СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 003
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
  • Вече на светло в София
Някой напред беше писал, че разликата в оценката от НВО и тази за срока не може да се различава с повече от 1 . Не можах да намеря поста, бързо да си признае без бой hahaha, кой го беше написал и има ли го накъде черно на бяло това правило newsm78

# 346
  • my own world....
Не мисля, че го има някъде записано като правило. Май взимат оценката от НВО като една от текущите....

# 347
  • София
и аз не съм го виждала черно на бяло.

# 348
и дано да не е така . Peace

# 349
Нямат, а трябва. А и променя, как да не променя общата ситуация. Не си могъл да се явиш на общия изпит по мат., няма да влезеш в ЕГ, но можеш да се явиш на изпита за СМГ, НПМГ и да влезеш там. Същото - по БЕЛ. Ако стане нещо, че не се явиш, имаш шанс да влезеш в НГДЕК. Наистина другите училища не трябва да са обвързани с изпитите за ЕГ.

Хм, той е задължителен, но ако си болен и не се явиш, пак ще завършиш седми клас. Така мисля.

Да, за СМГ съм съгласна, и според мен е добре да са с отделен прием  -  математика.

Но с останалото - не.
Дори да има 5 училища, които да не зависят от националните изпити, за мен е излишен ресурс куп деца да се явяват на техните изпити само за всеки случай, да не би да се разболеят за другите изпити, без да ги вълнуват.  А и за какъв дявол дете, което иска да учи примерно в испанската да трябва да учи следващите 5 години вместо испански -  древни езици, само защото е имало лошия късмет да се разболее за изпита.
Някак ми се струва, че действията трябва да са ориентирани в интерес на учениците, а не само да са удобни на министерството да си направи статистиката.
Дреме им дали 50, 100 или 500 деца не са имали възможност да се явят на изпитите, те пренебрежимо малко за статистиката/ ВО.
Да не говорим пък за липсата на такива училища и съответно възможности  извън София.
А то пък и една статистика -  как се справят учениците, когато учат по-качествено, отколкото в училище, на шестдневна учебна седмица.  Mr. Green

ПП. Какъв пък е толкова проблемът за още една дата, на 30-ти например, за изпусналите предишната?

# 350
  • София-България, Израел - където си поискам
Не мисля, че го има някъде записано като правило. Май взимат оценката от НВО като една от текущите....
на нас на родителската ни казаха,че може да се вземе като текуща, може и да не се вземе- всеки учител сам преценява Thinking

# 351
на нас на родителската ни казаха,че може да се вземе като текуща, може и да не се вземе- всеки учител сам преценява Thinking

И на нас така. С две думи - нищо не ни казаха.   hahaha

# 352
  • София
Дами, понеже сега си писах с една мама от темата и пак стана въпрос за ОЗ по геометрия, искате ли, да направя всички ОЗ на отделни чертежи и да ги пусна в пощата? Или в темата? Как предлагате?
Мога да ги пусна и на двете места, защото не всички имат паролата и адреса

# 353
     Момичета, надявам се не прекъсвам интересна дискусия... /То докато пиша по три мнения минимум в темата/
     Понеже не съм по математиката, та ако сте решавали тази задача, не ми се сърдете. Но в училище госпожата им я дала и така и не я обяснила - да се помъчели още. Вече втора седмица минава. Те стигат донякъде, доказват нещо, но дотам... Задачата е от изпит в НПМГ преди няколко години.
     АВСD е квадрат. Точка М е вътрешна за квадрата, така че ъгъл АВМ = ъгъл ВАМ = 15 градуса. Търси се ъгъл МDC = ?

# 354
  • Вече на светло в София
и дано да не е така . Peace
Дано, ама тук напред го прочетох някъде и днес една майка на съученик на моя е видяла госпожата по математика и тя й е казала същото, та не знам истина ли е или не. Госпожата казала, че било спуснато отгоре Wink
Дами, понеже сега си писах с една мама от темата и пак стана въпрос за ОЗ по геометрия, искате ли, да направя всички ОЗ на отделни чертежи и да ги пусна в пощата? Или в темата? Как предлагате?
Ганис, ти си толкова добра и всеотдайна душа HugЩастливци са твоите ученици, че те имат

# 355
  • София
    Момичета, надявам се не прекъсвам интересна дискусия... /То докато пиша по три мнения минимум в темата/
     Понеже не съм по математиката, та ако сте решавали тази задача, не ми се сърдете. Но в училище госпожата им я дала и така и не я обяснила - да се помъчели още. Вече втора седмица минава. Те стигат донякъде, доказват нещо, но дотам... Задачата е от изпит в НПМГ преди няколко години.
     АВСD е квадрат. Точка М е вътрешна за квадрата, така че ъгъл АВМ = ъгъл ВАМ = 15 градуса. Търси се ъгъл МDC = ?

60 градуса:))))))

# 356
Цитат
Ганис, ти си толкова добра и всеотдайна душа Щастливци са твоите ученици, че те имат
Така е!   bouquet
Ганис ,ще е страхотно да ги пуснеш в темата.  Peace

# 357
  • Варна
Ганис, ти си толкова добра и всеотдайна душа HugЩастливци са твоите ученици, че те имат

Така е! Heart Eyes

# 358
  • София
Задачата с квадрата не е лесна. Прилага се така нареченото "косвено" доказателство. Значи правим стратегия. След малко правя чертеж за квадрата и до утре следобед имате ОЗ на имейла и в темата  Peace

# 359

ganis   bouquetМноооооого ще ти бъдем благодарни!

Общи условия

Активация на акаунт