АПРИЛчета засмени, вече са в родени - тема 1

• 32 344
  • 732
  •   1
Отговори
# 195

jos, покажи, моля те тази възглавничка.
 На мен, например ми казаха за малката, че е натдала доста и да не я дохранвам с Ам, че преяжда, но това дете е вечно гладно. Ето цяла нощ ми вися на гърдите, не съм и давала Ам, но нямаше спане, само мръна и недоволства, сега и дадох 50 Ам след изяждането на млякото от 2 гърди, и сега заспа качествено/ иначе е мрънкане и въртене/. Снощи пак същият номер, ако през деня и дам по 10-20 или 30 мл Ам след кърмене, и то не винаги, но поне през хранене е ок....вечно гладна, а казаха, че преяжда, но как да я държа гладна......а баткото на 5г. стана и още се договаряме за храната, не е от ядящите.

# 196
Добро утро!

Аз съм съгласна с kali_k. Поне аз лично се убедих, че привикват към шишето. Всяко бебе е различно, но от моя опит с баткото, сега изобщо не давам изцедена кърма с шише. Може би ще се наложи, ако трябва да изляза за по-дълго, но за момента караме само на гърда. Та.. на Никола давах за щяло и нещяло от шише първия месец - да видя колко изяжда, на разходка, на консултация.. и както си сучеше добре, изведнъж почна постоянни стачки, все недоволстваше на гърдата. Голям зор видях 6 месеца, направо си беше борба кърменето. Ама човека видя, че има и лесен начин.. Е, после пък се впи като пиявичка в мен и така до преди 2месеца и половина Crazy

# 197
охх и аз да се запиша тук...мами какви капки да купя за коликите ,от снощи май почнаха,гърчи се около един час малко след ядене ревеше ,но не неистово нормално ,аз предполагам че са колики ,после заспа до момента няма такива гърчове

# 198
от тази възглавничка коликите са само по 30 сек, започнат ли, слагам възглавката, гушкам го или го слагам на леглото директно с нея, дано и по-натам да е така леко с коликите и бързо да се свършват  Peace
ето я, ani:
Скрит текст:

сложих калъф фотоапарат да си представиш размерите, набързо я снимах сега, отгоре е с тази капачка на втората снимка.

иначе за капки - имам капки еспумизан, не съм давала още. педи ми ги беше препоръчала още с малката, но не знам как действат, предполагам са добри.

# 199
благодаря, а от къде е купена възглавничката?

# 200
jos ,който се е сетил за тези възглавнички,златен да е Peace Дано се разминете със силните колики и все така да помага възглавничката.И аз бих си купила,ако намеря Wink
Аз също не се цедя,вече.давам и от гърдата.Тя си знае колко изяжда,аз само се надявам да и е добре.Стой по 15-20мин максимум,но толко бърза и е лакома,като невидяла цицка е  Mr. Green
Притеснявах се,че за 15 мин не се наяжда,но си е качила ок,а и педи каза,че това било нормално ядене Simple Smile Иначе чайче давам с шише,а и се случи на 2 пъти при късното ядене да додам АМ по 30-40мл,че малката не се наяждаше само от мен Sad Но се надявам това да не се отрази на нея.През нощта си суче стабилно,а и през деня.Само късно вечер,при последното хранене(23ч)ми прави номерца понякога.Но и тогава като чели ми е най-малко кърмата newsm78

# 201
Възглавничка против колики имаме тази: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6822&cat=50 С Никола правеше чудеса, но явно на Александър са му по-силни коликите и нищо не му помага Cry Само разнасянето го разсейва..

# 202
MaDMamA,извинявам се, не исках да прозвучи така коментара ми - краен и пренавит. Не съм агент, а само почитател на кърменето.
Децата са различни, разбира се, както и майките, и всеки сам ще избере това, което е подходящо за него.

# 203
ani,
ето сега пак с тая възглавничка заспа Simple Smile ММ й вика торбичка  Joy
не знам откъде е купена, ще питам приятелката ми, от Варна ми я донесе, видяхме се вчера.
дори и етикета не видях какво пише на него  ooooh!
а наистина в бебешорските магазини не съм виждала такива. може да са някакви китайки.

# 204
...........
Децата са различни, разбира се, както и майките, и всеки сам ще избере това, което е подходящо за него.

Така е  Peace Hug

# 205
Привет от мен. Имам проблем с малката: опъпчихме се яко по муцунката, но никъде другаде.
Педиатърът беше претрупан и даде само заръка по телефона да спра мазането с крема на себамед и да й дам  натрий нещо-си (дадох й го вече), но все пак: ако някоя от вас има опит с пъпките на мъничето, да сподели опит...

Само по лицето, няма по тялото, много и мънички, на около 1-2 мм отстояние, около слепоочията, челото, бузите (все местата, с които контактува с нашите дрехи, кожа и нейните чаршафи), повечето са без бяло връхче.

Много ми е жал да я гледам каква е зачервена (мисля, че не я сърбят, но знам ли...) и много ми се иска по-бързо и лесно да се отървем от проблема.

А, пера с Бочко, и нашите дрехи и нейните неща...

# 206
Да е запиша и аз в темата. При нас е много весело да са ми живи и здрави баткото и таткото иначе не бих се справила. Ако смогвам ще чета и пиша! Прегръдки!

# 207
Пъпчиците понякога може да се дължат на т.н. бебешки пуберитет, с баткото имах ме подобен. Ще си изчезнат сами, но най-добре се консултирайте с док.

# 208
Ето ме и мен !!!!
На 1 май  със спешно секцио се роди моя бонбон Иван (3 570, 51 см ) ...Вече сме вкъщи и сядам да ви се похваля -вече свикваме един с друг а таткото не може да му се нарадва.

# 209
Здравейте и от мен!
В началото се цедях като луда с по 150мл на гърда, постоянно ми се препълваха, разраниха ми се зърната. Въобще бях на път да се откажа от кърменето.  Но след 3-тата седмица всичко се оправи, гърдите свикнаха с производството на кърма, зърната ми зараснаха.
Докато зараснат давах шише близо 4-5 дена. но сега се кърмим успешно и качествено. Пу пу пу.
Шишета вече не давам освен водичката, ама той мъника много не я иска. Откача като подуши кърма или мен.  Crazy
Той сам си има режим приблизително на 3 часа е. вечер прави пауза от 10 до към 2, но не винаги.

Обаче вече 2 пъти го прегрявам детето, а дори не го навличам толкова. В нас е 22 градуса, ама явно навън през деня се прегрява.
Пъпчици имаме по лицето, но си мисля, че са като спи и върне малко кърма и вземат, че му излязат там където се е стичала по бузките му. По-често трябва да му мия лицето.
Докторката каза, ако има пъпчици, малко лайка или смрадлика в коритцето да слагам като го къпем. Peace

Възглавничките, че то ние имаме такава гумена от 100 години, ама за нас си. В Англия са много популярни. Виждала съм и тук, ама не помня къде. newsm78
Искрено се надявам да сме избегнали коликите, да не ни се появят баш сега.  Praynig Praynig Praynig

Ползвам залагалка-биберон. Надявам се да нямаме проблеми после, казват, че не могат да заспиват без тях, че се будят от сън като ги изпуснат. Ама като му я дам и така се успокоява. Ако е много гладен се настървява  с нея де.  Rolling Eyes Thinking

Хубава вечер ние ще се къпем и храним!  pacifier pacifier pacifier

Общи условия

Активация на акаунт