АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 32 334
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Честито Вержиния Андреева   bouquet
Сега да напиша за тия капки ''колийф''-ако се капят на всяко ядене са по 28 капки на ден,а на шишето пише,че са 160 капки вътре-така,че за месеца ще стигнат.Понеже се правят половин час преди ядене и трябва да са в хладилник-аз реших да ги давам само когато сме си в къщи,а през останалото време си давам ''инфакол''-а.Ето вчера следобедното ядене в 14ч дадох капки,после яде в 18.30 и заспа-не плака Laughing Mr. Green Hug Peace Praynig и спа до 22.30ч човека.На нас засега не са ни толкова силни коликите и за това ще давам 2 пъти на ден.Ако се засилят ще вземам термус с лед навън да държа капките вътре на студено.Сега пия кафенце и ще готвя да има обяд и към 11ч излизаме-до после  bouquet

Ася,

А вие на АМ ли сте или на кърма? Аз снощи дадох от тях и днес сутринта, но ми е бая тегаво защото трябва да се сложат после да се изчака 30 мин. и то милото ми дете умря от глад. Защото като заспи вечер към 22 - 23 ч. и сутрин точно незнам кога ще се събуди за да съм и направила яденето и да не я карам да чака. На мен ми ги предписаха 3х4 капки. И мисля да давам сутрин( но явно ще е следващото сутрешно ядене, а не това което ранното ), обед и вечер....

# 76
Родилите мами, с какви дрехи кърмите? Кърмите ли изобщо навън?
Малко ме притеснява това.

Здравей! Още съм от бъдещите мами, но все си мисля, че идва топло време и ще е страхотно да се кърми навън, това не би трябвало да притеснява някой. Ако си от по-срамежливите, взе ми си някакво лятно шалче колкото да не е очевадно за всички и се радвай на бебчо колкото можеш.

След поредното посещение на магазин за бременни се убедих, че колкото и да ми предлагат сутиени и специални нощници за кърмене, аз ще си карам възможно най-дълго време без всякакви сутиени и запарващи материи (осовено лятото). И без това мразя сутиените, ограничават свободата на човека!!!

Та, намери нещо широко за навън и хич да не ти пука!

Поздрави!   Simple Smile

# 77
Да се запиша и аз в темата вече. След като на 21.04. точно за 3 часа със всички болки родих Александър, вече сме си вкъщи и се гледаме.
Първата нощ не ни остави да спим, но пък тази беше послушен. Педиатърът ни посети. Каза на 12 ден да започнем по малко да го извеждаме. Каката и баткото не могат да се нарадват и само си го прехвърлят като кукла. Каката даже памперси сменя.
Обаче съседката отгоре направо ме побърква. Такъв шум вдига тази жена, просто не е истина. Непрекъснато снове между стаите, нещо се блъска горе. Като че ли ходи боса и набива крак като не знам какво да кажа. И това е непрекъснато цял ден. А живее сама. Децата й идват от време на време, но те не вдигат толкова шум, колкото тя.

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 13:58 от mary cherry

# 78
polimfingerscrossed Flowers Four Leaf Clover бързо да се оправя мъничето и да се гушкате вкъщи!

# 79
И аз да се запиша тук. Не бях влизала от доста време:) .. Е то пак станало време за breastfeeding

# 80
Скоро ще се отчета, но понеже съвсем ви загубих - само запис Simple Smile

# 81
Сега да напиша за тия капки ''колийф''-ако се капят на всяко ядене са по 28 капки на ден,а на шишето пише,че са 160 капки вътре-така,че за месеца ще стигнат.Понеже се правят половин час преди ядене и трябва да са в хладилник-аз реших да ги давам само когато сме си в къщи,а през останалото време си давам ''инфакол''-а.Ето вчера следобедното ядене в 14ч дадох капки,после яде в 18.30 и заспа-не плака Laughing Mr. Green Hug Peace Praynig и спа до 22.30ч човека.На нас засега не са ни толкова силни коликите и за това ще давам 2 пъти на ден.Ако се засилят ще вземам термус с лед навън да държа капките вътре на студено.Сега пия кафенце и ще готвя да има обяд и към 11ч излизаме-до после  bouquet

