Зависимости между любовта и външния вид

• 92 373
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 2 535
Важното е лицето да съответства на тялото, точно като излъчване.
Не че нещо, ама ако не съответства какво правим?

Нищо не правим, просто не изглежда хармонично. Което е проблем за този, на когото не изглежда хармонично, а не на този, който носи въпросната дисхармония.

според мен е по важно човек да е приятен отколкото да е с перфектна визия. Която ако е гарнирана с неприятно излъчване ( вкл. арогантност) е много вероятно да се окаже непривлекателна.

Напълно съм съгласна и не съм твърдяла обратното.

Софи, готово.  hahaha

# 2 536
Има в моя квартал има една баба, която си ходи с къси поли и копринени потничета с връзка на врата. По платовете и кройката си личи, че това дрехите, които е носила преди 30 години. Ама й стават на жената, няма никаква излишна мазнина, прасците й са здрави и добре оформени, кожата й е сбръчката много ясно, но не изглежда уродливо с късите си поли. Носи се с бяла коса, не се гримира. Всеки ден ходи километри пеша с доста бързо темпо, изненадващо подвижна е за 70-годишна, няма специфичната походка на Робокоп, която придобиват хората, когато започне да им се сковава кръстът. Сравнена с масовата бг-бабичка, определено е по-приятна за гледане, а и за разговори.

# 2 537
На няколко пъти вече се обсъждат теми за може - не може, под 30 - над 30 и всякакви такива глупости. Имам чувството, че тези, които най-яростно се борят за удължаване на полите, прикриване на деколтето и раменете и оформяне на прическата след някаква опреледелена възрас са:
- зле изглеждащи 30-годишни
- зле изглеждащи 20-годишни
- добре изглеждащи 20-годишни, които мислят, че след 30 животът рязко свършва

На 47 съм и няма жива жена на този свят, която да ме накара да не се обличам така или онака, да си скъся или удължа, да сменя слим с лежерно или обратното. Единственият фактор, с който се съобразявам, е огледалото вкъщи. На плаж ходя единствено и само, за да се пека на слънце и изобщо не ми пука чия гледка развалям. На когото му пречат голите ми цици, да гледа към морето, а да не се вторачва в мен. Мъжът ми ме харесва, децата ми ме харесват, приятелите ми ме харесват. И слава Богу, не заради тялото ми. Трябва да съм много смотана, с много ниско самочувствие, да нямам никакви качества, за да отдавам такова огромно значени на задника си. А мъжът ми трябва да е много прост и елементарен, за да ме оценява само заради външния ми вид. Всъщност с такъв мъж изобщо е статистически невъзможно да живея заедно и да създавам семейство. Нито пък аз бих го харесала.
Дебелички, слабички - няма голямо значение. Най-важно е какво има от гръкляна нагоре.

# 2 538
 Имам чувството, че тези, които най-яростно се борят за удължаване на полите, прикриване на деколтето и раменете и оформяне на прическата след някаква опреледелена възрас са:
- зле изглеждащи 30-годишни
- зле изглеждащи 20-годишни
- добре изглеждащи 20-годишни, които мислят, че след 30 животът рязко свършва

Право куме в очите  Mr. Green
Мъжът ми ме харесва, децата ми ме харесват, приятелите ми ме харесват. И слава Богу, не заради тялото ми.  

Скрит текст:

# 2 539
Байбиби, между 20 и 30 години съм, тялото ми е същото, каквото е било на 16-17. От няколко години насам не нося полите си от този период, защото смятам, че дължината не ми подхожда на възрастта.  Къде ще ме класифицираш?  Laughing

# 2 540
Че то кой би носил дрехите си от този период от живота си Simple Smile  Mr. Green
Иначе мисля, че всеки може да носи каквото си иска, а ако се прави на посмешище- то си е за негова сметка. Единствено би ме притеснило, ако трябва да излизам с такава особа, но пък кат се замисля, за мен е по страшно неадекватното държание, отколкото неадекватното облекло Wink

# 2 541
Моите са хубави, аз бих. Но трябва да са с няколко сантиметра по-дългички.  Wink

# 2 542
Nickkie, нито съм моден гуру, нито ме интересуват твоите мотиви да носиш или не носиш нещо. Ако не се чувстваш комфортно в някоя дреха, дори и да си с перфектното тяло в перфектната възраст, все ще се притесняваш. Но, ако се харесваш в мини и слим, но навън излизаш само в макси и широко, то повредата е в твоя телевизор.
На 16-17 си била още тийн. Аз също не бих облякла тийнейджърски дрехи, нищо че от 30 г. не съм мръднала ни на килограми, ни на форми. Просто вече не ме кефят. Детишорски са ми. Но пък къса дамска пола нося с удоволствие. /Тук излъгах, разбира се. Къса пола не съм носила и в тийн-годините си. Просто не се харесвам и никога не съм се харесвала с много мини./

# 2 543
Попитах, защото изчерпателно посочи мотивите на 3 групи. Може да съм пропуснала пост за деколтета и прически, но единственото, което видях като ограничение в тази тема преди твоя пост е неуместната дължина за определена възраст. И аз смятам, че всяка дължина - с времето си. Къса дамска пола не е същото като минижуп, който всъщност беше разкритикувания. Та не е ясно за какво спорим, като сме на едно мнение.  Laughing

# 2 544

Аз също не бих облякла тийнейджърски дрехи, нищо че от 30 г. не съм мръднала ни на килограми, ни на форми. Просто вече не ме кефят. Детишорски са ми. 

Направо са си инфантилни, ако питаш мен  Laughing
И късата пола седи еднакво грозно и на младо момиче и на 40 годишна жена, ако нямат подходящите фигури за това.

# 2 545
Къса дамска пола не е същото като минижуп, който всъщност беше разкритикувания.

Снимки, за да видя какво всъщност е минижуп. Доскоро мислех, че е къса и тясна поличка, ама знам ли вече.  Twisted Evil

А на коя възраст не ти подхождат тези дрешки, колега, на тази, изписана на лицето или на... и аз не знам на коя, щото още си твърде млада да провисваш, нали.  Mr. Green

Какви сте ги носили в тийн годините си?  Laughing

# 2 546
T.e. да разбираме, че нема никава разлика във впечатлението ако долните два примера са върху 20 и върху 50 годишно тяло с еднакви мерки и теглилки?
нумеро уно
нумеро дуе

Освен това ми прави впечатление, че обвинението колко сме дебели и грозни се превръща в дежурно точно както и това в злоба. Съществува все пак вероятността и да не сме дебели и грозни, а просто да имаме различни естетически критерии от вас.
Не че ми е драма, аз съм дебела, грозна и злобна, но заради другите уточнявам.

# 2 547
Бих качила тази вероятност даже на сигурност.  Laughing

# 2 548
Хубу, бе! Наскоро имаше тема за дължината на полите и възрастовата и адекватност, сума ти страници се изписаха. Заставам зад всяка дума на Байбиби и Рокси.

# 2 549
Нещо май изгубих нишката на разговора. Ама да обобщя мнението си, че май доста превратно се тълкува: 1.всеки може да носи каквото си иска, 2.никой не би трябвало да налага мнението си относно кройка, дължина, цвят на дреха, облечена от друг.
Ако аз си имам някакви определени виждания за това как и колко от тялото си мога да покажа, то си е мой проблем. И е редно да прилагам тия свои възгледи само в собствения си гардероб. Но не смятам за уместно да си натрапвам мнението за това на каква възраст кой и какво трябва или не трябва да облича.
Няма такива правила - до 30 може, след 30 не може.

Общи условия

Активация на акаунт