Истанбул - 21

• 48 100
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Лек път и от мен на заминаващите днес! Пожелавам слънчеви дни, изпълнени с положителни и незабравими преживявания и емоции!

# 346
Ех, Варненките, много сте сладкодумни.
beljata, чудесен разказ!   bouquet

redemi, поста ти е трепач от началото до края!  Heart Eyes

eli-alex, чакаме продължение на разказа.

Бургаската група да даде отчет след като сформират срещата.  Hug

# 347
Вече стана обяд и решихме да потърсим апартамента,който резервирахме и да се настаним.Той се намираше на метро станция Осман бей.Трафика е ужасен,и едни стръмни улици......ужас,умрях от страх,от всякъде свиркат,изпреварват и те засичат,как се отървахме без да ни удари някой не знам.Добре че лесно открихме апартамента.Настанихме се ,освежихме се и тръгнахме за Таксим.Там е ужасно разкопано.Тръгнахме по Истаклял.Този път благодарение на вашите упътвания намерихме Френската уличка,седнахме за един бърз чай.След това се върнахме отново на Истаклял и излязохме на кулата Галата.Имаше голяма опашка,но пък чакането си заслужава.Гледката отгоре също си заслужава.След това минахме по моста Галата и се запътихме към Египетския пазар.По обиколихме го,накупувахме си подаръчета и уморени решихме да се прибираме.

Ден втори 20.04.
След закуска се отправихме на автобуса за Еминьоню,от там си хванахме ферибота за Юскудар.От там на рейса към Берлейбей.Разгледахме го.
Пак на рейса и се върнахме на Юскудар.От там си взехме ферибот за Бешикташ,а от там пеша до парка Йълдъз.Много булки,по-малко лалета но си струва.
Тръгнахме  към спирката за Емирган,аз с тефтера в ръка за видя кой номер автобус да хванем и на светофара се видяхме с Белята Simple Smile.
След дълго пътуване ,пристигнахме до  парка.Това е най-красивия парк който съм виждала.Толкова лалета и почти всички все още свежи.Много цвят,много красота.
Отново на рейса към Кабаташ,дълго пътуване.Добре че поне седнахме(даже и си дремнах Simple Smile).
От Кабаташ си хванахме трамвая и слязохме на Еминьоню.На морската гара видяхме ,че има корабче за разходка и понеже нашите приятели не бяха ходили на този тур се качихме.
Като се върнахме вече беше тъмно светлините на моста ги запалиха.От някъде даже и заря имаше.Полюбувахме се малко и решихме да се прибираме.
Трети (последен ден Sad)
Събрахме багажа ,качихме се в колата и се насочихме към стария град.
Последното от програмата остана двореца Топ капи.Оставихме колата на паркинг около двореца.
Лошото е ,че заваля лек дъждец.Двореца също ни хареса,но колко много хора имаше............,опашки имаше пред всяка от стаите на комплекса.Обиколката и чакането ни отне около три часа.Добре че дъжда спря.
Минахме през градинката на Света София снимахме се и решихме ,че е време да си тръгваме за вкъщи.
Чао Истанбул!До скоро!
Ще се пробвам и снимки да кача.

# 348
# 349
  • Варна и...духом на Босфора
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/61918_602 … _1624490738_n.jpg

Маца гледа Онур и Шехи пият ли чайче  Grinning Crazy

Елиалекс,благодаря!

# 350
  • София

bouquet  В Топкапъ колко много лалета има!  Crazy

Мацата в Пиер Лоти е чудесно попадение!  Hug

И един поздрав към всички котки  Wink :

# 351
  • Добруджа
eli-alex , благодаря за разказа и снимките   bouquet Видях, че и вие сте снимали ретро колата на булката.  Grinning

redemi, това не е ли сградата , в която беше офиса на Шехеразада?

Не ми е останало време да пусна филма и да проверя, но ти като една видна геджеманка ще знаеш.  Wink

# 352
  • Велико Търново

Добруджанка, да ти отговоря като една не толкова видна геджеманка Mr. Green - не е това офисът на Шехерезада, имам снимки на сградата, но сега бързам и нямам време да ги кача, ще опитам довечера.

Беличке, благодаря за вълнуващия разказ.  Hug

Таня, много ми хареса котешкия поздрав.  bouquet

# 353
Таня, това новите котани ли са?
Много са хубави. Коя беше самотната?

# 354
  • София

Синьото.  Grinning Комплектите са мама с две котенца от един и същ цвят. А синьото беше сираче. Стоеше си самичко без мама и братче.  Laughing

# 355

Синьото.  Grinning Комплектите са мама с две котенца от един и същ цвят. А синьото беше сираче. Стоеше си самичко без мама и братче.  Laughing
Сега вече си има. На мен то най-много ми хареса.  Laughing
Чудя се къде са татковците?   hahaha

# 356
  • София
Благодаря ви момичета за сърдечното посрещане и за страхотната вечер. Искрено се радвам, че се запознах с вас. Всички сте толкова лъчезарни и позитивни!

И от мен обещаното:

Църквата, която коментирахме се казва „Църквата на първия ден от месеца”  (Ayin Biri Kilisesi), известна още като Църквата на Дева Мария (Meryem Ana Ayazması)
Адреса е Istanbul/Fatih, Haci Kadin Cad., зад блок 2 на IMÇ  (İstanbul Manifaturacılar Çarşıs).

Малка църква, известна с това, че сбъдвала желания. Независимо от религиозната си принадлежност, в първия ден от месеца хиляди хора се стичат, за да си пожелаят нещо.
Всеки вярващ си купува ключе (различни, според желанието, което иска да му се сбъдне), и преминава с ключето пред иконата на Дева Мария, намисляйки си едно желание. Ако желанието се сбъдне, хората се връщат да си върнат ключовете.

Ако имам време ще я посетя и ще ви разкажа после по-подробно и със снимки, естествено.

# 357
Marisa123, приятен път довечера, слънчево време, и само положителни емоции!
Добруджанче, най-после ти изгледах снимките- много сте хубави, пу пу да не ви е уроки!
Ма тия турци мноУ се женят, мани мани!
Танче, котетата са супер сладки!

# 358
  • България, София
Marisa123, много благодаря за информацията за църквата. Пожелавам ти лек път, прекрасно време и да си изкараш страхотно  Hug
После ще ни разказваш сладко сладко  Mr. Green

Таня, котките са много хубави  Simple Smile И синичкото, и черните  Simple Smile

Аз ще се опитам довечера да доразгледам снимките на добруджанка, да видя и на барайа и на ели-алекс, че в офиса много бавно ми се отварят и цял ден не стига ...

# 359
  • Добруджа
Хелънче, благодаря  Hug

Да, наистина много булки, много нещо..... Аз съм чувала, че при нас има някакво поверие, че две булки не трябва да се виждат, а там една до друга и се гледат колкото си искат   Joy , явно при тях това не важи.

Общи условия

Активация на акаунт