Ася,

А вие на АМ ли сте или на кърма? Аз снощи дадох от тях и днес сутринта, но ми е бая тегаво защото трябва да се сложат после да се изчака 30 мин. и то милото ми дете умря от глад. Защото като заспи вечер към 22 - 23 ч. и сутрин точно незнам кога ще се събуди за да съм и направила яденето и да не я карам да чака. На мен ми ги предписаха 3х4 капки. И мисля да давам сутрин( но явно ще е следващото сутрешно ядене, а не това което ранното ), обед и вечер....
Да на АМ сме,но няма логока в тия капки-значи за кърмата се капе и се пие веднага ,а за Ам трябва да се чака 30 мин????Аз обмених опит днес с мами които са давали и са били на АМ-казаха,че е достатъчно да се изчака 10 мин и да се храни бебето-не е задължително шишето да е в хладилик-та така ще правя-като вземе да се буди слагам капките в 30 мл.мляко-докато се преобуем,разсъним...и давам-а после останалия грамаж,който си пие бебето-така съм сигърна,че е поело капките.

# 82
  • София
Запис и от мен, че съвсем ви изпуснах края.
В момента така ми се спи, че отивам да се тръшна до дребния, пък ще ви пиша пак... Пожелайте ни спокойна нощ, че вече имахме една, дето не искам да се повтаря!  Tired

# 83
Мамчета, да ви питам за пъпчето. Ние имаме една щипка, която трябва да се върти. Но тя днес падна. Сложихме я, но според мен няма особен ефект. В същото време около пъпчето е кръвнало и има нещо бяло- не мога да преценя какво е. При вас имало ли е такова нещо?

# 84
  • София

Ася,

Да на АМ сме,но няма логока в тия капки-значи за кърмата се капе и се пие веднага ,а за Ам трябва да се чака 30 мин????Аз обмених опит днес с мами които са давали и са били на АМ-казаха,че е достатъчно да се изчака 10 мин и да се храни бебето-не е задължително шишето да е в хладилик-та така ще правя-като вземе да се буди слагам капките в 30 мл.мляко-докато се преобуем,разсъним...и давам-а после останалия грамаж,който си пие бебето-така съм сигърна,че е поело капките.

Ясноо...да и според мен няма много логика, но....Аз и правя целият грамаж...изчаквам да изстинат и сипвам капките и после и давам.

# 85
Мамчета, да ви питам за пъпчето. Ние имаме една щипка, която трябва да се върти. Но тя днес падна. Сложихме я, но според мен няма особен ефект. В същото време около пъпчето е кръвнало и има нещо бяло- не мога да преценя какво е. При вас имало ли е такова нещо?
според мен не трябва да се мести самата щипка, по-добре се консултирай с лекар, че с тея пъпове си е опасно.

# 86
За първи път чувам, че щипката трябва да се мести.
нашата падна, но пъпната връв е доста високо одрязана, което ме притеснява, във вторник сме на контролно теглене и ще видим какво ще кажат.
Купих едно ново шише на Авент заради  помпата, ужасни са тези шишета и преди 5г течаха и сега пак Whistling

# 87
нашата падна, но пъпната връв е доста високо одрязана, което ме притеснява, във вторник сме на контролно теглене и ще видим какво ще кажат.
Купих едно ново шише на Авент заради  помпата, ужасни са тези шишета и преди 5г течаха и сега пак Whistling

Ани аз пък съм много доволна от тях и баткото и малкия само с тях не се давят, а и от къде ти тече на мен не ми течът  в твоето имали една приставка  кръгла бяло и синьо, която се слага на шишето да уплътнява и не тече. Thinking

# 88
На нас и при изписването, и детския лекар ни казаха да въртим щипката. Така или иначе тя окончателно падна и я махнахме да не му се мотае из памперса. Сега е само с конец. Но пъпчето е леко изпъкнало и снощи се беше показала като че ли част от пъпната връв, но незасъхнала. И аз не знам вече. Даже не смея да го погледна. Добре, че е тати. Ще звъннем на педиатъра, въпреки че по телефона не знам как ще стане работата.

Честит имен ден на всички с цветни имена! Много здраве и късмет!

# 89

Ани аз пък съм много доволна от тях и баткото и малкия само с тях не се давят, а и от къде ти тече на мен не ми течът  в твоето имали една приставка  кръгла бяло и синьо, която се слага на шишето да уплътнява и не тече. Thinking

Благодаря ти, сега видях, че има подобен накрайник Embarassed, другите шишета нали нямат и въобще не съм обърнала внимание.

Общи условия

Активация на акаунт