В момента чета ... 18

• 37 415
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • на североизток от Рая

Аз си продължавам да си препрочитам "На изток от рая" и изпитвам истинско дълбоко удоволствие. Хуманизмът на Стайнбек ме изпълва с толкова хубави чувства!  Heart Eyes

Peace

И аз съм на "На изток от рая",чета я за първи път(стигнала съм до момента,където Кати ражда),и съм сигурна вече,че пак ще я прочета някой ден....Най-дълбокото и най-истинско нещо,което съм чела евър...

И аз съм сигурна, че ще го направиш пак.  Peace Не се забравя. А и хубавото винаги привлича.

Елинка
, и на мен Салинас ми носи уют и успокоение. Направо гълтам думите като чета книга на Стайнбек.

Също харесах поста ти. Много ми е приятно да те чета. Hug

А "На изток от рая" за мен е като река, в която съм влизала, но пак искам да стъпя в нея. И всеки път като препрочитам книгата, я чета с различни очи. За мен тази книга е диагноза. А Стайнбек - любим писател.

На Удхаус ще му дам шанс отново. Няма да върна непрочетена другата му книга. Но едва ли ще го потърся пак.

А днес какво да чета?!  Thinking

# 151
А днес какво да чета?!  Thinking

От книгите, които си взела от библиотеката, съм чела само две - "Спутник, моя любов", която не успях да разбера и не ми хареса и "Бараж срещу Пасифика", която пък ми е много любима, но и тя е доста странна и не би се харесала на всеки (то с всяка книга е така, де Simple Smile).

# 152
Аз прочетох

Грабна ме от първата страница, затова я прочетох на един дъх, без почивка.

Нали има хора,за които казваме, че ни влизат под кожата. Е, на мен така ми влезе под кожата десетгодишният герой на романа Момо. Невероятно дете, мъдро, с интересен начин на изразяване. И ме натъжаваше, и ме разсмиваше.
 Още от началото направих връзка с Оскар от "Оскар и розовата дама".
 И дама имаше в книгата - мадам Роза.

И цитати мога да напиша, ако искате.

Оценката ми  е 10/10. Препоръчвам книгата. Ще я харесате, сигурна съм.  Peace

И аз запонах преди време тази книга, но не успях да я довърша. Действието ми се стори много еднообразно, темата - твърде далеч от всичко, което ме вълнува, тягостна... Нищо не ме е разсмяло. Да не дава Бог да се разпростриат тук такива гета!

# 153
  • на североизток от Рая
 На мен ми хареса книгата. Има си замисъл.

Разсмиваха ме изразите на детето, наивни, детски, но правдоподобни.

Съжалявам, че я върнах, сега не мога да пусна цитати.

# 154
 ...На Удхаус ще му дам шанс отново. Няма да върна непрочетена другата му книга. Но едва ли ще го потърся пак...

Забелязала съм, че Удхаус много зависи от преводача. Попдали са ми книги, на които съм смяла до припадък, други въобще не са ми били смешни, и съм ги изоставяла... Съжалявам,че не съм запомнила имената на "смешните" преводачи /пък и на другите!/, може би някой тук във форума ще помогне...

# 155
  • София
Хайде и аз сред анти-феновете на Удхаус  Laughing
Чела съм преди години "Замъкът Бландингс и други истории". От тогава не съм изпитала потребност да повторя с друга негова книга.
А хората го харесват! Спомням си, моя приятелка, която ми го беше препоръчала с глас се смееше като ми разказваше истории от Удхаус  Simple Smile
Сигурно има нещо "сбъркано" в мен,  тъй като и по комедии не си падам. Повечето комедии просто не са ми смешни, ами глупави  Embarassed  А по принцип съм весел човек  Laughing

Днес имах малко повечко свободно време в офиса и взех, че понапреднах с "Другата кралица"  Heart Eyes

# 156
  • Варна
Преполових "Живот с първия мазохист" - мемоари на Ванда фон Захер-Мазох и съм очарована. Различната гледна точка дава много материал за размисъл и проследявайки чуждия живот, си давам сметка колко малко можем да разберем гледайки само на повърхността хората за пореден път.
Препоръчвам.

# 157
От Удхаус съм чела доста книги, наистина някои са много смешни, други не толкова. Но това беше отдавна, сега не знам дали биха ми харесали. Иначе харесвам английски хумор, особено Джером К. Джером с "Трима души в една лодка" и "Трима на бумел" - тези двете си ги препрочитам с удоволствие.

# 158
  • София, България
И аз съм изчела доста от книгите на Удхаус, бих чела и още, но определено ще са ми в специалната графа - книги-семки, които чета, когато не може да се иска от мен тотална концентрация, тоест в градския транспорт, докато чакам някой и т.н. (Ето сега довършвам от"транспортните" една книга за пирати цък, направо ми скъса нервите, но ще я дочета де, защото тъпо и упорито не оставям книги.  Mr. Green )

# 159
Хайде и аз сред анти-феновете на Удхаус  Laughing
...
Сигурно има нещо "сбъркано" в мен,  тъй като и по комедии не си падам. Повечето комедии просто не са ми смешни, ами глупави  Embarassed  А по принцип съм весел човек  Laughing

Аз също не обичам комедии- нито книги, нито филми. Изключение правят само книгите на Джералд Даръл , които са ме разсмивали на глас, но тях  харесвам и поради други причини  Peace

# 160
  • на североизток от Рая
 Аз докато се чудя какво да чета, грабнах "Островът на доктор Моро" и я прочетох. Дори и малкият легна до мен, че и заспа даже.  Simple Smile

Книгата е филмирана. Бих гледала филма. С Марлон Брандо и Ван Килмър е. Книгата е приключение/фантастика. Не е мой стил, но вчера с нещо ме привлече и я грабнах.
 Хареса ми , написана интересно, с кратки изречение, много картини, нищо излишно и досадно не намерих.
 Като гледах първите серии на "Изгубени", се чувствах по този начин - омагьосана.

# 161
  • София, България
Ох, neli mar4 , благородно ти завиждам, че можеш да четеш толкова бързо! Hug
Аз си засякох, защото изобщо си нямах представа колко страници чета на час. Разбира се има огромно значение от сложността на текста и шрифта, но аз си засякох 50 страници за час (висока трудност) и то с натягане, така да се каже.  Mr. Green

# 162
Аз докато се чудя какво да чета, грабнах "Островът на доктор Моро" и я прочетох. Дори и малкият легна до мен, че и заспа даже.  Simple Smile

Книгата е филмирана. Бих гледала филма. С Марлон Брандо и Ван Килмър е. Книгата е приключение/фантастика. Не е мой стил, но вчера с нещо ме привлече и я грабнах.
 Хареса ми , написана интересно, с кратки изречение, много картини, нищо излишно и досадно не намерих.

Нели,филма не бих го препоръчала. Въпреки участието на актьори като Брандо и Вал Килмър. Лично на мен не ми хареса. За книгата няма да коментирам,не съм я чела. Peace

# 163
  • на североизток от Рая
 Аз едва ли ще търся филма, след като сега прочетох книгата, но някога ако се сетя, ще го изгледам.

Книгата се чете бързо. За два часа максимум може да се прочете. Едър шрифт що-годе,  в началото и в края на отделните глави има бели петна.  Thinking Не им е свидила хартията.  Laughing

Но е пълна фантастика. И останах изненадана, че ми направи толкова добро впечатление. Ама той стилът на писане е важен. В това поне се убедих напоследък. И преводът не  е за подценяване, разбира се.

В книгата споменават "Човекът, който се смее" на Юго. Забравила съм я. Ще трябва да я прочета отново.

# 164
  • Варна
Интересно ми е какво очаквате от Хърбърт Уелс  Sunglasses

А за Удхаус много голямо значение има преводът. Преди време, мисля, че Кронос имаха правата и всичко беше наред. После куцо и сакато се зае да "превежда" и нищо чудно, че тази великолепна перла на английския хумор има "анти"-фенове.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 21:05 от Приятно ми е - Богиня!

Общи условия

Активация на акаунт