Зависимости между любовта и външния вид

• 92 538
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 495
МИсълта ми беше, че в темата масово бяха оплюти дебелите хора (жени) като порок номер едно в брака, а всъщност всичко може да си има и по- дълбоки причини. Не само дюнери, чипсове и сладко.

А и външността ли е най- важното.
Много се чудя на хора, които възприемат другия само с външния му вид.

Например си говорим с една приятелка за един познат, а тя не се сеща кой- аз почвам тоя, който идва от еди къде си,  един къде си работи, един как си говори- а на нея и просветва и вика" А онзи с огромните очила и странна прическа".

Никога нямаше да го опиша по този начин.  Rolling Eyes

# 496
  • София
МИсълта ми беше, че в темата масово бяха оплюти дебелите хора (жени) като порок номер едно в брака, а всъщност всичко може да си има и по- дълбоки причини. Не само дюнери, чипсове и сладко.

Не мисля, че някой е бил оплют, просто мнозинството си дават сметка, че драстичните промени във външността и то в негативен план не влияят добре на любовните отношения. Аз не вярвам и жена качила 20- 30 -40 кг за няколко месеца да се чувства особено привлекателна, това също е проблем. Та не ни винете, че отразяваме факт, който не зависи от нас.

# 497
Аз с половин пиле правя супа и основно.
Плюс зелена салата, плюс гарнитура от зеленчуци на пара.
Супата не се консумира наведнъж, разбира се. Тя е за вечеря.

Peace Да и аз така процедирам с пилето, или 2 бутчета с картофи, за 2 пъти.

Въпроса беше някой да даде пример, като изключим хляба в огромни количества, и баниците, тутманци и т.н. Защото понякога се получава така че един слаб човек, яде доста повече от един дебел.
Това което сте дали за пример с 3те парчета кекс за десерта, и всичко преди това, според мен малко хора биха си го помислили,камо ли да го изядат.

Никой не говори за тъпчене, то е ясно че ако ядеш нон стоп ще надебелееш.

# 498
Имам приятелка, която яде спагети с хляб и после ми обяснява, че била дебела на хормонална основа Mr. Green
Факт е, че прекалено многото килограми се отразяват негативно на всичко от какъвто и ъгъл да погледнеш на нещата, така че няма какво да се залъгваме.

# 499
  • София
Аз с половин пиле правя супа и основно.
Плюс зелена салата, плюс гарнитура от зеленчуци на пара.
Супата не се консумира наведнъж, разбира се. Тя е за вечеря.

Peace Да и аз така процедирам с пилето, или 2 бутчета с картофи, за 2 пъти.

Въпроса беше някой да даде пример, като изключим хляба в огромни количества, и баниците, тутманци и т.н. Защото понякога се получава така че един слаб човек, яде доста повече от един дебел.
Това което сте дали за пример с 3те парчета кекс за десерта, и всичко преди това, според мен малко хора биха си го помислили,камо ли да го изядат.

Никой не говори за тъпчене, то е ясно че ако ядеш нон стоп ще надебелееш.

Достатъчно е това, което казах за мазнините и алкохола. Ти яж салата полята със 100 мл зехтин или дресинг с майонеза, сирене обилно, което в общия случай е 50% мас или палмово масло, полей я и с няколко бири и работата е готова, даже няма нужда друго да ядеш през деня, за да дебелееш.

# 500
  • София
Никой да не пипа яхнията, тутманика и пържаните филии! Достатъчно е да се обере от менюто боклучавата храна и напитки, и ако ще по две чинии яхния с хляб да омете човек, пак ще е по-добре от това да пие газирано, алкохол, фабрични сокове и да крупа солети и пр. бъзикни, и да се залъгва, че ще отслабне. Една чаша газирана напитка е като две супени лъжици захар в чаша вода - аз само гато си го помисля колко е сладко, и ми загорчава в устата. И на тутманика нищо му няма, стига човек да не омете половин тава.

# 501
  • София
О, аз приемам уточнението.
Обаче, за съжаление, само около 5% са генерирани от заболяване или медикаменти, или хормонален дисбаланс.
Останалите се делят на два вида- едните /по-голямата част/ са плод на ниска хранителна и двигателна култура, чисто и просто, но по незнайни причини се крият зад метаболизма, хашимотото и прочие, нагъвайки дюнера и яхнията с половин кило олио и половин кило сол.
Другите са напълно наясно и добре информирани, обаче просто нямат вдъхновение ли, желание ли, енергия ли, каквото и да е там, за да поддържат добрата физическа форма.

Като с цигарите. Знам, че са вредни, но нямам нерви да ги спирам.

Иначе Бояна е права, много от скритите калории са в такива сосове, дресинги, сирена  и прочие.

И не говорим за тъпчене по принцип, а тъпчене с какво точно.
Защото едно е мазната, солена яхния, друго- риба на скара.
Разбира се, че трябва да се яде, даже е полезно да се яде няколко пъти на ден, 4-5.
Въпросът е какво, колко и как и кога.
Не може да остава организма без нито една от основните хранителни групи.

Андариел, и яхнията и тутманика и пържените филии са в моята листа на боклучава храна.
Мазната яхния ми е особено противна още от детската градина, лично пристрастие. Но така или иначе по нашенско в яхнията има половин кило олио и още толкова сол.

# 502
Аз пък не мисля, че жените, които качват по много килограми по време на бременност по принцип са слаби /от личен опит и наблюдения/. Малко вероятно ми се струва мъж да е имал фиданка до себе си и след като е станал баща на едно, две деца да се е сдобил с глиган Simple Smile

# 503
Оня ден гледах моя позната как си храни детето и направо изпаднах в див ужас. Дете на 2 години, а менюто беше супа с месо и ориз, салата, сирена каша и за десерт 150 грама кисело мляко с плодове и отделно ябълка...Като държа да отбележа че порциите бяха достатъчно големи да заситят дори моя стомах.
В Бг това е много разпространено схващане, че децата едва ли не ще умрат от глад, ако  не са натъпкани хубаво Simple Smile А тъпченето в ранна възраст гарантира затлъстяването на 100%. Децата от малко свикват на по големи порции после защо затлъстявали  Wink

# 504
Аз пък не мисля, че жените, които качват по много килограми по време на бременност по принцип са слаби /от личен опит и наблюдения/.

Аз качих 25 кг, а приятелките ми 30 и 40.. #Crazy
Всичките после си върнахме формата.

# 505
И не говорим за тъпчене по принцип, а тъпчене с какво точно.
Защото едно е мазната, солена яхния, друго- риба на скара.

Тъпченето само по себе си е вредно и няма значение с какво се тъпчеш.
В стомаха има рецептори, които се активират когато стомаха е пълен и пращат сигнал на мозъка, че стомаха е пълен. Когато човек е свикнал да се тъпче стомаха се разширява трайно и с това се увреждат нервните окончания на рецепторите и така мозъка не получава сигнал, че е пълен и хората продължават да се тъпчат  Peace

# 506
Защото този форум е пълен с всякакви рецепти, че даже се декламира първо,второ и трето, без голямо замисляне. Даже девойките се гордеят с постиженията си и ги показват за одобрение. Не вярвам всичките да са дебели, както и не вярвам че дебелите изяждат по 1 кофа храна на ядене.

Убедена съм че една жена може да има проблеми с кг,дори и да яде здравословно, без вс. вредно изброено. Както и съм убедена че има слаби жени,които изяждат и по половин хляб на хранене.

Другото което е, всичките които са слаби и се хранят супер здравословно, как се виждат след 50 год.възраст? Ще надебеляват ли, или ще са си все така кльощави... Wink говоря за генетичния материал как се развива след определена възраст?

# 507
  • София
Да, да, абсолютно съм съгласна, имах предвид храненето, думата я използвах като метафора.
Именно затова се препоръчва хранене по 4-5 пъти дневно, на малки порции.
От една страна не се разширява стомахът, от друга - обработва пълноценно подадената храна и усвоява.
на този принцип е и поговорката "да станеш гладен от масата" - а именно времето в което стомахът регистрира ситост и алармира мозъка. През това време, обаче ние все още изпитваме чувство за глад.

.. Както и съм убедена че има слаби жени,които изяждат и по половин хляб на хранене.

Другото което е, всичките които са слаби и се хранят супер здравословно, как се виждат след 50 год.възраст? Ще надебеляват ли, или ще са си все така кльощави... Wink говоря за генетичния материал как се развива след определена възраст?

Ако знаеш как си мечтая за това първото Simple Smile Много обичам хляб. Пазарувам от една хлебарница с такива истински, здравословни изделия и направо примирам, когато вляза вътре.

А второто не го разбрах съвсем? какво значи как се виждам след 50?
И едно уточнение, аз не се намирам за кльощава.

# 508
Хора всякакви, не усещате ли, че непрекъснато вините дебелите хора и се чудите как са се докарали на това дередже!?
За мен това е вътрешна непривлекателност.

Аз съм от хората, които пълнеят сравнително бързо, защото цял живот съм тренирала интензивно и като спреш почваш да пълнееш веднага. Сега ми коства доста ограничения за да поддържам нормално тегло без да спортувам много.

А и откъде тръгна темата- един мъж не харесвал дебелата си жена. А то се видя, че повечето  жени не се харесват (прикрито по философстване за другите) . Как тогава очакват, дори и половинката им да ги чувства привлекателни!?

Няма смисъл да ми обяснявате, че не сте така. Следващият път като погледнете в огледалото и си кажете- "Ох, трябва да отслабна  5 кг за милото" , "Трявба да разкарам целулита, за да не ме мисли за безхормена лелка" и прочие се замислете.
Една самоуверена жена, никога няма да тръгне да се сравнява с други жени, защото тя е сигурна, че е уникална. А обсъждайки други хора, не правим ли точно това, наричайки ги дебели, грозни и занемарили се, да си вдигаме изкуствено самочувствието.

# 509
 80% от  по-възрастните жени вече не са кльощави, каквито са били на младини, според мен тази драстична разлика показва че генетиката е една, а на млади години е поддържана изкуствено. Ако принципно е със слаб ген, това остава и след 50.

Общи условия

Активация на акаунт