АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 32 010
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Ето ме и мен Simple Smile
Изчетох Ви и изпитите ми минаха (до следващите през юни hahaha) и ще съм на линия Simple Smile

За обличането - вкъщи апартамента е с югозападно изложение и е 100 градуса, та оставям малката по боди и чорапки, като я завивам с една бархетна пеленка през деня. Вечер след банята я обличам с едни тънки панталонки, камизолка, чорапки, шапчица и повита в бархетна пеленка. Завивам я само с чаршафче Peace
Навън излизаме по боди, блузка, клинче/панталонче, чорапки, ръкавички, задължително шапчица ако е в слинга. Ако е с количката, в нея имам допълнително една жилетчица, ако преценя, че е по-хладно и завивам с поларено одеалце Peace

За излизането - от 6тия ден сме навън, като първите няколко пъти беше за кратко (20-30 минути), а от седмица някъде си откарваме горе долу по цял ден - излизаме сутрин след закуска, прибираме се за малко по обяд и след обед към 4 излизаме пак, до към 7 Simple Smile
На пряка слънчева светлина в никакъв случай - още е малка! Слънцезащитна козметика ще ползваме минимум след поне още месец Peace

На изключително кърмене е беба като режим нямаме никакъв, но яде горе долу на 2-2 и 1/2 часа. През нощта се буди 2-3 пъти, което мен ме устройва идеално Mr. Green
Памперсите ги пълни стабилно - поне 5-6 наакани имаме за денонощие и още 2-3 обилно наишкани Whistling ...И чак днес забелязах, че на самите памперси има индикация за това колко е пишкала hahaha Една жълта линия по средата, която миинава от предния до задния край. като се напишка и линията позеленява hahaha hahaha hahaha
Обаче съм закъсала - единия пакет свърши, другия е наполовина и имам още само още един Sad В БГ от никъде не мога да намеря 2 размер, та май пак ще се наложи да поръчваме от вън #Crazy
Теглим я вкъщи веднъж седмично - първата седмица беше качила 300 грама, а тази - още 350 newsm44 Почти достигна рожденното тегло на батко и hahaha hahaha hahaha

За капките за колики - давам Био Гайа и Ентерокинд Peace Не можем да се оплачем - доста по-спокойно ги кара от брат си... С него пробвахме всичко и единствено Колийфа му помогна... давахме го по схема и за 5 дни шишенцето свършваше, та доста парички отидоха там Whistling ...Но, както казвае баща му - сънят е безценен hahaha

polim, аз с баткото лежах в болница заради бронхиолит Hug Беше на 4 месеца тогава - това беше най-кошмарната ми седмица... Точно преди Коледа - на 24 вечерта ни пуснаха в къщи, а на 25 вече ни изписаха официално...
Силни прегръдки и спокойно - по-добре там под наблюдение Hug
Казаха ли Ви следствие от какво е? При нас беше заради аспириране на част от повърнатото...

Jingle_Gill, аз от баткото си имам доста дрешки за кърмене и си карам с тях Simple Smile Вече и навън се кърмим, че разходките ни са доста продължителни и замен е глупост, да се прибирам заради храненето... Пък и когато баткоо е с нас е просто немислимо да го накарам да зареже играта, защото Гаи е гладна hahaha

# 91
Здравейте, откраднах малко време от времето за учене, докато малчо спи и пиша тук.  Party

Колиифа го изчислих, ч излиза за 1 седмица. Което си е безбожно скъпо.  #2gunfire

Кърмим се навън всеки ден по време на разходките. Те  продължават по няколко часа. вече минахме всички основни паркове, лаута, гребната, альоша.  Времето за разходки го сменяме вече от 10 сутринта до към 1 на обед, че тези дни голяма жега ми се вижда.  Laughing

Утре смятам да се подстрижа след цялата бременност, че съм като чумава в главата.

Изцяло на кърма сме, малкия е наддал 700гр от  болницата насам. Хапва си стабилно, единствено ме притеснява, че нещо се задавя когато суче, направо си ме стряска. После пък ръмжи като козле, не мога да разбера на какво се дължи това. newsm78
Иначе сме супер, хапва, дриска, пишка. Будува по 3-4 часа на ден.
Толкова ми е миличък, че не искам да го давам на никой, даже малко се изнервям на зълва си, постоянно иска да ми го мачка с децата си, които са 1-ви клас.  Twisted Evil мисля, че това е някакъв майчински инстинкт.
ученето ми е почти невъзможно.  Crazy няма съсредоточаване, а свободното време и то е кът.

По въпроса с пъпчето, нашето падна на 5-6 ден и стана много бързо, почиствахме само със спирт.

Хубава вечер, изчезвам, че имам малко време да чета.  Peace Peace Peace

Смятам да отида на контролен преглед за отдолу.
Скрит текст:
Нямам болки, но от 2 дни имам кръв, не е алена, ама беше поспряла. Следя положението отдолу с огледалце, ама нещо не ми ясно какво става, не съм очарована от гледката.  #Puppy dog #Puppy dog #Puppy dog

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 22:08 от Шаварче

# 92
Добро утро-ние се будихме през 3 часа,хапвахме-поплаквахме малко-де спах-де не Mr. Green Laughingсега пия кафенце и глася каката за градина.После се хващам да чистя,а днес бебе и тате ще се гледат.после ще хода и на кола маска*отдолу,че не мога да се трая вече,да се боядисвам и така.....женси истории  bouquet

# 93
Купих и колийф, но с инфакола има повече ефект. От колифа се буди след 2 часа и се започва една гърчене, мрънкане и рев. С инфакола се изаква , когато и го дам и после поне 3 часа има спокойствие....ще трябва да пробваме и еспумизан.
Основно е на кърма, но понякога се налага да додавам 20-30мл Ам, не всеки път, ако продължава да си търси и е гладна.
Някой да е правил питка вече, нашата я планувам след Велик ден.
Какъв беше точно ритуала

# 94
здравейте милички,при мен бебките и двете започнаха вечер с рев до към 12 часа,мислех че Колийф помага но явно няма ефект.Събират ми се по 3 часа сън горе долу,определено е много трудно с двечки,а и помощ няма.Таткото е по цял ден на работа,иначе на разходка излизаме и тогава бебките са много спокойни.На кърма сме и се дохранваме,защото не ми стига а те миличките си папкат.Бяхме на ваксина предната седмица и вече сме по 3600 Михаела,а Симона е 3500.а ги изписаха по 2100,точно преди един месец.отивам да дремна малко,че после домакинство ме чака.  bouquet

# 95

polim, аз с баткото лежах в болница заради бронхиолит Hug Беше на 4 месеца тогава - това беше най-кошмарната ми седмица... Точно преди Коледа - на 24 вечерта ни пуснаха в къщи, а на 25 вече ни изписаха официално...
Силни прегръдки и спокойно - по-добре там под наблюдение Hug
Казаха ли Ви следствие от какво е? При нас беше заради аспириране на част от повърнатото...

вирусче е причината за бронхиолита при нас. Баткото ни го донесе, въпреки че го спряхме от градина като ни изписаха. Явно се беше снабдил с него предната седмица.

За капките за колики - сега ни изписаха Инфакол. педиатрите от болницата препоръчаха Саб Симплекс, а личната - Еспумизан. Явно всеки доктор си работи с определена марка. С баткото нищо не помагаше. Лора засега няма силни колики и се надявам да не е това чудо като баткои.

Нас утре е ни изписват, че Лорка-кокорка вече проявява капризи и иска да я гушкат  Joy. Казаха, че била кротка и като я гушнели и спирала да плаче. Вече ги е дресирала за 3 дни тук Simple Smile. Мойта гордост е че успяхме да запазим кърменето. Не е яла АМ от както беше на 2 дни, а днес става на 20 Simple Smile. Незнае какво да прави с биберона на шишето. Дано продължава така  Praynig. Преди да се разболее беше качила 600 гр за 8 дни. Сега като я тегля вече е към 4300гр. Докторите казват, че добре качва.

За пъпчето - и аз знам, че не се пипа щипката. На Лора падна на 10 ден пъпчето.

