АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 31 982
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
ами педи ми е казала, ако има пъпчици с връхче или с гной и не са една-две  - да й се обаждам, това още от каката го помня. сега само преговорихме Wink
едва ли е опасно, може би се третират по някакъв начин или да не преминат в дерматит, знам ли и аз.
ами у вас колко е топло? с каккво завиваш бебо и обличаш?

# 151
  • София
Ами доста е топло, към 25-26 градуса става в спалнята. А и навън, като е 28 като се прибираме от разходка и то... явно трябваше да го разсъбличам повече, ама ме е страх още, че е малък. Оф, каква съм патка.  Embarassed По боди и ританки е иначе, ама боди с дълъг ръкав. Днес му сложих едни 7/8 панталонки с чорапки, За завиване една лека памучна пеленка ползвам иначе. А навън в количката даже не го и завиваме...

# 152
Ами доста е топло, към 25-26 градуса става в спалнята. А и навън, като е 28 като се прибираме от разходка и то... явно трябваше да го разсъбличам повече, ама ме е страх още, че е малък. Оф, каква съм патка.  Embarassed По боди и ританки е иначе, ама боди с дълъг ръкав. Днес му сложих едни 7/8 панталонки с чорапки, За завиване една лека памучна пеленка ползвам иначе. А навън в количката даже не го и завиваме...
доста ви е топло в спалнята, но ако е по боди само и ританки, би следвало да е ок.
с чорапки де.
по-скоро навън се е обринал, ако е от топло обрива.
педи ми каза сега да излизаме рано от 8-8.30 до 11 макс до 11.30,
и след това след 18 часа. това заради смяната на времето, още ако е 8 часа все едно е 9.
това за първите две седмици.
ако си го извеждала на тоя пек в другот време, нормално да му е било жега. дори и да е отвито, от което няма смисъл, т.к. още нервната им система не е стабилна и така реагират на температурите.
ще мине, намажи ги пъпките с млякото за след къпане ако искаш.
от претопляне са на вратлето или гръбчето и гърдичките, ситни червени.

# 153
На Хрис му излизат от няколко дена единични пъпчици с връх и след час-два са изчезнали. Иначе нашето пъпче зарастна, но го мажехме със спирт и пръсках Неомицин, който също е локален антибиотик- изписаха ми го още в родилното Simple Smile

# 154
  • Виена
Само набързо, че от два дни постоянно се храним или по-точно бивам експлоатирана за залъгалка  Crossing Arms
Май беше по-добре да свиква с фабричните Wink Майките около мен са изтощени до безобразие, а ние само си лежим и се прегръщаме - имам енергия да тичам две-три обиколки на парка Simple Smile

Хайде, пак ме привикват Wink

Весели празници  Hug

# 155
Хоп и мама Краси е тук Grinning

# 156
  • Варна
 Hug Запис и от мен

# 157
 wavey
И моят беб от известно време доста пъпчаса. Цялото му лице е в ситни пъпки. Чудя се дали не е бебешко акне. Ще го водя при педи след празниците, да видим какво ще каже, но ме притеснява, че ще ме сложи на диета Rolling Eyes

Вкъщи е 25-26 градуса, обличам го с боди с къс ръкав и къси чорапки и завивам с памучна пелена. За през нощта обувам ританки и завивам с олекотена завивка.

# 158
wavey
И моят беб от известно време доста пъпчаса. Цялото му лице е в ситни пъпки. Чудя се дали не е бебешко акне. Ще го водя при педи след празниците, да видим какво ще каже, но ме притеснява, че ще ме сложи на диета Rolling Eyes

Вкъщи е 25-26 градуса, обличам го с боди с къс ръкав и къси чорапки и завивам с памучна пелена. За през нощта обувам ританки и завивам с олекотена завивка.
не е от претопляне си мисля. дано мине скоро  Hug
ти да не пиеш прясно мляко?
какво си хапваш?

