В момента чета ... 18

• 37 141
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Наченах с интерес "Дом за разплата" на Джон Сол:

...и е настръхващо увлекателна.

smile3508

# 511
Започвам "Самотата на простите числа". Намерих я на руски и не съм сигурна, че ще се справя. Все пак ще опитам, че ме запалихте за тази книга  Grinning

# 512
  • на бюрото
Започнах " Inferno" на Дан Браун  Simple Smile

# 513
Поправям се за "Медея": книгата си има своя атмосфера и макар че аз предпочитам малко по-друг ("гладък", а не малко по-разпилян, ако мога да се изразя така), някъде след средата почна да ме увлича и да ми харесва. Ето един цитат от нея:
“Господи, благодаря Ти за всички твои благодеяния, за всичко, което ми изпращаш и дай ми сили всичко да поема, без да отхвърлям нищо…”
Л. Улицка, „Медея и нейните деца”
 Heart Eyes
Благодаря на Нези   bouquetSimple Smile

# 514
Чета Амос Оз "История за любов и мрак" - не ме грабва, но съм прочела 30-40 стр.  Blush

Самоцитирам се, за да кажа, че зарязах това четиво. Определено не е моят тип литература. Твърде много описания, за около 80 стр.  Embarassed абсолютно нищо не се случи и нищо не се задава на хоризонта.

Започнах "Харем" и снощи набързо изгълтах 70-80 стр. (имам книгата от сп. Журнал", разбирайте дребен шрифт) и ме грабна - определено. Задават се любови, интриги, тайни Wink Май сега съм на такава вълна Simple Smile

# 515
Започвам "Самотата на простите числа". Намерих я на руски и не съм сигурна, че ще се справя. Все пак ще опитам, че ме запалихте за тази книга  Grinning
В електронен вариант или на хартия я намери на руски?

# 516
Много обичам тази тема и редовно си събирам идеи за хубави четива от тук Simple Smile

В момента чета ''Бавният валс на костенурките'' на Катрин Панкол.

Бях решила ако ми хареса "Жълтите очи на крокодилите" да прочета и останалите две от трилогията.

Първата част беше увлекателна, реалистична, образите търпят развитие, а не остават статични от началото до края. Със сигурност всеки би се разпознал по нещо в историите на отделните персонажи.
Втората част засега изглежда обещаваща... Simple Smile

# 517
Започвам "Самотата на простите числа". Намерих я на руски и не съм сигурна, че ще се справя. Все пак ще опитам, че ме запалихте за тази книга  Grinning
В електронен вариант или на хартия я намери на руски?

В електронен  Peace

# 518
  • София
Много обичам тази тема и редовно си събирам идеи за хубави четива от тук Simple Smile

В момента чета ''Бавният валс на костенурките'' на Катрин Панкол.

Бях решила ако ми хареса "Жълтите очи на крокодилите" да прочета и останалите две от трилогията.

Първата част беше увлекателна, реалистична, образите търпят развитие, а не остават статични от началото до края. Със сигурност всеки би се разпознал по нещо в историите на отделните персонажи.
Втората част засега изглежда обещаваща... Simple Smile

Дано дано, взела съм си и трите малко на риск, защото не бях чувала никакви мнения за тях.

# 519
  • в илюзия
Сетила съм се да попитам....
До момента не съм попаднала на отзиви за новата книга на Кейт Мортън - "Отминали времена"  newsm78
Ако има вече прочели я,  може ли да споделят мнение?  Simple Smile

Четох я съвсем скоро и много ми хареса . Вълнуваща е ! Вярно , много е различна от "Забранената градина" , но пък е страхотна . Пак са преплетени истории , има връщане в миналото , после пак в настоящето , но това си е стила на Мортън , разбира се Simple Smile

# 520
"Сватба в небето" не ми допадна особено. Разсъждения за любовта до припадък и едно такова тягостно настроение през цялото време. Развръзката е интересна, но всички останали описания на това как къде се разхождали и как почти платонически се обичат, ми бяха ужасно отегчителни.

# 521
  • на североизток от Рая
 Аз пък не си чета книгата. Просто я позарязах. Ама ще дойде времето й. Последен напън давам и следва отпууууск.

Но направих `салата от приказки`. Ще правим развален телевизор и сега чета произведението си и се забавлявам. Първо ми беше тъпо и скучновато, но вече приех творбата си и се надявам, да се приеме добре и от децата.  Simple Smile

# 522
  • София
arodoet  , много благодаря за мнението за "Отминали времена" Hug

# 523
Започнах:

# 524
  • Варна
Завърших "И след това .." на Мюсо. Както всичко от него, много ме хареса. Размисли за живота, смъртта и начините на приемането й.
За съжаление изгледах и филма по нея. Честно казано, не е трябвало да разрешава така да осакатят творбата му.

Общи условия

Активация на акаунт