Морков, тиква и банан октомврийчето ще хапне знам:)

• 33 899
  • 615
  •   1
Отговори
# 525
slavip дай да се организираме за среща и да ти оправя настроението  Peace
Аз съм изпуснала промоцията на пащърнака и къде ли не го търсих - няма и няма. Но по пазарите се съсипват да ми предлагат спанак  hahaha
Иначе аз дадох вчера около 40 лв. за лекарства  #2gunfire Амааа страх лозе пази. Гърлото му беше пресипнало и доктора видя секрет. Ужас-ужас в жегите се разболя тоя ми ти младеж. И сега спирам да го захранвам. Понеделник пак.

# 526
Привет и от нас преди да сме излезли на разходка и на пазар.
Добре сме. Мина снощи яде каша с малко круша и спа по-дълго тази сутрин. Явно беше доста гладна, защото минахме без обичайното стискане на устата на клипс и плюене на поразия. Омете кашата за нула време. Но вчера ака само веднъж съвсем малко, а днес още не е. Да не вземе сега пък да се запече?! Ще видим. За всеки случай ще се запася с пюре и сок от слива. Имаме напредък и с пиенето на вода - давам й с лъжичка след кашата или пюрето - пие по малко вече, но и аз като Миленита я затоплям - иначе не я иска.
Сега пък й дадох домашно приготвена тиквичка с АМ, масълце и малко от купешките моркови с ябълка. Не й допадна особено, но с повече настояване, изяде половин малко бурканче. По три пъти плюе една лъжичка докато я преглътне. Все пак е по-добре от вчера, когато нищо зеленчуково не успях да й пробутам. Аз очаквах, че тиквичката ще е по-безвкусна, но с мъничко масълце и АМ стана прилично. Даже си мислих, че както ухае, ако й клъцна вътре малко чесън, може и една ракийка да се изпие. Mr. Green
За обличането и аз съм в чуденка. Вкъщи е доста хладно, вече не пускаме парното и се налага да сме поне с някакъв елек на гърба. Навън пък е направо за къси панталони. През лятото по принцип детето трябва да е с дрешки, колкото родителите (а не с един кат отгоре - това е за зимата), ама сега е много променливо. Вчера Мина беше с плюшен гащеризон (от тези дето са с ръкави) и отодолу боди с къс ръкав. Направо щеше да се свари горката.
Аз съм -2 кг. Трябват ми още -3 и съм готова. Казах ли ви, че вече си отбелязахме дати за морето - 15-22 юни. Ще бъдем на Св. Константин. Та дотогава трябва да съм добила обичйните си размери.
Болните да оздравяват, че времето не е за седене вкъщи.

# 527
Добър ден от мен и Коко  wavey
 Ние днес ще излизаме в късния след обед, защото днес си поспах повечко и докато се изцедя,докато му направя пюре и малко се разчистих из нас и то стана адски горещо.То дори и аз мога да се пльосна за една след обедна дрямка.
Забелязвам, че Коко спи в къщи повече, отколкото навън, а преди не беше така. newsm78 Да и ма и други такива?Доста трудно го приспивам навън и голямо мрънкане пада.Сега съм го оставила да спи бос и с боди-потник и съм го завила с една тънка пелена.То като гледам термометъра в стаята 27 градуса, ама ме е страх да пускам климатика на студено.
slavip, горе - главата и мен понякога ми е тежко като съм сама с детето само,особено, ако е в онези криви периоди,ама гледам да излизам повече и да си търся компания.
Поли, относно акането на Мина, все пак и даваш нов вид храна, различна от кърмата и мисля,че е нормално да има промяна  Peace докато свикне и после ще се нормализират нещата.
Уви, отиде ми дрямката Коко се събуди  Grinning

# 528
Поли, аз живея точно до Св.Константин и Елена. Може да се видим някой път на плажа по време на почивката ви, да поиграят децата хем  Hug

# 529
има ли някоя майка проблем със зеленчуковите пюрета и какво правите в този случай аз неволно започнах за ни ги давам иначе каши яде и плодови пюрета яде

# 530
Сребре, права си, промяната в храната не може да не се отрази. Но понеже акаше по 5-6 пъти дневно и сега ми е необичайно. Взех обаче слива и също слива и круша. Даже хапна малко от второто. Предполагам, че привечер ще се изходи.
mirados, и ние сме така . Недолюбваме зеленчуците. Плодовете и кашите горе-долу ги яде моята, но не повече от 50-60 мл. Явно се засища и отказва повече. Но някак ще се научи да яде и зеленчуци. Давам й, понякога примесвам с ябълка, за да добият лека сладост. Определено обаче не им е фен.
dion, може да измислим нещо или пък да се включа инцидентно в някоя среща на варненските майки Laughing Ние баткото няма да го взимаме, че хич не слуша като идем някъде, не се храни и ни създава грижи. Но бебка ще е с нас. След антибиотика трябва да й приложим малко морска терапия.

