АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 31 996
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Аз ще правя погача Simple Smile Точно на 40 ден ще отидем на църква сутринта,за молитвата.А погачата ще я направя същата седмица в неделя,че през седмицата,точно след почивните дни,хората няма как да дойдат,че са си на работа Wink Поканила съм един куп приятелки и малко от роднините Simple Smile само жени Laughing
Ми то така се получава,че ако поканиш единия,неможе да не поканиш и другия,че ще стане кофти ие се обиди Peace

# 121
Не се ли прави преди 40 ден на бебето, поне аз така знам?

# 122
аз питката мисля да правя пак след 40тия ден, в неделя, ако се пада 40тия неделя, тогава, не съм гледала.
на малката пак така за 40тия ден, ама май беше 41 или 42 че исках да е неделя.
много забавно беше, гонехме духовете лоши с метлата, ритуалчета имаше Simple Smile весело беше!
който както си го направи, сигурно може и след 20тия.

# 123
Ние правихме питка,при нас 40 ден се падна в събота HugБях поканила много приятелки,ритуалчета както казва jos ,изкарахме си много добре.Всички искаха да се снимат с моите бебки, те пък как им беше блаженно така да им се радват много жени на едно място.Хапнахме,а да  и на църква ходихме сутринта.Подаръци много,общо взето това е. Hug Hug HugА аз да ви  кажа моята свеки незнам зор ли видя Thinkingне че я наторвах освен ако исках да влеза да се изкъпя и тя да наблюдава бебките,но нещо се разсърди и си замина,каза ми че неискала да помага с нищо newsm78 newsm78 newsm78,е вярно по трудничмко ми е,но пък ми е по спокойно Hug

# 124
Момиичета,а какво мислите да взимате за погачата.В смисъл хапването.Аз знам,че трябва да има само сладки неща/бонбонки,е мисля и сандвичета да направя(от тези кръглите),ядки,сокчета,винце,биричка и някакъв ликьор да взема.Ще видя и кекс да направя.Абе общо възето ще се ъахаросаме Simple Smile

# 125
Здравейте априлски мами Simple Smile И аз се записвам в отбора- на 24ти се роди прекрасната ни дъщеричка. Искам да ви попитам на колко градуса държите бебета? Според вас как е по-добре - малко по-топло в стаята и бебето по-голичко, но без климатик или препоръчваните от педиатрите градуси, но на климатик?

# 126
Мами и аз да се запиша:
На 21 ден бяхме на консултация - бяхме качили 500 гр и 4 см.
Не знам как е при вас, но ние се храним на 4ч и пропускаме нощното хранене. След като я нахраня в 21:30 после чак в 4:30. И никога не спи от 18 до 21ч ... че няколко пъти пропуска и съня след 14ч ...

# 127
да, за питката е хубаво да има основно сладки неща.  ЗА баткото освен питката с мед, имаше сладки, бонбони, торта, безалкохолни, кафе, уиски и бейлис, солено мисля не поднасях, освен ядки и солети.
Да е сладък живота на детето, за това се черпи  със сладко.
Малката, като брат си, научи се да спи на корема ми или в люлката, нейното легло не го признава.

# 128

Това дете вечно иска на ръце като е будно. Но само в една поза. Прав, за да гледа какво става.
Държи главата изправена доста добре.

моето  диваненце е същото - клюкарчета  Joy

# 129
Погачата ще я правим др неделя. Тогава точно се пада 40тия ден от раждането  Simple Smile
На Никола като правихме, имаше сладки неща, но и доста солени хапки. Сега ще наблегна на сладките сигурно.

Александър обикновено спи след обяд до към 6-7. Иначе сутрин като стане към 7-8, будува до обяд, другото будуване е вечер до 8-10ч. Обаче днес направо ми скри шапката - от 10ч. сутринта заспа едва сега  Crazy Ужас, дано е било инцидентно това, че брат му така ми топеше лагерите и до ден днешен не е по спането..

# 130
Здравейте априлски мами Simple Smile И аз се записвам в отбора- на 24ти се роди прекрасната ни дъщеричка. Искам да ви попитам на колко градуса държите бебета? Според вас как е по-добре - малко по-топло в стаята и бебето по-голичко, но без климатик или препоръчваните от педиатрите градуси, но на климатик?

В къщи е между 23-25 градуса...25 сега в тези горещи дни.
Бебето го държим с боди и ритънки, като през деня са по-тънки
и го завивам само с една тънка пеленка и той е много спокоен.

Нощес беше много задушно и спахме на отворен прозорец.
Днес през деня също бяхме на отворен прозорец....

# 131
Здравейте маменца, как сте? Simple Smile
Гледам, че говорите за погачата... Аз моята я направих как е по традиция - последната неделя преди 40тия ден. Беше много хубаво. На 40тия ден отидохме на църква, прочетоха ни молитва и след това ходихме на гости (според някаква традиция гласяща, че трябва да се обиколят 1 или 3 къщи преди да се приберем). Ние посетихме 3. В първата ни дадоха питка, глава кромид лук и яйце, в др. нищо. Бихте ли споделили относно обикалянето по къщите, как точно ви посрещнаха и какво знаете по въпроса? Аз разбрах за този обичай на погачата ни, преди това не бях чувала...

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 22:57 от nelly_24

# 132
  • София
Хайде и аз да се отчета, че само на бързо ви прочитам тези дни.

При нас е над 27 градуса в спалнята, а в хола е 25 - 26 градуса. Педито ни каза да я държим на 21 - 22 градуса и да е леко облечена. Вече си я държа по боди ( с дълъг ръкав ) и чорапки и въпреки всичко пак и е топло и недоволства. Вчера и купихме и бодита с къс ръкав, че педито ни каза да я обличаме и с такива и така да я държим, че да не я претоплим. А и виждам, че наистина е така - по телцето и са и излезнали ситни червени пъпчици Sad но сега я обличам по леко и виждам, че поизчезват.

# 133
И вкъщи температурата следобед стига до 26-27 градуса и съм в голяма чуденка дали да пускам климатик. На мен лично ми е дискомфортно на климатик и си мисля, че и на бебчето няма да му е добре.

# 134
Оххх това с градусите ми е болна тема.В стаята ни пече слзнце цяяяяяял ден и Т стига до 28/29гр. сега Confused Затова я държа по боди с къс ръкав и чорапки.иначе 21/22 е най/добре
А това за обикалянето по къщите,за погачата и аз не го знаех,та ще видим.
Днес ще ходя да взема част от нещата за погачата,че все пак има още време,на 12ти ще я правя Wink
Събраха ми се 23/24 жени,та ще сме като в дядовата рзкавичка,ама дето се бъзикаме,няма хора да се играят,я Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт