СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 34 998
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
  • my own world....
В тази нова тема със задачите няма ли да се разлетят задачи от 1ви до 12 клас  Twisted Evil
А и седмокласната тема не се разводнява според мен от мат и бел, а си е баш  тематично.  Peace

Гани, благодаря!

# 376
И аз имам опасения, че ако е със задачи за всички класове е възможно да се залее с въпроси 1-4 клас, както в Математически турнири.
Тогава не знам доколко би била полезна за следващи седмокласници.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 08:17 от нова

# 377
  • Вече на светло в София
Може би ако темата е със заглавие Кандидатгимназиални задачи или Задачи за 7 клас , или друго някакво заглавие където да се вижда ясно, че се отнася за 7 клас, тогава малките няма да се бъркат Wink
На мен лично задачите не ми пречат в темата, даже ми е приятно когото някой ни черпи за лека нощ Grinning
На моя са му казали днес да носи ксерокс копие от акта за раждане. На някой друг да са го искали?

# 378
  • I want it all and I want it now.
Русалке   bouquet Благодаря.

MAD65 За какво им е ?
 Аз имам спомен ,че съм оставяла копие при записването в 1клас.
При нас РС е в четвъртък. Тогава ще имам информация, какво искат при нас.

Днеска имат контролно по математика.
По литература имат да учат последните две стихотворения по желание.

# 379
===На моя са му казали днес да носи ксерокс копие от акта за раждане. На някой друг да са го искали?

На нас, но за състезанията...в едно с паспорта /понеже в акта за раждане снимка няма/, да доказва, че е само на 13 г.  Laughing
Много се смях на едни снимки от последното състезание преди седмица- ми те 2-3 момчета от отбора стърчат над останалите съотборници и другия отбор като мустакати батковци.
..................................

Идеята за отделна тема със задачи на мен ми допада. Не знам дали няма да е добре да има една по М и една по БЕЛ или една обща по двата предмета- за децата, които в VІІ клас готвят матури. Може да се обмисли кое би било най- полезно.

# 380
  • my own world....
Джуди, то това е общата по бел и мат и всички готвещи се за матури.... Joy Ако не се обсъжда това в 7 клас..то какво?

# 381
  • София
В седми клас това се обсъжда - изпитите и покрай тях другите неща. При положение, че 90% от хората в седми клас се вълнуват първостепенно от изпитите, то това означава, че или хората от отчетната ще прелеят в тематичните, или задачите ще продължат да се обсъждат тук. Няма да има средно положение. Наблюденията ми показват, че след седми клас, осмокласните теми позабавят темпо, защото го няма това напрежение от миналата година и там вече нито се обсъждат задачи, нито преразкази. Остана по-малко от месец до изпитите, какъв е смисълът тепърва да се правят отделни теми? Хората от следващия набор да си преценят догодина.

# 382
Темите касаят не само нас. Laughing Касаят всеки бъдещ VІІ-ми клас. Това, че идел поредният май, е без никакво значение. Догодина и т.н. пак май ще идва.

Ако се направи обща тема за задачи, то І-ХІІ клас трудно ще се ориентират- ще се пита всичко- от магически квадрат с девет цифри, до лимеси. Не съм сигурна дали ще е полезна такава тема и как ще работи.
Но обща за подготовка за кандидатстване ми допада- седми клас си е седми клас, не е еквивалент НВО. Лично аз не поставям равенство, както и доста други хора.
Така ще си има една тема с въпроси и отговори през годините и всеки бъдещ гимназист /по- точно родител на такъв/ ще може да си я ползва, без да е нужно да се почва от "а-б" всяка година. Няма да има нужда от пощи и някой пореден инициатор да ги скапва. Но пък в този форум трудно се правят чертежи и се разписват решения, трябва да се правят на друго място и да се вмъкват тук.

# 383
  • София
По едно време имаше тема  за школите и уроците, още от по-по-миналата година, имаше и отчетни на тогавашните шестокласници и седмокласници. Лично аз, когато се опитват да се ориантирам какво да правя с подготовката на детето, изчетох и тематичната, и отчетните, и стигнах до извода, че отчетнита, въпреки всякаквите неща, които се обсъждаха, ми беше по0полезна, защото виждах какви са отзивите в движение, а не само накрая като резултат.
Има и нещо друго - всяко поколение има нужда самичко да си подхване нещата от нулата, да ги развие. Може пощата да е някаква помощ, един начален капитал, но такава е човешката природа - иска сама да си направи, сама да извърви пътя, независимо от чуждия опит, който й се предоставя наготово.
В крайна сметка, ако толкова искаш, направИ отделна тема, хората ще си преценят къде да пишат!

# 384
  • София
Ако има такъв раздел, със задачи по математика, трябва да бъде разделен на отделни класове.
Иначе е добре, защото ще остане и за следващите набори. Освен това децата ви ще станат 8 клас и сигурно пак ще имат нужда от помощ за някоя и друга задача Wink В 8 клас математиката е също толкова тегава и толкова много както в 7 клас.

# 385
  • София

АВСD е квадрат. Точка М е вътрешна за квадрата, така че ъгъл АВМ = ъгъл ВАМ = 15 градуса. Търси се ъгъл МDC = ?

http://postimg.org/image/q15gs69ol/

заб. (точката в долния десен ъгъл е само В) Цъкнала съм две букви в бързината Simple Smile

Сега, ако ме питате, тази задача е безумно "трудна" за 7 клас и е от типа: "Умен бях, сетих се." На НВО такава няма да има.
Ганис,   bouquet Нашите деца са привилегировани, че те имаме тук Simple Smile
Този метод "Умен бях, сетих се" щерката го цитира от Симеонов, даже си има абревиатура - УБСС Laughing

Имате поща:) - ПИ по Мат от СМГ, неделя 21 април

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 10:37 от prokibar

# 386
Освен това ...децата ви ще станат 8 клас и сигурно пак ще имат нужда от помощ за някоя и друга задача Wink
Винаги биха могли да попитат тук.
 Много ми харесва как е стуктуриран този форум. Състезанията са отделени от " помощ, решете ми домашното!!!", има теми за степени, логаритми, граници и т.н. Даже има специален подфорум ( не знам дали така се казва) за изпита и външното оценяване по математика в седми клас. Има и куп други интересни неща.
За тези, които не са го посещавали може да е интересно да го разгледат.

# 387
  • София
Ама с тази моя любима програмка CaRMetal стават страхотни чертежчета, нали:)

# 388
  • София
Ганис, нали виждаш как е в осмокласната тема сега и преди - повечето деца са в езикови гимназии и почти не учат математика, и задачи се появяват рядко в темата. Отделно, в гимназията вече повечето родители пускат волана и децата се оправят сами с текущия материал.

# 389
  • София
Дидева, не виждам какво пречи да има такъв подфорум в бгмама:) Който иска, ще го посещава. Който не иска- няма.

Общи условия

Активация на акаунт