# 531
Здравейте момичета, тази тема много я изпуснах, защото не съм си в София и почти нямам достъп до компютър, но влизам само да кажа, че днес и ние вече сме на 6 месеца  newsm59
Желая ви много здраве и хубави разходки, като се върнем в София ще бъда по-активна.

# 532
Късметче, честита половин година на Сиана! Да ви е здравичка, и много усмихната и щастлива!  newsm67

# 533
Привет!
Аз пак изтървах много..
КЪСМЕТЧЕ честита половин годинка на Сиана!!  bouquet
mirados когато някое от зеленчуковите пюрета не и харесва на моята мадама ,аз и давам и малко банан през лъжичка две..ама съвсем мъничко колкото да помени вкуса..и да не и толкова гадно..
Ние напредваме с храните-ядем абсолютно всичко без глутеновите продукти,капризна ми е май ,ама долу -горе вече схванах какъв е вкуса и и гледам да купувам обичани от нея комбинации!Времето е чудесно и ние също много време откарваме навън
СРЕБРЕ не съм забелязала навън или вътре да спи повече-еднакво спи..даже май-май навън малко повече!
Това е засега от нас..трябва да се върна да ви прочета.. GrinningНа болничките желая бързо оздравяване!!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 534
mirados, Poli BK   вие недолюбвате зеленчуците, ние пък плодовете
не бях чувала за такова нещо до сега. Simple Smile

# 535
  • София
Привет!

Да изкажа специални благодарности на farfalla    bouquet за съвета за летни кърмачески дрехи в H&M - от днес имам две блузи с къс ръкав, два потника и вече не изпадам в потрес от жегата вън  Peace

Изобщо не сварвам да пиша, защото успявам да ви изчета само на разходката, през телефона, а той има единствено някаква безумна руска "клавиатура", която няма нищо общо с qwerty-то.

Но и няма смисъл да пиша, защото, особено след последните два поста на Поли, просто, каквото е писала, може да го считате, че важи и за нас: Беболина, като прояде пюрета, редуцира изхожданията до 2-3 дневно (преди си бяха по 5-6), а днес свърши таз важна дейност чак ранния следобед, което е супер необичайно и се бях притеснила, че се е запекла. На предиобедната разходка вчера Беболина беше с
с плюшен гащеризон (от тези дето са с ръкави) и отодолу боди с къс ръкав. Направо щеше да се свари горката.

И днес направих резервация за морето за 13-20 юни  Laughing
Така че вместо да повтарям Поли, по-практично ще пестя виртуално пространство  Crazy

# 536
  • София
Късметче, честита половин годинка и на вас   bouquet

Сребре, и ние сме така със спането навън. Таня от доста време изобщо не спи навън, а и заспива само вкъщи, когато й се приспи навън мрънка и не заспива. Днес след една доста дълга разходка все пак заспа и в количката, но принципно я изчаквам да се наспи и тогава излизаме. Откак започна да ми спи по 2 пъти през деня малко в чудо се виждам вече кога да излизаме, но обикновено успяваме и сутрин и следобед за по около 2 часа, мисля че толкова е напълно достатъчно.

За обличането и аз много се чудя вече, тези дни я изкаравам с боди с къс ръкав и отгоре памучна блузка с дълъг ръкав и памучно панталонче, но май й е топличко през деня, много се поти. Вечер пък захладнява и излиза и вятър, а днес диването следобед спа до 18 часа и като излезохме почти не хванахме слънце. Май вечер я простудявам, беше се оправила съвсем от грипа и нямаше сополи обаче от няколко дни нослето пак много хърка.

# 537
Здравейте мацета. newsm51 Ние също сме по цял ден навън. Крака не ми остават да обикалям. Не бих казала, че много спи по време на разходките ни. Обличам Иво с боди къс ръкав, памучни панталон и блуза с дълъг ръкав, но става вир вода. Май по къс ръкав ще минаваме. Купих сокче на Бейби лов, за да давам навън (Няма как да цедя ябълки по пейките я), много е вкусно.
Вчера дадох едно зеленчуково пюре Хип- нежни зеленчуци с ориз, детето го излапа цялото, но аз като погледнах после то имало МЛЯКО  Shocked  Shocked. Как така с това мляко е от 4-тия месец не разбрах  newsm78
Хубава среща на Варненките, следващия път и аз може да се присъединя

# 538
Забравих да ви честитя Лазаров ден. Честито на именниците, да са благословени имената.

# 539
Азария в съставът на някои пюрета и аз не намирам логика ама на! По думи на Хип млякото, което присъства в пюретата и кашите им е АМ. А дано наистина е така Simple Smile
А с това обличане и аз не мога да ни нацеля. Тук, както понякога няма и грам вятър, изведнъж, като духне.. това му е коварното  Confused Ама все пак ще снабдя малко клинчета и роклички Wink

За жалост аз не успях да се присъединя към варненките ;/ Споделете малко инфо и снимки моля. Много ще се радвам да ви мерна  Hug
Сега чакам мъжо да се събуди и да потегляме за родният ми град. Вече нямам търпение Simple Smile

Усмихнат ден на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт