В момента чета ... 18

• 37 166
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
За втори път подхващам и се мъча с отегчителното четиво на Юън Макюън "Неумолима любов". Явно това ще е един от редките случаи, в които филмът е по-добър от книгата.

# 421
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Моъм
Скрит текст:

Много обичам тази книга. (Но аз въобще обичам всеки ред, написан от него)
Мисля, че много ще ти хареса. Много силен женски образ.

# 422
За втори път подхващам и се мъча с отегчителното четиво на Юън Макюън "Неумолима любов". Явно това ще е един от редките случаи, в които филмът е по-добър от книгата.
А на мен пък много ми хареса. Много ми беше интересен сюжетът, а и езикът много ми харесва.
Но не знаех, че има филм. Същото заглавие ли носи?

# 423
Нина, ще ти хареса много вероятно всичко негово. Laughing
svetal4o27 , и аз така. LaughingА ти ли беше похвалила тая книга преди две седмици може би беше? Някой тук й написа добра рецензия и затова не се замислих дали да я почна.

# 424
  • Варна
А на мен пък много ми хареса. Много ми беше интересен сюжетът, а и езикът много ми харесва.
Сюжетът и на мен ми харесва, но реализацията е слаба. Според мен. Да не говорим колко са дразнещи постоянните разсейвания с Дарвин, които са абсолютно самоцелни.
Това е филмът http://www.imdb.com/title/tt0375735/?ref_=sr_1

# 425
buttinsky, купи си четец, щом имаш такова желание. При мен това е една от най-смислените покупки, които съм правила в последните 1-2 години Peace Физически нямам място, където да съхранявам всички книги, които искам да имам или прочета. Купувам и нови, разбира се, но съм по-склонна да си купя книга в ел.формат, отколкото хартиена поради посочените по-горе причини.

За книги - и аз чета основно от читанката, но има и други сайтове за споделяне на книги в електронен формат. Ето една тема, в която се търсят и разменят И нови книги http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717811.0

По темата - приключих скоро със "Сблъсък" на Ст.Кинг. Не е от поредицата ужасии. Много ми допадна. Преди нея минах през "11/22/63" - също ми хареса, макар че към края повествованието доста ме поизнерви. Въпреки това я препоръчвам. Сега чета за разпускане поредната за Джак Ричър, а след нея съм си приготвила "Метро 2033".

# 426
Благодаря, tortoise  Hug

# 427
Нина, ще ти хареса много вероятно всичко негово. Laughing
svetal4o27 , и аз така. LaughingА ти ли беше похвалила тая книга преди две седмици може би беше? Някой тук й написа добра рецензия и затова не се замислих дали да я почна.

И аз така.  Laughing
gundie, силно се надявам да си права. Макар, че го започнах от сигурно най-добрите му романи, дано и другите са толкова хубави. Ама като че ли най ми харесват разказите му.  Heart Eyes А "Театър" мисля, че го беше похвалила Касита.

# 428
  • София
Моъм
Скрит текст:

Много обичам тази книга. (Но аз въобще обичам всеки ред, написан от него)
Мисля, че много ще ти хареса. Много силен женски образ.

Страхотно удоволствие ми достави "Театър" на мен.
Прекрасна е.

# 429
Аз приключих "Сътворението" и като цяло съм с много добри впечатления от романа. Очаквах някакво тежко четиво,но книгата се чете леко,има и хумор. Заслужава си. Peace

Прочетох и "Сенки" на Джон Сол. Беше ми интересна,за разлика от "Злото,което не спи" което прочетох с мъка.

Сега съм започнала "Мъртвите сибирски полета". Вече почти приключих с първата част. Много увлекателна книга. Само дето има много герои и на моменти става малко объркване. Simple Smile

# 430
Сюжетът и на мен ми харесва, но реализацията е слаба. Според мен. Да не говорим колко са дразнещи постоянните разсейвания с Дарвин, които са абсолютно самоцелни.
Това е филмът http://www.imdb.com/title/tt0375735/?ref_=sr_1

Благодаря много за линка за филма.
А препратките към Дарвин напълно съм ги забравила. Аз я четох отдавна, сигурно преди 4-5 години. Останало ми е само чувството за интересно представяне на човешките отношения и за прекрасно използване на езика. А бе, чувство за качествена литература ми е останало.

# 431
Не я чета в момента, но много искам вие да я прочетете и да ми кажете какво мислите.
Книгата се казва "Никога не ме оставяй"
От Кадзуо Ишигуро е. (Ако се чудите откъде ви е познато - "Остатъкът от деня" е от него, нищо че е една от "най-английските" книги, които съм чела)

Прочетох я преди 2-3 години и още не ми излиза от ума. Искам да разбера защо.
Като литература ми се струва, че не е от  "най-висок" вид.
( Но и в никакъв случай не е от тези, които наричам "занаятчийска литература" - Гришам, Дан Браун, Ъруин Шоу и пр.  пишещите по успешни рецепти.)
 Обаче историята ....нещо ме смути.

Ще ми интересно да чуя мненията ви.

# 432
  • Варна
Аз отново ще кажа, че филмът е по-добър Mr. Green Казва се по същия начин. С Кийра Найтли е.
Историята е сбъркана и нелогична. Всъщност, може би е логична, ако си източен тип. За западните хора е повече от абстрактна.

# 433
Аз прочетох "Другата Болейн", а след това ме обхвана някакво Шекспирово желание и сега си чета Шекспир подред.

# 434
Пак ще се върна на "Чуй ме". Честно казано, не съм запозната толкова отблизо с италианската действителност. Нещо не ме изненада и самото изнасилване... а и не го приех точно като такова. Да заведеш мъж у дома си, при положение, че живееш сама и т.н. Приказките за човешката услужливост са ми ясни, но все пак... Повече ме заинтригува изповедта към детето. Как да е.

Сетих се, че не  прочетох и "18% сиво". Честно казано, ме изненада. И стилът, и сюжета, и завършекът.
Много ми хареса.

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 15:25 от звездичка

Общи условия

Активация на акаунт