В момента чета ... 18

• 37 398
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Прочетох "Жената, която чакаше" на Андрей Макин и много ми хареса. Бих я препоръчала, но само ако обичате такива книги - протяжни и тъжни, дълбоко руски. Авторът описва срещата си с една жена, която 30 години чака годеника си, заминал на война. Книгата ми беше носталгична, героите - горди и с едно вече почти изчезнало достойнство - "Без да обвиняват никого. Без да се жалват."

Скрит текст:
  "Друг камион можеше да мине както след пет минути, така и след пет часа. Най-вероятно трябваше  да се върна, а и при всички случаи, помислих си в кратък проблясък на разума, как щях да я открия в града? И най-вече за какво да я откривам? В главата ми се разигра напълно гротескна сцена: пред висока дървена врата препречвам пътя на една жена, на тази жена, дошла да се люби с един мъж, изблъсквам я и възмутено й припомням за възможното завръщане на войника..."

Преди това прочетох "Вакантен пост". Авторката е явно е решила да ни покаже всички недъзи на съвременното общество, които се откриват дори и в най-идиличното провинциално градче, излязло като от рекламна брошура. Еснафщина, отчуждение, празнота се разпростират навсякъде, малцина им се противопоставят и страдат най-невинните.

# 166
  • София
В книгата споменават "Човекът, който се смее" на Юго.

Това ми е най-любимата книга на Юго. Тъжна, но прекрасна.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички  Hug !

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 21:30 от Kally May

# 167
  • на североизток от Рая
Интересно ми е какво очаквате от Хърбърт Уелс  Sunglasses

Не разбрах този въпрос.  newsm78 На мен ми беше първа среща с този автор.

Скрит текст:
Благодаря!!!

# 168
  • Варна
Цитат
Заедно с Жул Верн и Хюго Гърнсбек, Уелс е наричан "Баща на научната фантастика".
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%8A%D1%8 … D0%B5%D0%BB%D1%81

По повод "Вакантен пост" - за мен това беше изключително нескопосан опит на Дж. Роулинг да се мери с "Мидълмарч".

# 169
  • на североизток от Рая
 Мерси, Богиньо!  Hug

Като гледам библиографията, едва ли ще грабна друга книга от Уелс, но тази много ми допадна.

Май се ориентирам към Агата Кристи сега.

# 170
  • Варна
Моля  Hug
Но не го отписвай Уелс. Има много добър стил на писане, а също така и някои доста философски идеи. Имаше един разказ /за съжаление не си спомням името му Embarassed/ за истината. Какво би се случило, ако всички казваха само това, което наистина мислят. Изключително поучително четиво.

# 171
  • на североизток от Рая
 Моля те ако се сетиш, да напишеш тук заглавието. Стана ми интересно. Аз така обичам да произнасям истината, че и това не на всеки се харесва. Ама съм такава, всичко слагам на масата.

Май се мъча да се владея като помъдрях, ама вятър работа.
 Истината...

# 172
  • София
Вчера приключих "Сенки" на Джон Сол, хареса ми много!
Втора книга ми е от него и засега 100% положителни  Peace

Започвам:

# 173
Цитат
Заедно с Жул Верн и Хюго Гърнсбек, Уелс е наричан "Баща на научната фантастика".
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%8A%D1%8 … D0%B5%D0%BB%D1%81

По повод "Вакантен пост" - за мен това беше изключително нескопосан опит на Дж. Роулинг да се мери с "Мидълмарч".

А, "Вакантен пост" за мен въобще не е някакъв литературен връх. Не съжалявам, че я прочетох, но и няма да е голям пропуск ако я подминете. Малко ми приличаше на сценарий, то и май верно ще снимат филм по нея.

# 174
Вчера приключих "Сенки" на Джон Сол, хареса ми много!
Втора книга ми е от него и засега 100% положителни  Peace

newsm10

# 175
Прочетох "Пазителите на завета" и съм много доволна от книгата. Мой тип роман. Загадки,тайни кодове,руни,шифровани карти. Допада ми стила на автора. Препоръчвам я!

Понеже споменахте Джон Сол от него съм чела само "Злото,което не спи" и не ми хареса. Очаквах много повече. Но щом Вивиан и Авраам препоръчват "Сенки", тогава смятам да дам още един шанс на автора.

# 176
Приключих с "Одисей from Багдад"!  Ако търсите общото между Саддам Хюсейн и гръцката митология, тук е мястото, където ще го откриете. Митовете се преливат в съвремнната ни действителност и туптят със свое сърце. Било то в Ирак, в Италия, Франция, Англия. На мен лично, последните 50 стр. ми харесаха извънредно много. Може би, Щмит е оставил насладата за накрая нарочно. Не бих определила тази му книга като силна, по-скоро опит за поредната глобализация на световните проблеми - емиграция, грамотност, любов. Сложих две звезди в Гудса.

# 177
  • Ямбол
....
Понеже споменахте Джон Сол от него съм чела само "Злото,което не спи" и не ми хареса. Очаквах много повече. Но щом Вивиан и Авраам препоръчват "Сенки", тогава смятам да дам още един шанс на автора.
И аз се нареждам до препоръчителите.

# 178
Ура, събрахме се Джон Сол фенове! Mr. Green

# 179
  • София
Хора,зачетох Буковски(Любовни истории на обикновената лудост).
Толкова е брутален,а същевременно казва толкова много в бруталността си.

Интересно ми е мнението ви за него.

Общи условия

Активация на акаунт