Борислава - галено име?

• 8 371
  • 36
  •   1
Отговори
Такаа.. искаме да кръстим дъщеря ни на дядото - Борислав, т.е. Борислава, но имаме проблем - как да я наричаме на галено? Имената Бори и Боби не ни допадат. Някакви предложения? Confused

# 1
  • Сопот, Пловдив
Сестра ми е Борислава, за семейството е Боре, за приятелите Боби, като цяло трудно ще се избяга от тези галени имена  като порасне и започне да общува навън. Варианти се сещам два, но нито един не м х аресва повече от Боби и Бори, но може на вас да ви харесат - Бубе и Слава.

# 2
  • Най-красивата страна
Познавам една малка Борислава, която родителите наричат Беа, но за другите деца си е Бори.

# 3
  • София
Всички, които познавам са Боби, вероятно все някой така ще й казва...иначе - Риса.

# 4
На една моя позната и казват Боби или Буба.
Иначе може и нещо от Слава...все пак името значи Бори се за слава.

# 5
Беа е хубаво предложение,също може Бобка. Simple Smile

# 6
Името ми е от любимите, но точно заради галената форма Боби, не се казваме така Wink
На мен Боби ми звучи някак мъжко, по ми приляга за момче.
Беа или Буба са ми ок.
Макар, че ако детенцето започне да се представя по един начин, който  е по-различен от Боби, мисля си че така ще я наричат  Blush

# 7
  • BG
Името е страхотно!  Peace
Вие можете да си измислите какви ли не умалителни,
с които да я наричате, но навън тя винаги ще си бъде Боби.

На мен ми е много сладко Буби!  Grinning

# 8
Бубе, Буби са възможни варианти.
Може и Биби.

# 9
Бора, Слава. Иначе името изобщо не ми харесва.

# 10
И аз съм за Бубето...познавам една Борислава-1,80м,едра яка българка,майка на три деца и си я наричаме точно Бубе! Grinning
Иначе може и Босе или Ава! Laughing

# 11
Буб(ч)е, Биби, Беа бих одобрила, но и на мен името не ми е сред любимите.

# 12
На мен също не ми допада галеното Боби. Писах вече за това в една друга тема  Mr. Green

Имам в обкръжението си доста приятелки с това името. На всички викат Бори/Боре/Борка.

Вероятно има и други варианти, които вие с течението на времето ще откриете, но според мен за околните първата асоциация винаги ще е, че става дума за Бори еди-коя-си.

# 13
Босе ми хареса. Но вероятността да се превърне в Боце, Боца не е малка, а те са по-кофти от Боби. Поне половината от хората ще й казват Боби. Мъжкото Борислав ми харесва, но за жена е твърдо име. Мое мнение, де. Ако много държа да е на дядо Борислав, бих търсила име на -слава, примерно Белослава /Бела/, Преслава /Преси/ или Славея, Славена, Славина, съответно Вени, Вини. Или пък с б - Биляна, Бояна, но отново проблема Биби, Боби. А, и Белослава е с б. Направо бих избрала Белослава!

# 14
На Боби не виждам кое му е кофтито  Thinking Особено до Борка  #Crazy  с дебел чичко асоциирам, ама е субективно виждане. Иначе и аз бих препоръчала Бояна, Боряна, но не се пита за това в темата.

Общи условия

Активация на акаунт