В момента чета ... 18

• 37 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Много съм доволна! Заредих се за празниците с книги от библиотеката. Взех "Събирането" на Ан Енрайт и съм доста любопитна предвид отзивите ви.
Зачетох се и в една ужасяваща история- "Нашата малка тайна" на Дънкън Феърхърст, която разказва за живота на дете, подложено на сексуално насилие от родни си баща.
Онлайн продължавам с "Мемоарите на една гейша" и, четейки я след "Павилион Прасковен цвят" съвсем се потапям в атмосферата на азиатския бит и култура. Явно трябва да се четат /поне от мен/ подобни книги като поредица.

# 181
  • София, България
Много съм доволна! Заредих се за празниците с книги от библиотеката. Взех "Събирането" на Ан Енрайт и съм доста любопитна предвид отзивите ви.
Зачетох се и в една ужасяваща история- "Нашата малка тайна" на Дънкън Феърхърст, която разказва за живота на дете, подложено на сексуално насилие от родни си баща.
Онлайн продължавам с "Мемоарите на една гейша" и, четейки я след "Павилион Прасковен цвят" съвсем се потапям в атмосферата на азиатския бит и култура. Явно трябва да се четат /поне от мен/ подобни книги като поредица.

За мен "Събирането" е сред двете най-хубави книги, които съм прочела тази година. Изключително много ми хареса и ме развълнува. Подчертавах си, докато я четях, което не ми се случва никога. Свет, обаче ѝ е дала 3 звезди в goodreads-а, а пък на Елинка май ѝ се струва странна.
Много се надявам да ти допадне!Моята оценка е твърдо пет звездна  Mr. Green

# 182
  • Den Haag
Започвам:

# 183
  • София
Аз завърших "Един ден, ужасни неща...". Не беше лоша, но през цялото време сравнявах с Кинг и Линдквист в полза на последните  Mr. Green.
Сега се чудя между "Щамът Андромеда", "Денят на трифидите" и още 4-5 други заглавия  ooooh!.

# 184
  • София
Сега се чудя между "Щамът Андромеда", "Денят на трифидите" и още 4-5 други заглавия  ooooh!.

Ако и другите 4-5 заглавия са толкова страхотни книги, колкото първите две, труден ще е изборът ти.

# 185
     Чета "Стив Джобс" на Уолтър Айзъксън.

# 186
....
Понеже споменахте Джон Сол от него съм чела само "Злото,което не спи" и не ми хареса. Очаквах много повече. Но щом Вивиан и Авраам препоръчват "Сенки", тогава смятам да дам още един шанс на автора.
И аз се нареждам до препоръчителите.

и аз, и аз

# 187
Вени*** , труден избор  Grinning, и да напомня, че след "Денят на трифидите" идва и продължението "Нощта на трифидите" на Саймън Кларк Peace

# 188
  • София
Наистина труден избор, но започнах Трифидите. Не познавам автора, никога не съм го чела и заради това се реших. Пък и се чувствам много боса във фантастиката, ще ми се да опозная жанра по-добре.
А продължението сполучливо ли е? Виждам, че е от друг автор.

# 189
Чувал съм, че продължението било доста слабо.

# 190
Тихичко започнах "Лек за камъни". Ех, тия баби и дядовци ... 

# 191
  • на североизток от Рая
Тихичко започнах "Лек за камъни". Ех, тия баби и дядовци ... 

На мен явно ми е харесала книгата, защото погледнах сега оценката, която съм й дала през лятото - 8/10. Но не я помня вече много-много. Позабравям ги някои книги. Освобождавам място в главата си за нови впечатления. А и като са такива тънки, гълтам ги като дъвки,а то така се забравя какво съм чела 5-6 книги напред.  Laughing

# 192
  • София
Чувал съм, че продължението било доста слабо.

Аз пък съм чувала да определят "Нощта на трифидите" като едно от малкото случаи на сполучливи продължения на книги, писани от други автори  Simple Smile
Отлежава ми на Киндъла още...  Laughing

Вени, мисля, че ще ти допадне "Денят на трифидите"  Peace

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 22:49 от mijjjka

# 193
Може и да са ме подвели. Simple Smile

# 194
  • София, България
"Денят на трифидите" е страхотна книга, но продължението не ми хареса (то е от друг автор, нормално), но не ми харесаха и "Какавидите", която е от същия автор, което вече е объркващо.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт