В момента чета ... 18

• 37 142
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Прескачай.  Peace Повечето описания са абсолютно отвлечени и без отношение към сюжетната линия. Просто авторът е искал да си каже Mr. Green

# 466
Имам нужда от спойлер, защото тази книга толкова бавно ми върви, че сигурно до края на годината ще я чета ( Жената в бяло).
Каква е голямата тайна на Ан Катерик? Помогнете ми да я зарежа, моля ви!

Aз не мога да помогна  Joy Зарязах я отдавна и даже я изтрих от четеца, за да не й дам пак шанс Joy
Хах, и на мен ми беше мнооого тегава и протяжна и я зарязах.
Момичето, което ми я даде да я чета тогава, ме предупреди, че ще е така, защото това е било роман, публикуван в отделните броеве на някакво списание и явно са му плащали на дума, та затова така се е престарал.

# 467
Да се отчета и аз с недочетена "Жената в бяло" или поне прочетена отгоре-отгоре.  Grinning Още бях ученичка и не помня каква е била тайната. Но една приятелка беше много изненадана, че съм й дала само три звезди в Goodreads-а.

# 468
Доколкото си спомням, тайната не беше нищо чак толкова разтърсващо на фона на всичките шокиращи предположения. Някакви гимнастики във връзка с наследството бяха, но лично аз направо се разочаровах като научих развръзката. Все пак бая извратен мозък съм и слабичка ми се видя развръзката  Mr. Green

Сега чета "Не затваряй" на Алесандра Монтрукио и направо не знам какво да си мисля. Коментарите са или много лоши или много добри, а на мен ми е скучна засега.

# 469
  • Ямбол
Аз започнах тази:

Още съм много в началото, но забелязвам едни сравнения, които са като че ли с цел да изпъкне с оригиналност. Някак ми идват не на място и се надявам да не се натрапват по-нататък в историята, която изглежда започва добре.

# 470
  • София, България
"Жената в бяло" си е старомодна литература. На мен ми харесва, обемът не ми е бил проблем. Ако се вземе и Дикенс в днешно време някой ще каже, че си е раздул романите и може да му ги ореже без проблем до приемливите 300 страници Grinning , но в крайна сметка това е част от общото чувство, което книгата остава, иначе би било едно просто изброяване на факти.

# 471
  • София
Аз съм от феновете на Жената в бяло. Вече не я помня, четох я преди две-три години, но много ми хареса. И точно с отклоненията ми хареса, защото аз обичам тази готическа атмосфера и си четях с удоволствие.
Но пък например не мога да понасям Пилето, въпреки, че тук много се харесва. Въпрос на вкус си е литературата. Паяче, няма какво да се мъчиш, като не му харесва на човек дадена книга, няма смисъл, само защото се е харесала на други. Четенето си е за удоволствие, така че зарязвай я с чисто сърце  Hug

# 472
В момента чета Ангелика Шробсдорф:
http://aquarius-books.com/files/aquariusbooks/Interviu%20Schrobsdorff.pdf

Прочетох “Пътуване към София" (не съм сигурна за бг-заглавието, това е буквален превод от немски). Интересно четиво, особено за тези, които имат спомени от времето преди '89.

# 473
Аз в момента се наслаждавам на "Франки Фърбо"-Уилям Уортън. Ще си я чета бавно и с наслада, за да удължа удоволствието. Всяка дума носи невероятна магия. А съвсем скоро прочетох "Илюзии" и намирам толкова силна връзка между двете. Много ми е приятно да я чета. Предполагам, че зад привидно лекото начало Уортън ще е вложил и своите вечни тежки теми за войната, отчуждението, близостта, самотата. Ще пиша пак.

Преди това прочетох "Дона Флор и нейните двама съпрузи"-Жоржи Амаду. Много ми хареса стила на бразилеца - колоритен, жив, пълен с цветове, аромати, музика и любов. Малко ми натежа обема на книгата, но крайното чувство е на удовлетвореност от прочита. Ще опитам и друга негова книга, когато ми попадне.

# 474
Елинка, чудесно е ,че сподели-и трите съм ги запланувала за четене. Hug
Само времето на последък ми е много ограничено. Sad

# 475
Заминавам и си взех за четене от библиотеката "Играта на ангела", втората част от трилогията на Карлос Руис Сафон. Първата ми хареса, без да има претенциите на шедьовър, надявам се и втората да е интересна.
За сега отложих четенето на книгата за соца.

# 476
  • Варна
Аз вчера започнах "Опасно богатство" на Кен Фолет. Не мога да се отърва от усещането, че чета "Диамантената династия" на Шелдън. Което си е комплимент към Фолет. Предполагам, че довечера ще я привърша и ще й дам оценка в Гудрийдс.

Дочетох я. Хареса ми. Въпреки, че авторът на няколко пъти обясняваше какво е искал да каже. Mr. Green Така, де, за американци е писана. Но стабилни 4+ звезди за напрежение, динамика и плътни образи. Минус за клиширания предсказуем холивудски финал. Но пак да се повторя - за американци е.

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 19:15 от Приятно ми е - Богиня!

# 477
Чета Амос Оз "История за любов и мрак" - не ме грабва, но съм прочела 30-40 стр.  Blush

# 478
Започвам тази книга. Някакви отзиви за нея?

# 479
Започвам тази книга. Някакви отзиви за нея?

Книга от типа - надъхващи да промениш живота си към по-добро.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт