В момента чета ... 18

• 37 322
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Като цяло тази книга не е типична за Кинг и е писана преди и след катастрофата, ако не си чела много книги от него, дай му шанс с още някоя, да кажем То, Сейлъмс лот, Гробище за домашни любимци, Сиянието, Гняв, Мъглата, Четири след полунощ ...
...
Но при условие че имам десетки (стотици?) книги, които искам да прочета, а не чувствам потребност от Кинг, едва ли скоро да посегна към него (както ако имаш около себе си достатъчно привличащи те приятели, а отиваш при някой, с който се чудиш защо си там). Знам, че има достатъчно негови книги, които би могло да ми харесат, но преди това на опашката има много други…
...
Пробвай с повестта  „Рита Хейуърт и Изкуплението Шоушенк“. Няма ужаси и фантастика. Има и страхотен филм по нея /според мен един от едва двата филма по Стивън Кинг, които си струва да се гледат/.

# 211
Свет, още един глас от мен за - http://chitanka.info/text/10489-rita-hejuyrt-i-izkuplenieto-v-shoushenk А филмът по новелата е номер 1 в класацията ми, /с Морган Фрийман и Тим Робинс/! Оттам ми се е набил един цитат, избродиран от правоверната ръка на съпругата на шефа на затвора: "Бог отдава всекиму дължимото!"

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 13:51 от big pufana

# 212
И аз като фенка на Кинг да се включа - неговата книга, която най-много ме впечатли, беше "Дългата разходка". Просто разтърсваща книга - чела съм я преди повече от 15 години сигурно, но още я помня в детайли.
Многа харесах Сиянието също, а Сейлъмс лот е една от най-култовите книга за вампири - но за истински, не за такива, които блестят.

Иначе аз прочетох Другата кралица на Филипа Грегъри и сега се каня да й ги подхвана по ред. Гледах филма, правен по "Другата Болейн" и много ми хареса - Ерик Бана все пак!!!! Но се сега се колебая да чета ли книгата или направо другите....

# 213

Иначе аз прочетох Другата кралица на Филипа Грегъри и сега се каня да й ги подхвана по ред. Гледах филма, правен по "Другата Болейн" и много ми хареса - Ерик Бана все пак!!!! Но се сега се колебая да чета ли книгата или направо другите....

Чети, чети Simple Smile Филмът е много по-слаб от книгата. Аз четох книгата и после гледах филма. Вярно Ерик Бана си е Ерик Бана. Аз също харесвам и Натали Портман. Но ... и с тях филма си остава далеееч от кногата  Laughing

# 214
И аз като фенка на Кинг да се включа - неговата книга, която най-много ме впечатли, беше "Дългата разходка". Просто разтърсваща книга - чела съм я преди повече от 15 години сигурно, но още я помня в детайли.
...

Още помня болките в краката, докато четях книгата. И аз преди повече от 15 години...
Опитвам да чета Букай, обаче и той не е за мен. Колкото и пъти да му дам шанс, нещо не се получава...

# 215
  • USA, Steak State
За Авраам и останалите почитатели на Джон Сол ( включтелно и аз)
http://iztok-zapad.eu/books/book/1083

smile3521

# 216
Някой беше пуснал това в темата за Стивън Кинг - докато не видя на живо, не вярвам. Simple Smile Не, сериозно - супер яка новина, ама добре че идат почивни дни, та да наваксам с купчината насъбрали се книжки. Grinning

# 217
  • USA, Steak State
Някой беше пуснал това в темата за Стивън Кинг - докато не видя на живо, не вярвам. Simple Smile Не, сериозно - супер яка новина, ама добре че идат почивни дни, та да наваксам с купчината насъбрали се книжки. Grinning

"Слепоглед" прочете ли я?
Понеже чакам отзиви.  Mr. Green

# 218
Да, определено е препоръчителна - сериозно и изискващо концентрация четиво е, обаче е адски кефещо. Simple Smile

# 219
  • Benelux / Varna
Авраамееее, за тояга си! Все се хвалиш какво си си купил и какво започваш да четеш, пък отзиви след това нц,,,, аз откога чакам да споделиш за " Закуска в Тифани" #2gunfire

# 220
  • USA, Steak State
Оооо значи за след година евентуално.  Mr. Green

Сега просто съм като полезно изкопаемо и неща, които изискват сериозна концентрация не са за мен.

БТВ "Жената в бяло" е наистина бавновата ( ех нова думичка произведох).  Mr. Green

# 221
Авраамееее, за тояга си! Все се хвалиш какво си си купил и какво започваш да четеш, пък отзиви след това нц,,,, аз откога чакам да споделиш за " Закуска в Тифани" #2gunfire
За почти всяка съм писал отзив, макар и кратък - дори и за "Тифани". Sad Хареса ми Капотито, беше нещо като гей-версия на Селинджър. Simple Smile В добрия смисъл, де. Днес гледах, че са пуснали ново издание на "Великият Гетсби" и понеже Фицджералнд ми е пропуск, чудя се дали да си го взема - препоръчвате ли го?

# 222
  • София
Определено ти го препоръчвам!  Peace

# 223
"Великият Гетсби" ми е една от любимите книги. Скоро ще излиза и нова екранизация с Леонардо Ди Каприо.

# 224
"Великият Гетсби" ми е една от любимите книги. Скоро ще излиза и нова екранизация с Леонардо Ди Каприо.

Oпределено ще се чете книгата и ще се гледа филмът. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт