Име за момче???

• 6 152
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
Чужденците чудесно си възприемат всякакви имена.И да не могат да го кажат цялото, си измислят техен си вариант или нещо съкратено.
На мен ми се струва, че само ние сме толкива загрижени да могат да ни изговарят имената. Както и с езика...има страни, в които болшинството не знаят бъкел английски и дори те гледат лошо като им заговориш.
Ние все трябва да сме угодни.

# 31
  • Сопот, Пловдив
Ами който иска да не учи английски и да гледа лошо като му проговорят тук на чужд език.  Grinning

# 32
  • Най-красивата страна
Цитат на: вампИрка link=topic=715104.msg24928746#msg24928746 date=13659802

[b
В темата се пита 'Какво мислите за името Стивън Иванов' и ние си казваме, как предлагате да си изразим мнението (тези които не го хресваме) без да казваме отрицателни неща [/b]Mr. Green
Освен на принципа или хубаво или нищо, да пускаме празен пост...

На мен не ми звучи на място Стивън в България, с родители българи и с българска фамлия. Както не ми звучат напр. Никол и Катрин (всеки път се питам какво му е на Катерина Heart Eyes) въпреки разпространението им.

И аз мисля така.

# 33
До Авторката: любопитна съм защо търсиш чуждо мнение, при положение, че пишеш че ТИ харесваш името, а не е наложено от чинка, стринка и маминка? Стивън Иванов ще е като Ричард Груев, нищо ново под слънцето, наравно с всички Брайъновци, Себастияновци и Райъонвци, че и с къде по-странни фамилии. Моето дете е със странно име, което обаче АЗ харесвам и макар реакциите за него да са от ''Ах'' до ''Ух'', важно е твоят душевен комфорт, не мислиш ли:) Да не забравяме, че и ''българското'' Константин е всъщност Здравко, че и Димитър и Георги се водят български имена, но не са, та след 20-ина години всички Стивъновци и Кейт-ки ще са новите Стефан и Катя. Това е живота;)

# 34
Е, то не е задължително да е Спас...само, за да е българско.Има не малко чужди имена, които са асимилирани и си звучат добре.
Други просто не звучат на място. Все едно някоя американка да си кръсти детето Махатма Джонсън или с нашето Здравко...Здравко Дейн  Laughing  Динка Ван Камп, Цветелина Донован...

# 35
  • Сопот, Пловдив
Едно време се подвизавах в един подобен американски форум, където се обсъждаха и предлагаха имена за новородени, някои американци имат не по-малко странни идеи от някои българи за кръщването на децата си, попадала съм и на по-безумни неща от Цветелина Донован.  Grinning Но пък те там са такава смес, че е нормално.  Grinning

# 36
Първата ми мисъл, като прочетох Стивън Иванов, беше, че някой от родителите е фен на Стивън Кинг Simple Smile Иначе за самото име, мисля, че се свиква, както с Ричард Груев:)))

Аз лично не съм фен на чуждестранно име +БГ фамилия и не бих си кръстила детето по този начин, но това  си е мое мнение Simple SmileВажно е на родителите да им харесва!

# 37
Иванка Тръмп, а  Wink

# 38
Те и Минка Кели имат.И Иванка Тръмп и Минка Кели ми звучат смешно.

# 39
Минка не я знам  Simple Smile
На Иванка майка и е чехкиня, та е оправдана.
Сега гледам за Минка, няма особен произход, американка си е.

# 40
  • Sf
Специално Стивън Иванов е трудно за произнасяне, получава се стивънъвъноф, аз не бих го избрала по тази причина.

Иначе си мисля, че докато нашите деца пораснат, вече никой няма да се учудва на съчетания и спокойно ще си кръщава децата както си иска. Да ви кажа Пенка Вандербилт или Марулка Ротшилд  биха звучали прекрасно. Други неща са важни на този свят.  Mr. Green

# 41
Познавам СтивАн. Кръстен на дядо си Стамен и дядо си ИвАн, и разбира се на модернистичния ум на майка си.
С 3 думи - НЕ ми харесва! Нито с А, нито с Ъ, нито с В. 
Tired

# 42
Е, това си е направо Салвадор (Славка + Дора) номер две!  Crazy  Стиван - Стамен + Иван.

# 43
Иначе за самото име, мисля, че се свиква, както с Ричард Груев:)))
То се свиква, но жената пита как звучи. Защото Ричард Груев е... комично, колкото и да съм свикнала
П.С.
Ако авторките на темите тук знаят децата на пишещите какви имена имат, дали ще вземат под внимание мнението им?

# 44
При Ричард Груев повече грозновато идва от фамилията - което и да е име с фамилия грую  Crazy  ............ Някога, неотдавна и Мартин е звучало твърде западно и нелепо с българска фамилия.

Общи условия

Активация на акаунт