"Ревността е въпрос на самочувствие"

• 13 095
  • 174
  •   1
Отговори
# 165
За да си позволиш да говориш за бившата пред настоящата - въпросът е елементарен - любов или омраза  Laughing

# 166
За да си позволиш да говориш за бившата пред настоящата - въпросът е елементарен - любов или омраза  Laughing
А защо не безразличие?
Ако изпитвам нещо към бивш, последното, което ще направя, е да го навирам в очите на мъжа си.
Що да дърпам дявола за опашката?
По-скоро изобщо няма да чуе за него.
Е, ако искам да инициирам раздяла, тогава да.Но тук случая изобщо не е такъв.Май.

# 167
  • Бургас

По принцип смятам, че не е много умно да се коментират бивши пред настоящи. Но всичко зависи от настоящата ти половинка. Ако мъжът ми сподели нещо, казано му от познат, за бившата му приятелка, ще изслушам "новината" и толкова. Какво е виновен човека, че някой му е казал нещо за бившата му. Да си запуши ушите ли!? А и нали съм му най-близкия човек - нормално е да споделя с мен кой, кога, какво, защо. Иначе аз лично ако науча нещо за бившия си няма да тръгна да го споделям с мъжа ми - нито го познава /бившия/, нито го интересува,а и знам, че ще му стане малко неприятно. Ама не всички са тактични като мен  Laughing
А и има разлика между случайно получена информация за бивш/а и между това половинката ти умишлено да се рови и да се интересува от живота и битието на бившата си. Във втория случай определено има място за притеснение.

# 168
  • До морето :)
От какъв зор ще приказвам някакви клюки за бившите си?! Ако има нещо, което знам, мога да го споделя с някоя приятелка, да го обсъдим, от чисто женска клюка.
И не искам ММ да говори клюки пред мен, стига да не са свързани с нас де.

# 169
А защо не безразличие?Ако изпитвам нещо към бивш, последното, което ще направя, е да го навирам в очите на мъжа си.
Що да дърпам дявола за опашката?
По-скоро изобщо няма да чуе за него.
Е, ако искам да инициирам раздяла, тогава да.Но тук случая изобщо не е такъв.Май.

Защото ако е безразличие - ще ти е безинтересно, въобще няма да ти е тема на размисли и разговори, затова. 

# 170
Никога не съм имала поводи да ревнувам мъжът си... даже сега се замислих всичко наред ли е след като няма ревност?! По същия начин никога не съм усетила и ревност от негова страна.
Но имах /разбира се  Laughing/ едно гадже - много ме ревнуваше  ooooh!, направо болестно състояние /от един учебник по психология/. Да, ревнивците са с ниско самочувствие и себеоценка.

# 171
Не бъркате ли ниската самооценка с най-обикновената несигурност?
Щото аз мога да имам високо самочувствие за себе си, но пак да ревнувам, защото не съм сигурна в партньора си напр..

# 172
Не бъркате ли ниската самооценка с най-обикновената несигурност?
Щото аз мога да имам високо самочувствие за себе си, но пак да ревнувам, защото не съм сигурна в партньора си напр..
Явно презумпцията е, че ниското самочувствие те кара да се чувстваш несигурна.  newsm78

# 173
Не виждам какво общо има това, че партньорът ми се е издънил и аз вече му нямам доверие, с това какво самочувствие имам?

# 174
Не виждам какво общо има това, че партньорът ми се е издънил и аз вече му нямам доверие, с това какво самочувствие имам?
Абсолютно съм съгласна.  Peace Доверието се гради с години и се разрушава за един миг.

НО по принцип говорят за ревността без да е даден повод за такава.

Общи условия

Активация на акаунт