АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 32 336
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Христос Воскресе! Много здраве, любов и светлина за вас и семействата ви!

А м/у другото доста момичета вече не пишат тук. Вероятно всички са във ФБ.

# 166
Во истина воскресе! Мир, светлина и любов в сърцата ни !

# 167
Здравейте момичета:)

Христос Воскресе!
Светъл празник на всички Simple Smile

# 168
  • Варна
Здравейте и от мен момичета:)

Включвам се набързо, за да не ви загубя края

Коликите ужасно ни мъчат Sad. По цяла нощ и цял ден ... няма спасение. Каквото се сетих вече изпробвах.
И на всичкото отгоре таткото ни почна миналата седмица сезонната работа и го виждам за 2 часа сутрин. Спи в хола, че иначе 14-15 часов работен ден не се издържа.
Та съм сам войн на фронта с коликите.

# 169
весели празници на всички!
yara, питай за еспумизан капки вашето педи.
дребчо от вчера на 2-3 пъти се присвива и проплаква след кърмене по някое време, явно и него го почват коликите, но аз не давам нищо освен чай от семе от копър домашно правен по 20-30 мл на ден.
и след кърмене го оставям гушнат в мен или в таткото е, да му затоплим коремчето и разстриваме гръбчето в кръг. ако проплаче и се присвие, променяме позата, например ако е на рамо, го слагаме в поза люлка и коремчето към нас пак, като е увит в памучна пелена или от ония поларени одеалца да се затопли. спира за секунди коликите, успокоява се много бързо.
опитай и както е в теб така да се полюлеете, на такъв стол или просто да го залюлееш ти малко, това също успокоява бебетата. щом се успокои - слагай го в креватчето.  Peace
за привикване към това - няма опасност, бебетата са малки а и не са цял ден на ръце.
MaDMama, да си призная не знам колко изсуква малкия, различно е всеки път, ама и не засичам сега, и аз ще чакам консултацията по-натам да видим кое ще променям. но имам кърма така че може би суче достатъчно.
а ти щом виждаш че си хапва и наддава, защо се цедиш? или чакаш консултацията да мине?
ако си суче от гърда, нали знаеш, че е по-лесно и за теб така  Peace
animal, няма смисъл толкова време да го държиш на гърдата ако не суче, може да ти разрани зърната, а и така нямаш време за теб, а бебо си спи през това време.
опитай да го оставяш след 40тата минута щом сега не пуска по 1 час, а след няколко дни и като изсуче и видиш, че само дърпа без да суче, да го изправиш за 5 минути, ако не кърмиш легнала де и си заспала, да го оставяш веднага в леглото или люлката и да свиква да не те ползва за залъгалка.
така ще имаш поне още 4 свободни часа за теб  Peace

# 170
jos, мерси за съвета Simple Smile Проблемът е, че ако не е заспал сериозно се събужда в момента, в който го оставя в леглото...затова го чакам поне 20-на мин да заспи и след това го оставям в леглото.  За сега единственият начин за бързо заспиване е разходка с количката, но няма как всеки път да се разхождаме Simple Smile Тия дни мисля да взема шезлонг и да пробвам дали ще действа Grinning

Относно коликите - вече една седмица му давам еспумизан и биогая и определено има ефект - коликите не са изчезнали съвсем, но са доста по-малко и за по-кратко време го мъчат (миналата нощ само 1-2ч го мъчиха, а днес изобщо не е имал проблем; надявам се и тази нощ да няма)

# 171
ох, милите, по много ви мъчат тия колики, защо не опиташ да си промениш малко хранителния режим?
напиши си 2 дни на един тефтер какво и колко си яла от сутринта, после го прегледай, виж кое може да промениш, особено от 15 ч следобяд до вечерта, сигурна съм, че има нещо, което може да промениш и коликите да намалят значително.
а след 20 минути бебо преминава в другата фаза на съня, затова мисля шезлонг ще ти е от полза или люлка.
опитай докато вземете шезлонг като е така да го слагаш в количката и малко из къщи напред назад няколко минути и ще се успокои щом му действа добре.
и да го оставиш там да спи - няма проблеми.

и по-бързо да минават коликите при вас, много е кофти за майката наистина като чува бебо как се мъчи с тия газове.

# 172
  • Виена
Воистина воскресе!

хихи и Елиа ме проверява с едно око дали съм легнала при нея или коварно съм я оставила в креватчето й Wink Във втория случай - рев Simple Smile Всъщност, ако е будна няма шанс да стои сама в леглото. Е, освен ако не искам да проверя колко дълго може да плаче, което аз лично не искам Simple Smile Идея си нямам днес колко километра съм навъртяла с нея на ръце...

А, преди малко я чух, че се размрънка и предположих, че е гладна. Намерих я почти перпендикулярно на положението, в което я бях оставила да спи, и е промрънкала, защото главата й е била до решетките и най-вероятно са й убивали. Подозирам, че я е боляло коремчето и свивайки се, и после изпъвайки се е ..."мигрирала" Simple Smile 

Май и аз ще почна с капките, че ми е тъжно да я гледам как се  мъчи Sad

Спокойна нощ и усмихнат ден от мен Simple Smile

# 173
Христос Воскресе,милички,много здраве,щастие и сбъднати мечти на всички! easter easter easter

# 174
Во истина воскресе! Мир и любов в душите ни!
Моят малък дявол Хрис също , когато е буден, не иска да стои сам! Но не иска и да лежи, все трябва да е в ръцете ми. Не знам какво ще го правя. Надявам се, когато прогледне вече добре, да му стане по-интересен светът и да не ангажира нонстоп мама, че тя нищо странично не може да свърши през целия ден Simple Smile

# 175
  • София
Воистина Въскресе!

Честит Гергьовден - на всички празнуващи весел празник.
Нас коликите продължават да ни мъчат, но малко по леко. Ние даваме Колийф. Започнахме с Инфакол, но ефект не видях, а и малката много се мъчеше с ходенето до 00 и ги спрях и минахме на Колийф ( даа скъпи са, но явно има ефект от тях ). Но аз и ги давам 2х4 капки, тъй като знам кога са и по тежките часове.
Оххх но вчера това дете направо ми спря тока - целият ден беше супер изнервена и неспокойна....заспиваше за около 15 - 20 мин. будеше се и започваше да мрънка и после да реве...до 2 часа през нощта не се спря....направо се видях в чудо. И от това нейно мрънкане и аз много се изнервих. Днес да "чукна на дърво" за сега е спокойна и си спи...надявам се и така да продължи, че и днес ако е така като вчера направо незнам.
Уфф и времето като гледам хич не го бива, но мисля за малко да излезнем, че вчера не успяхме и поне малко днес да се разходим, че може и от това да се изнервя.

И днес правим 1 месец  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 малкото ми момиченце порастна. Направо незнам как се мина това време.....

# 176
Здравейте!
Ние днес сме именници! Малкият празнува първия си имен ден!  newsm67 newsm67  ura

Иначе той си спинка добре, но ако се събуди и няма никой до него плаче. Ако се събуди в кошарата и знае, че с баща му сме в стаята си кротува, ако не е гладен де, тогава рев.
Вчера не спа цял ден, мрънкаше си. Накрая снощи откара пет часа сън, деаже не го изкъпахме, че заспа в едно такова никакво време. Ама после в 3 се беше подрискал и му минах цялото тяло на чешмата.  Mr. Green
Колики- за сега леко ги караме. Пупупу.  Не знам дали ще се обострят. много ме е жал като плаче, ама прави една много сладка физиономия.  Crazy
 Вечер откарва един сън на гърдите ми, супер щастлив е. и ако понеча да го сложа в кошарката мрън мрън и се събужда, ама гледам да не го свиквам така. макар да ми е много хубаво да си го гушкам.  Heart Eyes
Хубав ден мами!

# 177
честит хубав празник! и честит имен ден на празнуващите!   bouquet

да споделя за коликите - една приятелка днес ми подари възглавничка, която се пълни с гореща вода като надуваемите платнени дюшеци е, и се слага до коремчо на бебо, много добре действа, сега я пробвахме Simple Smile
  Peace

а за това че не искат да седят сами - слагайте ги бебчетата така, че като гледат да гледат картина, цветно петно някое дето се вика, ярка лампа или лампион, абажур, нещо което се движи, играчка над леглото.
понеже рисувам и имаме много картини у дома, бебчео понякога така ги заглежда, че откарва по половин час загледан в тях, и с такъв интерес ги разглежда, сега са му петна явно, ама като помня и Мили така ги заглезждаше.

ели, опитай да не го носиш на ръце а със слинга, поне да са ти свободни ръцете или шезлонг, люлка  newsm78

# 178
Христос Воскреса.
Честит Гергьов ден,на всички с това хубаво име Simple Smile Бъдете здрави и много щастливи Hug
Ние сме добре Simple Smile Вчера идва мойта баба и на малката прабаба Simple Smile Хапнахме,чукнаме се с яйчице и така.Даже и малката си има яйце Mr. Green от пъдпъдък Simple Smileчервеничко.
Коликите и нас ни мъчат,но вече не толкова силно.Въпреки,че вчера доста поплака Sad Може ли от агнешкото да съм я раздразнила,че одавна не беше плакала така?!
Иначе си и давам Биогаята + Еспумизана.
Вчера и Ками беше малко неспокойна.Само сутринта спа добре,после заспива и се буди Tired и киселее.
Иначе през нощта ми промрънка и аз поглеждам часовника 2:40ч.Викам си да се храним.Хапнахме,но нещо ме чоплеше да си погледна часовника на тела. и какво да видя...5:50ч #Crazy Ония часовник се бъгнал,а малката яде сутрин в 7ч smile3555.Е хапна малко и после,ама...

# 179
Честит празник на всички именяци!
Честит ни празник и на храбростта  Peace

Аз имам въпрос...по колко откарват нощно време вашите бебоци без да се будят?

Общи условия

Активация на акаунт