Парфюмни размисли и страсти - 171

• 60 993
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • София
докато чета вашите хубави описания за този и онзи парфюми и най-вече в последните постове - за това доколко типичните дизайнерски, известни и не до там марки продават аромати, близки до естествените, реших да споделя някои свои мисли напоследък, особено след отличните впечатления от L'erbolario.

След като тествах някои техни аромати, а и в добавка по същото време съвсем случайно попаднах на друга подобна стара италианска био марка - Erbario Toscano, стана ми любопитно и реших да се разтърся из нета за така наречените органични и чисти био-натурални парфюми. Мислех, че у нас няма никакво предлагане на такава козметика, но се оказах в грешка. Решил съм, вероятно другата седмица, да поръчам от български вносител 6 пробички от 6-те предлагани в България аромати, на френската 100% био парфюмерия Sharini - 4 проби на тези аромата - имат снимки http://www.sharini.com/index-uk.html  +  проби на тези два прелюбопитни парфюма

http://www.sharini.com/lotusparadis-uk.html + http://www.sharini.com/revepolynesien-uk.html

предполагам, че трайността и силата на органичните парфюми не са така изявени в сравнение с дизайнерските, правени от синтетични съставки, но това не ме притеснява изобщо  Simple Smile
Хващам се, че все повече обръщам внимание на автентичността, уникалността и качествените съставки в козметиката, отколкото на самата марка и тн. Подозирам, че скъпите нишови парфюми също ползват високо-качествени съставки, което води и до техните високи цени...

# 481
@ Нимфеа
Мерси, много е добър сайтът, поръчах преди малко разни редки неща Grinning

# 482
Имам опит с френски бранд био-парфюми  Peace
За трайността и шлейфа им може да се изкаже едно мое бивше гадже, бях го усмъртила с един плодов шипър. Нека му Blush
http://www.provence-et-nature.com/

# 483
  • Germany
Тази сутрин ММ изпръска последните капки от http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Terre-d-Hermes-17.html  cry, подсмрък... Отивам спешно да търся оферти, че не мога да живея без него! Ели, моля те да видиш на летището, имаше оферта 2 на цената на 1 Praynig и да ме информираш своевременно Wink Hug(На Виенското летище я видях, но може и на други места да я има тази оферта Praynig)
Свежаци и леки аромати не ме радват в това време. Дали заради прекрасните природни аромати във въздуха, но ги усещам остри, дразнещи и не на място. За сметка на това вчера Oriental Lounge беше просто пре-кра-сен в типичното пролетно време Heart Eyes. Цял ден го усещах и ме радваше. Днес се колебая между него, амбровото Мерве и Жестоката Гардения...

# 484
  • София
kovatcheva - споменавайки вече изпръскания от мъжа ти Terre d'Hermes EDT, ме провокираш да  ти предложа един сходен аромат,  който скоро случайно открих - Erbario Toscano - "Pepe Nero"

Скрит текст:
той е 100% био парфюм от натурални съставки и масла, като върху моята кожа напомня много именно Terre d'Hermes, с тази разлика, че благодарение на доминиращия пипер, въпросния Pepe Nero го усещам като един вид - екстремна версия на Terre d'Hermes EDT. То нали стана модерно марките да пускат "Extreme" версии на ароматите си, та ако мога да си представя някаква по-дръзка и агресивна версия на Terre d'Hermes EDT, то това би бил именно този италиански аромат. Като трайност и сила, въпросния Pepe Nero се представи отлично и не отстъпи на Тере-то, дори бих казал, че поне в първите часове, Pepe Nero се усеща малко по-интензивно-подозирам заради по-силната подправъчност, идваща от пипера...Знам, че Terre d'Hermes се радва на голяма любов и популярност и едва ли някой друг аромат ще го измести, но реших да споделя все пак тази алтернатива  Simple Smile Може да се намери за тест тук там из моловете, но няма да влизам в конкретика, за да не кажат админите, че правя ненужни реклами.

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 11:25 от Deetron

# 485
  • Пловдив
Моля те сподели къде може да се намери за тест и каква му е цената, не мисля че ще е реклама. Аз също обожавам да усещам Terre , имаме и двете концентрации, но още нещо за разнообразие няма да навреди  Heart Eyes .

# 486
  • София
Pepe Nero е страхотно попадение - изчистен, мощен... Пробвах преди време и не знам защо ми се досвидя да купя за ММ. Ако някой намери удобна доставка до Бг, май ще се замисля и аз за поръчка.

# 487
  • Germany
Deetron, благодаря за предложението, ще го пробвам, ако ми прошепнеш къде, според мен и тук да го направиш не е никакъв проблем Wink.
Аз подхождам много внимателно към козметика с натурални съставки, масла, както и към всякакви хомеопатични лекарства. Имам хиляди алергии и странното е, че в 4 от 5 случая получавам алергична реакция именно от такива естествени продукти.
TDH харесвам най-много в концентрация ЕДТ. Там усещам чудна комбинация от ветивер, цитрус и кедър. Пипер почти не усещам, само във връхните нотки. Точно силната ветиверена нотка ми липсва в ЕДП и в ПП. И точно тези концентрации - ЕДП, ПП, не ги намирам нито по-наситени, нито по-дръзки, по-скоро са по-меки, по-обрани и по-опитомени за мен. Ако трябва да търся заместител бих посегнала към Encre Noir, който е доста бюджетен или към Червения ветивер на Монтал, но при неговата цена определено предпочитам Ермес. Като пробвам твоето предложение, ще реша дали ми харесва.

