Ийит Йозшенер и другите лоши момчета на турското кино - тема 119

• 40 967
  • 742
  •   1
Отговори
# 570

.DC Shoes Europe - My Life - The Ringo Jets .

Публикувано в 05.06.2013

Last week, the Ringo Jets , rock band from Istanbul,Turkey, came and played for the Skatepark 162 launch in Saint Jean de luz, France .

# 571
ей тоя бил ислямисткия гуру на Ердоан  - Фетхуллах Гюлен

даже има бг версия на сайта му http://www.bg.fgulen.com/ ...и на още 21 езика де  Rolling Eyes

моите приятели от Истанбул казват, че Ердоан е силно зависим от него и групировките, свързани с него.
иначе, преди малко си говорих с тях по телефона, казват - "През деня си ходим спокойно на работа, ама вечер става като война. " и още : "Има неща, които просто трябва да станат и като са тръгнали - ще станат. Корабите не вървят назад"  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 572
# 573
Лиа, аз това го видях в Туитър, на страницата на Байрактаров, ама не разбрах какво е ?? newsm78 newsm78 newsm78

# 574
Лиа, аз това го видях в Туитър, на страницата на Байрактаров, ама не разбрах какво е ?? newsm78 newsm78 newsm78

newsm78 hahaha hahaha Разбрах само, че нещо има и нещо няма, чакам Бланчето Hug да ни светне Praynig Praynig Praynig

# 575
  • София
wavey

A note from Roger - June 3, 2013

https://www.facebook.com/notes/roger-waters-the-wall/a-note-from … 3/657279120953208

П.П. Много готино го е казала Беррито, като актриса не я харесвам, но като човек ме кефи  Heart Eyes
И като я споменах да не забравя, благодаря за филма от миналата седмица  Hug   bouquet

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 21:49 от zarani

# 576
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Днес имат празник - Мирач Кандили - пие се чай е се ядат симиди. Алкохолът е забранен. Доколкото знам се отправят молитви в нощта срещу 6-ти юни и желанията се сбъдват. Мисля, че това са желанията на хората.  Peace Бланчето да каже повече.

"Има неща, които просто трябва да станат и като са тръгнали - ще станат. Корабите не вървят назад"

Лорче, изключително е това  Heart Eyes

позволявам си да копирам пост на Мистик от турската тема:
Днес е Кандил и на площада младежите са СИ забранили пиенето и внасянето на алкохол, а солидарни с тях промюсюлмански младежки групи са предложили да почетат Куран, на направят намаз и да се раздадат симиди  да се повеселят заедно. На Таксим има празнична обстановка, веселят се, пеят играят, черпят се хора, които не се познават помежду си, жени носят баници и сладки, пие се чай и безалкохолни... Но в същото време младежите поискаха помощ, във вид на одеяла, спални чували и пр., а от общините (че и нахални!!! Shocked 35) поискаха "сгъваеми" тоалетни... Имали нужда при нощните бдения, които ще продължат, докато им се изпълнят исканията...

# 577

Отгоре е написано името на празника
от ляво това, което е забранено: 
 -няма алкохол
 -няма сблъсъци
 -няма псувни
 -няма провокации
 -няма насилие

от другата страна е:

-има уважение
-има мир
-има молитви
-има семейство
-сега е Кандил /тоест, този празник-възнесението на Мухамед към небесата/

Гери го преведе и ви поздравява  Hug    bouquet

# 578
Ей Лакунка Hug, мерси джанъм, а на Гери Hug прати моля специални поздрави и   love001  love001  love001 от мен!
Благодаря за което Peace

# 579

водя ви още  Joy

# 580
# 581
Привет на всички! Надниквам бързичко и инкогнито от работа!
Прегледах какво сте постнали около ситуацията при съседите и наистина се възхищавам на борбения дух на интелигенцията им, която поведе масите и много добре ги подгрява.
Много силна беше изявата им с повторението: Ние сме тука...Познатите лица от екрана показаха невероятна гражданска позиция! Респект!
Писмото до Боно е силно въздействащо! Да очакваме отговор от него!
Браво на Роджър Уотърс! Турция има нужда от подкрепа, дори всеки, изразил такава, да погледне чисто егоистично. Демокрацията над ислямизацията! Възстановяване на секуларизма!
Свободен избор на религия, без деспотично налагане и без ограничаване на човешки права!

Дали ще доживеем протест с такъв дух и сплотеност, като сме такива невероятни индивидуалисти и предатели! ( пример са последните ни протести, в които се видя колко сме жалки!)

Евала на съседите!

# 582

И аз го видях, бжях се притеснила , сега отразявам Кенан с Винету на гърдите!
Всички лоши момчета са на линия! Напред и нагоре!

# 583
Тримата от запаса  Laughing Сладурковци!

perfectr , няма да доживеем повече. Дано поне имаме сили да възпитаме граждани с подобна позиция и те да се преборят за нещо по-добро... но по този въпрос ставам все по-голям скептик. Не знам какво да кажа вече за нашето общество, просто не знам. От дни не спирам да публикувам на стената си във фейса само новини от Турция. Засега няма нито една отрицателна реакция / смеят ли, дип не ме познават и лично  Joy/ , но едно 95% се правят, че нищо не публикувам. От ония дни имаше масирана кампания - не на турския език в у-ще... Ей скъсаха се от постове и призиви. Разбрали недоразбрали, търчат да се бият в гърдите и да се състезават в париотизъм, пишейки на шльокавица простотия до простотия.  ooooh! Дори и да има несъгласни с масовата психоза срещу нещо, което така и така го има от доста време, не смеят да се изкажат. Това не знам как да го нарека. Да не смееш да изразиш позиция пред приятелите си  Rolling Eyes колегите или партньорите от фермата  Joy Що за народ сме бе! За 38 години съзнателен живот съм видяла само две каузи зад които излязоха всички на улицата - световното 94-та и митинга на Орлов мост в зората на демокрацията. Виж тогава дори и интелектуалният ни елит беше на сокака  Mr. Green 38 години - два пъти! Вече ми е напълно ясно как са натрупали онез 500. Много може да се говори, всеки прави изводите сам за себе си.  Peace

http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/revolyutsiyata-v-turtsiya-2.html  много хубав материал, в неделя ще излъчат цялото "приключение"

Мисля, че този петък и събота ще бъдат съдбовни за комшиите, а и за целия регион. Дано се вразумят неразумните, само това се моля!

http://www.youtube.com/watch?v=64q2GIqH7S8  не спирам да я слушам  Laughing / çapul - грабеж, обир, разграбване; мародерство, плячкосване. / така бащицата нарича младежите на улицата и те му отвръщат с голяма доза хумор, струва ми се Laughing

# 584
Позволявам си да постна нещо интересно от Агенция Фокус:(Случващото се в Турция е масов протест срещу опитите на ислямисткото правителство на Ердоган да върне Турция в Средновековието. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Алекс Алексиев, председател на Център за Балкански и Черноморски изследвания в София. По думите му - Средновековието значи религиозна диктатура под демократична маска, значи шериат, значи обскурантизъм и норми, които са диаметрално противоположни на модерните нрави и общопризнатите права на човека.
„Да ви дам един пример. Три дни преди протестите в Гези Парк да започнат на 28 май, 200 младежи организираха kiss-in в една от станциите на метрото в Анкара. Защо? Защото администрацията на метрото видяла една двойка да се целуват, което било забранено, и ги предупредили - да се “държат морално”. За ислямистите, които в момента са на власт, целуването е сексуален акт, забранен от исляма. И тези младежи, които мирно се целуваха, бяха нападнати от група ислямисти с ножове. Ето това е средновековен обскурантизъм. Интересно е, че същите тези фанатици ни най-малко не се интересуват от това, че от идването на власт на Ердоган, епидемията от “honor killings” (бел.ред. – убийства в името на честта) в неговия електорат се е увеличила 14 пъти, от 66 убийства в 2002-а г. до 953 - в 2009-а г.”, каза Алекс Алексиев.

Общи условия

Активация на акаунт