Парфюмни размисли и страсти - 171

• 60 989
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Днес открих колко съм грешала,като твърдях, че ирисите не миришат  Blush В моята градина са лилави и са нацъфтели на огромни туфи, цели облаци  Crazy Като мина покрай тях не усещам аромат (не правят шлейф  Laughing) Ако си навра носа в цвета - има съвсем лек специфичен аромат. Нямам навика да ги бера, но днес направих огромен букет - е как миришат, направо замайват - в колата, после в къщи  Shocked Не мога да повярвам!
Видя ли? Видя ли!!! Laughing Hug
А аз, да ви кажа, с такова удоволствие нося Инсоленс едП, че направо не мога да му се нарадвам! И най-парадоксалното за мен е, че в него откривам мощен, плътен и разкошен за обонянието ми аромат точно на ирис! Heart Eyes Парадоксално, защото открих, че едП няма нищо общо с едТ за мен. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 22:36 от Бижy

# 496
  • The Evergreen State
малко красоти от мен  Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vjUyZQaYNLA
За почитателите на Givenchy - новата реклама за Very Irresistible с Аманда Зайфрид  Simple Smile

А за почитателите на Шанел :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0o9dTCl0hkY  Crazy

Много интересни реклами Обич, благодаря  Hug

Рекламата на ВИ ме плени и ми припомни колко е прекрасен този парфюм. Филмчето за Шанел ми се стори странно но като разбрах, че това е виждането на Карл Лагерфелд не ме учудва.. Laughing

# 497
И за мен рекламата беше много приятна изненада  Simple Smile

Момичета, имам огромна молба - моля някой да ми обясни като на пълен идиот как да отмеря точно количество за отливка (но нямам електронна везна за да сметна по формулата на Бижу) и къде да намеря 15 мл флаконче (или 10+5), понеже мислих, че имам едно останало едно флаконче тип travalo„ но не мога да го открия, а ми трябва сравнително спешно. Искам да съм маскимално коректна към две съфорумки и затова са ми важни вашите съвети за определяне на количеството и техниката на пресипване...Много ви благодаря  Hug

# 498
И за мен рекламата беше много приятна изненада  Simple Smile

Момичета, имам огромна молба - моля някой да ми обясни като на пълен идиот как да отмеря точно количество за отливка (но нямам електронна везна за да сметна по формулата на Бижу) и къде да намеря 15 мл флаконче (или 10+5), понеже мислих, че имам едно останало едно флаконче тип travalo„ но не мога да го открия, а ми трябва сравнително спешно. Искам да съм маскимално коректна към две съфорумки и затова са ми важни вашите съвети за определяне на количеството и техниката на пресипване...Много ви благодаря  Hug
Обич,: 'Как се правят отливки: взема се шишенце, на което се отвърта пулверизатора (от "Рефан" например) и се пръска в него от оригиналния флакон. Ако се чувствате неуверени, можете да направите малка фунийка от домакинско фолио и да пръскате през нея.' Количеството е лесно, зависи от мл-те на шишенцето, което ще намериш Peace
За шишенца не мога да помогна.

# 499
  • София
Годес, доколкото разбирам, Обич няма проблем със самото пръскане, а се чуди как да премери определено количество  Peace
Обич, за такива нестандартни количества аз си имам вкъщи разни мерителни чашки и разграфени пипети от сиропи, които сме ползвали у дома. Можеш например да си купиш каквото и да е по-голямо флаконче (20, 25, 30мл) - магазин за наливна парфюмерия Гардени на Руски паметник, намира се на тролейбусната спирка посока мол София. В Рефан все по-трудно се намират празни шишенца за продажба - или не желаят да ги продават празни, или изобщо нямат, понеже преминават изцяло на продажби само на готови капсулирани парфюми. Можеш да премериш нужното количество вода, да го налееш във флакона, да маркираш с чертичка докъде идва нивото и след това дотам преливаш. Ако намериш 30-мл флакон с правилна форма, ще ти е най-лесно - премерваш и наливаш до половината  Peace

# 500
Много благодаря за съветите  Hug Днес след работа ще щъкам, и Рефан имам удобен, и до Руски паметник ще стигна набързо, дано не затварят рано. Аз имах от тези пластмасови приспособления за пръскане от флакон във флакон (точно като фунийка, както е описала goddess), и точно когато ми трябва - греда. Дано не е паднало жертва на пролетното почистване, че освен на мен сигурно на друг не му говори за какво служи. Но ако ще цяла София да изръчкам, решение ще се намери, обещавам   bouquet
Получих и много любезно предложение на лични  Hug

След цялата ви отзивчивост, сърцето ми се свива да споделя, че днес съм с D&G Pour Femme, като знам как ви тормози обонянието  Embarassed

# 501
Ами извинявам се, ама гледам, че пита и за техниката за пресипване, Атти.
Aз лично в такива случаи, когато не съм сигурна, просто сипвам малко повече, а дори и когато съм сигурна колко точно трябва да бъде.
Повечето шишенца за отливки са стандартни, така че, Обич, не се притеснявай, като се сдобиеш с шишенце, бързо ще схванеш колко трябва да прелееш. Peace

# 502
Днес открих колко съм грешала,като твърдях, че ирисите не миришат  Blush В моята градина са лилави и са нацъфтели на огромни туфи, цели облаци  Crazy Като мина покрай тях не усещам аромат (не правят шлейф  Laughing) Ако си навра носа в цвета - има съвсем лек специфичен аромат. Нямам навика да ги бера, но днес направих огромен букет - е как миришат, направо замайват - в колата, после в къщи  Shocked Не мога да повярвам!
Видя ли? Видя ли!!! Laughing Hug
А аз, да ви кажа, с такова удоволствие нося Инсоленс едП, че направо не мога да му се нарадвам! И най-парадоксалното за мен е, че в него откривам мощен, плътен и разкошен за обонянието ми аромат точно на ирис! Heart Eyes Парадоксално, защото открих, че едП няма нищо общо с едТ за мен. Rolling Eyes

Даа, рядко съм толкова доволна да си открия грешка!  Laughing Hug Heart Eyes
Ще трябва да го прслушам този ЕДП на Инсоленс  Flutter

# 503
Още не мога да се начудя защо толкова време съм го пренебрегвала тоя Ле Секрет - в чая освен лимонче има и мъничко мед  Heart Eyes
От няколко дни съм само с него и не ми се пръско от нищо друго!

# 504
рефан имат ли малка черна рокля парфюма

# 505
Пиге не е "моят" бренд, но този нов искам да пробвам:

"Robert Piguet’s Rose Perfection Eau De Parfum embodies the elegance of a woman with an intrinsically classic sense of style. The fragrant scent blooms with the creamy softness of several types of roses underscored by a gentle caress of musk. It opens with top notes of rose oil Bulgaria, which blend into middle notes of rose absolute and ends with base notes of ambroxan and musk." (От Now Smell This)

Говорейки за Рефан и български рози, кой от всички варианти на български парфюми бихте препоръчали като нещо свежо и нежно (не като червената бутилка на Карловска Роза), а по-скоро като душ-гела на Lady's Joy или розова вода? Все питам и не съм го открила....

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 19:03 от Pixie

# 506
  • Чукарландия
Момичета, от пробички си бях харесала: Champs Elysees Guerlain и Eaudemoiselle de Givenchy, но не зная дали бяха EDP или EDT. Моля за съвет: кои варианти са по-хубави? Лошото е, че не помня от кого бяха пробичките, за да го попитам. Crazy Rolling Eyes Thinking

ПП А Songes Annick Goutal е прекрасен в това време!!! Heart Eyes

# 507
Моят любим парфюм за това време е класическият Lacoste pour femme.  Two Hearts
Тези дни четох, че са пуснали нов - Eau de Lacoste - http://www.fragrantica.com/perfume/Lacoste/Eau-de-Lacoste-17130.html.
Не звучи като нещо особено оригинално, но дори само заради флакона ме изкушава, а и пишат, че е подходящ за топло време. Някой пробвал ли го е вече?

# 508

ПП А Songes Annick Goutal е прекрасен в това време!!! Heart Eyes

Какво е времето? Grinning

# 509
  • Чукарландия

Хладно (21-23 градуса), облачно и ветровито. Сега и заваля. Hug

Общи условия

Активация на акаунт