В момента чета ... 18

• 37 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Аз бях много впечатлена от тази книга, но почти всичко съм забравила. Само оня гадняр с котките помня и въпросната снимка. Ама така и не мога да ти кажа сега какво общо има Кафка с цялата работа. Смесва ми се историята с други неща на Мураками. Но поне според мен при него нещата продължават да си стоят преплетени до самия край. Няма такива развръзки, както при американските автори.
Скрит текст:
На мен като спомен и един от "корените" в тази книга е една случка със зоопарк по време на войната. Не знам дали си стигнала до нея. Тя е много запечатваща се.

# 241
  • София
Всъщност "Хрониките на Амбър" са фентъзи и са поредица /а не фантастика/, нали така?

Точно така  Peace .

# 242
  • София
Всъщност "Хрониките на Амбър" са фентъзи и са поредица /а не фантастика/, нали така?

Точно така  Peace .
Мерси  Hug! Намерих ги в читанката, доста обемна поредица е, но я слагам в уиш-листата Laughing.

# 243
"Кафка на плажа" не я разбрах. И по тази причина май не успях да я дочета. Харесах много "Норвежка гора", макар да е доста депресираща.

# 244
  • София, България

Точно така  Peace .
Мерси  Hug! Намерих ги в читанката, доста обемна поредица е, но я слагам в уиш-листата Laughing.

Не е обемна, книжките са едни тънички ( ако е многотомното издание) четат се за ден.
Аз не правя разлика между фентъзи и фантастика и всъщност не ме и интересува каква е.
Ако трябва да съм честна единствената ми класификация на книгите е на две - хубави и лоши  Laughing

# 245
  • Варна
Чета "След багера". Нещо не мога да споделя всеобщите възторзи.

# 246
  • Пловдив
Скоро не съм се разписвала при вас,но в момента чета "Копелето на Истанбул"

# 247
  • София
.......
Не е обемна, книжките са едни тънички ( ако е многотомното издание) четат се за ден.
Аз не правя разлика между фентъзи и фантастика и всъщност не ме и интересува каква е.
Ако трябва да съм честна единствената ми класификация на книгите е на две - хубави и лоши  Laughing
Десет книжки са в читанката, а "на живо" не съм ги виждала и затова реших, че са сериозни като обем.
Иначе си права за класификацията  Grinning. Но все пак ми е интересно в какъв жанр попадат книгите, има голямо разнообразие!

# 248
  • София
.......
Десет книжки са в читанката, а "на живо" не съм ги виждала и затова реших, че са сериозни като обем.

Наистина обемът им не е голям. Спомням си, че ги изчетох за една седмица всичките, като тогава ходех и на лекции и на работа, т.е. с ограничено свободно време.
На хартиен носител ги има обединени в 5 книги, съвсем стандартни.

# 249
  • Сред лисици
Чета "След багера". Нещо не мога да споделя всеобщите възторзи.
И аз така - не останах възхитена нито от "След багера", нито от "Размишления в катраненото буре". И чак ми беше неудобно да си призная.
А от вчера чета "Заговор" на Робен Кук - трилър в типичния му стил, но не от най-добрите му. Бързо се чете и ще го довърша, но може би трябваше да се захвана с друг тип книга.

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 10:29 от Авлига

# 250
Аз приключих с "Братя Карамазови", много дълбока, тежка и мъдра.
Сега минавам временно на хапчета за сън, трилърчета, чиклитки и други еднодневки, защото открихме плажния сезон  Laughing

# 251
big pufana, може ли после да си изкажеш мнението  Peace
Брилянтно описание на безполовия, бъдещ апокалипсис на нашия свят. Преливането от женски в мъжки образи и обратно, т. е. в невидими изчадия го може само Чък. Дано пророкът е сбъркал ..., остава ни само надеждата, че няма да сме живи да видим.

# 252
  • в илюзия
Започнах "Отминали времена " на Кейт Мортън и за сега е добра , е не е като "Забравената градина " , но за сега е хубава Simple Smile
Ще похваля отново Гейл Формън с две чудни книги :"Да остана ли ? " и "Къде беше?" - много хубави , много истински , много човешки . Историята грабва , написана е толкова добре , сякаш някой , който стои до теб я разказва .

# 253
big pufana, може ли после да си изкажеш мнението  Peace
Брилянтно описание на безполовия, бъдещ апокалипсис на нашия свят. Преливането от женски в мъжки образи и обратно, т. е. в невидими изчадия го може само Чък. Дано пророкът е сбъркал ..., остава ни само надеждата, че няма да сме живи да видим.
Звучи много интересно. Ще си я сложа в списъка To read  Simple Smile

# 254
Започнах "Да дойдеш на света" на Мацантини. Най-после й дойде редът Simple Smile Още съм в началото и не мога да определя дали ще ми хареса или не Simple Smile Обаче до момента не сте ме подвеждали, така че е по-вероятно да я хареса (както ми хареса и "Чуй ме").

Извинявам се за спама, но ще питам Simple Smile
Скрит текст:
Мога ли да се запиша в библиотеката в събота? Нещо ме обърква информацията в сайта  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт