АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 32 342
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
ние сме правили най-много 5-часова пауза, но сме на кърма

# 181
Здравейте,Марин се храни на 3 часа,нощем може и на 4ч.Засега пием по 90 мл АМ.В сряда сме на 1-вата ваксинка и ще видим колко е наддал.

# 182
  • София
Ние също сме на АМ. Гледам последното и хранене да е към 12 ч. и после спи до към 5 - 6 ч.

# 183
# 184
И нас коликите много ни мъчат. Опитахме какви ли не капки - Инфакол, Еспумизан - нищо, днес взехме Саб Симплекс, дано от него има някакъв ефект. Много ми е мъчно като го гледам как се свива и плаче.

Искам да попитам мамите, които хранят бебоците с кърма. Вие изцеждате ли се след хранене? И ако да, то това изцеждане до кога трябва да се прави? Запознати ли сте?

# 185
Аз и с баткото и сега не се изцеждам, само ако усетя че са прекалено напрегнати гърдите.

# 186
Аз имам въпрос...по колко откарват нощно време вашите бебоци без да се будят?
3-4 часа най-много. Само на кърма е  Peace

prada_87, с големия постоянно се цедих 7 месеца Shocked , но той не изсукваше всичко и нон стоп стачкуваше. Сега много рядко цедя..

# 187
Ние сме на смесено хранене, но не издържа повече от 3.5-4 часа...Последното ни хранене е около 1.00-2.00 през нощта като за него нямаме конкретен час, а когато се събуди тогава го храня. Педиатърката ми каза последното хранене да е около полунощ и сутрин чак в 6.00 да го храня...незнам как ще стане...засега не ни се получава...

# 188
Честит празник!
Няма и как да стане да издържат такива малки бебета по 6 часа без храна сега, когато наддават най-усилено. Тези педиатри наистина си карат с указанията отпреди 30 и повече години. Нашият педиатър е същият, но аз пропускам покрай ушите си такива съвети - подсладена вода за жълтеницата, нощна пауза с храненето, изцеждане след всяко кърмене, измиване на гърдите преди кърмене, изплакване на устата на бебето с вода, да не се мокри пъпчето, преди да падне и все такива "съвети", които не съм спазвала.
Цецко се буди 2-3 пъти и пада сукане поне по час докато заспи. А и кърмените бебета са по-активни нощем, защото тогава производството на кърма е повече.
Да си призная, опитах да му дам биберон-залъгалка, за да не е постоянно на гърда и да преяжда и дави от кърмата, има малко спокойствие, но пък все връща мляко докато я смуче. И ми се струва, че суче от гърдата доста по-нервно след залъгалката, защото се обърква от начина на сукане - различни са.
За коликите - не знам дали помага Еспумизана, но пада яко пръцкане и къркорене. Засега не са зловещи, нямаме плач и разнасяне, може би защото веднага вадя "тапата за уста" и си прекарваме коликите със сукане.

Само да питам - за добавяне на първа стр. писах веднъж на Априлки 2013, добавиха ме, но сега пак ме няма, пак писах, но нищо... newsm78 То и в темата за бременните съм зачезнала може би след като родих. Не че е толкова важно. А колажи със снимките на бебоците за първа стр. ще правим ли?

# 189
Моята кукла снощи си откара почти цяла нощ на гърдите, махна ли я и започва едно мрънкане и сърдене. Върна ли я в нейното легло, веднага се буди и пак рев Rolling Eyes, в момента сме картинка:  баткото отказва да спи през ноща в своята стая, т.е. на спалнята спим цялото семейство: аз, таткото, баткото и малката. Тя спи или на корема ми, или отстрани, заровола глава в гърдите ми, но това е положението.......като знам колко бързо ще пораснат и ще имат други приоритети

# 190
малчо спи добре през нощта, с едно будене към 4ч и после чак в 6ч.
но коликите днес ни разказаха играта - не е спал през деня изобщо. голям рев, голямо чудо... даваме колийф.
само на кърма сме, но не знам дали се наяжда, и в сряда сме на консултация, че до петък, когато ни е часа, няма да изкараме.

# 191
но коликите днес ни разказаха играта - не е спал през деня изобщо. голям рев, голямо чудо... даваме колийф.
само на кърма сме, но не знам дали се наяжда, и в сряда сме на консултация, че до петък, когато ни е часа, няма да изкараме.

Трябва да се изцедиш да видиш дали имаш достатъчно кърма. Този рев не ми изглежда да е от колики, а като да е от глад. Аз имах този проблем с баткото, кърмата била малко...но го разбрах едва след месец, а той не беше наддавал и голям рев му ревах, че съм го държала гладен.

Сега с второто си знам, че трябва да следя количеството кърма. Слагам го на гърда само през нощта, ако се събуди и на сутрешното хранене и ако много го свива корема, че на гърда много бързо и успешно се успокоява...през деня се цедя и давам с шише. Така съм спокойна, че му давам нужното количество. Той си спи и е спокоен през по-голямата част от деня.

# 192

Трябва да се изцедиш да видиш дали имаш достатъчно кърма. Този рев не ми изглежда да е от колики, а като да е от глад. Аз имах този проблем с баткото, кърмата била малко...но го разбрах едва след месец, а той не беше наддавал и голям рев му ревах, че съм го държала гладен.

Сега с второто си знам, че трябва да следя количеството кърма. Слагам го на гърда само през нощта, ако се събуди и на сутрешното хранене и ако много го свива корема, че на гърда много бързо и успешно се успокоява...през деня се цедя и давам с шише. Така съм спокойна, че му давам нужното количество. Той си спи и е спокоен през по-голямата част от деня.
Ще си позволя да коментирам това, МадМама, да не вземат априлките кърмачки да се цедят и да дават от шише. При изцеждане винаги количеството е по-малко, отколкото може да изсуче бебето. Просто техниките на цедене и сучене са различни. Вероятно не е стоял на гърда продължително баткото или стимулцията на гърдите не е била достатъчна, струва ми се. А и с включване на шише по-бързо се отбиват, защото количеството на кърмата намалява. Но и с цедене може да се поддържа лактация, но дали ще е достатъчна newsm78

# 193
kali_k ти като някакво ченге по кърменето се изказа...сори Peace

Всеки си има глава на раменете и преценява според обстоятелствата.
Това, защо не е получавал
баткото достатъчно кърма, ще остане в сферата на предположенията, но
фактът че е стоял гладен е по-важен и тъжен за мен...

Не бих допуснала отново тази грешка и съм намерила своя начин да го сторя.
Не го налагам на никой!
Количеството кърма при мен не е намаляло, даже напротив...макар и малко се е увеличило.
Детето си суче от гърда усърдно и не отказва...

Изобщо цялото ти изказване ми се струва малко крайно и пренавито... Peace

# 194
Аз и с баткото и сега не се изцеждам, само ако усетя че са прекалено напрегнати гърдите.
Peace същото и при мен, само дето в родилното и 3те дни се изцеждах докрая след кърмене да слезе кърмата по-скоро и да не се запушат каналите. сега виждам - няма нужда, само ако стават твърди и се препълват. цедих се да видя колко имам в гърда, да си припомня от твърда колко ще изцедя докато стане мека да се ориентирам като суче бебо.
точно за да не се препълват не се цедя докрая.
изцеждам след кърмене ако знам, че ще излизам, тия дни ММ оставаше с децата и 2та пъти дава от изцеденото мляко с шише на бебо, оставях кърма в хладилника, той я топлил и давал.
ако бебето се слага на гърда често и от шише да пие, да се дохранва, няма как да се отучи да суче.
аз не знам по колко изсуква дребчо на сукане, давам от гърдата, ще коригирам след консултация ако има нужда, следя да не реве от глад, да изпразни гърдата след сукане, да не си играе с гърдите докато суче, колко пампита съм сменила. това ми е ориентацията сега.
когато мога плакна устата с лъжичка вода. нощем обикновено не, че кърмя легнала и заспивам.
нямаме още горе-долу режим, гледам да яде през 3 и по-малко часа, нощем не пазя паузи, ако се събуди и е гладен - кърмя.
в родилното кърмехме така горе-долу 7, 10, 13, 16, 19, 22 и 1 часа. 4 ако се буди.
от два дни минаваме на 6, 9, 12 и тн часа, каккто и с каката преди. ще се стремя така, че и за разходки ще ми е по-лесно, и за съвместяване дневния режим на каката. пък да видим. още ми се разминават часовете, де.
ето сега кърмих в 21, сега в 00.30 като се събуди дребчо. после към 3-4-5 часа ще се събуди сигурно да яде, после ще видим в 6ли, 7 или 8  Rolling Eyes не го будя сутрин да си поспим и ние  Mr. Green

lindi4ka, и аз мисля, че през деня реве щото е гладен.

ani, и ние понякога се наредждаме така на спалнята, малката като дойде по някое време да се гушне или е заспала на спалнята докато я приспива ММ.
ама аз по някое време помоля ММ да я пренесе на леглото й, бебо като се разбудя по някое време, като съм го кърмила легнала, той заспал и го слагам в кошницата, залюлям два пъти и той не се буди.
и с ММ пак се разпростираме на спалнята.

п.п. само да споделя, че тая възглавничка за коликите е наистина вълшебна, супер е.
ти ако оставиш беба буди ли се? постоянно ли я държиш при теб нощем?

Общи условия

Активация на акаунт