# 488
  • Варна
Незнайно как установих, че точно сега ми се носи някакъв шипър и понеже се познавам и знам, че това едва ли ще трае много дълго и не е нужна скъпа инвестиция, купих си едно 25-мл Мазуми от Елитис на магия, само по едновремешен спомен (тестерът не работеше). Защо съм чела, че е стар, серт и мирише евтино, не знам. Следих го изкъсо и дебнах кога ще обоснове ниската си цена, кога ще се превърне в нещо блудкаво и безвкусно, е, изненада ме и това не се случи. Стои ми меко, елегантно и женствено, деликатно дори. Обичам да се изненадвам  Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 16:32 от Mims*

# 489
преди няколко дни пръснах Мизуми в Елитис - отрови ме! от китката 'уби' парфюма, с който бях, а той не беше лека и прозрачна водица  Laughing
на другата ръка пръснах О де Мизуми - цветен акватик /има ли такова понятие?/, съвременен аромат, приятен особено за цената си /11 лв. 50 мл./, но аз не харесвам акватици - иначе щях да го отнеса  Laughing ; доста по-малотраен от първообраза, с който няма нищо общо, но добре напръскан не само на китка предполагам, че ще трае цял ден
за моя изненада и двата парфюма се оказаха ... имитирани  Shocked - имитациите им бяха на същия рафт, с двойно по-ниска цена - 3 лв. за 30 мл. при 6-7 лв. за оригинала 25 мл.  Whistling

# 490

на другата ръка пръснах О де Мизуми - цветен акватик /има ли такова понятие?/, съвременен аромат, приятен особено за цената си /11 лв. 50 мл./, но аз не харесвам акватици - иначе щях да го отнеса  Laughing ; доста по-малотраен от първообраза, с който няма нищо общо, но добре напръскан не само на китка предполагам, че ще трае цял ден

При мен не трае чак цял ден, но аз и не пръскам много, а и моят струваше само 8.90  Grinning
Не го усещам акватично обаче, по-скоро има повече плодови нотки, отколкото очаквах. И наистина е много далечна млада роднина на Мазумито. Два дни съм го носила вече - в пло-хладно и по-горещо време, ами - допада ми и ми внася разнообразие със звученето си.  Simple Smile

# 491
  • София
Цитат
TDH харесвам най-много в концентрация ЕДТ.
Аз също, а скоро открих че дезодоранта още повече ми харесва - там почти не се усеща зеленчуковия сок, а основно ветивер и кедър, доста светли.

# 492
Хм, всъщност TdH има само в концентрации EDT и PP, но не и EDP. Или сега има и парфюмна вода? Аз имам чистия парфюм и ми харесва, понеже го усещам дълго време върху себе си, без да досаждам например на колеги с шлейф. Но ми e интересна  и тоалетната вода, задължително ще тествам в скоро време. Simple Smile

Като стана дума за кедър - очаквам отливка от Черната вода на Диор, сигурен съм, че ще ми хареса и много се вълнувам. Heart Eyes

# 493
Днес открих колко съм грешала,като твърдях, че ирисите не миришат  Blush В моята градина са лилави и са нацъфтели на огромни туфи, цели облаци  Crazy Като мина покрай тях не усещам аромат (не правят шлейф  Laughing) Ако си навра носа в цвета - има съвсем лек специфичен аромат. Нямам навика да ги бера, но днес направих огромен букет - е как миришат, направо замайват - в колата, после в къщи  Shocked Не мога да повярвам!

# 494
  • някъде под слънцето...
Незнайно как установих, че точно сега ми се носи някакъв шипър и понеже се познавам и знам, че това едва ли ще трае много дълго и не е нужна скъпа инвестиция, купих си едно 25-мл Мазуми от Елитис на магия, само по едновремешен спомен (тестерът не работеше). Защо съм чела, че е стар, серт и мирише евтино, не знам. Следих го изкъсо и дебнах кога ще обоснове ниската си цена, кога ще се превърне в нещо блудкаво и безвкусно, е, изненада ме и това не се случи. Стои ми меко, елегантно и женствено, деликатно дори. Обичам да се изненадвам  Simple Smile
Mims Heart Eyes
Мазими може да бъде страОтна баби4ка когато поиска...
Имам, 3 издания(едното ми е от някаква парфюмерия в Бг)
Но нито едно от тях, не е като онова от 80 те годининито като флакон, нито като съдържание..
По този повод, ако на някой му е останало  от онова Мазуми или Импревю и му е много стар4еско да свирка,  Все 6те измислим не6то в замяна
 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт