Истанбул - 21

• 48 127
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Добруджа

dobrudjanka много обширен фото-разказ,поздравление Peace
Най-ми допадна младия господин ,който Ви е одрал кожата Embarassed Rolling Eyes

Sause baus! това са само половината снимки. Blush Още сме на Вие с новия фотоапарат и някои снимки не са станали много сполучливи, но като цяло добре сме се справили. Grinning

# 241
  • Варна
Ааааа, пак скромничиш!
Скрит текст:
Утре ще съм на линия преди обяд, ако е удобно да пращаш, че като ги видях, съвсем изгубих търпение.
Снимките са чудни, а ние на поправителен пак ще отидем... Останаха обекти, пък и тогава, вероятно, и ние ще сме с подобен, та ще преподавате уроци Wink hahaha

А пък каква съм тематична и красивааааааа! newsm03
Благодарение на Мимии  bouquet

# 242
  • Велико Търново
Добруджанка, много ми харесаха снимките, много булки, много нещо, и лаленцааааа. Heart Eyes

Май сте си направили нощна разходка по Босфора. Завиждам, благородно.  Grinning

Благодаря и на другите момичета за разказите и снимките, и чакам още. Имам чувството, че мога до безкрай да чета за Истанбул и да гледам снимки.

Ау, Беличке, много си хубава. Simple Smile

# 243
има ли някой , който заминава сега в четвъртък на 25-ти

# 244
  • Добруджа
Беличке, честито за премяната!  Hug

Мимиии искам и аз  Sad ако не те затруднявам разбира се.

fiore, пропуснахме разходката по  Босфора през деня, но пък вечерта съвсем случайно се получи нощната и съм много доволна! Беше супер, въпреки че доста духаше, имаше и хубава музика, която допълнително създаваше настроение.

# 245
...
Мимиии искам и аз  Sad ако не те затруднявам разбира се.
 ...

Ако беличката няма да ги ползва останалите, които направих за нея и нещо от тях ти харесва можеш да го вземеш.
Ако тя ще си ги запази всичките, то за теб ще направя нащо ново.  Hug

# 246
  • Sofia
Аз продължавам с втория /последен/ ден в Истанбул...
Рано-рано хванахме автобуса до Таксим, за да разгледаме Истиклял и по светло... Беше неузнаваем - претъпкан с автомобили, таксита, моторетки и бързащи пешеходци. Едва си пробивахме път между колите, но успяхме да разгледаме доста неща на спокойствие - пасажите бяха полупусти, но заредени, катедралата Сан Антонио беше окъпана в утринна светлина, а хотел Пера /с 2 листа записки/ за пореден трети път така и не открих. Понаснимахме някои красиви сгради с надеждата, че след справка с гугъл все някоя ще се окаже Пера.  Laughing

От там - право в Гюлхане. Много лалета, много красота!!! Имаше и на пъпки, и току що засадени. Ще има и за идващите в следващите 2 седмици. Peace И отново 50-60 снимки с лалета  Joy

Последва кратка разходка около Топ Капъ и най-сетне открихме чешмата, на която палачите са миели ятаганите си, а наоколо - хора от цял свят... индийки, японци, африканци. Аз си харесах този чичо

Великолепните Св.София и Синята джамия с хиляди снимащи туристи

Египетският пазар /за първи път влизам в него/ ме потресе с хората, които бяха определено повече от милионите лалета, Йени Джами с продавачите на зърно за гълъби... Последва един бърз балък екмек на Еминьоню и право на корабчето за Еюп! Тук якето, скиорският суитчър и шала за джамии свършиха добра работа.  Joy Пътуването беше много по-впечатляващо и комфортно от разходка по Босфора с ТА.

Пристигнахме в Еюп и сякаш попаднахме в страната на приказките - китни шарени къщички, павирани улички и отново - мнооого хора, тръгнали със семействата си нанякъде.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 22:44 от noshtna_ptica

# 247
Ето и моят кратък престой в Истанбул. Прибрахме се, но това не означава, че няма да отидем пак. И... дано да е по-скоро.
Пристигнахме към 7 сутринта. Свободни стаи в хотела / Язтур/ нямаше. Оставихме багажа и без да губим време тръгнахме. Пеша стигнахме до площад “ Султан Ахмет”. Красиво, приятно, завладяващо. Всички обекти там вече сме посещавали, затова след кратка фото-пауза се отправяме към парка Гюлхане. С влизането се потопихме в море от цветя. Имаше всичко. Лалета,теменужки, уникално ухаещи зюмбюли, папагали, щъркели. Е, имаше и прецъфтели лалета, но дори не ги забелязвахме на фона на толкова много красота. Стигнахме до края на алеята, седнахме да пием по едно кафе и да се насладим на уникалната гледка. След парка посетихме Водохранилището, после  през Капълъто до Египетския  пазар. Там отново цвят и аромат в изобилие. От Еминюню взехме трамвая и се върнахме в хотела, за да се настаним / това малко ни обърка програмата, но нищо не беше в състояние да ни развали настроението/. Следобяда беше запазен за парка Емирган. От хотела с трамвая до Кабаташ, оттам с 25Е до парка. Пътуването беше доста дълго, трафика- голям, но имаше защо. Парка просто ми спря дъха. Няма думи, с които да мога да опиша  емоциите, които изпитвах. Празник за очите! Снимките също не могат да покажат красотата, която видях. Не ми се тръгваше , цял ден бих останала, но трябваше да продължим по програмата. Отново с автобуса до Кабаташ. От там част от групата се прибра към хотела, а останалите слязохме на Еминюню и с автобус 99 отидохме до Пиер Лоти. Отново гледки спиращи дъха. Това беше първият ден. Макар изморени от пътуването успяхме да посетим най-красивите обекти от програмата.
Вторият ден беше за Азия. След разкошната закуска в хотела се метнахме на трамвая до Еминюню. Взехме ферибота до Кадъкьой, минавайки покрай гарата Хайдарпаша. Пътуването беше много приятно. Оттам / благодарение на картата на Шебечето/ много бързо стигнахме до площада с бика. Поснимахме се , позабавлявахме се и се върнахме на пристанището Кадъкьой, от където взехме автобус 15F до Шакирин джамия. Благодарение на споделяното тук в темата откривах всичко без проблем. БЛАГОДАРЯ! Чувствах се като у дома си. Шакирин джамия наистина е нещо уникално и много красиво. След това отново на 15F  и отидохме до двореца Берлейбей. Поснимахме, разгледахме, починахме в градината и отново с автобуса до пристанището Юскудар. Там намерихме ферито за Еминюню. След 5 мин. тръгваше. Така бързо се върнахме в Европа. Слязохме точно при лодките с балък екмек Седнахме и някои от групата хапнаха. Други бяхме решили да пробваме кумпирите. Минахме пеша по моста Галата, от там с тюнела до Истиклял. Поразходихме се в посока Таксим. Някъде по средата хапнахме и кумпири и тръгнахме обратно. Влязохме в пасажа за дрехи до магазина на Пашабахче. След това по уличката с музикалните инструменти стигнахме до кула Галата. Купихме си лимонада и продължихме надолу до пристанището Каракьой. Там влязохме в подземната джамия, отидохме и до баклаваджийницата Гюлуоглу. Смятяхме да хапнем по една баклава, но трябваше много да чакаме / нямаше свободни места и опашката беше доста голяма/. Отново на трамвая и към 20 часа бяхме в хотела. Макар и доста уморени решихме да отидем до  Мол История.  Молчето е малко. Бързо го разгледахме. Направихме последни покупки и се отправихме пеша към хотела, на приятна нощна разходка . Останалото се досещате: душ и бързо в леглото.
На следващата сутрин отново разкошна закуска и най- неприятното.......тръгваме си.
Е, това е моето пътуване, което бих нарекла: Истанбул-цвят и красота.. Само маркирах местата, които посетихме. Не мога да опиша вълненията и емоциите, които изживях. Всеки приема града по различен начин. Част от мен е останала завинаги там , затова ще отивам отново и отново.
Благодаря на всички, които споделят и помагат в тази тема. Без вас моето пътуване нямаше да е същото.
И....... един подарък:
http://www.snimka.bg/travel/istanbul-cvyat-i-krasota.747146

Може би много от снимките се повтарят с тези на другите момичета от нашествието. Надявам се да не се отегчите.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 23:11 от baraia

# 248
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
ОГРООООМНО благодаря на всички за снимките, и на Птичката и Барая за разказите   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Чакаме сега и съотборничките  да опишат какво и що са преживяли  Mr. Green

п.с. Моля ви, не заключвайте албумите си идните дни, да успея да ги разгледам, че от толкова снимки станах разокава и още разглеждам албума на Рошко  Blush

# 249
  • Варна и...духом на Босфора
  Hug Добре дошли на всички  нашественнички!
Ще гледам снимки утре.Ето,лаленцата ви дочакаха.
 То и как да гледам,у нас е пълно с фенове на МЮ.

Ми Crazyмии,зарадвай утре детето с победата.
Соси,не забравяй к Wink Heart Eyesакво ми обеща!
Гордо показваАх днес Народния театър.
Шефа-Ей Mr. Green то в София нямало само стадиони!

Ооо,още разкази...ийееее
Не заключвайте,моля  и аз!

# 250
Редеми, притесних се за теб. Откакто бихте Славия никаква те няма. Викам си сигурно празнува, но утре щях да ти звъня вече. Всичко наред ли беше с пътуването към Варна?  Hug

Разгледах всички снимки на Добруджанка - много са хубави с удоволствие ще разгледам и останалите.
За сутринта си оставям тези на baraia.

# 251
  • тук-там
Някой минавал ли е през гръцкия пункт? Дали няма да е по-малка "опашката"? Ще пътуваме с кола на 1 май и ...имам чувството, че ще си почакаме на нашата граница.

За тези които са с кола ето един полезен линк за паркиране.

http://tr.parkopedia.com/parking/istanbul/

# 252
flower love, аз съм пътувала един път с ТЕММА и един път с Караджъ турс. Като и двете фирми тръгваха от Варна и единствената ми забележка е, че не се сяда в автобуса по реда на записването. Иначе и с двете бяхме в прилични хотели, без да са нещо особено и със съвсем задоволителна закуска.

Този месец пътувах до Гърция с Динита. Също много добра организация и компетентна екскурзоводка. По реда на записване бяхме точно зад шофьора и през цялото време приемахме в ефир Simple Smile

Вчера приятелка ми препоръча друга бургаска фирма, с която е ходила до Чорлу за еднодневен пазар. Проверих сайта, имат и до Истанбул и даже ми се видя по-евтина цената. Дано не се сметне за реклама, но тя не е моя фирмата, за жалост Mr. Green, и не би трябвало.
http://mgtours-bg.com/

Искам да благодаря на момичетата за прекрасните снимки и разкази. За досада не може и дума да става, никога няма да ми омръзне.

Добруджанка,
Скрит текст:
Дай малко инфо за придобивката ви, моля! Направо на ЛС, че ще последват още въпроси, сигурна съм.

Видях снимки от двореца Йълдъз. Добре де, на нас що не ни дадоха да снимаме, като бяхме там? Аз не, че не си "откраднах" две снимки, но.... Сърдя им се!

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 00:17 от Im So Excited

# 253
  • София, Хаджи Димитър
Макар и рядко да пиша ви чета с удоволствие.Благодаря за разказите и прекрасните снимки, догодина живот и здраве ще се ходи през април, такава красота не е за изпускане.
Скрит текст:
Очаквайте моите снимки от Виена, с радост ще ги споделя с вас.

# 254
  • Sofia
Барая, снимките са прекрасни! Джамията в Азия влиза в следващия списък, а дървото с теменужката е..... Била съм сляпа и не съм видяла тази красота...
Добруджанка, аз съм от ретроградните, от онези без ФБ, но май утре ще имам, защото не ми се изпуска новия фотоапарат  Grinning

Еюп много ме впечатли - и кварталът, и джамията - там беше стълпотворение от хора. Имаше едно място, на което жените ридаеха с обърнати нагоре длани и се редяха на опашка, за да зърнат една врата. И ние се подредихме /заедно с едни французи/, но дали трябваше да видим стъпката на Мохамед? Ако някой знае, ще съм благодарна да сподели...

Ето го и мястото:

И какво видяхме:

После потеглихме по табелките за Пиер Лоти и вместо на лифта попаднахме в гробището, което беше интересно изживяване. Пътешествието не беше никак потискащо, а точно обратното, но ако не беше Анджи едва ли щях така смело да мина през града на мъртвите. Вероятно имаше и писатели

Изненадващо стигнахме до заветното място, но беше препълнено и ставаха истински състезания за сдобиване с маса, а насядалите вече се забавляваха с бързината и сръчността на участващите в надпреварата "отбори". Пихме по един елма чай и видяхме, каквото трябваше да видим, а то беше много повече от очакваното...

Обратно с лифта, малко нощен Истанбул и вечеря в Ортаклар...

Това беше истанбулската програма - изпълнена на 99%, а списъкът за следващото посещение вече е почти готов!  Grinning

И да се похваля - гледахме как се прави ебру в Медресето, беше много вълнуващо. Не казвам интересно, защото интересно е клипчето, а когато присъстващ е друго... Купих спомен от града - едно малко ебру, около педя, за 5 лири, с изобразено.... лале!

Общи условия

Активация на акаунт