получаването ръчно (confirm the order received). Потвърдите ли го, закривате възможността за диспути.
Важно е да се знае, че ако времето за получаване изтече, поръчката се потвърждава автоматично - това е застраховка от Али за търговеца. Така че ако поръчката не е получена, а времето изтича, или го увеличавате, или повдигате диспут...
Али твърдят, че парите стоят в тях, докато стоката бъде получена от клиента, т.е. на търговеца не му е платено за нея. "Потвърждаването" не значи само, че пакетът е пристигнал, а и че стоката е в работещ вид. След като потвърдите, вече не може да се повдига диспут, така че не бива да се прави с лека ръка - първо пробвайте уреда и се убедете, че не е дефектен.
7. Рейтингите. Оставянето на добър рейтинг е супер-важно за търговците, явно и защото има политика на Али да ги закрива, ако рейтингът пада. Така че търговците дават мило и драго да не получат кофти рейтинг и да не се повдигат диспути.
С това може да се манипулира. Ако се договорите с търговец за частичен рефънд или нова стока, или каквото и да е, НЕ потвърждавайте стоката за получена (т.е. не затваряйте възможността за диспут), докато не си изпълни условията. И НЕ оставяйте кофти рейтинги, а се пазарете с търговците за рефънд срещу висок рейтинг. Защо? Защото това с рейтингите върви в двете посоки - и ВИЕ можете да получите кофти рейтинг като клиенти (като в И-бей).

# 8
Момичета един може би глупав въпрос. Как да си взема код от даден магазин (така да го кажем) излиза ми
You now have a US $2 coupon.Remember to use it when you place any order in this store!
но никъде не виждам купон и следователно не ми сваля цената  newsm78

# 9
  • София
  bouquet Чудна темичка сте спретнали! Браво на никид и Камиче за старанието и подробните обяснения.  Успешни покупки на всички!
Аз да се похваля. Вчера получих този шал http://www.aliexpress.com/item/2013-Brand-New-Women-s-Fashion-Lo … ps/798761258.html
Прекрасен е! Взех го на 3,9$, но и $4.74 си заслужава.

# 10
  • Ямбол
benite обяснила съм в 1 пост за кодовете,а ако имаш такъв,който може да използваш,описала съм къде да го намериш,копираш го и след добавяне на артикула в кошница,при  тъпка на плащане в полето въвеждаш кода и ти намаля,след което се прави заплащането.
М/у другото има доста изгодни оферти примерно за детски екипчета или дрешки,но обикновено по 5 бр.

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 09:48 от bubanka

# 11
Супер предложение ,аз предимно детски поръчвам и съм За .
И пак да попитам къде мога да си видя рейтинга и оценките ,който са ми оставили ?

# 12
  • Ямбол

За рейтинга,получена оценка,се вижда след нартупване на рейтинг от 10 оценки,така поне е при продавачите.Иначе,натискаш си на My Aliexpress,горе в дясно и после в ляво те се явява ника с името и рейтинга и новото,което си и звездите,които си натрупала .

Последна редакция: пн, 15 апр 2013, 09:48 от bubanka

# 13
Да се отчета прилежно:
http://www.aliexpress.com/item/Bling-Recommand-Top-Seller-Free-S … or/694078761.html - PediSpin, машинка за педикюр, остъргва мъртвата кожа по пети и прочие участъци от крачето. Оня ден го получих, тепърва го тествам. Работи с 4 батерии, за работене - работи, дали ще постигне добър и постоянен резултат ще видим.
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-1pcs-colourful-Sexy … or/613749020.html - ластични сутиени, безшевни. Поръчвала съм оттук и от BIC, моделите са различни (за двата сайта имам предвид). И от този търговец, и от БИК са хубави и учудващо трайни за 3-те си долара цена. Тези са цветни и от малко по-дебела ластична материя, по-стегнато стоят. Ще поръчвам пак няколко бройки, удобни са, макар че за мен за лятото не стават, но пък зимата под дебела фанела са екстра (просто не съм за ластичен сутиен Laughing, не че нещо им има, на жена с по-прибрани форми ще са супер и с тениска).
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-NEW-SLIM-N-LIFT-SUP … 62/611561978.html - "оформящо бельо" - хубаво е, ластично е, не мирише, пере се нормално и т.н. Всъщност не съм го носила още, за лятото съм си го взела и все още се чудя дали да не взема и по-малък размер и каква ще е разликата. За прибиране прибира, за изглаждане изглажда - на нас, дебел... пухкавките това си е проблем. Но си признавам, че очаквах малко по-ефектен ефект; вероятно съм просто тъпа и се връзвам на рекламата.
Сега съм харесала това за една приятелка:
http://www.aliexpress.com/item/Hot-Tiger-printed-Tshirt-Long-Top … le/768313319.html - много красива тигрова щампа
Още се чудя дали да поръчвам, ама сигурно ще й взема, на нея ще й стои фамозно.

# 14
  • Казанлък
Камиче,супер си! Много добро инфо,особено полезно за начинаещи. И добре си пасна в допълнение към първият пост на никид  Hug

Кажи ми номерата на сутиените съвпадат ли със тези във таблицата? Аз от бик 2 пъти съм вземала...първият път беше голям и се наложи да го преправям,а вторият път поръчах по-малък номер и ми е малка подгръдната обиколка.  Blush
Това стягащо бельо и аз си взех...слагах го няколко пъти,но и аз очаквах по-добър ефект. Сега чакам един друг модел. После ще пиша за него  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт