В момента чета ... 18

• 37 169
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Почти приключих с Любовта на Шафак.
Историята е стандартна и предсказуема (още повече че края е надлежно съобщен в началото), но ароматна и лека за четене. Познати похвати - разкази от първо лице и успоредно развитие на такива в различни епохи.
Оставя ми усещането за желанието от страна на авторката да проповядва идеята, а не просто да разкаже история. И изобщо, книгата ще ми остави повече усещане (като да съм пушила наргиле или яла стриди) отколкото ярък спомен.

# 406
  • на североизток от Рая
 Аз скоро не съм се разписвала тук. Не че не чета.

Чета

Обаче не мога да отделям много време на книгата, а е толкова увлекателна. Приказна...

Паралелно чета детски приказки,
Скрит текст:
трябват ми, защото подготвям нещо за първи юни. И вадя откъси, пиша, премахвам, пак пиша...Толкова много приказки си припомних - от Андерсен, Шарл Перо, Братя Грим, Ран Босилек, Астрид Лингрен...Приятно ми е. И очаквам добър резултата от труда, който сега полагам.

А приятната книга я чета като открадвам време, когато мога.  Simple Smile

# 407
Започнах  "Елада Пиньо и времето" .

Още в пролога си казах – световна литература! Или най-малкото (не е малко) – с вкус на „Правек и други времена“. Или още по-малко – просто на мен това много ми допада.

Още на 12 стр. се запитах – какво ли са правили, дали са плакали или гледали със затаен дъх на спектакъла по книгата моите приятелки, които ми препоръчаха книгата?

Темата – вечна, похватът и структурата – често срещани. Но още по-ценно е за мен, когато видя познати теми и похвати и това не носи досада или раздразнение, а директно ме хваща и повежда със себе си в книгата…

# 408
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Възползвах се от почивните дни и изгълтах предиобяд "Стръв" на Х.К.Сомоса.

Изключително завладяващ автор. Влиянието на Борхес е осезаемо, а психиатричната му практика му помага да създаде необикновени герои.
Веднага след "Стръв" започнах "Ключът към бездната"

Моля те, ако можеш да напишеш нещо повече за "Стръв" и за другата книга, когато я прочетеш. Заинтригуваха ме!

Аз пък съм чела "Клара и сянката". Преди 3 години. И не мога да я забравя. Просто сюжетът е много странен и смущаващ. Иначе е написана като трилър. Много особен автор. Не бих казала, че е гений, но е интересен.

# 409
  • Варна
И на мен ми хареса "Клара и сянката". Но пък смятам, че има нещо гениално в творчеството му.

# 410
Аз дочетох "Пясъчният замък" - Айрис Мърдок.

Хареса ми, но можеше нещата да се представят в по-сбит вид. Иначе любовната история не беше сладникава и скучна, но пак ми беше една такава наивна, като в книгите и филмите. Търся по-реално представяне на нещата.
 Увлекателно пише авторката. Не загубих интерес докато четях.
 Може би ще си взема  и друга нейна книга.

Христос Воскресе!

Аз съм голяма почитателка на Мърдок. но си попаднала на може би най-скучната й книга. Другата скучновата (за мен) е Морето, морето. Всички останали са много добри.
Любими са ми:
Святата и скверната машина на любовта
Зеленият рицар
Черният принц
Дете на думите

# 411
И на мен ми хареса "Клара и сянката". Но пък смятам, че има нещо гениално в творчеството му.
Аз съм чела само тази книга от него. Не мога да говоря за творчеството му.
Между другото, споделям мнението ти за Любов на Елиф Шафак. Само суфистката история ми беше интересна, просто защото знам малко по тази тема.

И "Черно мляко" не е нищо особено. Даже малко дразнещо идва - като: вижте ме колко много съм чела.

# 412
Мен пък Мураками ме привлича и впечатлява много, все повече дори, чела съм и имам 10 негови книги и изпадам в някакъв екстаз като го чета- гадостите и страностите ги приемам като нещо нормално, както и при Маркес и др автори, които са ми така пленяващи, тия странотии за мен са нещо нормално, дори не намирам за особено фантастични моментите , които са такива......дали някой ме разбра?
Да, аз. Аз също го чета в захлас, омагьосва ме направо и въобще не разсъждавам защо, не се опитвам да анализирам, не си мисля "какво искаше да каже"(а го правя с други автори), просто се оставям да ме води в своя свят (защото той определено има такъв). Прочела съм 8 от книгите му и единствено "Преследване на дивата овца" не ме грабна кой знае колко.
Между другото, и за мен Маркес е пленяващ.

# 413
Прочетох "Денят след утре" на Алън Фолсъм - трилър. Не ми хареса NaughtyУж започна добре, имаше интрига и в един момент започнаха разни фантасмагории.
Не мога последно време да попадна на хубав трилър, а харесвам жанра.

За утешение се върнах при чичко Кинг, знам че няма да ме разочарова с "Долорес Клейборн" Grinning
Засега много ми харесва - обичам такива истори, когато някой разказва за миналото Peace

# 414
Моъм
Скрит текст:

# 415
Доста се замислям, дали да не си взема електронен четец, но се притеснявам че няма да мога да чета нови книги, а основно тези в читанката. В Хеликон изборът от е-книги е оскъден. Тези от вас, които ползвате електронни четци, откъде си теглите и/или поръчвате нови книги?

# 416
  • Ямбол
.... Тези от вас, които ползвате електронни четци, откъде си теглите и/или поръчвате нови книги?
Аз предимно (97%) от Читанка. Има толкова много книги, които не съм чела и ги има там, че няколко години няма да ми стигнат да ги прочета всичките. А дотогава ще качат други и така, четецът ми е най-добрата инвестиция, която съм правила въобще. На мен не ми пречи, че са издадени отдавна. Ето сега, хем по темата, чета "Нощта на трифидите" и ми е супер интересна, само една идея по-слаба от първообраза на Уиндам - "Денят на трифидите", която също намерих в Читанка. Заредени са още доста.
Чета и нови книги, но тях намирам от други места на хартия.

# 417
Имаш право със сигурност, Лиляна, но на мен все пак ми е интересно да разбера, ако ми се дочете нещо ново, откъде мога да го поръчам.
Ех, че ме зарибихте с тая Клара и със тая стръв, значи.

# 418
Моъм
Скрит текст:

След "Души в окови" това беше единия ми вариант за четене, както съм го подкарала наред да чета Моъм.  Heart Eyes  Дадох си сметка, че скоро ще прочета всичко негово и за да отдалеча този момент, за разнообразие започнах "Животът пред теб" на Ромен Гари.

# 419
  • София
Сетила съм се да попитам....
До момента не съм попаднала на отзиви за новата книга на Кейт Мортън - "Отминали времена"  newsm78
Ако има вече прочели я,  може ли да споделят мнение?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт