АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 32 006
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз да се отчета с моите бебки ревливи.Излизаме на разходка и какво да ви кажа,реша ли да седна те запошват рев голям newsm78,след което се започва едно обикаляне по градинките без да спирам  animal037голям фитнес да ви кажа,по 5 часа обикаляне,хапват и пак обикаляне.И вече се започва като се приберем в къщи рев рев а аз вече съм  ooooh!гроги няамм сила вече.спи се по 3- 4 часа максимум,ни няма начин миличките имат си колики,дано поотмине този период и малко да се ококоря вече  #Crazy.Мислех на прическа да ходя,но мога ли да се откъсна като няма кой да помага,моето свеки си навири шапката и си замина,явно зор видя smile3533,Иначе ви чета момичета,опитвам се да си дам поне 10 мин почивка,а сега отивам да пускам пералня,сушилня и сутринта да изгладя вече. smile3504 smile3504че в 12 пак ще папкаме.ние сме на кърма и се дохранваме,кавете вие с какво мляко дохранвате???ние сме на ХИП Комбиотик Peace

Ками и ние сме с него и съм доволна.

# 106
  • Виена
Благодаря, beginner_mamma Simple Smile С това име се видяхме в приключение Simple Smile В Австрия има регистър на имената и ако името не присъства там или доказваш, че това е валидно име в някоя държава, или го сменяш. В България едва ли на някой би му хрумнало да чете Елиа с ударение на и-то, но тук Elia е мъжко име и за да звучи както ние искахме, трябваше да е с двойно л. Да, ама с двойно л го нямаше в регистъра и се почна едно прхвърляне - посолство, община в България, паспортното, общината във Виена... 15 дни детето беше (официално) без име Simple Smile Накрая лицензиран преводач ни издаде документ, че името Елиа може да бъде изписано и с две л-та на български, та австрихците приеха, че поне в някоя държава името съществува и го записаха в регистъра си, а Елиа се сдоби с акт за раждане Simple Smile

По въпроса за слинга: само аз ли нещо не се справям... и шалът, и халките нещо ми е странно бебката вътре, много се мандахерца, не ми изглежда стабилно легнала и нещо аз не се справям. А изгледах кило клипчета в ютубе-то Sad

Аз си поръчах с халки, защото реших, че за лятото ще ми е по-практичен... Ще видя дали ще ми е и удобен. С Катерина ползвахме кенгуру, но лично на мен нашето ми беше толкова неудобно, че оставах без кръст Sad А, бебето определено за момента не е фен на пребиваването в кревата Simple Smile

# 107
Момичета,вчера бяхме на контрола.Малката ми Ками е 4кг. и 54см.А се родихме 3100г и 50 см.Биха ни ваксина,поплакахме и така.Почваме масажчета,а май месец сме да дадем кръв Simple Smile Голяма разходка му тегллихме,че и се наложи да се кърмим в едно кафе Simple Smile Седнахме с таткото той на фрапе,аз на сок,а малката на млекце Simple Smile
Хубав ден от мен  Wink  bouquet

# 108

По въпроса за слинга: само аз ли нещо не се справям... и шалът, и халките нещо ми е странно бебката вътре, много се мандахерца, не ми изглежда стабилно легнала и нещо аз не се справям. А изгледах кило клипчета в ютубе-то Sad

Със слинга с халки и аз не се справих нещо и го оставих да отлежи, докато порастне малко малкият. Шалът го вързваме двойно кръстосано ето така: http://www.youtube.com/watch?v=GWkOReTbzN0 и го нося в позиция жабче. Пробвах и люлка, обаче не ми хареса как стои вътре. На жабче му е удобно и си спи вътре. Обаче слинг шалът ми е от разтеглива материя. Доколкото се интересувах, тя е по-подходяща за малки бебчета, защото по-лесно се намества платът. Като пораснат трябва да се мине на нееластичен, защото иначе натежалото бебче провисва.

@elitsa77 - аз лично бих будила бебето, ако спи непробудно цяла нощ. Малкият в началото спеше непрекъснато и се оказа, че стои гладен заради това, тъй като дори като го слагах да суче, сучеше вяло и уж стоеше дълго на гърда, а всъщност не сучеше почти нищо. След като почнах на 2 часа да го будя за няколко дни и настоятелно да се опитвам да го държа буден, за да посуче, живна доста. За буене при мен работеше - разсъбличане на бебето, контакт кожа в кожа, завиване с пелена като засуче, че да не го простудя. Внимателно наблюдаване и щом почне да дрема, погалване по личицето и ушето за разсънване. Като спре това да сработи - смяна на гърдата. Като на едно кърмене имахме редуване примерно - лява, дясна, лява, дясна, лява, дясна... Т.е. гледах да докараме поне 20-на мин на гърда активно сучене (т.е. отнема доста повече време реално).
Това е моят опит, но не знам дали за теб е приложим. Препоръчвам ти да си зададеш отново въпроса, но в червено. Така ще го видят момичетата от ЛЛЛ и ще ти дадат най-добрият съвет за теб конкретно, тъй като решението зависи от доста фактори - колко често се храните общо, колко пълни/напикани памперса имате в денонощие и т.н.

# 109
ada_smiles, кога роди?
И Алексина нещо ми се губи....
Аз лично, не бих будила бебето, но всеки сам си преценява. Едната нощ, така малката само симулира сукане, а спеше......иначе е лакомийка, дай и само да яде. Вчера на пробното теглене ми казаха, че е
качила доста за 2 седмици, 500гр. и да не и давам бъобще Ам. Последното се случва след 2 часа кърмене, с почивки естествено, когато пак е гладна, т.е си търси. След кърмата, при първите глътки на Ам го плюе, цупи се, не и харесва, но после се усеща, че е храна и изпива 20-30 мл........

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 14:28 от ani27

# 110
  • Калифорния
Аз също днес пробвах да сложа Ася в слинг (слинг шал, еластичен на ширина). Първия път не й хареса, ама тогава доста време беше седяла будна и си чакаше яденето. Втория път я сложих веднага като се нахрани и мисля, че изобщо не разбра къде е била  Crazy спеше като къпана. Слагам я в поза жабче, защото много ми връща храна , по всяко време. Докторите казаха, че има по-силно изразен рефлукс от нормално и затова да я държа права възможно най-дълго. Аз затова и си взех слинга, че иначе е голяма мъка да и гушкам в изправена поза, а и тя мрази да седи на рамо.

За буденето - и аз бях на мнение, че не трябва да се буди бебето, за да яде, ама една вечер спа 5 часа и после така беше озверяла от глад и така стръвно сучеше, че успя да се нагълта с много въздух, а може би и преяде. След това цяла нощ я боля корема. Затова вече я будя, ако станат повече от 3-4 часа, в които да не е яла. Буденето е лесно - трябва само да сменим памперса и веднага се сеща че е гладна  baby_neutral

# 111
На 25.04 - водно раждане в присъствие на таткото, който преряза пъпната връв и както се шегуваме "обяви бебето за открито" Simple Smile Малкият се роди много лесно, а се оказа 4240г.

Бях те разпитвала за Свети Лазар преди. Благодаря за информацията, в крайна сметка се спряхме на нея и сме много доволни от избора си. Съобразиха се максимално с исканията ни и всичко мина чудесно Simple Smile

# 112
Здравейте,немога да седна тия дни,Маринчо взеха да го мъчат коликите-е само малко денем,поне нощем засега спим GrinningКато хапне и започва един рев,свиване-после се успокои и заспи.Вчера бяхме на преглед,който се полага от болницата-на 22 ден сме качил е 800 гр, и 5 см.

# 113
Здравейте и от мен Simple Smile Официално се присъединяваме с бебе Стилиян към групата на Родени.

Ние сме на 16 дни и вчера и днес ни се налага да излизаме заедно с малкия с колата. Ползваме столче за кола, но като го сложа вътре ми се вижда много свит и ми става жал.
Да не е още много малък за това столче и като го слагам в него да не стане някоя беля?  newsm78

# 114
Може да сложиш някое одеалце или пеленка, за да му е по-удобно. Аз вчера търчах по-задачи, и малката хубаво поспа в колата. взех и акта за раждане, вдигнах едно леко скандалче в общината, и жалба написах, тези хора въобще не работят....само кафета и сладки приказки.
ada_smiles, радвам се, че си доволна. На "Свети Лазар"  , това е хубавото, че се съобразяват на макс с пациента, не знаех, че предлагат водно раждане........не, че бих опитала Mr. Green

# 115
Нашият юнак пък е нощно птица- денем спи, нощем до 1-2 ни държи будни. Случва му се да пропусне хранене, а аз се отказах да го будя, защото нищо не прави. Ето го сега- стоя буден почти до времето за хранене и заспа. Така блажено си спи, че не знам кога ще му е следващото хранене.
Нашата количка не пристигна преди празниците и не можем да излизаме. Ще наваксваме после.
Тези от вас, които имат домашни любимци- как се справяте. Нашият дивак досега беше при майка ми, но сега децата отидоха да го вземат. Не мога да си представя какво ще е.

# 116
Ние днес голям сън му дръпнахме...не ми се мисли нощта как ще е...

# 117
Здравейте!
Аз заспало бебе не бих събудила. Като му огладнее дупето се събужда. спи по 4 часа най-много. спал е и по 5, но е рядкост.
Да чукна на дърво, наяжда се за 10-15 мин. активно сукане. Имаме кантар и го меря преди и след хранене колко е изял. Обаче много връща-рефлукс или там както се казва. Но това е защото се храни бързо.  Rolling Eyes

Слингът който си купих не ми харесва и искам да си взема шал. Иначе ползвам кенгуру, ама максимум 20 мин, знам, че не е хубаво при новородено. Той обаче много обича.
Това дете вечно иска на ръце като е будно. Но само в една поза. Прав, за да гледа какво става.
Държи главата изправена доста добре.
Утре правим месец, а аз имам имен ден. Супер! #Silly

За един месец е качил 800грама. и е пораснал 4-5 санта.

# 118
Благодаря, beginner_mamma Simple Smile С това име се видяхме в приключение Simple Smile В Австрия има регистър на имената и ако името не присъства там или доказваш, че това е валидно име в някоя държава, или го сменяш. В България едва ли на някой би му хрумнало да чете Елиа с ударение на и-то, но тук Elia е мъжко име и за да звучи както ние искахме, трябваше да е с двойно л. Да, ама с двойно л го нямаше в регистъра и се почна едно прхвърляне - посолство, община в България, паспортното, общината във Виена... 15 дни детето беше (официално) без име Simple Smile Накрая лицензиран преводач ни издаде документ, че името Елиа може да бъде изписано и с две л-та на български, та австрихците приеха, че поне в някоя държава името съществува и го записаха в регистъра си, а Елиа се сдоби с акт за раждане Simple Smile

Аз си поръчах с халки, защото реших, че за лятото ще ми е по-практичен... Ще видя дали ще ми е и удобен. С Катерина ползвахме кенгуру, но лично на мен нашето ми беше толкова неудобно, че оставах без кръст Sad А, бебето определено за момента не е фен на пребиваването в кревата Simple Smile

точно щях да ти пиша,че само с лицензиран преводач ще стане работата,и видях,че сте го направили-и ние имахме този проблем за името на Оливия-там като ми го превеждаха ми ги пишеха Оливиа,а аз исках да е със ''я''-та стана работата.И после в БГ нямахме проблем за вадене на ГБ акт за раждане.

# 119
Рефлукса се получава тоно от бързото и лакомо хранене, педиатърът ми обясни /нали ни се беше случило веднъж/. Марина е вечно гладна, дай и на гърда да стои, той и батко и така правеше..
Малката има много газове, дупето малко се подсече, въпреки кремчето на Уриаж. Препоръчаха ми на Себа мед, но на Уриаж е по-добро, като сравних.
Никой не писа, правили ли сте питка?

Общи условия

Активация на акаунт