Пазете много бебоците от вируси, че това което изживях си беше голям кошмар. Не го пожелавам на никого  Hug

# 96
Хайде момичета и тук да ви почерпя,че малката ни принцеса Ками,става на 1 месец  Heart Eyes Hug

Днес ходих да подавам документи за еднократната и детски,но детските не успях,че ми трябвала бележка от личната за бити ваксини,а на нас утре следобед ще ни я бият.Та за детските надбавки,ще се мъкна пак до общината,другия месец.
Хубав ден от мен Hug  Nature Sun With Face

# 97
Запис и от нас.
Ако някои от пишещите и четящите тук прибавя на 1-ва страница инфо
би могъл да ни добави.

бебе Богомил роден на 19.04., 3485гр., 51см

# 98
Привет и от нас с малкия Ангел в тази хубава темичка. Наистина кога мина един месец (поне за нас), направо не се усети. Чета ви, но нямам време да пиша, радвам се че всичко сте добре Simple Smile Ние с малкия сме добре също, стоим по цял ден навън, излизаме м/у 11 и 12 зависи как ще се оправим с яденето, че малко още не можем да изградим режим и стоим до късно Simple Smile, докато има слънце. Не го излагам пряко на слънце, не го мажа със слънцезащитен крем, мажа до с такъв за вятър и студ и сме добре. Вече ми спря кърмата за съжаление, тя така и не дойде като хората де, повече от 60мл не знам дали ми се случи да изцедя Sad, пих чай на Хип, пих чай на Здравец, ядох млека, сирена, кашкавали, меса и какво ли още не, но за съжаление нищо не помогна.
  Днес Ангел направи 40 дни и ходихме да му пеят, много добре се държа детето даже и заспа докато попа му пее Simple Smile

# 99
  • Виена
Привет и от мен Simple Smile
Аз съм Елица и докато се чудех в коя "бременна" тема да пиша - в мартенската (според лекарския термин) или априлската (според моя) то накрая ето ме тук, вече с малката Елиа, която се роди на 3-ти, 3410 и 51см. Simple Smile Така, както си бях приготвила багажа за водно раждане, така я извадиха със секцио, за мое огромно разочарование Sad
И тя имаше проблем с пъпчето. Падна на 5-ия ден, но после три седмици течеше по малко кръв. Казаха само с преварена вода, но не можах да изкарам повече, купих спирт и го оправих по българската технология Wink
Иначе е само на кърма. По съвет на акушерките, не й давах залъгалка първите две седмици и когато ми се наложи да й дам (зърната ми бяха тотално разранени, а тя искаше да си ме ползва И за биберон) вече ми я отказа категорично Simple Smile След няколко дни рев от моя страна, разгледах по-сериозно клиповете за поставяне на бебето на гърдата и се нормализира ситуацията Simple Smile Сега яде много странно - сутрин и вечер яде през час и половина-два, а на обяд спи повече.
Да ви попитам нещо... Още от болницата започна да си прави паузи през нощта, но четох, че трябва да я будя... Навивах някакви аларми, тя суче 3-4 минути и продължава да спи. Вие будите ли малките зайчета, ако не се събуждат за хранене? През деня е ясно - яде, когато си поиска, но когато е яла в 12-1 (обикновено тогава се събужда) и после чак сутринта в 7-7:30... Не е ли малка за такива паузи?
Колики има, но за момента не давам нищо. Разнасям я докато е будна или я завивам в пелена по-стегнато и пак я нося, и при нея върши работа... Също така шума от водата много я успокоява. Само докато яде май я мъчат повече Sad
Обличам я с боди и ританки или боди и гащеризон (навън обикновено е с пелена, ако е по-хладно, иначе даже в повечето случаи е боса, т.е. с гащеризон, но без чорапки). Е, и с рокля вече беше, но обуването на чорапогащника беше продължително и интересно занимание Wink)
За кърменето навън - кърмя винаги с пелена върху Елиа и гърдата. Сега си чакам слинга да ми пристигне и се надявам, че ще ми е удобно и с него... С първата ми дъщеря не съм ползвала и така си се хранехме покрити Simple Smile
Благодаря за прекрасната тема и честита радост на всички априлски мами  Hug

# 100
Здравейте, искам да ви питам вашите бебчета повръщат ли? Цветелин ми връща почти винаги като се оригва, но му се случва и докато си лежи някой път на фонтан да изкара мляко- трябва ли да се притеснявам. Баткото някога така повръщаше и ме накараха да го храня с Аптамил АР, че уж имал гастролефлукс.

# 101
elitsa77 Много красиво име има дъщеря ти.
Мисля, че просто имаш страхотен късмет със спящо бебе нощем Wink
Като я будиш и не иска, значи ще навакса през деня. Допитай се все пак в темата за кърменето, там има и консултанти, но поне аз мисля, че трябва да си спиш спокойно и да й даваш през всичкото останало време, когато поиска  Peace

По въпроса за слинга: само аз ли нещо не се справям... и шалът, и халките нещо ми е странно бебката вътре, много се мандахерца, не ми изглежда стабилно легнала и нещо аз не се справям. А изгледах кило клипчета в ютубе-то Sad

# 102
здравейте мами и бебенца!
не ми остава време и сила да пиша тук, камо ли да ви изчета, въпреки че имах свита помагачи, но от утре всички са натирени и оставаме на спокойствие да се гледаме.

имам въпрос към мамите от София, които вече са подали за детски - еднократната помощ от 250лв и тези, които ще идват всеки месец: понеже се подава по постоянен адрес, коя точно институция да търся в нета - искам да намеря телефон и да питам дали може бабата на бебо (майка ми) да подаде вместо мен, за да не се налага да ходя до София...

и въпрос за кърменето мога ли да слагам в едно контейнерче кърмата, изцедена от 2 или 3 последователни изцеждания, от един и същи ден?

# 103
привет и тук Simple Smile
ние от вчера следобяд сме вкъщи всички  Heart Eyes
ММ успя през нощта преди изписването да си дойде, след празниците продължава пак командировката в дебрите и балканите  Crazy
искам да изчета цялата тема, ама не знам кога ще е.
Насето (бебокът) е кротушанко, ама и жълтеницата ни гони дето се вика, изцеждам кърма доста, сега капнах тобрекс, че се появи като гурелче от едното оче и се залепва, та педи каза да капя, сигурно нещо от родилното, дано минава скоро.
с каката цял ден тримата, голям кеф, успяхме да излезем навън за два часа с нея рано сутринта.
много се обичат с бебо, гушкане голямо, и педи ми каза да я ангажирам да ми помага, и да я гушкам също и нея.
ей така сме Simple Smile
надявам се всички да сте добре.
 Hug
аз замразявам сега кърма, евентуално за пюретата по-натам при захранване, ако нямам кърма, в отделно отделение на фризера, ама от едно цедене.
иначе от две последователни цедения с разлика по-малко от 3 часа може да събираш в хладилника и да замразиш като добавиш второто. без бебо да е опитвало от тези шишета.

# 104
И аз да се отчета с моите бебки ревливи.Излизаме на разходка и какво да ви кажа,реша ли да седна те запошват рев голям newsm78,след което се започва едно обикаляне по градинките без да спирам  animal037голям фитнес да ви кажа,по 5 часа обикаляне,хапват и пак обикаляне.И вече се започва като се приберем в къщи рев рев а аз вече съм  ooooh!гроги няамм сила вече.спи се по 3- 4 часа максимум,ни няма начин миличките имат си колики,дано поотмине този период и малко да се ококоря вече  #Crazy.Мислех на прическа да ходя,но мога ли да се откъсна като няма кой да помага,моето свеки си навири шапката и си замина,явно зор видя smile3533,Иначе ви чета момичета,опитвам се да си дам поне 10 мин почивка,а сега отивам да пускам пералня,сушилня и сутринта да изгладя вече. smile3504 smile3504че в 12 пак ще папкаме.ние сме на кърма и се дохранваме,кавете вие с какво мляко дохранвате???ние сме на ХИП Комбиотик Peace

Общи условия

Активация на акаунт