# 159
Здравейте и от мен Simple Smile Най-после успях и аз да се запиша в темата Simple Smile

На 24.04 се роди малкият Светозар (4.4 кг, 53 см) Simple Smile Бях се отказала от водното раждане, но се надявах поне на нормално...а се наложи секцио Sad Важното е, че всичко мина добре, вкъщи сме си и свикваме един с друг Simple Smile Но въпреки всичко си оставам с мнението, че никога не бих избрала секцио по желание

Пъпчето му падна на 7-я ден (беше захванато с щипка и си падна с щипката) и вече е почти зарастнало Simple Smile

По въпроса с обличането - при нас в стаята е около 24-25 градуса и малкият е облечен само с боди с къс ръкав или без ръкав и го завивиам само с чаршаф. Днес беше и първата разходка навън - пак с такова облекло Simple Smile

Борим се и с колики - с Еспумизан и Биогая - от около седмица му ги давам и днес вече положението е доста по-добре - надявам се да си остане така Simple Smile

По въпроса с кърменето - и моят ме ползва доста като залъгалка...много обича да си заспива на гърдата или да си суче по около час... тъкмо заспи и след час-два идва ред за следващото хранене. В някои дни имам чувство, че по цял ден си се гушкаме и кърмим... Grinning

# 160
jos, прясно мляко съвсем не консумирам, като изключим храните, в които го има(примерно козунак). Хапвам си иначе абсолютно всичко, а с баткото бях доста стриктна и ядях много малко неща. Сега обаче реших, че с малкия няма да се ограничавам така, но май ще трябва да понамаля някои храни Thinking А така ми се яде, апетитът ми е направо  ooooh!

animal, честито бебе!

# 161
И мен куклата ме ползва за залъгалка, но имам тренинг от баткото. И двамата не ползват фабричните залагалки.
Някой знае ли какво става с Алексина, не е писала, родила ли е / би трябвало/?
Има ли не родили още?
Кърменето наистина доста изтощава, но и понякога може да се напълнее покрай него. С баткото ядях доста сладко тогава.....въобще промишлени количества храна, но сега съм решила да не прекалявам.

# 162
ние се борим с кърменето и коликите... и аз имам чувството, че постоянно  яде, а все е гладен..
вече не знам дали му стига това, което успява да изсуче.
дано издържим без добавки до петък, когато ни е първата консултация. съдържанието на памперсите също не е придобило съвсем жълт цвят....

гушкаме се, говорим си, за да се успокояваме. освен това вече много се кокори и гледа Simple Smile

спокойна нощ, мами!

# 163
ние се борим с кърменето и коликите... и аз имам чувството, че постоянно  яде, а все е гладен..
вече не знам дали му стига това, което успява да изсуче.
дано издържим без добавки до петък, когато ни е първата консултация. съдържанието на памперсите също не е придобило съвсем жълт цвят....

гушкаме се, говорим си, за да се успокояваме. освен това вече много се кокори и гледа Simple Smile

спокойна нощ, мами!

Oх...и ние се борим...!
Ние сме с добавка, защото кърмата ми не е достатъчно. Сутрин правя хранения само на кърма, но по обед спада и трябва да дам АМ иначе ще си стои гладен, а аз не съм склонна да го оставям гладен. С баткото бях карала 1-вия месец само на кърма като си мислех, че стига, но на първата консултация се оказа, че не е наддавал, даже напротив...затова сега съм по-стриктна и даже в повечето случаи вместо да го слагам на гърда, предпочитам да се изцедя. Ще ходим да го мерят в края на следващата седмица чак. До тогава правя някакви не особено прецизни тегления на нашия кантар и според него наддаваме успешно, но ще видим по-точно другата седмица...

# 164

Добро утро,азчпия едно бързи кафе и ще се храним.Това с климатика е голяма загадка и за мен-ние сме на 4 ет,последен-запад-няма да ви казвам каква жега става-сутрин спалните-следобеда-хола-пускам на 27 градуса и се охлабжда,ама ме е страх да не настине Марин-цяло лято незнам как ще се оправим,а не е хубаво да има голяма температурна разлика от в къщи и после като се излиза навън-особенно следобяда-може бела да стане(чук на дърво) Praynig
Иначе сме добре-Марин яде здравата-вече 90 гр. не му стигат и си иска още иначе е рев,не заспива или ако заспи се буди след 30 мин и пак яде,колиите ни мъчат следобеда-вечер-на моменти изпищява,певе-после минава,но поне ноще м спим-аз давам Колийф вечер,а денем инфакол-сега мисля да пробвам-Саб Симплекс.

Общи условия

Активация на акаунт