Езиколюбителна пивница - Халваронена, сеемнайсе.

• 16 246
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
  • n/a
Добре, ще си помисля.
Сериозни са ви дово-
дите, признавам  Mr. Green

# 151
Как така са чифт - защото имат 2 крачола ли?  newsm78

Затова, да, даже има израз "чифт панталони". Вероятно разликата с ризата е в това, че ризата освен ръкави има и доста друг плат, а при панталоните крачолите са основното. Клин като дума за това облекло подозирам, че се е появила доста по-късно, затова и не се подчинява на тази логика. А логиката ми произтича от ученото за trousers и scissors, да отбележа. Напомням, също така, че езиковата логика невинаги се припокрива с нормалната човешка, просто защото езикът се развива флудно  Mr. Green, а не по предопределени правила.

Виждам, че сте обсъдили гащите. Те защо нямат единствено число? По същата причина. Блъдъря за търпението.  bowuu

ПП Потвържд за доматито - в стар'загорско тъй приказват.  Mr. Green

# 152
  • в морето до колене
Ба, доводите може и да са сериозни, ама поведението - не. Категорично!
Подозирам, че малък Роз не е кисел днес, та Роза се е вихрила така...

Със сълзи се смях на последните две страници. Оправихте ми настоението в края на един гаден делник.  Heart Eyes
И като сте заговорили за Бургас и местното "турцизирано" отношение към родовете и числата в бълг. език - давам лепта с един одеял.  Grinning Направо ми се изправят косите като чуя майка ми да го казва.  ooooh!

# 153
Искам да споделя, че безумно ме сърбят ръчичките да пусна тема за ето това и да се оставя на прохладните струи форумна обич и широкогръдие.  Mr. Green

Одеял е готино, кво.  hahaha А възглавниц? Искам и възглавниц, независимо от региона.

# 154
  • n/a
Ир, бих те подкрепила, но ...
Не можах даже да я прочета.
Толкова е противно свръх вся-
ка мяра.

# 155
  • Казанлък of all places
В Стар'загорско освен това наричат картофите "картофата". Като се добави към доматите и СБСМ!

Дуалия тантум! Обича!

П.с. Понеже го употребих току-що, някой може ли да ми изкара етимологията на "майката си трака"? (МСТ)

# 156
На мен не ми е, Лоана, но какво значение има това. Нали знаеш, важното е как изразяваш мнението си.  Grinning

Я гледай ти, картофата не съм чувала. Само доматито.  hahaha

# 157
  • n/a
Аз днес нали съм с бъг, та бавно (или никак) вдявам.

Ти какво имаш предвид, че е важно как изразяваш
мнението си?

П.С. Анге, предупреждавам, сериозна съм и оттам
произтичат не добри (според мен) последствия.
Винаги съм мислила, че етимологията на МСТ се
крие някъде около звука, който се произвежда
при тракане, както и предполагаемата скорост
на самото тракане (навява асоциация със заеш-
ка скорост, ако ме разбирате). В този смисъл е
нещо като СБСМ, но в ускорено темпо и озвуче-
но съответно. Простете, не се сдържах.

# 158
  • Казанлък of all places

Я гледай ти, картофата не съм чувала. Само доматито.  hahaha

Мъглиж е източник на всякакви простотии и ендемити.

# 159
Ир, бих те подкрепила, но ...
Не можах даже да я прочета.
Толкова е противно свръх вся-
ка мяра.

+ 0.9, щото я прочетох, но това, 'щото имам нужда от диета и повръщане + безапетитие ще ми дойдат добре. Доброволно се записвам в неширокогърдите.

Пуц, аз разбирам и селф-деструктивното желание да пуснеш темата, че дори и разбирам за непротивното. Ако не бях аверче, щях да кажа да я пуснеш. 'Ма съм. Недей.

# 160
Няма, няма, ще устоя. Все някой ще се намери да се жертва.

Лоана, то аз да се бях изразила по-ясно, не е в теб вината. Визирах коментарите под статията, които с истеричността си издават значително по-сериозни психически проблеми. Неширокогръдието не се отнася за вас, тъй като мисля, че знам какво предизвиква реакцията ви.  Hug

# 161
  • n/a
Благодаря, Ир. Не била повредата у мен.
Макар да разпознавам безпогрешно вси
нейни симптоми Simple Smile

Сега, като тръгнах все пак да потърся за
МСТ, реших да споделя разведряващо че-
тиво (не е включено в задължителната
програма) : http://saportok.blog.bg/history/2013/01/03/dali-verno-ne-prekali … 899?reply=4290900

За отбелязване е заглавието, постижение
е направо. Аз такива ги не мога:
http://marica.bg/show.php?id=39495

# 162
Ей, аз вчера не дочетох Анюта! Хубаво ми напомни, днес ще наваксам, и това четиво ще изпапкам.

# 163
  • гр. София
Интересна изложба. Не знам дали бих могла да я изгледам цялата, но някои от нещата бих.  Rolling Eyes
Скрит текст:
Иначе какво - мумии от преди 3000 години може в музея, трупове (мумии) от преди 3 години не  Rolling Eyes Е, не визирам най-натуралистичните експонати, споменати в статията, де.

Както и да е.
Я вижте преди нас какво са правили хората:

Буре до буре, мила моя майно льо, пияч до пияча!

Божкееей, и ние ли ще сме така след години?

Да качнем това над входа, а?

Или поне това

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 18:24 от Зимна роза

# 164
Скрит текст:
Иначе какво - мумии от преди 3000 години може в музея, трупове (мумии) от преди 3 години не  Rolling Eyes Е, не визирам най-натуралистичните експонати, споменати в статията, де.

Май пойнт икзактли. Peace

Общи условия

Активация на акаунт