лоша майка ли съм?

• 8 942
  • 29
  •   1
Отговори
Така се срамувам тази вечер от себе си  Embarassed имах нужда да споделя...имам син на 2г и половина,от 2 седмици насам стана агресивен и изнервен докато си играе с играчките почва да нервничи удря ,блъска...последно време почна и да ми посяга,но нещо тази вечер не ми издържаха нещо нервите и го ударих през ръцете нотой продължи да се тръшка да удря даже и в стената почна да се блъска ударих го по дупето през ръцете пак за което така съжелявам  Cry не можах да заспя чуствам се отвратитлно  Cry така ли ще го възпитавам,постоянно сме двамата няма на кой да го оставя за 5 мин може би съм уморена,но може ли та то ми е дете...и преди съм го полясвала но това не е решение не мога да се контролирам на моменти случвало ли се е и при вас

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 02:17 от meryyy_84

# 1
Не си лоша майка, адашче, изнервена си. Разбираемо е, при положение, че си нон-стоп с детенце Peace и няма кой да те отмени да си починеш като хората Hug Не се обвинявай толкова, като го плеснеш леко през ръцете или му кажеш строго "не", когато ти посяга, тъкмо ще разбере, че така не бива.

# 2
да но това е че не разбира става още по-зле,просто трябва да съм по спокойна и без пляскания мн съжелявам че не се здържах

# 3
Ако детето проявява агресия към играчките си, то е ядосано най - вероятно на теб или на някой от обкръжението му. Трябва да му помогнеш да изрази яда си чрез думи , да се освободи от него, това става с много обяснения на нещата, които се случват наоколо. Нямам предвид с думи да му обясняваш, че не бива да удря/ и това, разбира се/, а чрез разговор с него да откриеш какво го тревожи и предизвиква гнева му. Твоите удари само биха увеличили яростта му или биха го накарали да се затвори в себе си.
Успех ти желая!

# 4
Категорично не си лоша майка. Аз също това съм си го позволявала преди много години, но много съжалих, защото знам, че не правилно  Confused
Децата разбират от дума, шамарите не са нужни  Hug

# 5
благодаря ви момичета опитвам се коклкото може да му говоря,обяснявам,но тогава бях на ръба на нервите си Cryтова не ме оправдава,трябва да се овладявям

# 6
  • Талант на 2012,2013 г.
Сега може и да ми се изсмеете но преди много години една жена ми даде съвет:Когато ти е много нервно и детето те докара до там, че трябва да му крещиш или пък да го плеснеш... просто отиди до цветенцата, които си отглеждаш и се вгледай в тях за малко...

Пробвала съм го. На мен ми е помагало. Нито веднъж не съм ударила сина си.

И не, не си лоша майка. На всяка една от нас се е случвало да "изпуши"...

Въпроса е в това да се научиш да се владееш за да не му посягаш... Peace

# 7
Естествено, че не си. Аз също съм постоянно с мойто дете. Той е много палав и често ме изкарва извън контрол. Аз най - много прекалявам с крясъците и обидите към него. После се чувствам виновна. Обаче знам, че всичко ще отмине и нещата ще се подобрят.

# 8
  • сред маслини и портокалов цвят
Не си лоша майка. Заедно съм с двете си деца по 24 часа, чудесно разбирам как се чувстваш.
Но не го удряй, никога. Не му викай също.
Аз когато съвсем побеснея излизам на терасата и почвам да си припомням разни сладки моменти с двамата и ми минава. Пробвай, върши работа.
Успех!

# 9
Не вярвам на майка, която е непрекъснато с децата си да не й се е случвало да "избуши". Признавам и аз съм викала и съм ги пляскала като прекалят и винаги след това ми е мъчно и се обвинявам, че не съм се сдържала. В тези моменти просто съм излизала на въздух, а говоренето отлагам за след като ми мине и на мен.

# 10
Не, не си лоша майка. Щом прекарваш голяма част от времето си с детето, то е свикнало с присъствието ти и според мен не те възприема като авторитет. Затова и пробва да прави неща без да се съобразява. Това често се наблюдава, когато мама е вкъщи, а бащата работи. Понеже детето прекарва повече време с единия родител, спира да го разпознава като стоящ по-високо в йерархията. За сметка на това има респект от този, който отсъства по-често  Peace

# 11
Мила, имай предвид, че няма да ти става по-лесно. На тази възраст децата влизат в т.нар. бебешки пубертет и стават по-агресивни, непослушни, дивички, търсят своята независимост, пробват границите на всичко. Те стават и по-реактивни на околната среда и по-чувствителни към заобикалящия ги свят. Така че се зареди с търпение и се опитай да намериш подхода към твоето дете. Дали ще е шамари, строгост, похвали, мотивация - ти си решаваш. Аз имам две и при двете действат различни похвати. А че ще има моменти, в които детето ти ще те докарва до лудост, това е сигурно и мисля, че неизбежна част от родителството.

# 12
Ама разбира се, че не си лоша майка... Всяка една от нас е имала такива моменти. И ние сме хора и ние имаме някакъв предел на възможностите и нервите си.
Не се обвинявай и не се чувствай зле.
Нормално е детето понякога да е изнервено, уморено и то душа и характер носи.
Особено тия дни, когато времето се задържа лошо и децата се застояха по къщите.
Ако имаш възможност, извеждай го навън - да тича, да скача, да се изморява физически.
Физическата умора, облекчава много и душевната такава.

И аз съм била в подобна ситуация, така че, само не си мисли, че си лоша майка, защото не си   bouquet

# 13
това, че мислиш по въпроса и искаш да се промениш доказва, че не си лоша майка
пробвай простичките неща в такъв момент да си дадеш време: тераса, цветя, баня... и готово
ето ти и едно вдъхновение: "кое ни кара да си мислим, че като се държим зле с децата, ще ги накараме да се държат добре"
ето ти и идея: купи му боксова круша или от онези големи надуваеми матрьошки: кажи му, че, когато е ядосан, да ходи да удря там. децата имат нужда да си излеят ядчето някъде.

# 14
На всички ни се е случвало. Просто си изморена и напрегната. А синът ми беше направо отвратителен на 2 г. Не се обвинявай, просто се опитай да преброиш до 10 следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт