Име за момче???

• 6 148
  • 94
  •   1
Отговори
Моля ви за мнение .... И не ме нападайте  baby_neutral
Какво мислите за името Стивън ?
Фамилията ще е Иванов. Звучи ли ви странно или пък смешно? Харесва ми много името но не съм убедена, че си отива с фамилията? И доколко това е от значение и важно за Вас? Забравих да спомена - ще живее в България (поне за сега).

# 1
Без да искам да те обиждам, на мен лично ми звучи странно. Докато е малък рядко ще казва име и фамилия заедно, но представи си зрял мъж на 30 години, градящ някаква кариера и представяйки се Стивън Иванов. Разбира се решението си е твое и ако на теб ти харесва въобще не трябва да ти пука кой какво мисли по въпроса.

# 2
  • BG
Ужассссс!  Sick

# 3
  • UK
Аз вече свикнах с подобни имена сред децата, предполагам, че докато Стивън стане на 30 години най-малко няма да звучи странно Стивън Иванов, както и сега не е Никол Станкулова  Laughing
Все пак на мен Стефан, с фамилията и без фамилията, пак ми харесва повече.  Peace

# 4
  • Сопот, Пловдив
Когато детето е на 30, наистина комбинацията Стивън Иванов няма да е кой знае колко странна, защото ще има доста други подобни комбинации. Дори Стивън Иванов на мен ми звучи сравнително нормално, Стивън е познато име, нищо, че е с чуждо звучене, а Иванов е лесна за произнасяне фамилия, по-странно би ми се видяло нещо от рода на Илайджа Чешмеджиев, примерно. Самото име Стивън не ми е от най-любимите, но не защото е чуждо, просто звуковото съчетание нещо не ми харесва. За мен няма чак такова значение  фамилията и името да си отиват, независимо къде ще живее детето. Ако на вас ви харесва името, аз съм за Стивън.  Peace

# 5
  • София
На мен не ми харесва,  самото Стефан ми харесва в пъти повече и бих го предпочела, пък ако един ден отие някъде където не могат да го произнесат, нищо не пречи и като стивън да се представя.

# 6
  • София
Никак не съм любител на такава комбинация от имена, просто не ми допада.

# 7
Аз не харесвам името, дори и Джонсън да му е фамилията. Не ми звучи добре, но всеки с вкуса си, не мисля, че някой ще му се смее. Познавам Дейвид с българска фамилия, никой не му се подиграва.

# 8
Какво толкова ти харесва в Стивън?

# 9
На мен не ми харесва като име.
Звучи ми някак скучно и сухо. Като Едуард, Хенри.
Стефан наистина е много по-хубаво.Филип също.
Отделно от това, че не ми харесва, също ми звучи смешно с българска фамилия. Както и Дейвид, Робърт, Кристофър, Денис, Антъни, Доминик и прочие.
Никол също не ми е нормално име и не го харесвам и като име, и като съчетание с българска фамилия.

# 10
В крайна светка този човек няма да се представя винаги с фамилията си. Ако името Стафан не е присърце на родителите му, а него по-късно ще накара да се срамува, по-добре да си е Стивън. Името е звучно, мъжествено и приятно, а ако след години момчето чак толкова си мрази името, може спокойно да го смени. Не мисля, че имаше нужда от толкова нападки към майката, все пак това си е нейн собствен избор, който далеч не е от най-лошите, които съм чувала.  Wink

# 11
Е, и аз мисля, че е излишно да казваме, че е отвратително, но тя пита "Какво мислите за името Стивън?" В крайна сметка това мислим.

# 12
  • Сопот, Пловдив
Авторката да не се притеснява, много пъти е казвано, че преобладаващото мнение на пишещите в този подфорум често не съвпада с мнението за едно име като цяло.

# 13
  • София
Ако името Стафан не е присърце на родителите му, а него по-късно ще накара да се срамува, по-добре да си е Стивън.

Кой може да каже кое име ще накара някой още нероден да се срамува един ден... Всъщност какъв срам може да буди Стефан...може да не си го харесва кой знае колко, чак пък срам...

# 14
Всеки си има различни предпочитания. Може един ден на детето името Стефан например да му се струва доста остаряло или безвкусно-кой може да каже? Както в случая с моето име преди. Затова наблягам на това, че според мен мнението, което родителите трябва най-много да следят, си е тяхното ^^

Общи условия

Активация на акаунт