Зависимости между любовта и външния вид

• 92 577
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 480
С първото дете качих 7кг и излязох от родилното -10. С второто качих 12 и излязох отново -9-10кг. Сол, мазнина, сладко, газирано и тестяно не ям по принцип.По време на бременност още по-малко.
С първото бебе повръщах до 6-ти месец.Може и това да е дало отражение за малкото качени кг. Втория път беше по-леко, а и лежах доста заради контракции от 20гс та до края.
Стрии не ми се разминаха  Cry Целия ми корем е като географска карта  Cry Тежа 43кг, но стриите ще си нося и с тези кила и ако съм 100.
Най-странното е, че ми се появиха по време на първата бременност.Следващата не ми "подари" нието една нова стрия, въпреки повечето килограми в +
За диети- всичко е воля.Не се чудете, че има такива със солети.Хора всякакви. Едни свалят ядейки само въглехидрати, други само мазнини, трети само протеини.Организмите са различни, метаболизма също

# 481
Не съм го чела това за пилешките бутчета на момичето. Имат ли бройка или само се казват пилешки бутчета, пък дефакто е без.. Laughing
Това което попитах е за примерен ден, какво смята Вергилия че е малко, много и т.н.?
За движението е ясно, няма спор по този въпрос. Но според мен хормони, жлези, гени са в основата на всичко.

# 482
Хайде сега, излезе, че никоя от вас не знае какво е нормалното прието количество храна за деня?  Crazy
Нима ако изядеш две пържоли с пържени картофи, плюс купа салата и мезе от луканка и шпек плюс десерт няколко парчета кекс за едната вечеря- е нормално и малко?
Два средни дюнера за обяд? Плюс баничка за закуска.

Стига сте се превземали, ясно е, че при всеки е различно, ама тия разлики са в някакви рамки все пак.

Моя приятелка яде по две чинии пълни яхния със свинско и казва, че е на диета. Не ядяла хляб и шоколад. Ми няма как да отслабне.

# 483
Вили,
ако човек слуша моите колежки без да ги вижда, ще каже, че са фиданки и върло гладуващи, защото на тях всяка втора дума им е, че са на диета  Laughing и нищичко не хапват, а не отслабват и се чудят защо.
А, това нищичко е - кросан-два сутрин с кафето и след това опаковка бейкролс. на обяд голяма пица или панирани кашкавали, сирена и т.н. Следобед задължително тортичка с кафето или вафлички и преди да си тръгнат от офиса още нещо малко, за да не прегладнеят по пътя. Вечер не знам, какво правят и по-добре. Междувременно бюрата им са пълни с оризови ядки, чипсове, солети и т.н. - сигурна съм, че ако ни нападнат, поне седмица ще изкараме барикадирани със запасите им  Laughing

# 484
  • Пловдив
Позната така „диетуваше“. Нищо не яде по цял ден милата, ама ни закуска, ни обяд, ни вечеря. Само похапва - „колкото да не пукясам от глад“. Похапването - мъжът ѝ ходеше до Турция и внасяше всякакви щриволинки - началото на 90-те не се срещаха често. И тя само рупа - фурми и смокини сушени, Холидейчита, шоколадчета, вафлички ..... Жива да я ожалиш как хем не яде, хем не само не сваля, ами и дебелее. Mr. Green
Но има и други - колежка на баща ми - кинта и двайсет и 43 кила. Е цял заводски хляб и поне по 2 супи, 2 основни и 3 десерта хапваше на работа. Знам, че кой каквото не яде от храната в стола го предлагаше на нея. Виждала съм я по събирания на смяната - ми тя ядеше повече и от мъжете. За такива хора казват - с право черво.

# 485
  • София
Да, де.
И обратното. Закръглени мои близки казват- ама ти все ядеш, пък си толкова слаба.
Ами ям, ама къде е огромна купа зелена салата с лимон и риба тон, примерно и сьомга на скара и къде гореупоменатата яхния, в която има литър олио, освен свинското с две филии бял гнусен заводски хляб.

# 486
стигнахме ли до умозаключението, че в яденето е истината, или още тъчем стана на рефрена- не ям, просто  килограмите сами някак се покачват  Wink

Готова съм на всякакъв мазохизъм и изтезания в името на суетата.

и аз, дори и на глад минавам ако трябва. обаче съм забелязала, че ако посъветвам някой да погладува малко, ми вадят вода от 9 кладенеца. затова вече само слушам, кимам с глава, въздишам дълбоко с тях по натрупаните килограми и казвам - така е, така е, няма оправия с килограмите и толкова.

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 20:43 от *Grace*

# 487
Вергилия беше нещо от рода на ,че половин пиле ви стигало на четиримата за две хранения в темата за бюджета беше май. newsm78

# 488
...ти пък половин пиле, едно бутче е достатъчно за 4 членно сем-во.
Какво е това половин пиле...много е.

# 489
ами да, с една тава картофи или ориз  Laughing - за съседите ще има дори Laughing

аз минавам на диетата с яйцето, сутрин го варя, на обед го беля, вечер го изхвърлям, защото се е развалило.

# 490
  • София
Аз с половин пиле правя супа и основно.
Плюс зелена салата, плюс гарнитура от зеленчуци на пара.
Супата не се консумира наведнъж, разбира се. Тя е за вечеря.

# 491
Всеки метаболизъм е различен, а и освен това има много заболявания, от които се пълнее.

А и хормоните играят роля. Даже наскоро четох, че и психиката и преживяванията в детството играят роля на тялото.  Ако се радвате на добро тегло при нормално хранене без да се ограничавате, само се радвайте. 
Много е грозно да се подиграваш на дебел човек. Всеки си има собствена история.  Peace

# 492
  • София
Да, де, да. Метаболизмът.

Никой не се подиграва на хората с наднормено тегло.
Искрено и от все сърце се радвам, когато някой открие, че когато смени яхнията с филиите, тутманиците, пържените филии, чипсовете, дюнерите, газираните подсладени напитки и прочие, изведнъж метаболизмът като с вълшебна пръчка се променя,, хемороидите дим да ги няма и изобщо животът става прекрасен.

# 493
Митът, че по време на бременност може да се качват кг. без да се тъпчеш, за мен остава неразгадаем. Не съм виждала такова чудо. Всички дебеланки, които познавам, са такива защото ядат много.   Laughing

Не знам, и аз си мислех, че е мит, но когато забременях с второто си дете, първо ми се гадеше три месеца и почти не можех да ям и после обичайните храни, които обичам, като месо, ми бяха доста противни. Шоколад не можех да ям, нито някакви сладки работи, ставаше ми лошо. Изкарах цялата бременност на салати и на плодове. Съвсем буквално. Качих 25 кг.
С първата бременност, в деветия месец, когато не можех да ям, защото ми тежеше и детето ме подпираше и нямах никакво място за храна, качих 7кг.  Много съм се чудила как е възможно това, не ми стана ясно, честно казано...

Както вече писах, аз също качих доста при условие, че ядях само лека вечеря (но пък лежах за задържане и пиех по една шепа хапчета на ден). На мен също не ми се ядеше изобщо сладко, а иначе почти няма ден да не пропусна нещо шоколадово.

И пак за хормоните:

"Естрогенът е основния женски полов хормон, представен в организма от три вида, най-мощният от които е 17-бета естрадиол. Естрогенът е това, което прави жената жена. Именно този хормон носи отговорност за характерните женски особености: гърди, фигура и разпределение на подкожната мазнина. Изследвания показват, че прекалено високото равнище на естроген обуславя  излишните мастни отлагания. Естрогенът способства отлагането на мазнини, подтискайки процеса на използването им в качеството на гориво и попълвайки мастните депа на организма. И това може да се осъществи без ни най-малки изменения в общото количество на приеманите калории или потреблението на мазнини. Като добавка, заедно с някои други хормони естрогенът съдейства за задържането на вода, а това, както на много жени е известно от собствен опит, също повишава нивото на мазнините. Излишният естроген увеличава водата по пътя на задържането на натрий – ефект, видимо свързан с взаимодействието му с хормона алдостерон. В резултат натрият не се изхвърля от организма, докато калият продължава да се отмива. Един от способите за справяне с това е пиенето на повече вода. Водата е природен диуретик и изкарва излишния натрий от организма..."

# 494
  • София
Да, де, да. Метаболизмът.

Никой не се подиграва на хората с наднормено тегло.
Искрено и от все сърце се радвам, когато някой открие, че когато смени яхнията с филиите, тутманиците, пържените филии, чипсовете, дюнерите, газираните подсладени напитки и прочие, изведнъж метаболизмът като с вълшебна пръчка се променя,, хемороидите дим да ги няма и изобщо животът става прекрасен.
Нека само уточним, че при някои заболявания не е така, но пък те трябва да се лекуват и отново да се съчетаят с подходящ режим.

А за храненето у нас сте напълно прави, тук хората мазнините за нищо си ги нямат. За хляба и сладкишите е ясно, но наскоро зачетох някаква тема със семеен бюджет и там вървеше по литър олио/зехтин на седмица. В рецептите в готварския става ясно защо, но там се намесват и масло, сметана и прочее и дори само мазнините да бяха пак е потрес за каквато и да е възраст.

Да не забравяме и алкохола, там също вървят едни сериозни напитки всекидневно и не говорим за хубаво вино, а бира, концентрат и тн, пак ежедневно. Няма как с такъв режим човек да е във форма, раждал или не.

Общи условия

Активация на акаунт