В момента чета ... 18

• 37 107
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
А аз завърших Стъклени съдби и Играта на ангела.
Първата ми беше интересна, заради темите, които разглежда, но има нещо в стила на Людмила Филипова, което не ми допада. Някак накъсано върви повествованието, прескача от един в друг времеви отрязък, но ми се губи нишката. А аз по принцип харесвам книги, в които се разказва за сега, за преди...
За Играта на ангела какво и да кажа, няма да мога да го кажа добре  Laughing. Съжалявам, че толкова късно се запознавам със Сафон, но пък съм доволна, че ми предстоят още негови романи.

mijjjka, ще чакам отзив и когато завършиш Зной и прах. Много ми е любопитно какво ще е мнението ти за финала?

# 616
    Прочетох трилогията на Катрин Панкол и "Скитникът между звездите" на Джек Лондон. Започвам "Тортила Флет" на Стайнбек.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 15:03 от Козунак

# 617
  • Ямбол
Аз започнах тази:

# 618
  • на североизток от Рая
 Аз преди минути завърших

Още съм опиянена и с буца на гърлото. И отново ще похваля авторката - Кармен Мишу. Има много увлекателен начин на писане, не досажда, а увлича и ме дърпаше да чета, да чета. А аз все нямах време и дълго четох книгата. Доста бавно се чете, и това забелязах. Не е и малка като обем, около 600 страници е, но е като приказка. Има и мистика, както беше и в "Нестинарка".
 Историята е предадена така интересно и ми се струва, че е подходяща за ученици от малките класове. Мен историята ме плаши, трудно я възприемам, а тук се научава за Кардам и Крум по начин, който не натоварва.

Препоръчвам я! 9/10.

# 619
А аз завърших Стъклени съдби и Играта на ангела.
Първата ми беше интересна, заради темите, които разглежда, но има нещо в стила на Людмила Филипова, което не ми допада. Някак накъсано върви повествованието, прескача от един в друг времеви отрязък, но ми се губи нишката. А аз по принцип харесвам книги, в които се разказва за сега, за преди...

Вени, точно в "Стъклени съдби" има нещо в стила й, което е леко постно, елементарно дори. Диалозите са някак изкуствени и преекспонират случващото се. Не й се отдава твърде точно тази ретроспекция, за която може би намекваш. Струва ми се, че в "Червено злато" тези неща не ми бяха направили впечатление. За съжаление, мога да коментирам ЛФ само на база тези 2 нейни романа. "Червено злато" я четох точно в момента около освобождаването на сестрите ни от затвора в Либия (или малко след това) и едва ли преценката ми е трезва, предвид емоционалния момент тогава.

# 620
  • София
denim123, аз също съм чела много малко неща от авторката. В интерес на истината Аномалия дори не я дочетох  Blush. И там ми идва много накъсано всичко, трудно се ориентирам в историята, която иска да ни разкаже. Точно проблемите с ретроспекцията ме подразниха. Съвсем скоро четох Забравената градина, а там авторката с лекота ни разхожда във времето, разказвайки историята на три поколения жени.
Въпреки това, сигурно някой ден отново ще подхвана книга на Людмила Филипова, не съм се отказала съвсем  Grinning.

neli mar4, набелязвам книгата, която препоръчваш за закупуване от панаира. Мисля си, че това ще бъде роман, който ще прочетем и аз, и съпругът ми, и синът ми. Мерси за коментарите  Hug!

Започнах "Мадоната на бадемите".

# 621
  • София
   Прочетох трилогията на Катрин Панкол и "Скитникът между здвездите" на Джек Лондон. Започвам "Тортила Флет" на Стайнбек.

Козуначе, кажи две думи за трилогията на Панкол, какво впечатление остави у теб? Някъде гледах, че ще издават още една нейна книга.

# 622
Понеже съм лют фен на класическите криминални романи, не мога да не похваля една авторката, която открих наскоро в библиотеката по препоръка на любезните дами там- Барбара Клевърли и нейният  "Дамаски кинжал".
Сравняват я с Агата Кристи и има защо!

И още нещо: В Столична библиотека до 31 май може да върнете забавените от вас книги без да плащате глоба!

# 623
Завърших разбиващата "Полубрат" на Ларш Кристенсен.
Ще пиша повече тези дни тук или в goodreads.
Скрит текст:
„-Тогава какво си искал да кажеш с тази странна история?
-Че няма малки и незначителни хора.“

„СМЕХЪТ КОПНЕЕ ЗА КОМПАНИЯ.“

- Не стъпките са важни – каза тя. – Важното е да се научиш да водиш. – Да водиш? – Да, да водиш, Барнум! Просто да умееш да уловиш жената, любезно, но решително, и да я поведеш. Жените харесват мъже, които умеят да водят. Както и да се научиш кога да отпуснеш хватката, така че да ги накараш да повярват, че всъщност те водят.“

"Мислиш ли, че той се страхува? – попитах аз. Болета се усмихна и пусна ръката ми. – Кой може да знае какво става в главата на това момче? Не, мисля, че е сърдит. – Сърдит на кого? Болета трябваше да седне на дивана. – Мисля, че Фред е сърдит на всички – каза тя. – На нас. На себе си. Наследил е яростта на Старата.“

"- Но имаме ли книга, която се казва „Глад“? Усмивката на мама премина в учудване и тя се обърна към Болета, която вече се беше надигнала от дивана и идваше към нас. – За съжаление изгорихме този роман – каза тя. – Изгорили сте го? – Авторът се държа като боклук през войната, Барнум. Книгите му вече не отиваха на библиотеката ни. Затова изгорихме събрание му съчинения ей в тази камина. Болета се подпря на рамото ми. Вече бяхме почти еднакво високи. Тя силно се смаляваше. – Но сега съжалявам – продължи тя. – Защото дори боклуците могат да бъдат страхотни писатели."

Минах противната за мен "Хигиена на убиеца". Каквито и "поуки" да има, за мен е непоносима...

Започнах Босненската хроника на добрия стар Иво Андрич.

# 624
  • Варна
Изоставих Мирослав Пенков. Нещо не ми потръгна newsm78

Утешавам се с

# 625
Козуначе, кажи две думи за трилогията на Панкол, какво впечатление остави у теб? Някъде гледах, че ще издават още една нейна книга.
[/quote]

Впечатлението ми от трилогията е добро - харесаха ми книгите, първите 2 по-малко, третата повече. Авторката пише увлекателно, случват се много неща, има разказани книги в книгите Simple Smile, действието се развива главно в Париж и Лондон и се усеща атмосферата им, има криминални елементи. Бих прочела с удоволствие и други книги на Катрин Панкол.
     Радея, желая ти приятно четене, ако решиш да им дадеш шанс Simple Smile .

# 626

За Играта на ангела каквото и да кажа, няма да мога да го кажа добре  Laughing. Съжалявам, че толкова късно се запознавам със Сафон, но пък съм доволна, че ми предстоят още негови романи.

На мен "Играта на ангела" нещо не ми стана ясна, дали защото я четох по време на едно пътуване и за 2 дена я приключих, или защото очаквах всички странни събития да имат логично обяснение, както в "Сянката на вятъра", но като цяло усещането е за нещо недовършено.

Започнах книгата на Павел Кандиларов, но съм само на първите 30 страници.

# 627
  • на североизток от Рая
 Аз преди малко започнах , но съм прочела само 45 страници.
 Романът е политическа сатира. Разказва се за един астроном и ми се струва, че съм гледала филм, близък по сюжет с книгата.

Забавляват ме взаимоотношенията между Пипин и жена му. Засега. Не знам по-нататък какво ще стане.

# 628
Изоставих Мирослав Пенков. Нещо не ми потръгна newsm78

Утешавам се с

Много ме заинтригува тази книга. Надявам се да споделиш впечатленията си като я прочетеш. Simple Smile

# 629
  • Варна
Много увлекатлно и достъпно е написана. Но е и доста информативна. Харесва ми, обаче се убедих, че трябва да седна и да чета, без да се разсейвам. Иначе нищо не ти остава в главата.

Общи условия

Активация на акаунт